Close

Rezultati i Sondazhit: Qeniet njerezore jane zhvilluar nga specie te meparshme kafshesh.

Votues
65. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

38 58.46%
  • Jo

17 26.15%
  • S'jam i/e sigurt

10 15.38%
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 74
    fading way
    Anëtarësuar
    24-01-2008
    Postime
    42
    [QUOTE=<<...Anty...>>™;1814677]
    Citim Postuar më parë nga iliro Lexo Postimin

eshte ujk iliro dhe ne kete rast rolin e gomarit po e ben ti LOL
    para se te shkruash ndalu dhe mendo pak... evita le stronzate

Nn si da nulla per scontato faccia da pirla...
    ca t'them une ty!!? kam rrespekt per veten edhe per tjeret kshtu qe nuk do shahem me ty ktu, mund te flasim ca do ktu se internet eshte kjo, do te isha shume i kurjoz a do te kishe **** me fole kshtu para syve t'mi. tani per tani vetem te uroj fat dhe lumturi, por po te kisha prane ndoshta edhe ta k'pus koken, e ndoshta jo!! mos harro se eshte shume e lehte mu ba karderr ktu, thjesht hyra ktu se me kishte mare madhi per vendin tim qe se kam pare per 13 vjet, edhe per popullin tim, po kisha harru per pak, ata njerez si ti qe existojne. legena
    senseless universe!? maybe!

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    A të bën me qesh që stërgjyshërit tanë tanë flinin në një dhomë me lopë e dele?
    Ose a të bën me qesh, që edhe sot ke njerëz që jetojnë porsi majmunë, andej në Afrikë e Australi?
    Hey ti cuni, evolumi i njerzve dhe zhvillimi kan shum dallim. Njerzit jan zhvilluar dhe kan perparuar por evolumi nuk kan ndodh kurr ne asnje specie te kafshve, ka pas kafsh qe kan jetuar dhe nga ndryshimi i kushteve natyrore jan zhdukur por nuk kan evoluar nga nje specie ne cpecie tjeter. Eshte turp te flasim per evoloimin e njerzve sot ne shek 21 e gjith kjo vjen si pasoj e injorances dhe mos besimit ne Zot.

i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anëtarësuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    Ne fakt evoluim ka ndodhur dhe shume i madh por mund te mos jete fizikisht i dukshem sepse ka me shume evoluim ne aspektin shoqeror .Njerezimi deri me sot ka treguar nje ciklim te evoluimit te tij ku nga koha ne kohe perseriteshin koncepte por gjithmone e m e te gjera psh rasti me banal: moda .por qe tregon shume thjesht kete fakt.
    kurse ne asperktin teknologjik jemi duke perparuar ne menyre galopate dhe e nesmerja do te jete totalisht per njeriun teknologjik i cili do te jete i lire nga punet e perditshme .
    Ndoshta dhe nga koncepte primitive .
    sa per boten shpriterore thjesh po jetojme nje cikel te mbyllur .

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Me sa duket shumica e votuesve dhe atyre qe jane pergjigjur ne kete teme nuk e paskan lexuar komentin e bere nga hapesi i temes, kane lexuar vetem titullin dhe jane pergjigjur me vrap. Ketu te dashur lexues dhe shkrues nuk shtrohet pyetja se sa eshte zhvilluar mendja njerezore sepse per kete nuk ka nevoje per komente besoj, por pak a shume eshte pyetja, Njeriu a eshte krijuar qe ne fillim me kete konstrukt qe ka tani apo ka evoluar nga ndonje gjallese tjeter.

Tani po i pergjigjem pyetjes. Une votova JO. Perse? Sepse, nje nga teorite me te famshme te Evolucionit dhe qe deri diku eshte me e besueshmja per njerezit dhe qe eshte studiuar shume edhe vazhdon te studiohet ende neper shkolla, Teoria e Darwin, ne shume pika te saj ka filluar te bie. Deri me sot nuk njoh ndonje teori me te besueshme se ajo persa i perket evolucionit te njeriut, por dhe kjo dalengadale po dalin fakte te reja qe po e kundershtojne ne shume pika te saj.
    Une nuk eshte se jam ndonje besimtar i flakte i ndonje besimi te caktuar fetar. Une besoj ne ekzistencen e Zotit, dhe mendoj se njeriu nuk eshte se ka evoluar nga ndonje gjallese tjeter, pra mendoj qe ne jemi krijuar siç jemi tani.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pyetja eshte e vendosur gabimisht.

Kjo eshte njesoj si te thuash a kane evoluuar lopet, lepujt, etj. Jo! Keto nuk kane evoluuar e as nuk po evoluojne sepse keto jane forma perfundimtare te evoluimit te llojeve perkatese. Peshkaqeni, ta zeme, nuk ka evoluuar per miliona vjet. Pse? Sepse ne formen dhe menyren e jetesese qe ka zgjedhur ai eshte absolutisht perfekt - njera nga qenie me perfekte ne natyre. Nuk mund ta perfeksionosh nje gje perfekte ne nje ambent i cili dhe ndaj te cilit ka ndodhur pershatja e plote.

Pyetja do te duhej te ishte "a eshte njeriu rezultat i evolucionit?" sepse sintagma e fshehte ne ate pyetje zbulon edhe nje gabim tjeter. Te konsideruarit e njeriut si dicka te ndryshme nga kafshet tjera!
    -Njeriu eshte kafshe.

Te thuash njeriu nuk eshte kafshe eshte mosdije dhe injorance. Sepse po te jete ashtu as lopa nuk eshte kafshe! Si mund te jete lopa kafshe kur ajo eshte lope!

Apo jo...

Njeriu ka ndaluar se evoluuari qe ne momentin kur ka filluar te bej te kunderten e asaj qe ben evolucioni. Evolucioni e pershtate organizmin ndaj kushteve ekzistuese ne natyren qe e rrethon, njeriu ben te kunderten sepse ai me ane te mendjes se tij ne vend se t'i pershtatet ambientit fizikisht e transformon ate ne dicka te pershtatshme per te. Prej atij momenti njeriu me nuk ka pasur nevoje per evoluim fizik. E shumta qe ka pesuar njeriu ne milion vjeteshin e fundit eshte modifikimi. Ndersa modifikimet jane kategori me e ulte se evoluimi.

Te thuash se njeriu ka evoluuar nag majmuni eshte pra budallak akoma me i madh por kjo eshte menyra se si u spjegohet evolucioni ose si e kuptojne evolucionin ajo shkalla e ulte e e voluimit te njeriut. Sepse majmuni eshte lloj poashtu i evoluuar plotesisht. Eshte majmun. Lloj distinktiv. Lopa nuk mund te evoluoj me ne Kal sepse ka evoluuar ne llope dhe kali ne kal e qeni ne qen prej nje qenie te padiferencuar dhe te papershtatur mire ne menyren dhe rrethanet e mbijeteses, qenie e cila nuk ekziston me per arsye ze evoluoi ne lloje tjera specifike lehtesisht te dallueshme. Qeni eshte shume me i afert me kalin e me lopen sot por ai dallon ne madhesi nga kali edhe nga lopa per arsye ekonomike, -ai ushqehet me mish. Imagjinoni lloje te tera qensh me madhesi te kalit te ushqehen me mish. Pa u bere dekada do te detyroheshin te nderrojne menune edhe ata dhe te bejne dijete vegjetariane.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    çdo specie e gjalle per vete faktin qe vdes/ngordh do te thote qe nuk eshte perfekte.Pra as peshkaqeni!!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Njeriu ka ndaluar se evoluuari qe ne momentin kur ka filluar te bej te kunderten e asaj qe ben evolucioni. Evolucioni e pershtate organizmin ndaj kushteve ekzistuese ne natyren qe e rrethon, njeriu ben te kunderten sepse ai me ane te mendjes se tij ne vend se t'i pershtatet ambientit fizikisht e transformon ate ne dicka te pershtatshme per te. Prej atij momenti njeriu me nuk ka pasur nevoje per evoluim fizik. E shumta qe ka pesuar njeriu ne milion vjeteshin e fundit eshte modifikimi. Ndersa modifikimet jane kategori me e ulte se evoluimi.
    Me kete tregon se ti nuk e njeh Teorine e Evolucionit, por deklaron se evolucioni eshte fakt. Pra, ti pranon faktin, por nuk je dakord me shpjegimet e mekanizmit, sepse ose nuk e njeh, ose kerkon te hapesh debate kot ne lidhje me strukturen e pyetjes.

Gjithesesi, pergjigjia jote u regjistruar .

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    çdo specie e gjalle per vete faktin qe vdes/ngordh do te thote qe nuk eshte perfekte.Pra as peshkaqeni!!!
    Dallash. Ngordhja nuk ka lidhje me perfeksionin e qenieve te gjalla. Pastaj une nuk e di nese eshte regjistruar ndonje rast i ngordhjes se peshkaqenit nga pleqeria..., -te jesh perfekt nuk do te thote te jesh i pavdekshem.

Cdo qenie e gjalle eshte rezultat i grupimit te qelizave te cilat nuk jane te vetdishme per ekzistencen tone fare. Ato thjeshte per nje moment mund te vendosin te bejne vetvrasje kolektive, ose te hyjne ne lufte me grupet tjera qelizore brenda organizmit tone. Ose te nderpresin marredheniet normale me grupet tjera te ndervarura etj dhe ne ta pesojme sic e pesojme. Ne realitet jeta e nje qelize eshte aq e shkurter, sa qe ajo do te vdes dhe do te duhet te krijohet nje kopje e re nga materiali i mbetur dhe keshtu pa mbarim. Shumfishim i kopjes se kopjes se kopjes qe vjetron saktesine, qartesine, dhe perfshine edhe gabime tjera te pashmangshme procedurale, deri sa kopjet milionshe pas shume vjetesh arrijne te behen thjeshte gjysemfunksionale ose disfunksionale plotesisht. Kjo do te thote se edhe krijesa me perfekte mund te thahet e te vdes ne kembe te veta plotesisht e shendoshe

Pavaresisht teknologjise gabimi ne reprodukim te shumbfishte eshte i pashmangshem, e sidomos kur kopja e re behet nga kopja paraprake. Ky eshte ligj natyror...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    pyettja eshte shqip dhe si e tille tema eshte shume e larmishme MADABER ( medalja )

dhe nqs do te diskutojme per biologjine e gjimnazit hajt ta bejme nuk eshte problem.

Por ne jemi nje rrace qe kemi nje fuqi te caktuar dhe nuk kemi vetem evolim fizik i cili eshte me i thjeshti medalje por edhe evoluime te tjera .

dija te ben te palumtur por te lire

Anëtarësuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    sa per shkencen fizikisht nuk kemi ndryshuar thjesht kane qene shume lloje njerezish nga te cilet mbijetuar veten Ne .

varianti tjeter emi nje experiment i sukseshem alien

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lufta III boterore dhe fundi i botes (1)
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 13-04-2018, 12:36
  2. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  3. Jeta është një fitne
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 09:05
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Lumi i zjarrtë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •