Nuk ta kam zgjedhur une ate fotografi te qenit, sa per te mos pasur keqkuptime. Je i lire ta heqesh kur te duash.
Kurse pergjegje nuk dhe kjo do te thote se ti je genjeshtar dhe nje i mitur qe sheh enderra me sy hapur dhe beson ne to. Ti e quan tradhetine fitore se keshtu te kane mesuar autonomashet me te cilet je rritur.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
po i ngatrron temat, edhe po don me u kap personalisht me mu, e nese t'dokna une ty i mitur shkrujum n'privat edhe shkruje numrin e telefonit nese je n'Kosove takohemi edhe diskutomi per autonomi edhe per pavarsi, edhe une po flas shka eshte realja e jo idealja... keshtu qe mos ma luj shmekerin neper forume llokum... nese don dishka personale shkrujum te mesazhet personale djalosh.
Edhe kisha pas qef me t'kallxu qysh jam rrit.
sa i perket nacionaliteteve ato jane:
1. Shqiptar
2. Serb
3. Turk
4. Boshnjak
5. Goran
6. Rome
Ndryshuar për herë të fundit nga RAPTISHA : 25-02-2008 më 19:29
Those who deny freedom to others deserve it not for themselves. -Abraham Lincoln
(Mos po te duket vetja dhip i rim qi me t'shkru une ne privat?)
Per aq sa di une UNMIK-u nuk e ka ndryshuar fare listen serbe te minoriteteve qe gjoja jetonin ne Kosove. Kujte po i tregon ti 6 nacionalitete?
Cka jane per ty malazezet (ku i le, ata serb nuk jane dhe kane shtetin e vet!); po vllehet; e egjiptianet ku i le; po ashkalinjet ku i le, keta pos tjerash kane edhe parti te veta e deputet ne parlament. Ka edhe minoritet kroat, zyrtarisht. -Ato yje nuk kane lidhje me asgje, ato jane shaka e hidhur.
Shiko cfare ke thene:
cit.: "Mua si Kosovare me pelqen teper flamuri i Kosoves, sepse ky nuk duhet te simbolizoje Shqiptaret" ...
Kurse mua si shqiptar i Kosoves me vjen turp qe degjoj nje deklarate te tille!
"Nuk duhet a?"...
ne radhe te pare a je ti kosovar apo shqiptar? Mos do te thuash se edhe ne shqiptaret jemi minoritar? A te interesojne ty faktet dhe mendimi i shumces apo vetem i pakicave qe gjithe se bashku nuk perbejne as 11% te popullsise kosovare.A e di ti se shiqptaret e Kosoves edhe nen ishjugosllavine hegjemoniste kane luftuar dhe kane derdhur gjak per ta pasur flamurin e vet kuq e zi, -A ke degjuar ti per demonstratat masive dhe dhunen shteterore te '68, qe u bene per Flamurin tone Kombtar kur ne nuk kishim as fakultet ne gjuhen shqipe? Sigurisht qe jo. Sigurisht qe ti nuk e di se ne sado te shtypur qe ishim sepaku arritem ta ngrejme edhe flamurin tone kombtar. Prandaj lumturohesh ti me ate lecke te pakicave. Se ti nuk e di se ne edhe nen hegjemonine jugosllave, me gjak e me te kalbur neper burgjet e serbise e kemi arritur te drejten per flamurin kuq e zi. Por ty kjo nuk te intereson. Ani cka qe kete flamur pas demonstratave te marsit 1981 u munduan ta ndryshojne duke ia vene yllin anash (dhe u be aq me mire se kur vihej gjysemshtize flamuri i hiqej edhe ylli komunist dhe behej edhe me origjinal se i shtetit ame qe e mbante mes dy krenave). Por te drejten e simbolit kombtar nuk arriti te na e mohohoje askush.Por ti je nga ata qe mendojne se historia ka filluar me 1999 dhe je i lumtur per "shmeki" shtetin "Colors of Beneton" e te duket fitore e madhe cdo perralle qe degjon ne telvizionin e unmikut per te cilin mendon se eshte televizion shqiptar.
cit.:"Une jam i lumtur qe flamuri i Kosoves nuk ka asnjeren nga ngjyrat e famulrit kombetare Shqiptare"
Prandaj po lumturohesh!
cit.: "sepse ne te ardhmen gjeneratat e ardhshme do te mund te ngatrronin flamurin e Kosoves me kombin..."
Pervec teje - baba i kombit, pervec teje! Se sipas gjykimit tend gjenerata jote paska qene dashur ta konsideroje flamurin e jugosllavise si flamur te vetin kobetar, ndersa serbine e madhe si shtet te vetin nacional. Po pse more "llokum" nuk e ngaterrove ti flamurin e serbise me flamurin tone kombetar?
Ashtu te ndodhte vetem sikur gjithe gjeneratat e kaluara te kishin shpirte tradhetaresh oportuniste! Por fatmiresisht ky popull ka pasur, ka, dhe do te kete gjithmone atdhetar me shumice qe nuk mund te mashtrohen me demagogjine tuaj konformiste dhe kjo lecke qe ti e quan flamur shume shpejte do te griset.
p.s.: Nqoftese te ka mbetur merak dicka personale lajmerohu "llokum" se si teper trim po kallzohesh.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
shoki,
une prape po t'thom une nuk kam shkru punim shkencor qe me u mundu me nxer kuptim ndermjet rreshtave, keshtu qe mos fantazo edhe ndrysho kuptimin e krejt asaj qe kam shkru me 1 fjali prej ku ty po t'konvenon me kritiku.
Une nuk du me ngatrru asnjehere flamurin e Kosoves me t'Shqiptareve, keshtu qe mos me ngatrro me gjana te tilla mu. Nese ke lexu ma shume sesa postimi im, e nuk bazohesh ne demagogji dhe patriotizem te parqeve te qyteteteve te Kosoves ti mundesh me kuptu se Kosova ekziston si shtet i pranuar vetem per shkak qe ka pranuar pakon e Ahtisaarit, a nese don me ia bo qefin vetes e edhe mu ne mund te diskutojme te ndonje forum tjeter.
Une jam Shqiptar i Kosoves, me shtetesi Kosovare, edhe nese deshiron te diskutosh realisht atehere mund te diskutoj me ty, e nese don patriotski shifmi n'frontet qe qe do ti hapmi pas 3 - 5 vjetesh shoki....edhe sipas pakos se Ahtisaarit këtu mund ta kuptosh qe Kosova nuk eshte e Shqiptareve de jure, sepse njifet si vend shumekombesh...
Mos me kunderargumento me ndjenja, por me informata te lutem, nese don me kalu mire nese jo me konklusione te tipit " ti mendon..." sepse une nuk mendoj qysh thu ti...se nuk di.
Mos ma luj patriotin pa u kon,
Those who deny freedom to others deserve it not for themselves. -Abraham Lincoln
Parimisht, ke te drejte. Kjo qe thua do ishte motivim per lufte ne kohe shpatash kalorsiane, kur nderi ishte fuqia e krahut. Por, me 1999, shumica e luftes behej me click-ime ne nje monitor 20cm x 20cm.
U deshen 2 muaj e gjysem bombardime urash, qendrave ushtarake, fabrikash e caqe tjera gjysem-civile per te bindur Serbine per te leshuar pe. Shqiptaret e Kosoves, bashke me gjithe Shqiperine, bashke me gjithe Shqiptaret e Maqedonise, Malit te Zi dhe diaspores, te bashkuar nen nje flamur me nje qellim, nuk do te arrin per dekada ate qe beri NATO per dy muaj. Mos harro se Shqiperia asokohe ishte e dermuar, anarki ne 4 anet. Shqipetaret e Kosoves e kuptuan se do humbin luften (nese e shpallin) me Serbine ate dite kur u hapen kufijte Kosove-Shqiperi dhe verejten gjendjen mizere ne te cilen ishte ushtria dhe Shteti Shqiptar. Ate kohe, Kosova ishte perendim per Shqiperia.
Dhe kjo, nuk eshte deklarate defetiste apo dic e ngjashme, eshte puro REALITET. Pse eshte keshtu, ka miliona faktor te cilet nuk do te i numrojme as elaborojme.
Prandaj edhe Shqiptaret e Kosoves, me Amerikanet, te cilen per arsye te njohura e panjohura deshironin te merrnin Kosovaret nen mbrotje, hartuan dhe zbatuan rezistencen paqsore sepse nuk kishte zgjidhje tjeter. Nuk luftohen arusha me tupan.
Where have all the good men gone
& where are all the gods?
Po shume!Pervec yjeve.
Me thene te drejten mua sme pelqeu flamuri , nuk eshte ky flamur qe luftuan brez pas brezi ,flamuri i skenderbeut . E vertet qe rendesi ka pavarsia , dhe me behet qefi qe e mori , pa per flamurin sdi cte them , vertet eshte shume larg flamurit shqipetar, atij flamuri qe te rrenqethet mishi kur e shikon , kur e mer ne dore .Nga simboli i atij flamuri ne quhemi SHQIPE-TARE. Pra nuk e di se cfar te them me shume ky ishte mendimi im.
Ruaje mikun kur e gjen, qe te mos e kerkosh kur te duhet.
Flamuri i pare ne bote qe ve imazhin e shtetit....Kjo eshte pozitive sepse percakton pandashmerine e kosoves...Kete element pozitiv nuk mund ta hedhim poshte,pasi eshte edhe ne qender te flamurit...
Fusha me ngjyre blu nuk me pelqen aspak,europianet marrin teper merita,merita qe nuk i kane aspak,po abuzojne me moralin vartes te shqiptareve...Me mire te ishte fusha e bardhe,qe eshte edhe ngjyra e armepushimit,sepse kosova eshte thjesht ne armepushim.
Yjet jane skandal i gjalle,te veje nje arixhi (rom) te cilit nuk i njihet asnjelloj pushteti apo simboli ne asnje vend te botes e te marre nje yll ne flamurin e kosoves,ky eshte turpi me i madh qe i behet jo vetem kosoves por mbare shqiptareve....
Ata nuk njihen si etni ne asnje vend te botes,por njihen si minoritet kulturor,vetem ne kosove u jepet e drejta per tu quajtur etni e minoritet etnik....
Tash i takon edhe shqiperise ti njohe si minoritet etnik....Keto jane turpe qe po pesojne shqiptaret,prej lavires se perjetshme,europes....
Po goranet qekur jane etni?
te jesh etni do te thote te kesh nje territor ku eshte formuar etnia jote,mundesisht ajo toke ku banon...
Cfare etnie jane goranet,kur nuk jane as shqiptar,as serbe,as bosnjake(?!) e as turke?
Cfare lojrash idiote ben ajo europa me kete popull te vjeter sa vete jeta e njeriut....Po si mund ti hane shqiptaret keto marrezìra,kaq popull i leshte paskemi qene,kaq shume leshterike nga trute e kokes paskemi qene valle?
2 pare tru shiten ne treg,shkojini blijini se ka ca qe po hane sapunin per djathe dhe po u pelqen....
Po shijen e hidhur kaq e veshtire eshte ta kuptojne ca e ca,ku dreqin e mbajne gjuhen,ne vrimen anale te kujt ?
Boshnjaket yll ne flamur?
Ca jane boshnjaket njehere,minoritet fetar,kulturor apo etnik?
Kush ja dha te drejten e etnise atij grupi serbo-kroat te turqizuar deri ne palce?
Kur eshte njohur etnia boshnjake ndonjehere? Te jesh boshnjak i heq te drejten serbeve te bosnjes te quhen te tille,e nje zot e di sesa te drejte kane serbet e bosnjes te quhen boshnjake,pasi vete boshnjaket e mesjetes kishin mbret Tvertkon....
Kjo minorance serbesh te turqizuar qe ndodhet ne kosove apo me mire shqiptaresh te sllavizuar,pra shqiptaresh bastarde,te marre nje yll ne flamurin e kosoves e te quhet etni?
Po ka apo ska zot ne kete bote?
Minoriteti turk mori te drejten e nje ylli dhe te drejten e minoritetit etnik?
Cfare,qysh,kur, si,pse ????!!!!!!
Turqit ,keta barbare mongoloide ,te fiseve altaiko-mongole,te quhen minoritet etnik e te marrin nje yll ne mes pasardhesve te Skenderbeut ?!!
Jemi mire me shendet ne shqiptaret,e kemi idene cfare pranojme,cfare gjelle te shpifur po na servir europa e me cfare kenaqesie ca e pranojne ?!
Jemi shqiptare dreqi ta haje ,nuk jemi nje grusht te semuresh e te lajthiturisht,sic po na trajtojne....Ka seder a nuk ka seder ky popull,ka nder a ska nder....
Ku ka shkuar morali shqiptar, qe ka qene forca e ketij populli?
Ca jane keto orgazma per nje tmerr moral e shpirteror qe kerkon te na shtjere europa....
Ky turp nuk shtyhet as me vaj e as me uthull e as me nje gote vere nga prapa...
Flamuri i kosoves eshte qartesish nje flamur antishqiptar,nje pjelle absurde e nje mentaliteti antishqiptar,i cili eshte kaq i sofistikuar,saqe ka marrosur gjysmen e shqiptareve....
Hapini syte njerez se flamuri nuk eshte nje cope rrobe,por eshte perfaqesuesi i shpirtit te popullit...
Nese ky flamur pelqehet,tregon qe shpirti i pranuesit eshte i mykur dhe vjen ere te keqe,pra duhet larguar prej bashkesise,ose eshte krejtesisht injorant dhe duhet ndihmuar te kuptoje....
Ndryshuar për herë të fundit nga Hyj-Njeriu : 26-02-2008 më 14:37
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Krijoni Kontakt