Close
Faqja 78 prej 255 FillimFillim ... 2868767778798088128178 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 771 deri 780 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Bizantin
    Këtu do të të them diçka të re, por më premto se nuk do pësosh ndonjë infrakt (se dua të të sjell vërdallë edhe pak akoma). Shqipja nuk është gjuhë pellazge por është indoeuropjane simotër me latinishten, gjuhët gjermane, greqishten, farsi, indiane, armenishten, kelte etj.
    Kur nuk pesuam infrakt me ate cope digame qe hodhe ne forum, te siguroj qe nuk do na gjeje gje edhe nga brockullat e tjera akademike qe do shkruash.

Qe gjuha pellazge ka vdekur, nuk ka nevoje te na e thuash se e ka shkruar me doren e vet greku nga koritza ne forum. Ne ate kohe po i benin gati ardhjen dhe nuk linte rast per te mesuar me mire shqipen.

PS, Fillo të bësh shoqëri me vajza.
    Alfeko, coji ca vazeline me poste se i qenka mbaruar. Do marre vajzat e gjora me qafe.

PSSS, Hajd më gjej nga afër të të tregoj sa paqedashës është i biri i Janullatos-it.
    Kush eshte ai i panxene qe hedh poshte oferten paqedashese te grekut?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Grekët zbritën rreth vitit 2000 p.K. nga lugina e madhe e Danubit që ishte origjina e tyre, duke ndjekur së prapthmi lumin Margos ose Vargos (sot Morava) dhe më pas duke ndjekur lumin Aksios (Vardar) nga të dy brigjet ose të paktën nga bregu perëndimor i lumit. Prandaj e quajtën lumin Aksios, emri i të cilit e ka etimologjinë në fjalën άγω (=udhëzoj), sepse ai i udhëzoi grekët në vendin e tyre përfundimtar, Greqinë. [...] Kam mendimin se emërtimi pellazg i lumit duhet të ishte Sindos (toponim që ende ndeshet në luginën e Vardarit në Selanik – shënim nga Tannhauser). Kur përfundimisht grekët u gjendën në fushën Selanik-Katerini, Botienë (Βοττιαία) e lashtë, që e përshkojnë lumenjtë Aksios dhe Aliakmon dhe që derdhen njëri pranë tjetrit, nga fakti se ndeshën në këto territore një popullsi pellazge ndoqën së prapthmi lumin Aliakmon dhe u përhapën në vargmalet e Pindit, domëthënë Greqinë e Epërme, në të cilat jetuan për disa shekuj deri sa u mbipopulluan dhe vërshuan drejt Greqisë së Poshtme fillimisht dhe Kurorës së Egjeut në vazhdim.

Ky version eshte i mundur andaj e prgezojmi Tranhauzerin per ekte punime shkencor sadopake i nivelit te duhur per ne forumistet.

shendet
    Kreksi, nuk me takon mua te te them, por te ka kaluar shuuuuuume ora e gjumit.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Mos e merrni per ters ore njerez se shaka eshte Ah ate linkun per blogun e gjeta krejt rastesisht, por duke ndjekur disa replika te meparshme mendova se mund te ishte interesant per disa postimi i linkut.
    Je i sigurt qe e gjete ""rastesisht""?
    ""Rastesisht"" e solle dhe ate ""shakane"" me DINAMO TI JE BOTA ne kulmin e diskutimit per mbishkrimet?
    Mos "rastesisht" ti je ai injoranti Tanhauser i blogut qe thote qe f-ja na qenka aspirat e p-se dhe ndoshta edhe nje emer tjeter ketu??
    Thjesht ''rastesisht""!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 25-05-2008 më 22:44
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Pajtohem plotesishte me ju Bizantin,

Grupi i gjuhes indo-europiane eshe caktuar krejte gabimishte pe shqiptaret...

Shqipja dakor eshte gjuhe europiane e ngjajshme me keltet e italet dhe golet(galet, stergjysherit e francezve) siç e thot edhe danezi Conrad Malte-Brune.

Jane ndoshta krejtesishte 100 fjale indiane ne shqipe, si dera, dora, etj kurse latine jane m ret=rex per mbretin etj...

harrone qe shqipja bene pjes ne grupin e gjuhve indoeuropiane.

Dhe me e keqja eshte kur disa historian shqiptar i bien edeh me shkurte, nga injoranca duke cekur se ; - shqiptaret jane popull indoeuropian !
    Kjo eshte katastrofa !
    Ne Wikipedia disa here jam munduar te nderhyje ne kete qeshtje por e kote, ata prap e vendosin ashtu gjoja se shqiptaret jane popull ndoeuropian, pa e ditur dallimin ne mes te grupit te gjuhve dhe origjines se nje populli.
    ???????

Jane ndoshta krejtesishte 100 fjale indiane ne shqipe, si dera, dora, etj
    Dera dhe dora qenkan huazime nga indishtja?
    Nuk besoj se spo ben shaka.
    Keto jane nga fjalet me te pastra shqip

kurse latine jane m ret=rex per mbretin etj...
    Absolutisht jo.
    Emri mbret buron nga folja mbre=1.drejtoj 2. ve ne zgjedhe,
    ne lashtesi ajo ishte fjale themelore kurse tani shkon drejt zhdukjes dhe perdoret vetem ne kuptimin dytesor psh: mbre qetë per të punuar tokën

Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Je i sigurt qe e gjete ""rastesisht""?
    ""Rastesisht"" e solle dhe ate ""shakane"" me DINAMO TI JE BOTA ne kulmin e diskutimit per mbishkrimet?
    Mos "rastesisht" ti je ai injoranti Tanhauser i blogut qe thote qe f-ja na qenka aspirat e p-se dhe ndoshta edhe nje emer tjeter ketu??
    Thjesht ''rastesisht""!!!
    Dias10, po ta fal kete here fyerjen qe me ben meqenese je anetar i ri dhe aq me teper per hir te temes, por te sugjeroj te kesh kujdes per here tjeter.

P.S. Lus moderatoret te fshijne dy-tre postimet e mia te meparshme (perfshire dhe keto replikat) duke qene se "s'kane' lidhje me temen e per me teper ishin thjesht per pak humor miqesor
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Shqipja nuk është gjuhë pellazge por është indoeuropjane simotër me latinishten, gjuhët gjermane, greqishten, farsi, indiane, armenishten, kelte etj.
    E verteta eshte se Pellazget kane qene popull i stermadh dhe jo saktesisht i percaktuar.

Ajo qe une di me siguri eshte se ""Greqishtja"" e vjeter dhe saktesisht atikishtja eshte dega EGJYPTIANE e pellazgjishtes. Po ashtu disa dialekte te tjera jane deget SEMITIKE te pellazgjishtes si psh Beotishtja.

Persa i perket Heleneve te vertete Doriano-Heraklideve , ata folen para zbritjes ne Peloponez nje dialekt te Ilirishtes dhe me vone u asimiluan ne oqeanin e pafund te gjuhes semito-egjyptiano-pellazge.

Ilirishtja eshte ndoshta forma me e lashte e pellazgjishtes, kurse shqipja e sotme eshte e vetmja gjuhe me karakter arkaik qe sjelle te gjalle rrenjet origjinale te popullsise se lashte.

P.S. Lus moderatoret te fshijne dy-tre postimet e mia te meparshme (perfshire dhe keto replikat) duke qene se "s'kane' lidhje me temen e per me teper ishin thjesht per pak humor miqesor
    Ai lloj humori nuk eshte i pershtatshem per diskutime te tilla.
    Eshte pikerisht ky lloj ""humori"" qe sjellin ""shqiptarodashesit"" per te dekurajuar perpjekjet e shqiptareve per te zbuluar rrenjet e historise dhe gjuhes se tyre.

PS: nese humorin e solle pa qellim te keq je i lutur te mos na e prishesh humorin me kete lloj humori, por nese e solle me qellim te siguroj qe me kane mbetur plot rrufe nga Olimpi.

Dias10, po ta fal kete here ...
    Ky po eshte humor. FLM.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Dera dhe dora qenkan huazime nga indishtja?
    Nuk besoj se spo ben shaka.
    Keto jane nga fjalet me te pastra shqip

Absolutisht jo.
    Emri mbret buron nga folja mbre=1.drejtoj 2. ve ne zgjedhe,
    ne lashtesi ajo ishte fjale themelore kurse tani shkon drejt zhdukjes dhe perdoret vetem ne kuptimin dytesor psh: mbre qetë per të punuar tokën
    Mire pra lexo autoret tjere;
    http://picasaweb.google.fr/dartre93/...yriansPelasgue -ketu e ke ne anglishte nje studim nga autoret me neutral dhe me te drejte ne bote hist. shqiptare.

p;s; ne te djathte te faqes kliko mbi zmadhuesin per te pare faqen si duhet...

shendet

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •