Close
Faqja 77 prej 255 FillimFillim ... 2767757677787987127177 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 761 deri 770 prej 2545
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    O shakë, unë do shkruaj kur të dua në temë, por meqë pash se ju dogji keq ndërhyrja ime herën tjetër do përdor vazelinë.

PS, Thomopoulos ka qënë një doktor që kërkonte të asimilonte shqiptarët, nuk ka qënë gjuhëtar e as dinte shqip (do biesh nga pema kur do mësosh kush ka qënë Thomopoulos).
    o ëvruk

e di shumë mirë se çka studiuar Thomopulo,ashtu sikurse di shumë mirë se çka studiuar Demetrio Camarda -Franc Bopp e tje.Thjeshtë thomopulo nuk ishte një lavire si puna jote..nuk hidhej hu më hu si ti.Të dogji shumë dëcka nga mbishkrimi shqip që të solla ,ka miliona të tilla.
    e keqia e shqiptarit vjenë nga injoranca edhe padituria edhe jo nga dija.Thomopulo e mbaroj librin e vete më 1908 ,ndërsa disa lavire si puna jote ja vonuan botimin.Më 1933 të ka botuar libër me nëntitull :"shumerishtja-shqipja e lashtë".Më lejo ti njohë më mirë se ty se kush janë kurvat antishqiptare edhe kush janë shqipdashsit.Yt at janullaqi kërkon të na asimiloj edhe jo DIJA-DIJA E SHQIPTARIT JU VERBON JUVE FUNDURRINAVE.
    Thomopulo njihte shkëlqyer latinishten-greqishten edhe shqipen arvanitase.Për mbishkrimet e ndihmuan dy mësues të shqipes ,njëri nga korça tjetri nga elbasani,megjithse vepra e tij tregon se ai e njeh më mirë se ata shqipen.
    Deri më sotë kurvëria ortodokse nuk e lejon gjuhën e mëmës për arvanitet,ndersa disa lavire si puna jote e gëzojnë këtë të drejtë..qendrimi ytë këtu tregon se sa lavirë jeni në drejtim të shqiptaris=sa antishqiptar jeni.Por mos harroni se sotë ka edhe BURRA SHQIPTARË që janë dygjuhësh edhe do ju a nxjerrin flliqsirat sheshit-ashtu si kjo tema që të tmerron ty janullaq.

PO ta vë edhe një faqe të Thomopulos 1933 -kur flet për Tomorrin e Beratit Dodonën edhe fjalët shqipe shumere.Plasi sytë mirë edhe pastaj quaje antishqiptarë thomopulon.Politika jote prej kurve ka një përgjigjie tek libri i parë i Elena Kocaqit-përgjigjien e Pangalos për pocaqillëkun tuaj antishqiptarë.Aty ke për të mësuar se cilët luftuan për greqin edhe cilët shqipfolës e udhëhoqën.Në se mbizotronte ideja e krijimit të një shteti të përbashkët,kjo ide u thye pasi BURRAT nuk mundeshin të uleshin në tavolinën e BURRAVE , me lavirë fanatikë si puna jote.Bebi;NUK MA MËSON DOTË MUA HISTORIN SE JE VOGËLUSH EDHE ME SKLEPE FANATIKE FETARE NË SY AKOMA.NUK MI TREGON DOTË TI MUA MIQET E MI EDHE INJORANTET FANATIKËT FETARË ANTISHQIPTARË.THOMOPULO 1933 TË BËNË TË FALA MË POSHTË:
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 25-05-2008 më 13:10

Ah ketu ne internet gjeta dhe nje Blog shqip per pellazget Ja ku eshte: http://ipsoiure-ipsofacto.blogspot.c...1_archive.html
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    BRUKLIN

shkrimin që poston më lartë e kam ndeshur më parë në forum.Shkruan Ioniani,të cilit siç duket i diek shumë decka për mbishkrimet shqipe pellazge që ekzistojnë.Unë e quaj provokatorë sjelljen e këtij shkrimi në këtë temë --tej për tej provokatorë.
    i vetquajturi Ionian duket nga emri se cili është,pasi grekët duan të thirren "junan,jonian",vetëm se gjuha e shkruajtur e "jonianve"nuk lexohet edhe sotë e kësaj ditë=nuk është gjuhë greke.

DINAMO ËSHTË KAMPIONE ,POR NUK ËSHTË BOTA.

PËR ionianin -bizantinin edhe ndieksit e tyre po postoj shkrimin e mëposhtëm.Panajoti Kupitori ishte filolog edhe ai ka studiuar çështjen e gjuhë sonë ,si edhe autoktonin e shqipfolsve.Ai përmbledhe "Studimet Shqipe " të gjithë autorve bashkohorë ,ashtu si edhe Hahn edhe ja se ç na thotë:

(NXITOHEM EDHE PO E PËRKTHEJ SHPEJT EDHE KUPTIMISHTË)

"tani sa për qellimin kryesor të përhapjes së "Studimeve shqipe",nuk ka asnjë kundërshtim për autoktonin edhe për rracën e STERLASHTË E SHQIPTARVE TË EPIRIT.....

1)EPIRIOTËT EDHE MAQEDONASIT ISHIN EDHE NË KOHËN E STRABONIT JO GREKË,POR BARBARË.
    2)EPIRIOTËT EDHE MAQEDONASIT JANË FISE TË NJË RRACE.
    3)FLET PËR SHTEGTIMIN E TIRINVE PELLAZGE NGA KJO ZONË NË ITALI.
    4)iLIRË DO TË THOTË ME GJITH KUPTIMIN E GJËRË TË FJALËS PELLAZGË..........

HAPINI MIRË SYTË VOGËLUSHA -KY GREKU KËTU ËSHTË FILOLOGË.KA DHJETRA FILOLOGË NË GREQI QË MBROJNË KËTË RRUGË
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 25-05-2008 më 13:36

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Ah ketu ne internet gjeta dhe nje Blog shqip per pellazget Ja ku eshte: http://ipsoiure-ipsofacto.blogspot.c...1_archive.html
    kështu shpjegohen shumë gjëra në lidhje me Gestabitin antishqiptarë,ky është surrati i tij i vërtet,ndaj i fut turinjët e tij të flliqura në këtë temë.Paska arsye të forta Gestabiti.

Mos e merrni per ters ore njerez se shaka eshte Ah ate linkun per blogun e gjeta krejt rastesisht, por duke ndjekur disa replika te meparshme mendova se mund te ishte interesant per disa postimi i linkut.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Mos e merrni per ters ore njerez se shaka eshte Ah ate linkun per blogun e gjeta krejt rastesisht, por duke ndjekur disa replika te meparshme mendova se mund te ishte interesant per disa postimi i linkut.
    jo thjeshtë interesant,por ja çorri maskën të pacipit.
    të përgëzoj për këtë veprim.....Sala duket shumë simpatikë në këtë foto.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Dale ta lexoje dhe ne greqisht:

"Eelion de therous, metopores d' habron Iao."

pra Io(n) nuk eshte gje tjeter vec se DiEli.

Do hedh detaje te El/Hyllit ne teme e Baal dhe se si El njihet si Al(ber) ose njerezit e bere origjinalisht nga Zoti.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Grekët zbritën rreth vitit 2000 p.K. nga lugina e madhe e Danubit që ishte origjina e tyre, duke ndjekur së prapthmi lumin Margos ose Vargos (sot Morava) dhe më pas duke ndjekur lumin Aksios (Vardar) nga të dy brigjet ose të paktën nga bregu perëndimor i lumit. Prandaj e quajtën lumin Aksios, emri i të cilit e ka etimologjinë në fjalën άγω (=udhëzoj), sepse ai i udhëzoi grekët në vendin e tyre përfundimtar, Greqinë. [...] Kam mendimin se emërtimi pellazg i lumit duhet të ishte Sindos (toponim që ende ndeshet në luginën e Vardarit në Selanik – shënim nga Tannhauser). Kur përfundimisht grekët u gjendën në fushën Selanik-Katerini, Botienë (Βοττιαία) e lashtë, që e përshkojnë lumenjtë Aksios dhe Aliakmon dhe që derdhen njëri pranë tjetrit, nga fakti se ndeshën në këto territore një popullsi pellazge ndoqën së prapthmi lumin Aliakmon dhe u përhapën në vargmalet e Pindit, domëthënë Greqinë e Epërme, në të cilat jetuan për disa shekuj deri sa u mbipopulluan dhe vërshuan drejt Greqisë së Poshtme fillimisht dhe Kurorës së Egjeut në vazhdim.

Ky version eshte i mundur andaj e prgezojmi Tranhauzerin per ekte punime shkencor sadopake i nivelit te duhur per ne forumistet.

shendet

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    O shakë libaneze, nga e bëre grek Kupitorin ti? Nga ''dituria'' jote e tepërt? Emrin e Bopp-it pse e përmend o shkarpë e djegur, nuk qe ai i pari që tregoi se shqipja është një gjuhë INDOEUROPIANE?

Këtu do të të them diçka të re, por më premto se nuk do pësosh ndonjë infrakt (se dua të të sjell vërdallë edhe pak akoma). Shqipja nuk është gjuhë pellazge por është indoeuropjane simotër me latinishten, gjuhët gjermane, greqishten, farsi, indiane, armenishten, kelte etj.

PS, Fillo të bësh shoqëri me vajza.

PSS, Ti nuk je ''atrea korça'', që jeton në Greqi si homogjen e deklarohesh si grek? Të shtrijnë kabllin grekët çdo ditë e vjen të shfyhesh në forum?

PSSS, Hajd më gjej nga afër të të tregoj sa paqedashës është i biri i Janullatos-it.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Pajtohem plotesishte me ju Bizantin,

Grupi i gjuhes indo-europiane eshe caktuar krejte gabimishte pe shqiptaret...

Shqipja dakor eshte gjuhe europiane e ngjajshme me keltet e italet dhe golet(galet, stergjysherit e francezve) siç e thot edhe danezi Conrad Malte-Brune.

Jane ndoshta krejtesishte 100 fjale indiane ne shqipe, si dera, dora, etj kurse latine jane m ret=rex per mbretin etj...

harrone qe shqipja bene pjes ne grupin e gjuhve indoeuropiane.

Dhe me e keqja eshte kur disa historian shqiptar i bien edeh me shkurte, nga injoranca duke cekur se ; - shqiptaret jane popull indoeuropian !
    Kjo eshte katastrofa !
    Ne Wikipedia disa here jam munduar te nderhyje ne kete qeshtje por e kote, ata prap e vendosin ashtu gjoja se shqiptaret jane popull ndoeuropian, pa e ditur dallimin ne mes te grupit te gjuhve dhe origjines se nje populli.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •