Close
Faqja 12 prej 45 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 443
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    @Ocean: Pajtohem ne shumicen (repliken) e asaj qe kishe thene, por ka vetem nje gje qe nuk e mora vesh. Pra a konsideron ti se ''arritja'' me e madhe e djallit te mallkuar eshte perqarja e njerzimit apo nxitja ne rrugen e asaj qe bene te besojne qe njerezit ti shoqerojn shok Zotit Fuqiplote ?
    O besi84, kjo pyetje kerkon nje pergjigje me te gjate por jemi jashte teme prandaj spo e zgjase shume.

Se pari po te them se "arritja" kogja e madhe e djallit te mallkuar eshte se i ka bere njerezit te mos e kuptojne fare se djalli ekziston; Te mos e kuptojne fare se djalli ka per qellim te "arrije" diqka. Ia ka arritur qe njeriu te mos e kuptoje fare se armiku i tyre i vertete eshte djalli.

Nuk i kam vene ndonjehere ne peshore (per ate qe me pyete) se cila nga keto te dyja eshte 'arritja' me e madhe e djallit te mallkuar, por mendoje se keto dy 'arritje' te satanait te mallkuar kan nje lidhje te pandare njera me tjetren.

Pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ocean : 21-02-2008 mė 22:03
    "Koka duhet pėrkulur zemrės"

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar mė parė nga ocean Lexo Postimin
    O besi84, kjo pyetje kerkon nje pergjigje me te gjate por jemi jashte teme prandaj spo e zgjase shume.

Se pari po te them se "arritja" kogja e madhe e djallit te mallkuar eshte se i ka bere njerezit te mos e kuptojne fare se djalli ekziston; Te mos e kuptojne fare se djalli ka per qellim te "arrije" diqka. Ia ka arritur qe njeriu te mos e kuptoje fare se armiku i tyre i vertete eshte djalli.

Nuk i kam vene ndonjehere ne peshore (per ate qe me pyete) se cila nga keto te dyja eshte 'arritja' me e madhe e djallit te mallkuar, por mendoje se keto dy 'arritje' te satanait te mallkuar kan nje lidhje te pandare njera me tjetren.

Pershendetje
    Ne rregulle , e rrespektoje mendimin tende, edhe pse une mendoje se ''arritja'' me e madhe e iblisit eshte qe njerzimit te ua ''ngul'' ne mendeje se egziston nje i barasvleshem me Zotin Fuqiplote.

P.S Megjithate menoje se ketije qellimi nuk mund te ia arrije tek ata qe permendin Allahun xh.sh dite dhe nate dhe i luten dhe i falen Atije.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784
    deshmusi

Une po ju sjell myslimaneve nje deshmi, te cilen Jezusi e dha per veten e tij, duke i vendosur ata perballe nje FAKTI. Jezusi tha:

"Une jam RRUGA e VERTETA dhe JETA, askush nuk vjen tek Ati pervcse me anen time."

Kjo eshte nje deshmi qe Jezusi dha per veten e tij. Por une sinqerisht ju pyes: cfar eshte per ty mysliman ky FAKt dhe kjo DESHMI e Jezusit: eshte nje ginjeshter apo nje fakt i vertete?
    e ke taku zotin ti plako????
    po te ngelet shtatzan ndonjera pa e prek me dor ke nigju???
    po e sa shum po ka mer ti po varja
    edhe e funit kush ka te drejt ju apo deshmitaret e jehovait apo mormonet apo???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 24-02-2008 mė 15:56

Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Edhe jahudit nuk e besonin se nje gje e till eshte e mundshme (simbas logjikes se tyre),por kur pane se foshnja e posalindur po ju fliste shume rrjedhshem duke iu thene se ai ishte biri i Mejremes, e cila e lindi pa pasur mardhenje me askend, pasi qe Zoti ishte Ai qe vendosi qe kjo gje te jet ashtu dhe jo ndryshe.....pra ishte Zoti , Ai qe vendosi qe Isa a.s te lindte pa baba !
    Ata qe ishin prezent mbeten te shtangun dhe e besuan ate qe ua tha foshnja e posalindur perkatesisht Isa a.s (Jezusi)....mirepo po ata harruan shume shpejte keto fatke te gjalla kur Isa a.s (me ndihmen e Zotit qe e krijoi ate , nenen e tije dhe qdogje) ringjallte njeriun e vdekur dhe kur i sheronte te verberit ashtu sikurse i tregonte njerzimit se qka kishin ne shpijat e tyre (pa qen kurr te ta).......I HARRUAN PRA, dhe ndryshuan shkrimet dhe ndryshuan te verteten qe tha Isa a.s (Jezusi) pas vdekjes se ketije te fundit..........

E edhe keta offspring-at , Baptist-at, dondon-at do te kishin bere te njejten gje, sikurse te kishin pas fatin te kishen qen gjall ne ate kohe , pra ose do kishin mohuar egzistimin e Atije qe krijoi Qdogjen ose do kishen ndryshuar mesimet e Isait a.s per qellimet e tyre personale...

E verteta qendron aty se MASKARALLEQET e tyre ua zbuloj Allahu xh.sh ne Kuranin Famelarte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga besi84 : 22-02-2008 mė 13:43

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ju kam drejtuar mysliamenve nje pyetje e cila ka te beje me deshmine qe Jezusi dha per veten e tij. Eshte krejt e natyrshme qe askush prej tyre nuk mund ti pergjigjet nje peytjeje , te cilen nuk e kupton, nuk e pranon dhe beson. Por mbase dikush mund te thote: mos valle pyetja jote deshmues ishte nje provokim ndaj myslimaneve? Absolutisht jo. Une e solla kete deshmi te Jezusit, per ti perballur myslimanet, me ate cka Jezusi deshmoi per veten e tij, dhe cfare ata besojne . Askush deri me sot nuk ka deshmuar fjale te tilla, ashtu si Jezusi deshmoi per veten e tij. Arsyeja se perse myslimanet, por dhe te gjithe njerzit qe nuk besojne ne Krisht, nuk e pranojne nje deshmi te tille ndodh sepse ata nuk e NJOHIN personalisht se kush eshte Jezus Krishti.

Le te ndalemi tek nje ceshtje, e cila eshte sa absurde aq dhe konfuze. Kurani e detyron myslimanin qe te pranoje dhe besoje inxhillin. Pra inxhilli eshte nje detyrim per cdo mysliman, qe ta pranoje dhe besoje. Por si reagojne myslimanet kur perballen me ungjillin e Krishtit?
    Ai qe eshte besimtar dhe beson ne Perendi, e di se mesimi doktrinor eshte baza e besimit ne te cilen ai duhet te qendroje dhe zbatoje. Pra duke ecur dhe gjykuar me kete llogjike, vertet nuk arij te kuptoj se perse myslimanet jo vetem qe nuk e pranojne UNGJILLIN e Krishtit, por e kundershtojne deri ne perndjekje. Por perse ndodh ky mospranim i ungjillit te Krishtit tek myslimanet, kur ata jane te detyruar qe ta besojne dhe pranojne ate?????
    Ja si me tha njehere nje mysliman, te cilin e vendosa pera nje fakti te tille. Ai me tha: Ne e pranojme ungjillin, por jo ate ungjill qe kini ju te krishteret.
    Me qetesi i thashe: A e kini lexuar ndonjehere se cfare ungilli i Krishtit thote dhe ku ju nuk pajtoheni me te?
    Ai tha: nuk eshte e thene qe ta lexoj vete, por e di se ai eshte i ndryshuar dhe kaq.
    Shikoni pra se cfar llogjike perdor islamizmi, i cili edhe pse eshte i detyruar ta pranoje ungjillin e Krishtit, ai e kundershton permes nje fakti absurd. Arsyeja e mospranimit dhe lufta qe i behet ungjillit te Krishtit prej islamit, natyrisht qe nuk eshte "ndryshimi" qe sipas tyre i eshte bere ungjillit. Arsyeja e vertete eshte KRISHTI. Jezusi i mblodhi apostujt dhe ju tha: kush me perndjek mua do tju perndjeke edhe juve; kush me pranon mua do tju pranoje edhe juve. Kush pranon fjalen time, do te pranoje dhe fjalen tuaj; dhe kush kundershton fjalen time, do tju kundershtoje edhe juve. Dijeni te nderuar myslimane se, BAZA e Ungjillit eshte FJALA dhe Urdhersa e krishtit.
    Keto fjale te Krishtit jane nje fakt i gjalle, prej ku del qarte se perse islami , edhe pse e ka obligim per ta pranuar ungjillin, e kundershton dhe lufton ate. Pra sic e shikoni te nderuar myslimane, pranimi i ungjillit te Krishtit, nuk vjen si rezultat i detyrimit me te cilen ju ngarkon dhe detyron religjioni dhe kurani ku ju besoni. Pranimi i Ungjillit te Krishtit, vjen vetem si rezultat i pranimit dhe besimit ne Krishtin. Tek Gjoni:14:21. Jezusi na jep nje mesim krejt te qarte rreth ketij fakti. Ai thote:

"Kush ka URDHERIMET e mija, dhe i ZBATON, eshte ai qe me do; dhe kush me do mua Ati im do ta doje; dhe une do ta dua dhe do ti DEFTEHEM."

Thelbi dhe kuptimi fondamental i ketij vargu, per cdo besimtar kristian eshte: DASHURIA. Por cila dashuri? Fatkeqesisht sot kostatojme se shume sekte brenda krishterimit, nuk kane ne qender DASHURINE qe vjen prej Perendise. Keta religjionoze perpiqen te grumbullojne sa me shume njerez rreth vetes, duke i udhehequr turmat jo drejt lavdise se Perendsie, por drejt krenarise njerzore. Apsotulli Pal i thote Timoteut permes nje zbulese se, ne ditet e fundit njerzit do te duken te perendishem, por per brenda jane MOHUES te Fuqise se Perendise, dhe nga keta largohu.
    I ftoj te krishteret te ndalen seriozisht para ketij fakti, te cilin e shohim dhe prekim cdo dite. Apsotulli Pal ne kete profeci per ditet e fundit, nuk ben fjale thjesht vetem per besimet jokristiane, sepse ato kane qene dhe do te jene besime te reme, te cilat cojne ndjekesit e tyre drejt ferrit. Apsotulli na tregon se i krishteri duhet te shohe drejt dhe te ndjeke vetem ata krisitane, te cilet kane dhe japin Krisht; te cilet besojne dhe veprojne Krisht; te cilet ndjekin Krishtin dhe jo boten.
    Po sjell nje shembull i cili edhe pse me gezon ne terresi, ne nje drejtim tjeter ai me deshperon pa mase. I gjithe kombi yne dhe mbare realtieti shqiptar, sot po perjeton ditet e tij me te qarta ne historine e tij. Kosova fitoi pavaresine, dhe kjo me gezon pa mase. E gjitha kjo erdhi pas nje mundimi shekullor ku perndjekja dhe vujtja ishin pjesa e jetes se Kosoves. Ajo qe me deshperon pa mase eshte pikerisht kisha ne serbi dhe drejtuesit e saj. Qellimi im nuk eshte ti gjykoj, por te shoh drejt se cfar ata veprojne. Nuk mund te besoj se si nje udheheqes i kishes te drejtoje popullin drejt luftes, urrejtjes dhe hakmaries. Pyetja qe ngre eshte: a ka DASHURI Perendie tek keta prijesa religjionare??? A po permbush ky prift vullnetin e Krishtit, ku thelbi eshte DASHURIA?? Ka dhe plot pyetje te tjera te cilat me deshperojne edhe me shume. Shikoni si tha Jezusi:

" Kush ka URDHERIMET e mia dhe i ZBATON, eshte AI QE ME DO.."

Nuk mund te duash Jezusin nese URDHERESA e tij nuk eshte e THEMELOSUR ne zemren tende. Ju mund ti thoni vetes: jemi te krishtere, kemi nje trashegimi te vjeter kristiane, jemi kisha e vertete e tjera fjale si keto. Por, a eshte ky KUSHTI qe te ben bir Perendie dhe kishe te Perendise?? JO. Vetem ai qe ka dhe ben urdherimet e Jezusit eshte bir, dhe kisha e gjalle e Perendise. Sepse vetem permes zbatimit te URDHERESAVE te Krishtit, ne shohim dhe deshmojme se DASHURIA e Perendsie eshte derdhur ne zemrat tona, me ane te Frymes se Shenjte. Apsotulli Pal na fton qe te largohemi nga te tille religjionoze, te cilet perndishmerine e kane vetem nje "kostum", por perbrenda jane grabitqare dhe mohues te fuqise se Perendise.

Le te ndalemi perseri tek vargjet e ungjillit pas Gjonit, per te pare se sa fondamentale jane fjalet e Jezusit per besimtarin kristian, por dhe cfar deshmojne ato per myslimanet. Ne fund te vargut Jezusi na tregon se, Ai do ti DEFTEHET vetem atij qe ka dhe zbaton urdheresat e Tij. Pra Jezusi na deshmon se, cdo besim dhe besimtar, qe ne thelb te tij nuk ka urdheresat e Perendise, e ka te pamundur te SHOHE dhe pranoje Jezusin. Fjala: "DEFTEHEM", do te thote: nje zbulim real dhe konkret, i Personit Krisht, te cilen vetem Jezusi e ben personalisht ne jeten e kristianit, dhe kjo ndodh vetem atehere, kur i krishteri KA dhe ZBATON urdheresat e Jezusit.

A mundet nje mylsiman te besoje ne Jezusin?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 23-02-2008 mė 13:10

Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Deshmuesi (duhet ta nderrosh nickun patjeter ) pse mundohesh te sillesh i verber kundrejt fakteve.
    Muslimanet e besojne Inxhilin ashtu siq i zbriti Isa-it a.s (Jezusit) dhe jo ndryshe.
    Problemi qendron aty se ti je (njeri nga te paktet) qe ende beson se Inxhili i ka rezistuar kohes dhe nuk eshte indryshuar perkatesisht, se dora e njeriut nuk ka arritur ta ndryshoj Inxhilin.

Pse nuk e beson ti kur ne Inxhil thuhet se Isa a.s (Jezusi) tha se do te vije nje pejgamber mbas meje qe do te jete i fundit dhe qe do me ngjaj mua.
    Apo ti mendon se keto jan vargje te ndryshuara sepse nuk ka mundesi qe Isa a.s (Jezusi) te thote diq. te tille
    Kur ti beson fjalet se ne te ardhmen do kemi shume profet (te vetquajtur) te rrejshem, duhet te kuptosh se ai ketu flete per Pejgamberet, ashtu siq ishte vet.

Une (si musliman) tu pergjigja ne pyetjen tende, ndersa ti mu pergjigj mua tash ne pyetjen qe ua bera me larte ju te krishtereve, pra:
    SI KA MUNDESI QE ZOTI TA LUS VETEN E TIJE PER DIQKA E CILA DUHET TE BEHET, KUR DIHET SE AI ESHTE I PLOTFUQISHEM DHE BENE ASHTU SIQ DON VETE.

p.s Fjalet te tilla gjenden ne Biblen e Shenjte. Nese e ke lexuar duhet ta kesh vene re nje gje te tille.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga besi84 : 23-02-2008 mė 13:08

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    Deshmuesi (duhet ta nderrosh nickun patjeter ) pse mundohesh te sillesh i verber kundrejt fakteve.
    Muslimanet e besojne Inxhilin ashtu siq i zbriti Isa-it a.s (Jezusit) dhe jo ndryshe.
    Problemi qendron aty se ti je (njeri nga te paktet) qe ende beson se Inxhili i ka rezistuar kohes dhe nuk eshte indryshuar perkatesisht, se dora e njeriut nuk ka arritur ta ndryshoj Inxhilin.

Pse nuk e beson ti kur ne Inxhil thuhet se Isa a.s (Jezusi) tha se do te vije nje pejgamber mbas meje qe do te jete i fundit dhe qe do me ngjaj mua.
    Apo ti mendon se keto jan vargje te ndryshuara sepse nuk ka mundesi qe Isa a.s (Jezusi) te thote diq. te tille
    Kur ti beson fjalet se ne te ardhmen do kemi shume profet (te vetquajtur) te rrejshem, duhet te kuptosh se ai ketu flete per Pejgamberet, ashtu siq ishte vet.

Une (si musliman) tu pergjigja ne pyetjen tende, ndersa ti mu pergjigj mua tash ne pyetjen qe ua bera me larte ju te krishtereve, pra:
    SI KA MUNDESI QE ZOTI TA LUS VETEN E TIJE PER DIQKA E CILA DUHET TE BEHET, KUR DIHET SE AI ESHTE I PLOTFUQISHEM DHE BENE ASHTU SIQ DON VETE.

p.s Fjalet te tilla gjenden ne Biblen e Shenjte. Nese e ke lexuar duhet ta kesh vene re nje gje te tille.
    I nderuar besi84.
    I kam lexuar te gjitha shkrimet e tua ne kete shkirm, dhe mos mendo se jam i pavemendshem. Se pari ju them se, ju jeni pjese e atyre myslimaneve te cilet jo vetem qe nuk e kane lexuar ungjillin e Krishtit, por qe nuk kane as idene me te vogel te fjales ungjillit. Opinjoni juaj ndaj bibles eshte krejtesisht i gabua,r dhe ju jeni viktime e mendimit te tjetrit dhe jo perzgjedhjes suaj. Une e kam thene dhe ne shkrime te meparshme se, te pretendosh se ungjilli eshte i ndryshuar, natyrisht qe duhet te sjellesh te pandryshueshmin. Pra nese e ke kete ungjill, te cilin ti e quan te pandryshueshem dhe origjinal, do tju ftoja qe ta sillnit, kete liber, dhe ta shkruanit ketu per ta pare te gjithe. Por cfar ndodh me ju. Ne kuranin tuaj, nuk ka me shume se nje faqe libri, ku te flitet per isane( per te cilin ju mendoni se eshte Jezusi), dhe ju me nje faqe te kuranit, pretendoni te hidhni poshte ungjillin e Krishtit. Po ju them dicka qe mendoj se eshte shume me vlere. Perpara se tju bindesh drejtuesve te tu fetare, se pari bindju kuranit, te cilin ti e beson. Kurani te jep me detyrim qe ti te pranosh inxhillin. Pra duke permbushur kete obligim te kuranit, mer nje ungjill dhe lexoje pa paragjykim dhe ndikim te askujt. Me pas ti mund te thuash mendimin dhe opinjonin tend, duke qene vete pergjegjes per ate cka deshmon. Nje gje te tille e kam bere edhe une personalisht. Me kujtohet njehere nje mysliman, te cilit po i flisja per Shpetimtarin Zotin Jezus dhe ai me tha: a e ke lexuar kuranin, apo flet nga cka te kane treguar drejtuesit e tu ne kishe? Une mendoj se ai kishte plotesisht te drejte. Keshtu nje dite e gjeta nje kuran dhe e lexova me nje studim te kujdeshem. Me pas e gjej mikun tim dhe atehere i fola plotesisht me pergjegjesi dhe bindje te plote rreth Jezusit dhe vepres shpetuese te Tij. Pra leximi i kuranit me ndihmoj qe ta njiihja konkretisht kete doktrine, dhe keshtu te ndihmoja mikun tim, i cili me pas pranoi Jezusin si te vetmin Zot e shpetimtar. Ju duhet te dini se, te gjitha mendimet qe une kam sjelle nga kurnai ne ballafaqim me biblen, nuk jane aspak opinjone te dikujt tjeter. Une e noh kete doktrine, dhe te gjithe qe kam sjelle jane te verteta, ku skush nuk mund ti kundeshtoje. Ju duhet te dini se, qellimi im ne kete teme nuk eshte te gjykoj kuranin dhe ndjekesit e tij. Ai qe e lexon kete teme me kete sy, gabon. Qellimi im eshte kryesisht per te krishteret, te cilet duhet te shohin ne ballaqim kete doktrine, me fjalen e Perendise ne biblen e shenjte. Fakti qe askush deri me tash nuk ka hedhur poshte ato cka une kam sjelle nga kurani, tregon se une flas ndershmerisht dhe e sjell mendimin e kuranit ashtu sic ai e deshmon. Ajo qe ne mjaft raste nuk kuptoj nga ju myslimanet eshte se, ju edhe pse ballafaqoheni me te verteten e kuranit, per kete fakt ju akuzoni shkruesin, i cili ka sjelle vetem vargjet kuranore. Por ju duhet te kuptoni se, kjo akuze dhe opinjon me te cilin ju sulmoni shkruesin, drejtperdrejt ka te beje me ate cka shkuresi ka sjelle nga kurani, dmth vete kuranin. Por gjithsesi kjo per mua ka pak rendesi, pasi qellimi im nuk eshte kurani por eshte Fjala profetike e Perendise dhe besmitari i krishtere.
    Sa per pyejte e dyte, mendoj se pergjate leximit te ungjillit te Krishtit, do te maresh shume pergjigje. Vetem kupto nje gje, e cila eshte shume e rendesishme. Zbulesen ndaj Krishtit nuk ta jep as njeriu, e as ndonje liber fetar, cilido qofte ai. Psh, ju nuk vuani nga mungesa e informacionit se kush eshte Jezusi dhe cfare Ai beri. Pra ju kete shpallje e kini digjuar me qindra here, qofte permes filmit apo informacioneve te krishtere, te cilat e mbytin boten sot. Veshtiresia e juaj ne njohjen e Birit te Perendise ka nevoje per DESHMIM te Krishtit personalisht ne jeten tuaj. Kete e ka ne dore Perendia dhe askush tjeter.
    Une aspak nuk ju paragjykoj, dhe keshtu nuk mund te jap nje perfundim mbi ju, por mbeshtetem ne fjalen e Jezusit i cili tha: do te me gjeni nese me kerkoni me gjithe zemer. Pra gjithshka varet nga menyra e KERIMIT qe ju beni mbi Jezus
    Krishtin. Une mund tju them se deri me tash, ju jeni duke kerkuar Jezusin me mendjen tuaj, pra me llogjike. Kjo menyre eshte krejt e verber, pasi mendja e njeriut nuk ka aftesi te njohe, te pranoje dhe te kuptoje rruget e Perendise dhe vete Perendine. Po te varej nga lligjika e njeriut, nuk do te kishte njeri ne bote qe nuk do ta besonte Perendine, perjashto ketu budallenjte e pallogjikshem.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga offspring Lexo Postimin
    deshmusi

e ke taku zotin ti plako????
    po te ngelet shtatzan ndonjera pa e prek me dor ke nigju???
    po e sa shum po ka mer ti po varja
    edhe e funit kush ka te drejt ju apo deshmitaret e jehovait apo mormonet apo???

Pėr tė mos dalė fare nga tema, ėshtė mirė qė pėrpara se tė shkruash diēka tė lexoh pak mė tepėr nė forumet e krishtera. Kėto pyetje qė ti ngre janė diskutuar shumė herė dhe ka tema tė hapura pėr to. Besoj se u kuptuam.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2008
    Vendndodhja
    Tek Iliret !
    Postime
    62
    ASNJERA ! VETEM 100% PURO ILIRO SHQIPTAR !

ps: KUSH ESHTE DUKE MI FSHIHUR MESAZHET ? :@

Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    I nderuar besi84.
    I kam lexuar te gjitha shkrimet e tua ne kete shkirm, dhe mos mendo se jam i pavemendshem. Se pari ju them se, ju jeni pjese e atyre myslimaneve te cilet jo vetem qe nuk e kane lexuar ungjillin e Krishtit, por qe nuk kane as idene me te vogel te fjales ungjillit. Opinjoni juaj ndaj bibles eshte krejtesisht i gabua,r dhe ju jeni viktime e mendimit te tjetrit dhe jo perzgjedhjes suaj. Une e kam thene dhe ne shkrime te meparshme se, te pretendosh se ungjilli eshte i ndryshuar, natyrisht qe duhet te sjellesh te pandryshueshmin. Pra nese e ke kete ungjill, te cilin ti e quan te pandryshueshem dhe origjinal, do tju ftoja qe ta sillnit, kete liber, dhe ta shkruanit ketu per ta pare te gjithe.
    Sa i perket Bibles dhe ndryshiimt te saje, nuk kame nevoje qe une te sjelle argumente ketu, sepse argumentet e tilla i gjen tek mbledhja e gjithe parise se krishtere te cilet si pasoje te ndryshimit te Bibles, e pane te rruges mblidhen te gjithe se bashku per te vendosur se cili verzion duaka qenke me i perafermi me origjinalin.
    Fundja merre dhe shiqo sa verzione te Bibles ke dhe sa te Kuranit dhe eja ne nje perfundim vete.

Por cfar ndodh me ju. Ne kuranin tuaj, nuk ka me shume se nje faqe libri, ku te flitet per isane( per te cilin ju mendoni se eshte Jezusi), dhe ju me nje faqe te kuranit, pretendoni te hidhni poshte ungjillin e Krishtit. Po ju them dicka qe mendoj se eshte shume me vlere. Perpara se tju bindesh drejtuesve te tu fetare, se pari bindju kuranit, te cilin ti e beson. Kurani te jep me detyrim qe ti te pranosh inxhillin. Pra duke permbushur kete obligim te kuranit, mer nje ungjill dhe lexoje pa paragjykim dhe ndikim te askujt. Me pas ti mund te thuash mendimin dhe opinjonin tend, duke qene vete pergjegjes per ate cka deshmon. Nje gje te tille e kam bere edhe une personalisht. Me kujtohet njehere nje mysliman, te cilit po i flisja per Shpetimtarin Zotin Jezus dhe ai me tha: a e ke lexuar kuranin, apo flet nga cka te kane treguar drejtuesit e tu ne kishe? Une mendoj se ai kishte plotesisht te drejte. Keshtu nje dite e gjeta nje kuran dhe e lexova me nje studim te kujdeshem. Me pas e gjej mikun tim dhe atehere i fola plotesisht me pergjegjesi dhe bindje te plote rreth Jezusit dhe vepres shpetuese te Tij. Pra leximi i kuranit me ndihmoj qe ta njiihja konkretisht kete doktrine, dhe keshtu te ndihmoja mikun tim, i cili me pas pranoi Jezusin si te vetmin Zot e shpetimtar.
    Me vjene keq i dahsur te te theme se kjo qe thua ti po me tingellon si nje tregim i shpikur nga vete mendja e juaj.
    Arsyet jane te thjeshta:
    1. Ne Kuran shkruhet aq shume per Isain a.s (Jezusin), sa qe mund te ''ve bast'', se as ne Biblen e Shenjte nuk shkruhet aq shume per Isain a.s (Jezusin) sa qe shkruhet ne Kuranin Famelarte.
    2. Ti ndoshta mund ta keshe lexuar ndonje sure (kaptine) te Kuranit por se asesi nuk e besoje se e ke lexuar Kuranin ne teresi dhe pa paragjykime.

Ju duhet te dini se, te gjitha mendimet qe une kam sjelle nga kurnai ne ballafaqim me biblen, nuk jane aspak opinjone te dikujt tjeter. Une e noh kete doktrine, dhe te gjithe qe kam sjelle jane te verteta, ku skush nuk mund ti kundeshtoje. Ju duhet te dini se, qellimi im ne kete teme nuk eshte te gjykoj kuranin dhe ndjekesit e tij.
    Ketu shihet me se miri (se edhe NQOFTESE e ke lexuar, atehere e ke lexuar me paragjykime, ose si thashe me larte i ke lexuar vetem disa pjese nga Kurani.
    Ti se pari duhesh te dishe te marresh abdes e pastaj te lexosh Kuranin. Ai nuk eshte liber i thjesht i cili eshte i ndare ne tregime.
    Ngarjet dhe fjalet e perdorura aty kane nje lidhshmeri te ngushte njera me tjetren, qka do te thote se Kurani vetem nese lexohet si teresi (dhe jo vetem nje here) mund te kuptohet (ashtu siq po pandehn ti i dashur).

p.s Kurani duhet lexohet me bindjen se Kurani eshte fjale e Zotit dhe jo me bindjen se Kurani eshte liber/vepere e nje individi , sepse perndryshe nuk do ta mesoshe ate qe ti deshirone ta dishe !!

Ai qe e lexon kete teme me kete sy, gabon. Qellimi im eshte kryesisht per te krishteret, te cilet duhet te shohin ne ballaqim kete doktrine, me fjalen e Perendise ne biblen e shenjte. Fakti qe askush deri me tash nuk ka hedhur poshte ato cka une kam sjelle nga kurani, tregon se une flas ndershmerisht dhe e sjell mendimin e kuranit ashtu sic ai e deshmon.
    Vete fakti se Kurani eshte fjale e Zotit, lene te kuptoshe se me ''nje te lexume'' jo ti por askush ne bote nuk mund ta kuptoje ate qe thuhet ne Kuran.
    Ka shume studiues ne kete qeshtje , te cilet edhe pse per vite te tera kane studiuar Kuranin, e pranojne se prape se prape shume fjale te perdorura aty , nuk jane ne gjendje qe kuptimin e tyre ta interpretojne sepse domethenjen e ketyre fjaleve e din vetem Ai qe vendosi qe ashtu te jet.

Ajo qe ne mjaft raste nuk kuptoj nga ju myslimanet eshte se, ju edhe pse ballafaqoheni me te verteten e kuranit, per kete fakt ju akuzoni shkruesin, i cili ka sjelle vetem vargjet kuranore. Por ju duhet te kuptoni se, kjo akuze dhe opinjon me te cilin ju sulmoni shkruesin, drejtperdrejt ka te beje me ate cka shkuresi ka sjelle nga kurani, dmth vete kuranin. Por gjithsesi kjo per mua ka pak rendesi, pasi qellimi im nuk eshte kurani por eshte Fjala profetike e Perendise dhe besmitari i krishtere.
    U pergjigja me larte rrethe kesaje ceshtje, pra fajlet/fjalite/rreshtat/kaptinat ne Kuran perbejne nje hallke te ngushte. E ai shoku i juaj dhe “disa si ju po mundohen qe me ''seleksionimin'' e vetem disa fjaleve, te beheni sikur ju zbuluat kunderhenje ne Kurane.

Sa per pyejte e dyte, mendoj se pergjate leximit te ungjillit te Krishtit, do te maresh shume pergjigje. Vetem kupto nje gje, e cila eshte shume e rendesishme. Zbulesen ndaj Krishtit nuk ta jep as njeriu, e as ndonje liber fetar, cilido qofte ai. Psh, ju nuk vuani nga mungesa e informacionit se kush eshte Jezusi dhe cfare Ai beri. Pra ju kete shpallje e kini digjuar me qindra here, qofte permes filmit apo informacioneve te krishtere, te cilat e mbytin boten sot. Veshtiresia e juaj ne njohjen e Birit te Perendise ka nevoje per DESHMIM te Krishtit personalisht ne jeten tuaj. Kete e ka ne dore Perendia dhe askush tjeter.
    Nuk morra pergjigjeje nga ju. Pytja ime eshte e shtruar shume thjeshte !?

Une aspak nuk ju paragjykoj, dhe keshtu nuk mund te jap nje perfundim mbi ju, por mbeshtetem ne fjalen e Jezusit i cili tha: do te me gjeni nese me kerkoni me gjithe zemer. Pra gjithshka varet nga menyra e KERIMIT qe ju beni mbi Jezus
    Krishtin. Une mund tju them se deri me tash, ju jeni duke kerkuar Jezusin me mendjen tuaj, pra me llogjike. Kjo menyre eshte krejt e verber, pasi mendja e njeriut nuk ka aftesi te njohe, te pranoje dhe te kuptoje rruget e Perendise dhe vete Perendine. Po te varej nga lligjika e njeriut, nuk do te kishte njeri ne bote qe nuk do ta besonte Perendine, perjashto ketu budallenjte e pallogjikshem.
    Ne e kemi gjete te Derguarin e Allahut xh.sh dhe e besojme se ai ishte njeri nga Profetet me te dashur te Allahu , i Cili i mundesoje qe me deshiren e Tije (te Allahut xh.sh), Isa a.s (Jezusi) te beje mrekullina , me te cilate Isa a.s (Jezusi) u tregojke bshkekohasve se vetem me ndihmen e Allahut xh.sh munde (dhe i ngjallte) te vdekurit per te deshmuar per gjera te pakjarta.

P.s Po per mrekillite shkencore ne Kuranin Famelarte ke ndonje shpjegim ti ???

Faqja 12 prej 45 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •