1. A jam krenar qe kam shqiptar?
JO. Pse?
I) Shqiperia eshte nje nder shtetet me te korroptuara ne bote ku krahasomi me Nigerine, Xhibutin e me the te thashe. Krahasomi me vende ku njerezit jetojne ne shtepi me balte, ku nuk ka kanalizime, e te tjera.
II) Ku ligji dhe drejtesia jane me me te fortin dhe me ate qe ka para me shume.
III) Ku njerezit presin dhe enderrojne qe Shqiperia do ndryshoje. Kane kaluar plot 18 vjet nga pluralizmi dhe ne Shqiperi gjerat jane keq e mos me keq.
IV) Shpresa e njerezve qe jetojne ne Shqiperi eshte te marrin ndonje lek nga ata te aferm qe kane jashte.
V) Shqiperia eshte vendi ku studentet (RINIA) e ardhmja e vendit eshte larguar, largohet, dhe do te vazhdoje te largohet me ritme alarmante. Si do te kete te ardhme nje vend ku 100 veta shkojne dhe 20 kthehen (bile me pak se 20 mendoj une).
VI) Ku eshte krenaria e te qenit shqiptar kur ke qene DOKTOR, AVOKAT, INXHINIER dhe lan pjata, tenxhere, apo ben sanduice.
2. A them qe jam shqiptar?
PO. Fatkeqesisht kombesine nuk e nderron dot mgjse mund te marresh pashaporte kineze, amerikane a italiane.
FATKEQESIA me e madhe per Shqiperine eshte fakti se tere patriotet dhe atyre qe iu digjet b*tha per Shqiperine nuk jetojne ne Shqiperi. Eshte e lehte te jesh krenar kur nuk vuan ose kur nuk e di si eshte te mos gjesh dot pune per te bere leka. Leka qe te duhen per te paguar ushqime, uje, drita dhe ilace. Eshte kollaj te jesh krenar kur vete ne doktori dhe nuk te prek njeri me dore po mos luajte lekat. Eshte kollaj te jesh krenar kur per te marre 10 ne fizike duhet te besh kurs privat me mesuesin ose mesuesen. Krenar te shikosh Ambasadorin shqiptar ne amerike te gagaxhitet para nje grupi me studenta ne BYU ( Brigham Young University). Nje prezantim me te mire per Shqiperine e ben nje student amerikan ( i nivelit mesatar me 5-6 ) ne gjimnaz se ambasadori qe eshte lindur dhe ka jetuar ne Shqiperi per me shume se 40 vjet.
Krijoni Kontakt