Close

Rezultati i Sondazhit: Qeniet njerezore jane zhvilluar nga specie te meparshme kafshesh.

Votues
65. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

38 58.46%
  • Jo

17 26.15%
  • S'jam i/e sigurt

10 15.38%
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 74
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    u ngjitem ne peme, u beme majmuna, dale ngadale u beme njerz. kjo me ben me qesh.
    A të bën me qesh që stërgjyshërit tanë tanë flinin në një dhomë me lopë e dele?
    Ose a të bën me qesh, që edhe sot ke njerëz që jetojnë porsi majmunë, andej në Afrikë e Australi?
    E verteta eshte qe Teoria e Evolucioni e Darwinit eshte thjeshte nje teori qe shpjegon faktin e evolucionit. Se ke ben per te qeshur, eshte pune tjeter... Mbase iliro mund te dale me ndonje teori tjeter, per shembull, Zoti na krijoi, por na la ne dore te evolucionit...

fading way
    Anëtarësuar
    24-01-2008
    Postime
    42
    [QUOTE=<<...Anty...>>™;1813950]
    Citim Postuar më parë nga iliro Lexo Postimin
    une besoj se mund te kemi evoluar pak a shume si njerez, QUOTE]

hahahaha
    Anty! kur shikoj ate fytyren tende te gomarit, tham me vedi! how come he didn't evolve!? and still remains a donkey!!!?? lol
    senseless universe!? maybe!

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Citim Postuar më parë nga Borix Lexo Postimin
    Zoti na krijoi por na la ne dore te evolucionit...
    Hmm...shume interesante do me dukej kjo, me pelqen se i fut ne kompromis si fetaret ashtu dhe ata qe nuk besojne ne zot.
    Sidoqofte per te mos dale nga tema, une besoj se PO. Deri tani kam arritur ti jap pergjigje cdo gjeje ne jeten e pergjithshme duke e lidhur me evolucionin dhe jam nje nga mbeshtetesit e tij me te flakte
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Deri tani kam arritur ti jap pergjigje cdo gjeje ne jeten e pergjithshme duke e lidhur me evolucionin dhe jam nje nga mbeshtetesit e tij me te flakte
    Diesel, nuk dua te dal jashte teme, por kisha nje pyetje per ta diskutuar edhe tek tema http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=90626, je mbeshtetes i flakte i FAKTIT së evolucionit, apo i TEORISE së evolucionit (per shembull, sipas Darwinit)?

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Borix e lexova temen per te kuptuar pyetjen tende me mire.
    Atere,une mendoj se evolucioni eshte nje fakt por edhe teori,ashtu sic eshte permendur edhe aty. Eshte e kote te mohosh evolimin e krijesave...ka aq shume prova, fosile, FAKTE pra, qe krijesat e sotme kane evoluar nga te tjera me primitive sa me duket e tepert qe ta veme ne dyshim evolucionin si fenomen. Persa i perket teorise, mendoj se pak rendesi ka menyra se si ndodh evolucioni, dhe shpjegimet qe i japin njerezit atij. Rendesi ka qe ndodh.Per mendimin tim jane thjesht ligjet e natyres....mjafton ta vrojtosh ate, cdo gje evolon, lufta per ekzistence ,pershtatja ndaj ambientit,lloje qe zhduken dhe te reja qe vijne ne jete ....sa bukur,cdo gje ka nje llogjike!
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

Pasioni për shkencën Maska e Qendi
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    2,102
    S'jam i sigurtë

Evolucioni dmth perfeksionim, qellimi i vetem per te mbijetuar, kusht baze i jetes!

Mos te gabohemi me parshtatjen, pasi kjo e fundit nuk eshte evolucion…, fakti qe nje qenie peson evolim ne kushtet e mjedisit ( dmth perfeksionohet ) , hedh poshte po te njejten teze, pra e njejta specie kur kushtet e mjedisit e kerkojne mund edhe te deformohet ose te pushoje se ekzistuari…, pra nuk peson ndryshim pozitiv si rezultat nuk ka perfeksionim, pra nuk eshte evolim…
    Bie fjala, postime te mepareshme ku shpesh merrej si shembull fakti qe kohe me pare njeriu ndante gjthçka me kafshen deri tek fjetja, sot njeriu mund te arrije po ne te njejten gjendje…, keshtu pasi te semuret vjen edhe fundi…, ku ishte dhe çfare i sherbeu ky evolucioni ose perfeksioni, mutamenti…? Njeriu ndonjehere me veprimin e tij, rrevolton ose ofendon rende edhe shtazen!
    Ne se me evolucion kuptoj = perfeksiom, per aresye baze te jetes, pra mbijetese te detyrueshme, rrjedh qe jo gjithmone teoremat jane ekzakte ne praktike.
    Evolucionin megjitheate, nuk mund ta mohoje as shkenca dhe as Fe-ja, por nuk eshte nje gje apsolute nuk mund te kosiderohet automatikisht ne çdo aspekt, jo pak qenie jane shdukur dhe vazhdojne te shduken, pro jo çdo gje i pershtatet, nuk eshte Ligj apsolut, nuk vepron gjithnje dhe njelloj kudo, pra edhe ka dyshime…

[QUOTE=iliro;1814309]
    Citim Postuar më parë nga <<...Anty...>>™ Lexo Postimin
    Anty! kur shikoj ate fytyren tende te gomarit, tham me vedi! how come he didn't evolve!? and still remains a donkey!!!?? lol
    eshte ujk iliro dhe ne kete rast rolin e gomarit po e ben ti LOL
    para se te shkruash ndalu dhe mendo pak... evita le stronzate

Nn si da nulla per scontato faccia da pirla...
    Ndryshuar për herë të fundit nga <<...Anty...>>™ : 29-01-2008 më 13:40

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Bie fjala, postime te mepareshme ku shpesh merrej si shembull fakti qe kohe me pare njeriu ndante gjthçka me kafshen deri tek fjetja, sot njeriu mund te arrije po ne te njejten gjendje…, keshtu pasi te semuret vjen edhe fundi…, ku ishte dhe çfare i sherbeu ky evolucioni ose perfeksioni, mutamenti…?
    Postimet e mëparshme nuk kanë të bëjnë me evolucionin, por shërbejnë për të "zvogëluar" çudinë që shprehin këta njerëz, se si majmuni u njeri.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Besimtare,a nuk ju duket absurde qe njerezimi te jete rezultat i nje inçesti.....çifti i pare Adam/Eva........pra i bie qe femijet e tyre te kene bere sex me njeri tjetrin.....kush spjegon ndonje gje me hollesisht,nuk ka rendesi ca eshte,kristian apo musliman.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lufta III boterore dhe fundi i botes (1)
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 13-04-2018, 12:36
  2. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  3. Jeta është një fitne
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 09:05
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Lumi i zjarrtë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •