Close
Faqja 12 prej 17 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 165
    i/e regjistruar Maska e sniper-1
    Anëtarësuar
    19-04-2008
    Postime
    30
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Afganistan , Irak. Zakonisht kta qe luftojn atje konsiderohen terrorista, pse ? vetem pse dojn ta mbrojn vendin e tyre nga te huajt, qe dojn tja mbjellin "Demokracin" ne shtetet e tyre.
    thenje me vend

edhe un mendoj se ka te drejt gjdokush ta mbroje vendin e vet pomarrur parasysh se kush i ka sulmuar edhe ne kosov serbia i quante shqiptaret terorista kur e mbrojshin vendin e vet po ne fakt nuk ishin terorista

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    o zarathustra,çja fut pordhes kot ti,nga e gjete ti kte popullsi shqiptare islame qe ben 70%te krimit ne europe,
    cna ngatarron ti me maroken ne mer jahu,ti paske ik per lesh,ec e shifi iher emigrantet shqiptare ne perendim,nuk gjen asnji shqiptar qe ngatarrohet me ata plera.

ps.99% e shqiptareve ne perendim bejne pune te ndershme,dhe po kaq nuk e praktikojne fene.
    mjafton te shkosh vetem ne nje xhami ketu,dhe do gjesh vetem jevgj,maroken,tunizin,algjerian,egjiptian......... ..........kembe shqiptari nuk sheh aty,ky eshte realiteti
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

kristiani Maska e krishterprizren
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Po po te kuptoj dmth e pranon dhe ti qe ka futje ne Librat e Perendise dmth ne se luajm rrolin e budallait ketu apo sepse me te vertet ka futje .

por munden njerzit me manipulu edhe me bo cfare te dojne por fjalen e perendise nuk munden me humbur ajo qka ka dal nga perendia ska kush qe e ndryshon edhe kete bibel qe e kan katoliket une e lexoj por eshte e njejte vetem plus disa libra te tjere por kuptoje se fjala bibla dmth shume libra edhe ka nje periudhe te shkrimit 4000 vjeqare eldonel dmth jan mbledhur te gjitha qe ne te kemi me te lehte per te studiuar por jezusi erdhi per te hequr ligjet qe kishte dhiata e vjeter dmth tani ai qe eshte parathene ne shume libra te perendise qe do te vjen nje shpetimtar ( jezus ) ai erdhi

bibla ka filluar te shkruhet prej para 6000 viteve edhe eshte nje periudhe e larget por une them se ungjilli eshte ajo qe u nevoitet njerezve me shume edhe krejt dhiata e vjeter me apo pa librat apokrife thjesht sherben per studim edhe mund te msojme shum gjera nga perendia

ka njerez apo disa sekte qe hapin sekt te ri kto ndodhin se jemi te paralajmeruar qe keto do te ndodhin ne ditet e fundit qe manipulojn nga bibla dhe nxjerrin disa texte , pershembull te ashtuquajturit deshmitaret e jehovait apo disa sekte te tjera , te tjera edhe thone ja kesaj duhet ti besojme
    disa te krishtere i kuptojne ndryshe fjalet e bibles por eshte nje qellim ne gjith shkrimin e perendise --- shlyerja e mekateve me ane te flijimit keshtu shkruan nga fillimi deri ne fund qe flitet per jezusin

edhe ti merr gjitha shkrimet e bibles edhe shto kuranin edhe thuaj ja tani te gjitha jan me nje vend

por fjala e perendise kuptohet lehte edhe merret vesh se eshte apo jo i perendise fundja vete perendia mbrone fjalen e tij

edhe nje gje eldonel une prej se jam i krishter se vete kam qene musliman i forte edhe ska pas kush qe me me binde per ndonje gje por vete perendia por prej se jam bere i krishtere une jam qliruar teresisht nuk ka më mire se je ne te verteten edhe kur je ne te verteten e kupton erresiren kur je ne erresire nuk shef as ni gjo se je ne erresirre i ligu satani nuk te lejon se ai eshte mbret i erresirres edhe perendia i drites por kur je ne drite e kupton eresiren

mos e merr ti se te gjithe te krishteret qe e quajn veten te krishtere edhe jan me te vertete te krishtit jan pak thot bibla ata qe do te shpetohen edhe pse eshte e lehte por vete njerzit e zgjedhin te keqen nuk je i krishter ti nese edhe vet thua jam i krishtere kur nuk e njef personalisht krishtin
    nese nuk je nen frymen e shejt
    kur ke frymen e shenjte je me perendine edhe perendia banon ne zemren tande

deri sa njerzit nuk e kerkojne para perendise te verteten nuk do ta marrin kurrr

Lypni dhe do tiu jepet ---- Jezusi

edhe per fund ska njeri qe nuk ka degjuar per Jezusin edhe une jam i bindur se ti vete ke shum dyshime per islamin keshtu po me thot zemra nese jo bile nje fije dyshimi e ke se kete dhunti e kan te gjith sado qe ke bindje nga nje gje kur eshte e erresires .............. nuk te le djalli te dalesh nga erresira ai te terheq zhak qe ti as mos te kerkon driten ok per fund ZOTI TE BEKOFTE TY DHE GJITH MUSLIMANET
    Zoti është dashuri

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Keto ne fakt jane ekslusivisht prej islamit.

Te gjitha keto fenomene jane mbi te gjitha karakteristika te nje popullate te pashkolluar e injorante, joproduktive, te mbyllur dhe primitive e te padisiplinuar. Nje popullate e edukuar dhe e shkolluar nuk ka probleme te tilla. Hoxhallaret shqiptare vazhdimisht kane penguar rinine te edukohet sidomos femrat. Vetem ne Maqedoni mbi 200 hoxhallare kane bere burg ne kohen e Titos se nuk lejonin femrat e familjes se tyre te shkonin ne shkolle.

Me tej keto jane karakteristika te nje popullate qe ka problem me shtet formim, fale injorances. Te gjitha kombet islamike kane pasur problem me shtetformim dhe jane ne fakt shtete artificiale, me tej injoranca ne kombet islame eshte ne nivelet me te larta ne bote. Edukimi i popullates ndikon drejtpersedrejti jo vetem ne rritjen e mireqenies qe zhduk varferine, por edhe ne civilizimin e individit dhe largimin e tij prej krimit.

Mendesia e gangos qe sot e shikon kudo ne Shqiperi eshte vetem pasardhesi me i denje i mendesise se pashai fodull e parazit qe pi duhan e kafe gjithe diten dhe dredh tespiet.

Mbyllja e nje popullate sic ndodh ne islam, ndikon drejtpersedrejti ne degjenerimin e saj, pasi historikisht cdo gje e ndaluar dhe tabu behet me e kerkuar dhe me e eksploruar nga njerezit.

Prostitucioni eshte ne fakt nje tradite islame (haremi dhe 70 femrat e virgjera ne parajse) dhe ne fakt shpalos pikerisht trajtimin ulet dhe denigrues te femres qe gjendet masivisht ne kulturen islame.

Droga eshte po ashtu tradite islame, ku hashishi eshte pire per argetim prej qindra vitesh tashme.

Krimi eshte po ashtu tradite islame. Arabet jane komb tregetaresh, pasi ata nuk prodhonin dot asgje ne shkretetire. Dhe pirateria, hajduteria, dhe krimi ishin fenomene tipike per ate shoqeri. Kaq tipike saqe edhe perrallat arabe jane mbushur me hajdute e bandite, "Ali Baba me 40 hajdute" "Hajduti i Bagdadit" etj etj.

Ne fakt thuajse 70% e krimit ne Europe sot kryhet prej popullates islame qe jeton ne te, marokienet, algjerianet, shqiptaret, turqit.

Njeriu qe flete shume ,normalishte qe bene edhe gabime. Shqipetaret, i barazon me krim s'ikur marokanet, algjerianet,turqit etj.etj.

Aktualishte shqipetaret mergimtare jane popullate me e civilizuare me punetore dhe e integruare ne evrope.Mendoje se nuk ka nevoje qe shqipetaret te perfshihen ne krime qe nuk i takojne.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    REFORMIMI I ISLAMIT:

Per tu reformuare Islami, se pari duhet te ekzistoje . Islami s,i religjion eshte shenderuare ne religjion invalide, nga vete muslimanet. Islami s'i religjion ka shume nevoje per njeres te civilizuare, shkolluare, dhe perparimtare. S'ikur arabeve t'ju jepet religjioni katolik ,ata do t'a benin edhe katolitizmin religjion invalid.

i/e regjistruar Maska e sniper-1
    Anëtarësuar
    19-04-2008
    Postime
    30
    deri sa njerzit nuk e kerkojne para perendise te verteten nuk do ta marrin kurrr

une ju luptem perendis qe te me jep gjdo te mir edhe te mi fal mekatet e mia e jo jezusit se jezusi ishte vetem je i derguar i perendis nje sherbetor iperendis edhe asgje me shum

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga krishterprizren Lexo Postimin
    por munden njerzit me manipulu edhe me bo cfare te dojne por fjalen e perendise nuk munden me humbur ajo qka ka dal nga perendia ska kush qe e ndryshon edhe kete bibel qe e kan katoliket une e lexoj por eshte e njejte vetem plus disa libra te tjere por kuptoje se fjala bibla dmth shume libra edhe ka nje periudhe te shkrimit 4000 vjeqare eldonel dmth jan mbledhur te gjitha qe ne te kemi me te lehte per te studiuar por jezusi erdhi per te hequr ligjet qe kishte dhiata e vjeter dmth tani ai qe eshte parathene ne shume libra te perendise qe do te vjen nje shpetimtar ( jezus ) ai erdhi

bibla ka filluar te shkruhet prej para 6000 viteve edhe eshte nje periudhe e larget por une them se ungjilli eshte ajo qe u nevoitet njerezve me shume edhe krejt dhiata e vjeter me apo pa librat apokrife thjesht sherben per studim edhe mund te msojme shum gjera nga perendia

ka njerez apo disa sekte qe hapin sekt te ri kto ndodhin se jemi te paralajmeruar qe keto do te ndodhin ne ditet e fundit qe manipulojn nga bibla dhe nxjerrin disa texte , pershembull te ashtuquajturit deshmitaret e jehovait apo disa sekte te tjera , te tjera edhe thone ja kesaj duhet ti besojme
    disa te krishtere i kuptojne ndryshe fjalet e bibles por eshte nje qellim ne gjith shkrimin e perendise --- shlyerja e mekateve me ane te flijimit keshtu shkruan nga fillimi deri ne fund qe flitet per jezusin

edhe ti merr gjitha shkrimet e bibles edhe shto kuranin edhe thuaj ja tani te gjitha jan me nje vend

por fjala e perendise kuptohet lehte edhe merret vesh se eshte apo jo i perendise fundja vete perendia mbrone fjalen e tij

edhe nje gje eldonel une prej se jam i krishter se vete kam qene musliman i forte edhe ska pas kush qe me me binde per ndonje gje por vete perendia por prej se jam bere i krishtere une jam qliruar teresisht nuk ka më mire se je ne te verteten edhe kur je ne te verteten e kupton erresiren kur je ne erresire nuk shef as ni gjo se je ne erresirre i ligu satani nuk te lejon se ai eshte mbret i erresirres edhe perendia i drites por kur je ne drite e kupton eresiren

mos e merr ti se te gjithe te krishteret qe e quajn veten te krishtere edhe jan me te vertete te krishtit jan pak thot bibla ata qe do te shpetohen edhe pse eshte e lehte por vete njerzit e zgjedhin te keqen nuk je i krishter ti nese edhe vet thua jam i krishtere kur nuk e njef personalisht krishtin
    nese nuk je nen frymen e shejt
    kur ke frymen e shenjte je me perendine edhe perendia banon ne zemren tande

edhe per fund ska njeri qe nuk ka degjuar per Jezusin edhe une jam i bindur se ti vete ke shum dyshime per islamin keshtu po me thot zemra nese jo bile nje fije dyshimi e ke se kete dhunti e kan te gjith sado qe ke bindje nga nje gje kur eshte e erresires .............. nuk te le djalli te dalesh nga erresira ai te terheq zhak qe ti as mos te kerkon driten ok per fund ZOTI TE BEKOFTE TY DHE GJITH MUSLIMANET
    E para nese don me pas debat musliman i fort tek ne kjo nuk shitet krishter kuptoje sepse Teuhidi nuk eshte ai qe lejon nese ke njohuri diq per te . Dyshime ne mendjen tende ndoshta . Ok u morr vesh dmth Fjala e Perendise nuk do mend qe eshte futur edhe te tjera pos fjales se Tij .

Mire e thene mirepo ne kete duhet ti heqeni paragjykimet dhe te mendoni me mendje te lire dhe jo me urrejtje dhe paragjykime pajtohesh me mua ketu ndoshta ? Sa e njef ti Perendine nuk e kam ne kete aspektin e njohjes pra qe e kemi pare por Perendia njihet nepermes Emrave dhe Cilesive te Tij .
    Keni ndonje ndarje se kush eshte Perendia ? Nuk dua te kaloj tek tjetrat dhe nuk marr per momentin vargje Biblike si pasoj se pastaj vjen deri te paragjykimi dhe me pragjykime s kam deshire te shkoj .
    KOSOVA E MADHE

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga TeovaMas Lexo Postimin
    REFORMIMI I ISLAMIT:

Per tu reformuare Islami, se pari duhet te ekzistoje . Islami s,i religjion eshte shenderuare ne religjion invalide, nga vete muslimanet. Islami s'i religjion ka shume nevoje per njeres te civilizuare, shkolluare, dhe perparimtare. S'ikur arabeve t'ju jepet religjioni katolik ,ata do t'a benin edhe katolitizmin religjion invalid.
    Per tu kethyer ne baze mendon keshtu dhe ti, duhet mu kthy ne baze .
    KOSOVA E MADHE

Elhamdulil-lah SHQIPTAR Maska e b3s1
    Anëtarësuar
    06-04-2008
    Vendndodhja
    Në Dynja përkohësisht!!!
    Postime
    62

Talking PER MaDaBeR-in.....:)

Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Ne vendet islamike ka nevoje per reforma te thella dhe per demokratizimin e jetes social-kulturore. Njerezeti atje jetojne si ne shekullin e VI, jo ne te gjitha vendet por ne shumicen e tyre.
    PERSHENDETJE "MADABER" DJALOSH SIMPATIK,ME BESIM LAIK...

NJERZIT NE VENDET ISLAMIKE NUK JETOJN SI NE SHEKULLIN VI-TE.....

NDOSHTA TI ME IDET E TUA MARKSISTE-LENINISTE,NDOSHTA JETON POR ATA JO...

TU KISHA LUTUR," ME JEP ARGUMENTIN,QE TE JAP TE DREJTEN TE FLASESH"...

PSE THUA DIQKA,PASTAJ PENDOHESH ATE QE THUA...

SHIKO SE PARI SHTEPINE TENDE,FSHIJ MARIMANGAT,E BERLLOGUN PARA DERES, E KUR TI PASTROSH ATO,PASTAJ EJA KETU DHE FOL PER JETEN E NJERZVE QE BEJNE NE SHTETET ISLAME...

SHKO PAK KA PERENDIMI SHIKOJ SE QFARE JETE BEJNE,E PASTAJ KTHEHU EDHE KA LINDJA,DHE NE FUND KRAHASOJ,DHE NXJERRE NDONJE REZULTAT,E PASTAJ SJELLI KETU STATISTIKAT E ARRITURA,E MOS NA FOL KETU PALLAVRA,SE NUK JEMI ARDHUR ME E KUNDERSHTU NJERI-TJETRIN,POR KEMI ARDHUR TE MESOJM DIQKA...

NE FUND MUND TA THEM 1 SEN QE MBREME E DEGJOVA ME 1 DEBAT NE KLAN...
    SABRI GODO THOSHTE:...NUK MUNDEM UNE QE TE FALEM 5 HERE NE DITE,ASHTU SI THUHET NE KUR'AN,SEPSE MU E GJITHA DITA PO ME SHKON KOT"...DHE ENDE PA E PERFUNDUAR FJALEN,U QU NJERI DHE E KUNDERSHTOJ DHE I THA...
    "...ME FAL ZOTRI SABRI,FALJA ESHTE 5 MINUTA,OSE 5 KOHT E FALJES TA MARRIN 1 ORE GJATE DITES,E 23 ORE TE TJERA I KE TE LIRA,MOS MENDO QE NESE NJERIU DUKE IU FALUR ZOTIT,PO E PENGOJKA ZHVILLIMIN,MOS MENDO QE NESE NJERIU AGJERON,E PENGON ZHVILLIMIN E VENDIT...ETJ...ETJ...

EDHE UNE TY "MADABER" TE THEM QE "HYRJA NE XHAMI,NUK ESHTE DALJE NGA EUROPA"... ZOTI XH.SH. TE FALT DHE TE UDHEZOFT NE RRUGE TE DREJT...AMIN...

Elhamdulil-lah SHQIPTAR Maska e b3s1
    Anëtarësuar
    06-04-2008
    Vendndodhja
    Në Dynja përkohësisht!!!
    Postime
    62

Talking Brravo Celyy....:)

Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Te reformohet Islami e te mos reformohet jeni te vegjel ju te na mesoni per kso gjera.
    Islami eshte kshtu si eshte dhe do mbetet deri ne dit te kijametit.
    PERSHENDETJE "CELYY",SHUME FLM PER POSTIMIN,PERGJIGJEN E KE DHENE SHUME TE SAKT...

NE FE ISLAME NUK KA NEVOJ KURRFARE REFORMIMI SE ZOTI ATA E KA BERE PERFEKT,ASHTU SI THUHET NE FJALET E TIJ SI ME POSHT...

"SOT PERSOSA PER JU FENE TUAJ,PLOTESOVA DHUNTINE TIME NDAJ JUSH, DHE ZGJODHA ISLAMIN PER FE TUAJEN"...

PRA A DUHET TE REFORMOHET FEJA PAS KETIJ CITATI KUR'ANOR,APO.....

Faqja 12 prej 17 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:25
  2. Familjet në nevojë
    Nga Zemrushja në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-05-2007, 12:15
  3. Ç’është Islami? - Një vështrim filozofik i Islamit ...
    Nga DEN_Bossi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 08-10-2006, 04:53
  4. Kerkese muslimaneve
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 21-07-2006, 03:33
  5. Mbi Selim Islamin
    Nga Eni në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 09-12-2004, 06:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •