Mė vije keq qė nuk po gjejke asgjė qė tė bėn tė krenohesh qė je shiptar. POr kėtu ekziston njė problem. Ndoshta ti nuk ke lexuar sa duhet pėr kulturėn, artin, historinė e popullit tėnd prandaj edhe nuk ke me ēka krenohesh. Nėse ta merr mendja qė Amerikanėt kanė me ēka tė krenohen je pjesėrisht gabim. Jo se ata nuk kanė me ēka krenohen por krenaria e tyre ėshtė materiale. Me njė histori 600 vjeqare ata kanė vetėm kultur materiale dhe jo tė mirėfilltė qė tė krenohen. Amerikani krenohet me veturėn, me shtėpinė dhe konton e tij nė bank por nė historinė e tij nuk i ka vlerat historike dhe kulturore qė i kemi ne. Nuk munden ata tė krenohen me gjetjet arkeologjike qė i kemi ne, nuk munden tė krenohen me Pirron apo me perandorėt romak me prejardhje shqiptare, apo me Papėt e Romės tė prejardhjes shqiptare. Ne vlerat materiale nuk i kemi ( e di se shumė vuajnė shumė pėr to dhe i fajėsojnė tė gjithė qė nuk nuk munden ti kenė ato). Sė fundi nė mos pėr asgjė tjetėr mundesh tė krenohesh qė nėnė Tereza ishte shqiptare.
Nėse mendon kėshtu atėherė ti mė sė miri as mos mendo si shqiptar. Ndrroje emrin (nėse e ke ende shqip) dhe imagjinoje njė tė kaluar tė "popullit" tėnd mė tė mirė dhe njė tė ardhme ku tė gjithė do tė janė milionera dhe tė suksesshėm dhe qė do tė admirohen nga tė gjithė tė tjerėt e qė nė aasnjė mėnyrė nuk do tė flasin shqip. Thjesht harro ēka pėrjetuar populli yt sikur nė Shqipėri ashtu edhe nė Kosovė dhe jeto si diēka tjetėr. Kėshtu edhe neve na e bėn njė nder.
Sa per dijeni jam me shume patriot se sa ca qe hiqen ketu.
Por sinqerisht kudo qe kam vajtur , nqs te tjeret e kane nisur nga 0 une e kam nisur nga - vetem per faktin se kam qene shqiptar, sepse kete dhurate na ben ca shqiptare qe jane ne europe , me pune e seriozitet i bera vend vetes dhe njerezit filluan te me shihnin jo si shqiptar por si nje njeriun e tyre.
Ndersa ti duket qe nuk paske dale nga shqiperia.
Po jam krenar qe jam shqiptar,po do doja te isha si "figurat historike".
Pra i bie qe te iki ne Usa ose ne ndonje kontinet tjeter, si te gjithe keto te tjeret...qe kane qene krenare qe ishin Shqiptare(por larg Shqiperise).
Krijoni Kontakt