o eldonel te gjithve une u kam pergjigjur por nese ti me ben disa pyetje palidhje ama me te vertete palidhje i bie sikur une ty te pyes kur muhamedi i ka pasur 110 vjet pse ka shkuar ne pazar i bie keshtu kur te gjithe e dine se ai nuk ka jetuar deri ne at moshe keto jan pyetje palidhje
apo pyetje duke nxjere nga literatura islame kunder krishterimit qe kan te gjitha pyetjet pergjigjje por ti mundesh te pyesish diqka qe buron vete nga zemra jote e jo duke nxjere pyetje nga neti
kjo pyetje qe une e kam parashtruar ka te beje nga une vete se kam lexuar shume literature islame deri sa kam qene musliman edhe tani mu kujtua se pse muhamedi nuk u martua me nje grua tjeter deri sa ka qene hatixheja e gjalle
kjo eshte pyetje e thjeshte per tu kuptuar kuptohet se po pyes njerez qe njohin islamin pakez me mire e jo per musliman qe jan me tradite qe jan 99 perqinde e muslimaneve qe nuk kan kurfar diturie ne islam e i thone vetit musliman e nuk dine as nje dove e nuk falen nuk praktikojne fene islame me thene me shkurte edhe e mbrojne islamin deri sa nuk kan njohuri nga islami
Zoti është dashuri
Po palidhje te doket ty se s po mun mi dha pergjigje qdo pergjigje qe e jep je shah mat . Kjo pyetja ime nuk eshte sikurse e jotja shume theshte per te kuptuar , Nese Bibla juaj dhe ajo e katolikeve ndryshon per kah permbajtja e librave dmth numrit te tyre dikush ose ka hequr ose ka shtuar nga fjala e Perendise qka ka te paqart ketu ose absurde dhe si rezultat tregon qe eshte ndryshuar .
KOSOVA E MADHE
fjala e perendise mbetet e perendise dhe nuk ka te beje me shtimin apo heqjen e fjales se perendise edhe ti ndoshta nuk e dine qe bibla eshte kanonizuar pastaj edhe jan mbledhur te gjitha librat edhe jan bere ne nje vend dhe eshte quajtur Bibla ose biblus qe do te thote Libra ( fjala bibla dmth libra ) por komuniteti katolik edhe librat apokrife i ka permbledhur dhe i ka ftur ne mes te testamentit te vjeter edhe atij te ri kete e ka bere vete kisha katolike se dhiata e vjeter jan vetem ato libra qe posedojne hebrenjet
testamenti i vjeter dmth te gjitha librat e mbledhura qe kan shkruajtur profetet e perendise qe nga mojsiu e deri te Jezusi dhe libri i fundit ka qene 400 vjet para jezusit
testamenti i ri eshte ungjilli qe dmth lajmi i mire
pra kemi nje lajm te mire per gjith boten dhe e kan te gjith te krishteret
sa per ate qe thua ti se kan shtuar apo kan hequr nuk ka te bej fare me shkrimin e perendise por fjala e perendise na thot qarte se nuk do ti hiqni dhe nuk do ti shtoni as edhe nje presje fjales se perendise
librat apokrife jan libra qe kuptohen thjeshte se nuk kan te bejne aspak me fjalen e perendise se merren vesh se jan te thata edhe nuk flasin as pak per fjalen e gjalle te perendise e as per perendine sepse ne ato libra ka tradita dhe humor --- edhe shume mire e dine te gjith se ne fjalet e perendise nuk perdoret humori e as shtrigat pra jan te kota edhe nuk e dij edhe une pyes katoliket se perse i kan futur thjesht u pyes pse i kan futur ne mes te testamentit te vjeter qe kan hebrejt dhe te ungjillit
kjo nuk do te thote qe tani kemi nje ndryshim vetem per permbledhjen e disa shkrimeve pagane dhe vendosjen e tyre ne mes te fjaleve te perendise edhe une e bej kete pyetje shume katolikeve Eldonel por nuk me kan dhene pergjigjje apo nuk kan dijeni reth krishterimit ato qe kam pyetur
besoj se ke kuptuar shum qka
Zoti është dashuri
Tash i ke te gjitha,vetem se kerko ndihmë nga vetja jote qe ti kuptosh drejtë keto:
http://www.forumishqiptar.com/showth...45#post1901545
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
Keto ne fakt jane ekslusivisht prej islamit.
Te gjitha keto fenomene jane mbi te gjitha karakteristika te nje popullate te pashkolluar e injorante, joproduktive, te mbyllur dhe primitive e te padisiplinuar. Nje popullate e edukuar dhe e shkolluar nuk ka probleme te tilla. Hoxhallaret shqiptare vazhdimisht kane penguar rinine te edukohet sidomos femrat. Vetem ne Maqedoni mbi 200 hoxhallare kane bere burg ne kohen e Titos se nuk lejonin femrat e familjes se tyre te shkonin ne shkolle.
Me tej keto jane karakteristika te nje popullate qe ka problem me shtet formim, fale injorances. Te gjitha kombet islamike kane pasur problem me shtetformim dhe jane ne fakt shtete artificiale, me tej injoranca ne kombet islame eshte ne nivelet me te larta ne bote. Edukimi i popullates ndikon drejtpersedrejti jo vetem ne rritjen e mireqenies qe zhduk varferine, por edhe ne civilizimin e individit dhe largimin e tij prej krimit.
Mendesia e gangos qe sot e shikon kudo ne Shqiperi eshte vetem pasardhesi me i denje i mendesise se pashai fodull e parazit qe pi duhan e kafe gjithe diten dhe dredh tespiet.
Mbyllja e nje popullate sic ndodh ne islam, ndikon drejtpersedrejti ne degjenerimin e saj, pasi historikisht cdo gje e ndaluar dhe tabu behet me e kerkuar dhe me e eksploruar nga njerezit.
Prostitucioni eshte ne fakt nje tradite islame (haremi dhe 70 femrat e virgjera ne parajse) dhe ne fakt shpalos pikerisht trajtimin ulet dhe denigrues te femres qe gjendet masivisht ne kulturen islame.
Droga eshte po ashtu tradite islame, ku hashishi eshte pire per argetim prej qindra vitesh tashme.
Krimi eshte po ashtu tradite islame. Arabet jane komb tregetaresh, pasi ata nuk prodhonin dot asgje ne shkretetire. Dhe pirateria, hajduteria, dhe krimi ishin fenomene tipike per ate shoqeri. Kaq tipike saqe edhe perrallat arabe jane mbushur me hajdute e bandite, "Ali Baba me 40 hajdute" "Hajduti i Bagdadit" etj etj.
Ne fakt thuajse 70% e krimit ne Europe sot kryhet prej popullates islame qe jeton ne te, marokienet, algjerianet, shqiptaret, turqit.
pse merzitni bre burra
islam is the way lol
JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE
para vitit 600 kur lindi islami
ne bote sk apas as lufte, as krim as prostitucion, as pederasta gjith gjonat e kqija islami i pruni
ti permen haremet e sulltanave pse mretrit e europes bonin jete biblike kshtu
liburnet ishin piratet ma te tmerrshem ne mesdhe e ato ishin fis ilir e jo arab
mafia ruse, kolumbiane, meksikane, japoneze, kineze e Italiane te githa produkte te islamit jan
prostitutat ruse e moldave muslimane jan.
100% e kokaines ne bote prodhohet ne ameriken latine te gjith akto vene jan 100% muslimane
shaj e kritikoj ku jan per te sha e jo bjeri ti bim tva hedhim fajn per cdo gjo arabve.
Ndryshuar për herë të fundit nga derjansi : 01-05-2008 më 11:59
JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE
Krijoni Kontakt