Close

Rezultati i Sondazhit: Vendim i drejte per ti perjashtuar?!

Votues
90. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

46 51.11%
  • JO

36 40.00%
  • Nuk e di

8 8.89%
Faqja 9 prej 19 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 185
    Manchester Maska e -Alda-
    Anëtarësuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    Drejtoresha ka vepruar shume drejt.Pse duhet te shkonin ne shkolle ato vajza me ferexhe?U be Shqiperia me keq se Arabi.Shqiperia eshte vend laik dhe ne shkolle duhet te vishesh me uniforme e jo me ferexhe.Kujt nuk i pelqen mund te shkoj te jetoje ne Arabi,atje nuk do gjej ndonje penges.
    м'вι вυzë ëѕнтë иנë ρυтнנє, м'вι ѕнριят ëѕнтë иנë νєтмι. נαм вσтα ρα ємëя, кυя ρяαиë мєנє ѕ'נє тι.

I zene deri ne Gusht. Maska e )un(
    Anëtarësuar
    15-11-2007
    Vendndodhja
    te shpia tjeterkuj, edhe ne msn...
    Postime
    125
    shyqyr qe nuk kane ma shume ne dore se kushedi ca kishin ba disa nga keta ketu, me mujt kishin cu ma shume se gjysen e shqiptarve qe besojne ne dicka ndryshe prej tyre, ne arabi, afrike a ku di une?! ej o njerez a nuk e kuptoni se nuk keni asnje te drejte ti thoni atyre qe jane autoktone ku te shkojne a ca te bejne sidomos kur jane ne shumice, prandaj ju lutem sidomos atyre qe jetojne jashte edhe pretendojne se kane pare pak me shume ose atyre qe kane marre njefare formimi profesional a cfaredo qofte te mendojne jashte kornizave, mjaft me injoranca, si puna kjo qe bej une eshte mire dhe keshtu duhet te bejne te gjithe pra me mendjehapur , pa paragjykime, me tolerance e sidomos per disa pa shfrymje inatesh apo aktivizime te komplekseve te inferioritetit bashkeatdhetar te nderuar, demokracia ne thelb te saj permban lirine e personit, mos u beni mendjengushte te deshironi(se ne te vertete nuk mundeni) te ia kufizoni dikujt kete, sidomos kur nuk perben kurrfare demi per shoqerine,,,
    tani per te qene te sinqerte do kisha dashur disa fakte mbi rrezikshmerine qe permban shamija per shoqerine, (ama te argumentuara dhe jo vetem lidhje pa lidhje nuk jena arabi a ku di une? ca asht ketu komunizem qe me me tregu se si me u vesh?!
    .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Forum i tolerances, kur e klikon lexon urrejtje.

Kini edukat ne te komunikua as nuk e demtoni tjetrin dhe as nuk perfiton gje prej asaj qe citoni. Ne jeni ne gjendje te jepni nje mendim te matur me mencuri dhe dije jepeni ne te kunderten shfletoni nje faqe tjeter ku mund tu bej dobi.

Faleminderit

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Citim Postuar më parë nga -Alda- Lexo Postimin
    Drejtoresha ka vepruar shume drejt.Pse duhet te shkonin ne shkolle ato vajza me ferexhe?U be Shqiperia me keq se Arabi.Shqiperia eshte vend laik dhe ne shkolle duhet te vishesh me uniforme e jo me ferexhe.Kujt nuk i pelqen mund te shkoj te jetoje ne Arabi,atje nuk do gjej ndonje penges.
    dhe pse mos te shkonin ne shkoll me shami?amon ma trego pak ku esht e shkrujtme qe duhet me qen ne arabi ose mbahet vetem ne arabi shamia?Dhe amon kush mban uniforma ne shqiperi sonte?Ne shqiperi jan akoma injoranta ca njerez prandaj ndollin keshtu gjerash si ben ajo Drejtoresha!!

i/e regjistruar Maska e mad_about
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    fushave
    Postime
    75
    Te nderuar,ka kohe qe permbahem mos te shkruaj ne kte teme per te vetmen arsye,qe gjithcka mund tme dukej ky forum dhe kjo teme vetem shqiptare jo(arsyet ua shpejgoj me poshte):
    Per vete padyshim qe do mendoja qe eshte nje shkelje e nje te drejte,sepse Shqiperia pikerisht pse eshte shtet laik i jane krijuar te tilla kushte per tu zhvilluar te tilla ambiente.i kane mbire si kepurdha pas shiut shkollat fetare(perfshi ketu te gjitha fete)por ato shkolla jo te detyrshme (te mesme kam llafin)dhe athere po eshte i drejte perjashtimi sepse ka nje mundesi me teper per ngritjen e gjithesecilit,por shkollimi fillor deri sa eshte i detyrushem dhe shkolla publike eshte e pa percaktuar nga norma te pergjithshe(dhe vecanta)ligjore,atehere padyshim qe eshte nje shkelje e rende.Sic mund ti japim te drejte per perjashtim nga shkolla po te njejten te drejte e kane dhe ato vajzat te mbajne cte duan deri sa shkolla nuk ka nje regullore te caktuar,per pamjen e nxenesve.Une mendoj qe duhet diskutuar cfare normash demokratike mund te sillen per shoqerine tone qe ka kohe qe spo i shmanget tranzicionit(eshte aryseja me e mire per mossuksese te dnryshme)
    Sdo ndalem me shume ne keto gjera se jane shume relative,fundja percaktimet jane perosnale dhe pasojat poashtu ne menyre personale cdo kush i mban.Por gjeja qe me ben shume pershtypje dhe qe me detyroi te shkruaj eshte,"atdhedashuria" dhe "patriotizmi" yne,nuk e dyshoj qe si kemi,por sinqerisht u ndjeva keq kur detyrova syte te shihnin gjera qe vetem shqiptare nuk jane.Nese flasim per tradite famtirisht e kemi,dhe ate shekullore,gjeja qe me acaron eshte se ne traditen e shqiptarve asnjhere ska qene ofendimi,percmimi(aq me teper ndaj njeri tjetrit).Me sa pashe une ketu behet dhe cenim racor,fundja nuk eshte faj i askujt se lindi me ngjyre,lindi ne Arabi ,Shqiperine Komunsite tani demokratike(gjerat ndryshojne).
    Se kutpoj qe nje popull si ne shqiptaret te kete kaq averzion ndaj nje cope pelhure,kur dihet se jemi shembulli me tipik i ketyre tolerimeve(fetare),dhe atrye kombetare.Ne kohen e fashizmit kemi riskuar dhe veten tone per te mbrojt hebre etj dhe qe kjo na ka bere te jemi akoma me karakteristik si popull dhe tani ne nje demokraci kur shoqeria duhet te zhvillohet spo arij te kuptoj qe ne gjykojme dhe mundohem te ndalojme ca procese te cilat duam apo sduam ne do zhvillohen(perfshi ketu dhe "europianizimin" dhe "islamizimin,e te gjitha me radhe)
    per fund them qe kush cfare modeli flokesh dhe cfare ngjyre shamie mban nganjhere nuk jane aq te rendesishme,te mundohemi te ruajme madheshtine e verlave jetike te popullit tone(mikpritjen,mirkuptimin,miresine).Jemi authentic kjo eshte karakteristike e jone.
    Shnet
    Great minds have purposes, others have wishes!!

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Fajin per mendimi tim e kane prinderit .Ka shume nena qe nuk e mbajne, por vajzave te tyre ja vene.Po nuk jetojme ne afganistan o shqipetare.Edhe floket e vajzes time kane te drejte ta shohin diellin e bukur.uau

Manchester Maska e -Alda-
    Anëtarësuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    Citim Postuar më parë nga )un( Lexo Postimin
    shyqyr qe nuk kane ma shume ne dore se kushedi ca kishin ba disa nga keta ketu, me mujt kishin cu ma shume se gjysen e shqiptarve qe besojne ne dicka ndryshe prej tyre, ne arabi, afrike a ku di une?! ej o njerez a nuk e kuptoni se nuk keni asnje te drejte ti thoni atyre qe jane autoktone ku te shkojne a ca te bejne sidomos kur jane ne shumice, prandaj ju lutem sidomos atyre qe jetojne jashte edhe pretendojne se kane pare pak me shume ose atyre qe kane marre njefare formimi profesional a cfaredo qofte te mendojne jashte kornizave, mjaft me injoranca, si puna kjo qe bej une eshte mire dhe keshtu duhet te bejne te gjithe pra me mendjehapur , pa paragjykime, me tolerance e sidomos per disa pa shfrymje inatesh apo aktivizime te komplekseve te inferioritetit bashkeatdhetar te nderuar, demokracia ne thelb te saj permban lirine e personit, mos u beni mendjengushte te deshironi(se ne te vertete nuk mundeni) te ia kufizoni dikujt kete, sidomos kur nuk perben kurrfare demi per shoqerine,,,
    tani per te qene te sinqerte do kisha dashur disa fakte mbi rrezikshmerine qe permban shamija per shoqerine, (ama te argumentuara dhe jo vetem lidhje pa lidhje nuk jena arabi a ku di une? ca asht ketu komunizem qe me me tregu se si me u vesh?!

Kush jane ne shumice?Islamiket ne Shqiperi thu ti?Me vjen keq shoku po ke fol krejt pa lidhje .Perderisa ferexheja nuk eshte ne traditen e kulturen shqiptare pse duhet te mbahet?Ne Shqiperi duhet te respektohen ligjet tona jo ato arabe.
    м'вι вυzë ëѕнтë иנë ρυтнנє, м'вι ѕнριят ëѕнтë иנë νєтмι. נαм вσтα ρα ємëя, кυя ρяαиë мєנє ѕ'נє тι.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    Ne institucionet e nje shteti laik nuk kane pune simbolet fetare.as veshjet,e ka bere shume mire drejtoresha,bravo i qofte.
    ps.nuk mesohet biologjia/evolucioni i specieve duke pas ferexhe ne koke..............ke ferexhe ne koke,ik ne shkolle fetare dhe meso ademin me havane,gjerat jane kaq te thjeshta
    Cfar eshte puna me kryqet qe nxenesit i varin ne qafe?!!
    Drejtoresha meriton ne perjashtohet nga Shqiperia e jo vetem nga shkolla!!!
    Ajo pik se pari ky thyer te gjitha ligjet demokratike !!!
    Shkolla 8 vjecare me ligj eshte e detyrueshme , kjo drejtoresha krejt me "tru", ka perjashtuar dy vajza , pra ka thyer ligjin!
    Nga ana tjeter njerezit kane te drejte te besojne ashtu sic duan , pra drejtoresha perzihet edhe tek lirite elementare te njeriut!!!
    Drejtoresha te tilla nuk i duhen popullit shqiptar.

Gostivari_usa

P.S."Deokliciano - kishe pasur ti deshire dikush te te perzihet ne lirite e tua ?!!"
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e Eda64
    Anëtarësuar
    01-09-2006
    Vendndodhja
    eda_19642000
    Postime
    104
    ok ne se kan ven aq shum regulla ne shkollat shqiptare ,por dua te them te jen regullat per te gjith jo vetem per keto dy goca ,te veshen me uniform shkollore sic jan ne te gjith vendet e botes jo me minifune e me te shkurtera ,se skuptohen se ku po iki ne shkoll apo ne shetitje ne bulevard me sa kam ndegjuar se zdi gje une se kam vite pa ikur ne shqiperi ,ne se ka dal tani ligjet e regullat ,per shkollat sidomos shkollat e mesme dhe tetvjecare,

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga -Alda- Lexo Postimin
    Kush jane ne shumice?Islamiket ne Shqiperi thu ti?Me vjen keq shoku po ke fol krejt pa lidhje .Perderisa ferexheja nuk eshte ne traditen e kulturen shqiptare pse duhet te mbahet?Ne Shqiperi duhet te respektohen ligjet tona jo ato arabe.
    Nuk ka folur palidhje aspak kete e dine gjithe bota qe ne Shqiperi dhe troje shqiptare shumica jane musliman apo tu kane perzi vendet ty mos rastesisht
    mire tregom ti mua q eshte ferexhja se pari ? kane bartur ferexhe apo shami ? kurse eshte apo s eshte pjes e kultures shamij hulumto vet .
    edhe shteti duhet ta respektoj besimin tim ose te shumices

Faqja 9 prej 19 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 31-08-2012, 13:07
  2. Shkolla e parë shqipe në Labovë, jo në Korçë
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-04-2009, 02:40
  3. Shkolla shqipe ne Kosove ne 420 vjetorin e saje
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 06:50
  4. Pranimet ne universitet per 2006-2007
    Nga helene në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 31-01-2006, 04:18
  5. Ministria e Arsimit luan vetem rrolin e gazetes
    Nga Vinny_T në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-08-2002, 15:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •