Postuar më parë nga
alfeko sukaraku
baptist
unë u ktheva edhe jam këtu....me më shum oreks ...ndaj mos u mërzit se do ta gjejm gjuhën bashk edhe përse nuk ja vlen.
pordhët ruaj për veten tënde edhe përdor fjalor llogjik kur debaton personalisht me mua..herën tjetër që do më fyesh personalisht do marrësh përgjigjie që kupton më mirë.
Janë dhjetra dijetar që e përdorin Tetin si fjalën deti pasi "D" nuk është përdorur nga disa alfabete pellazge.Kam postuar mbishkrim në këtë temë i cili në shqip tregon "ENË" ndërsa në greqisht përkthehet si"LITO" .Afërdita ësht bija e Hënës (Litos),ndaj edhe lidhet me hënën.Po kështu të kam dhën edhe mbishkrim i cili tregon se emëri pellazg i "Parmenit" përkthehet në greqisht si emëri "Parmenondas"-ose sotë në gjuhën e krishter "Epaminondas" etje etje.Ashtu sikurse quhej edhe i ati i Krisit "Aliati" edhe jo "Aliattia" sikurse doni ta deformoni ju me metodat grekofile.
Me vjen mire qe u ktheve, shpresoj te kesh kaluar mire. por nuk besoj se te kam permendur gje pordhesh qe po mi servire rend keshtu. Pordhet i kam me Hyun une dhe kam respekt per personalitetin e zdervjelltesine e tij, madje e konsideroj edhe si mik, megjithese ai nuk e di. (Perndryshe nuk do ti ipja kritika nga dora e pare).
Se per qe me pergjitgjesh ti mua me mire se c'ke bere deri tani nuk e besoj me, i kam humbur shpresat fare. Dhe mos u cudit nese une te kuptoj ty ne cilend do gjuhe qe te me flasesh, une i kuptoj gjerat mire dhe ti e di kete me mire se une. Andaj qendro si je se mire je per aq kohe sa ke ende pak kredi te une - jo per rezultatet po per mundin e kote qe ben.
Me vjen shume mire qe dhjetera dietare e konsiderokan Thetin DET
por milionat e dijne se nuk eshte.
Si nuk qenka perdorur D? - po dardanet, tartare quheshin derisa u shpik D?
Aferdita zoteri i nderuar sipas Homerit eshte bija e Zeusit dhe Diones. (ciftit te dodones).
Ne realitet Aferdita eshte perendeshe shume me e vjeter se edhe vet Zeusi, sepse eshte motsanike e Hermesit ndersa Hermesi eshte me i vjeter se dhe Apolloni vet. Eshte tjeter plejade titajsh ajo.
Ndersa une per vete nuk mbaj mend ta kete quajtur ndokush Bije te Ledes apo Letosë (e qe Leda e Leto eshte i njejti emer). Marre parasysh kete ajo, nuk lidhet me Henen.
Ne e gjej te lutem nje gjurme te vetme e cila Aferditen e ben bije te henes apo cilesdo prej 1001 paraqitjeve te saj.

Postuar më parë nga
alfeko sukaraku
MË E MIRA EDHE ME E NDERSHMJA DO ISHTE NË SE NUK DO FUTESHIM NË TEMAT QË NUK I NJOHIM ME SAKTESI-KJO PËR VAFTISTIN.
Në dygjuhëshit Liko-Grekë Hëna përkthehet si Lito edhe Lito njihet si nëna e Afërditës,ndaj shpesh edhe Aferdita mer emërimin e së emës-pjella e hënës.ndaj mendimet e prera edhe me ajrin e gjithnjohsit na dërgojn të fluturojm me kallam.

Nuk ka asnjë mundësi askush nga ne në forum që ta njohin çështjen më mirë se Hahn...mos u bëni qesharakër të kritikoni legjendën në një kohë që nuk njihni abetaren akoma-kjo vlen edhe për lëkurën time por mbi të gjitha për ata që marrin guximin të kritikojn Hahn.
Lër të mos harrojm se Afërdita është Afërdita edhe jo Afro-dite ashtu sikurse e paraqet i nderuari baptist ,pasi afro-dhite ësht etimologji greko-serbe.Fatmirsisht ylli imëgjezit tregon se dita është afër.Afron ditën ...po,por jo Afro dite.
O ti quni, mos merr flake kur sdi gje. Nuk ekziston Lito por Leto. Madje as Hahn nuk e thote se Leto eshte nena e Afrodites askund po pse cprrallohesh?
Nder tjera
Me sa di une Afër (zoteri koktetul) thuhet per dicka qe gjindet afer. Ndersa AFRO~; eshte trajte e pakryer dhe ne proces te afrimit, sic afron Dita, dhe eshte SHQIP KOKTUL, e jo serbogreqisht sic ke mesuar.
Si Afro~, si Afer, eshte SHQIP gjithe diten koketul dhe kur lind ky yll i mjesit nuk gjindet dita ne qiell per eshte ne rruge duke u afrurar, prandaj dhe quhet afro'dite.
Dhe mos fol me per gjera qe nuk u merr ere, merru me ENET tua.
Tani (pas kesaj replike te dyte qe me bere) besoj kemi filluar te gjejme gjuhen e perbashket. Mos bej si vellau yt sharlatan qe kish lexuar Homerin ne origjinal, kur qe i mbaruan argumentet, filloi te deshmonte talente plotesuese te shkolles se rruges ne te sharit me yrrnek, por me duket ia qendisen fjalorin.
Mos shpenzo energjite kot, eshte me mire te lexosh dicka ne vend se te shash, pra: Mos shaj koketul pa te share me!
Krijoni Kontakt