o ëvruk
e di shumë mirë se çka studiuar Thomopulo,ashtu sikurse di shumë mirë se çka studiuar Demetrio Camarda -Franc Bopp e tje.Thjeshtë thomopulo nuk ishte një lavire si puna jote..nuk hidhej hu më hu si ti.Të dogji shumë dëcka nga mbishkrimi shqip që të solla ,ka miliona të tilla.
e keqia e shqiptarit vjenë nga injoranca edhe padituria edhe jo nga dija.Thomopulo e mbaroj librin e vete më 1908 ,ndërsa disa lavire si puna jote ja vonuan botimin.Më 1933 të ka botuar libër me nëntitull :"shumerishtja-shqipja e lashtë".Më lejo ti njohë më mirë se ty se kush janë kurvat antishqiptare edhe kush janë shqipdashsit.Yt at janullaqi kërkon të na asimiloj edhe jo DIJA-DIJA E SHQIPTARIT JU VERBON JUVE FUNDURRINAVE.
Thomopulo njihte shkëlqyer latinishten-greqishten edhe shqipen arvanitase.Për mbishkrimet e ndihmuan dy mësues të shqipes ,njëri nga korça tjetri nga elbasani,megjithse vepra e tij tregon se ai e njeh më mirë se ata shqipen.
Deri më sotë kurvëria ortodokse nuk e lejon gjuhën e mëmës për arvanitet,ndersa disa lavire si puna jote e gëzojnë këtë të drejtë..qendrimi ytë këtu tregon se sa lavirë jeni në drejtim të shqiptaris=sa antishqiptar jeni.Por mos harroni se sotë ka edhe BURRA SHQIPTARË që janë dygjuhësh edhe do ju a nxjerrin flliqsirat sheshit-ashtu si kjo tema që të tmerron ty janullaq.
PO ta vë edhe një faqe të Thomopulos 1933 -kur flet për Tomorrin e Beratit Dodonën edhe fjalët shqipe shumere.Plasi sytë mirë edhe pastaj quaje antishqiptarë thomopulon.Politika jote prej kurve ka një përgjigjie tek libri i parë i Elena Kocaqit-përgjigjien e Pangalos për pocaqillëkun tuaj antishqiptarë.Aty ke për të mësuar se cilët luftuan për greqin edhe cilët shqipfolës e udhëhoqën.Në se mbizotronte ideja e krijimit të një shteti të përbashkët,kjo ide u thye pasi BURRAT nuk mundeshin të uleshin në tavolinën e BURRAVE , me lavirë fanatikë si puna jote.Bebi;NUK MA MËSON DOTË MUA HISTORIN SE JE VOGËLUSH EDHE ME SKLEPE FANATIKE FETARE NË SY AKOMA.NUK MI TREGON DOTË TI MUA MIQET E MI EDHE INJORANTET FANATIKËT FETARË ANTISHQIPTARË.THOMOPULO 1933 TË BËNË TË FALA MË POSHTË:
Krijoni Kontakt