Close
Faqja 2 prej 11 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 108
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    fisnik nuk e njoh une kete dhe te them te drejten nuk eshte ka me intereson shum
    ajo qka me intereson eshte pse mbrohet e padrejta , ne kete rast e padrejt eshte vrasjet qe kryhen ne emer te islamit dhe kete me be edhe me keq eshte vrasja e muslimaneve ne xhami . me thuaj a ka me keq se qeshtu a ?
    te them une nuk ka dhe deri ne shfaqjen e ketyre mjekroshave te quajtur vahabi nuk kan ndodhur keto .
    Per ne Kosove spo flas hiq sepse ma merr mendja qe nuk e din kush perfaqson keta mjekrosha ketu .

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    fisnik nuk e njoh une kete dhe te them te drejten nuk eshte ka me intereson shum
    ajo qka me intereson eshte pse mbrohet e padrejta , ne kete rast e padrejt eshte vrasjet qe kryhen ne emer te islamit dhe kete me be edhe me keq eshte vrasja e muslimaneve ne xhami . me thuaj a ka me keq se qeshtu a ?
    te them une nuk ka dhe deri ne shfaqjen e ketyre mjekroshave te quajtur vahabi nuk kan ndodhur keto .
    Per ne Kosove spo flas hiq sepse ma merr mendja qe nuk e din kush perfaqson keta mjekrosha ketu .
    problemi qendron pse po i fusni te gjithe ne nje thes ja edhe ti tani me shprehjen
    "mjekrrosha "
    pse a veq ata mbajn mjekrra qa je mush ne ta tash kush man mjekerr kret futi ne thes iki pergjithesimeve xhamia

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Perse nuk pat deri ne fillim te viteve 90 kesi mjekrrosha?Ose se pakut nuk u treguan ne publik deri ne fillim te ketyre viteve.Nuk eshte pergjithsim qe dikush u bene atyre.Jan vet ata qe qesin veten ne plan te pare,edhe ate me te keqija.Jan ata te cilet deshen te izolohen dhe te dallohen nga besimtaret tjere musliman.Jan pikerisht ata te cilet filluan ne muslimaneve "te vjeter" te na quajn jo besimtare.Perse nuk pat perqarje ne mes muslimaneve deri sa nuk erdhen keta mjekrrosha.Dhe posa erdhen nxorren ligje e rregulla te reja."Ky eshte islami i vertete"-thone.
    Edhe fisniku tani don te na binde se vehabizmi eshte i mire.
    E kemi kuptu ne shume heret se kush jan ata,per ate arsye edhe nuk i pranojme.

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Perse nuk pat deri ne fillim te viteve 90 kesi mjekrrosha?Ose se pakut nuk u treguan ne publik deri ne fillim te ketyre viteve.Nuk eshte pergjithsim qe dikush u bene atyre.Jan vet ata qe qesin veten ne plan te pare,edhe ate me te keqija.Jan ata te cilet deshen te izolohen dhe te dallohen nga besimtaret tjere musliman.Jan pikerisht ata te cilet filluan ne muslimaneve "te vjeter" te na quajn jo besimtare.Perse nuk pat perqarje ne mes muslimaneve deri sa nuk erdhen keta mjekrrosha.Dhe posa erdhen nxorren ligje e rregulla te reja."Ky eshte islami i vertete"-thone.
    pse nuk ke ti njohur i qe ka pas nuk do te thot qe nuk ka pas ?
    ka pas edhe perpara edhe perpara e kane dite qe eshte sunnet po leji keto sene ose hulumto pak po ka pas edhe te atille qe jan mashtruar nga ndikimi turk dhe kane mbajtur mustaqet mirepo kjo eshte ma shum si tradite tek turqit

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    eldonel per nje arsye te vetme sepse deri me tani nuk kam pare "mjekrosh" qe nuk eshte si keta te tjeret , kjo po me duket eshte si virus qe e ka njejtin efekte ne gjith organizmat .
    Per kete i kam pergjithsu

Nuk e di ku jeton ti por ketu ku jetoj une njerzit me mekatet me te shumta , njerzit qe kurr nuk dite per zote , tash po udheheqin , njerzit qe me shum kan qen te pite , tash udheheqin me popullate , me thuaj si ti shkoj une mbrapa ketyre njerzve qe as 2 dite shkolle nuk i kan , jo qe jam ku me dit qka po keta nuk i lejoj mue te me udheheqin , dhe gjithe ata qe kan pak tru e kuptojne se keta jan dallash .

Nje pyetje po ta beje ty ose atyre mjekroshave: pse faleni me kembe hapur ?

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    eldonel per nje arsye te vetme sepse deri me tani nuk kam pare "mjekrosh" qe nuk eshte si keta te tjeret , kjo po me duket eshte si virus qe e ka njejtin efekte ne gjith organizmat .
    Per kete i kam pergjithsu

Nuk e di ku jeton ti por ketu ku jetoj une njerzit me mekatet me te shumta , njerzit qe kurr nuk dite per zote , tash po udheheqin , njerzit qe me shum kan qen te pite , tash udheheqin me popullate , me thuaj si ti shkoj une mbrapa ketyre njerzve qe as 2 dite shkolle nuk i kan , jo qe jam ku me dit qka po keta nuk i lejoj mue te me udheheqin , dhe gjithe ata qe kan pak tru e kuptojne se keta jan dallash .

Nje pyetje po ta beje ty ose atyre mjekroshave: pse faleni me kembe hapur ?
    xhamia une kesaj pyetje i kam dhene pergjigje me pare por prap do ti dhe

603. Enesi r.a. thotë: "Ne u ngritëm që të falim namazin, ndërsa Pejgamberi s.a.v.s. u kthye me fytyrë kah ne dhe tha: "Drejtoni safet dhe ngjeshni me njëri-tjetrin, sepse vërtet unë ju shoh pas shpine". (Rivajeti i Buhariut me fjalët e tij, ndërsa i Muslimit në këtë kuptim. Në një rivajet të Buhariut thuhet: "Krahu i çdonjërit ishte i ngjitur me krahun e tjetrit në saf, gjithashtu edhe këmbët".)
    ja e ke edhe nr e hadithit eshte tek Rijadu Salihin

nga kjo nenkupton se ti i hap kembet aq sa e ki gjeresien e trupit ashtu qe kembet dhe krahet te jene te ngjitur me njeri tjetrin
    kurse mi shku mbrapa ne e dime se kujt duhet me i shku mbrapa shembull per ne eshte Pejgamberi a.s kurse per msime kemi Kuranin dhe hadithin , e kurse qe i kane bere ato mekate dhe jane kthy rruges se drejt ne duhet te jemi te lumtur dhe te kenaqur qe ata jane kethy ne rrugen e drejt dhe nuk i bejne me ato gjera apo nuk duhet te ja dojm njeri tjetrit ate te mire qe e kemi per vete , tjetra qendron se edhe ne nuk jemi pa gabime do te thote se edhe ne jemi gabimtar dhe secili kemi bere gabime dhe andaj nuk kemi te drejt ta akuzojm askend per gjerat qe i kane bere me pare ndoshta Allahu ja ka fal e ne kush jemi tani me ja shplu dhe inshAllah edhe neve te gjitheve Allahu na fal dhe meshiron edhe njehere them ELHAMDULILAH prej ALLAHUT qe na ka udhezu drejt rruges se drejt
    Ndryshuar për herë të fundit nga eldonel : 28-01-2008 më 18:53

Citim Postuar më parë nga khan Lexo Postimin
    Deklarata e imamit të ehli Sunetit në kohën e tij, Abdulaziz bin Abdil-lah bin Baz – Allahu e mëshiroftë – në lidhje me bin Ladenin dhe ata që shkojnë rrugës së tij
    Kjo deklaratë e shejhut të nderuar, Allahu e mëshiroftë, gjendet në "Mexhmu’u Fetava ve Mekalatish-Shejh", vëll. 9, f. 100, si dhë në një shkrim të tij në revistën "el-Buhuthul-Islamijeh" nr. 50, f. 7-17.

Thotë shejh bin Bazi, Allahu e mëshiroftë:

"Ajo që sot vepron Muhammed el-Mi'sari, Sa'd el-Fekih dhe ata që shkojnë rrugës së tyre, me përhapjen e thirrjeve të devijuara e shkatërruese, pa dyshim se është sherr i madh. Ata janë thirrës në një sherr dhe shkatërrim të madh. Prandaj, është detyrim që të kemi kujdes nga deklaratat e tyre, si dhe është detyrim që mendimet e tyre të shkatërrohen. Po ashtu është detyrim që të mos bashkëpunojmë me ata në asnjë gjë e cila çon drejt shkatërrimit, të kotës dhe përçarjes, sepse Allahu na ka urdhëruar që të bashkëpunojmë në të mirë, jo të bashkëpunojmë në sherr dhe shkatërrim, shpërndarje të gënjeshtrave dhe thirrjeve të kota, të cilat janë shkak i përçarjes, pasigurisë dhe gjërave tjera. Këto ide që burojnë nga Mi’sari, Fekihu, apo dikush tjetër, të cilët thërrasin në të kotën, në sherr dhe përçarje, është detyrim që t’i shkatërrojmë dhe mos të merremi me to. Është detyrë e jona që t’i këshillojmë ata persona dhe t'i udhëzojmë në të vërtetën, duke ua tërhequr vërejtjen të tjerëve që të mos bashkëpunojnë me ata. Ndërsa është detyrë e tyre që të pranojnë këshillën dhe udhëzimet dhe të kthehen në udhëzim, si dhe ta lënë atë të kotë. Këshilla ime për Mi’sarin1, Fekihun2, (Usame) bin Ladenin dhe gjithë ata që pasojnë rrugën e tyre, është që ta lënë këtë rrugë të mjegullt, t’i frikësohen Allahut dhe të kenë kujdes nga hidhërimi i Tij, të kthehen në udhëzim, si dhe të pendohen tek Allahu nga ato vepra që i kanë bërë. Allahu i nxit robërit e Tij që të pendohen duke ua pranuar atyre pendimin. Thotë Allahu:

"Thuaj: O robërit e Mi që keni ngarkuar veten tuaj me shumë gabime, mos e humbni shpresën për mëshirën e Allahut, se Ai është Falësi dhe Mëshiruesi. Dhe kthehuni tek Zoti juaj dhe përuluni Atij para se t’u vijë dënimi, (sepse) pastaj nuk ka kush t’ju ndihmojë". (ez-Zumer, 53-54)
    Po ashtu thotë Allahu:

"Pendohuni të gjithë tek Allahu, o besimtarë, në mënyrë që të gjeni shpëtim". (en-Nurë, 31)3

.
    Faleminderit o Khan per kete shkrim shume te vlefshem qe e solle ketu, se mund te ia ven kapakun kesaj pune. Kjo deklaratë e shejhut të nderuar Abdulaziz bin Abdil-lah bin Baz, Allahu e mëshiroftë, tregon qarte devijimin e al-kaides nga Islami.

Prandaj shpresoje se asnjeri nga ju ketu nuk i perkrahni veprat dhe mesimet e kamikazeve te al-kaides.

Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga ocean : 29-01-2008 më 03:25
    "Koka duhet përkulur zemrës"

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    O vlla mundohu ta besh krahasimin prej te vertetes dhe shpifjes...Une si musliman nuk mund me lejohet te shpifi ,sepse shpifin shumica...une thjesht po flas atë qe e gziston ne realitet dhe po e transmetoj opinionin e Botes Islame,dhe une deri tash nuk kam ndegjuar nga bota e udheheqësve musliman apo thjesht kompetent per Islamin zyrtar,qe keta te autorizuar te flasin keq rreth ketij dijetari ,edhe njeher po e perseriti se ne Islam nuk ka verejtje ky dijetar dhe kritika ,por perkundrazi ka lavdata per punen e tij ,sidomos ne per revolucionin e tij qe ta ringjall islamin dhe ta pastroj nga dukurit e asaj kohe te cilat e kishin perdhosur Islamin ,ishte prej me te merituarve qe zhduki anomalit e ndryshme te cilat ishin perhapur,: Magjit dhe Magjistaret dhe Bestytnit dhe shumë qrregullime te tjera te cilat i ksihin dhene nje fytyre te keqe Islamit...

Muhamed ibn Vehabi ka qenë i kritikuar dhe kritikohet vazhdimisht nga bota jo islame dhe tash ajo kritik eshte shendrruar ne shpifje te shumta rreth punes se ketij dijetari...
    Ju lutem lexeni me shumë rreth kesaj pune dhe pastaj replikoni me mendime....
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    O vlla mundohu ta besh krahasimin prej te vertetes dhe shpifjes...Une si musliman nuk mund me lejohet te shpifi ,sepse shpifin shumica...une thjesht po flas atë qe e gziston ne realitet dhe po e transmetoj opinionin e Botes Islame,dhe une deri tash nuk kam ndegjuar nga bota e udheheqësve musliman apo thjesht kompetent per Islamin zyrtar,qe keta te autorizuar te flasin keq rreth ketij dijetari ,edhe njeher po e perseriti se ne Islam nuk ka verejtje ky dijetar dhe kritika ,por perkundrazi ka lavdata per punen e tij ,sidomos ne per revolucionin e tij qe ta ringjall islamin dhe ta pastroj nga dukurit e asaj kohe te cilat e kishin perdhosur Islamin ,ishte prej me te merituarve qe zhduki anomalit e ndryshme te cilat ishin perhapur,: Magjit dhe Magjistaret dhe Bestytnit dhe shumë qrregullime te tjera te cilat i ksihin dhene nje fytyre te keqe Islamit...

Muhamed ibn Vehabi ka qenë i kritikuar dhe kritikohet vazhdimisht nga bota jo islame dhe tash ajo kritik eshte shendrruar ne shpifje te shumta rreth punes se ketij dijetari...
    Nuk eshte qeshtja tek personi,por te grupimi qe thirret me emer te tije.Ndoshta personi ne fjale ka qene i mire,kjo gjithsesi eshte nje teme per tu diskutuar.Ne fakt nuk me intereson fare,pasi qe ne kemi pasur nje pejgamber mesimet e te cilit mundohemi ti perjetesojme.Problemi tek ne qendron tek personat qe ne 20 vjetshin e fundit kan shkaktuar nje perqarje ndervllazerore aq te madhe si kurre me pare.
    Me qindra vite populli yne lutej ashtu si lutej,falej ashtu si falej,dhe nuk doli kush te thot se qenka gabim.Tani krejt rastesisht "e zbuluam",se per tere ata shekuj e paskemi pase gabim.Tani po na del nje gjenerate e cila po mundohet te na mesoj "islamin e vertet".Dhe doemos duhet te pyesim:"Cfare paskemi bere qe sa shekuj ne?Jemi falur ne menyre te gabuar?Pse nuk na paskan treguar me heret se e kemi gabim?U desht te na vijne njerez anonim dhe te dyshimt nga lindja qe te na tregojne se si duhet te lutemi.Tani na mesojne se herojt dhe figurat patriotike shqiptare,qe lan jete,shendet,pasuri,familje e ne fund edhe jeten e vet per egzistencen kombetare,nuk na qenkan asgje.Aq me keq,na qenkan qafira na qenkan ksi e asi.
    Tani na mesojne se nuk duhet me te pershendetemi me "miredita" por me "selamualejkum",por edhe shume shprehje te tjera.A thua ky qenka caku i "fese se drejte"?Jo fisnik djali.Intelegjenca e ketije populli nuk lejon te manipulohet.Ju me siguri do te gjeni nje "toke pjellore"tek strukturat e caktuara ne popull(hajna,bandit,perdhunues,pijanec,spiun,tradh tare)por kurre nuk do ti gjesh tek ata qe kan nje tradite te paster shqiptare.Nuk mund ti gjesh as tek ata te cilet fen islame e praktikojne qysh nga mosha 6 vjeqare(sikur une p.sh.).

Dhe nje dite kur keto "hijena"ta ken shkaterruar popullin dhe vendin tend do te bie nder mend.Mirepo ne te tjeret do te mundohemi tua kepusim kembet,ne menyre qe ti edhe me tutje te keshe mundesi te komunikosh ne gjuhen shqipe.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

"shumica nuk tubohet ne nje Kufer"

Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin

I derguari i Allahut s.a.v.s. ka thene ne nje hadith:
    "Ymeti nuk do te tubohet kurre ne nje kufer"
    dhe kjo fjale e nderuar rrezon te gjith pretendimin tend Fisnik, kur thua se une nuk shpif sepse shpif shumca.
    Nga ana tjeter, ti mesa duket, nuk arrin te njohesh boten islame por ate saudite, dhe si rrjedhoje nuk ke arritur te gjesh akoma boten islame jasht kufijve saudit dhe si pasoje e kesaj pretendon se po kupton ate qe eshte Islami zyrtar.
    Ky "Islam zyrtar", sipas atij zyrtarizmit qe une kuptoj, eshte se ka me dhjetra e qindra autore te hixhazit dhe jo hixhazit qe kane kundershtuar me shkrime idete e Muhamed ibn Abduluehhabit dhe jo vetem kaq por Islami zyrtar ne kohen e "revolucionit" ekstra saudito-vehabiste, pra Porta e Larte, autorizoi Muhamed Ali Pasha Shqiptarin qe te shkaterroje kete çiban nga trupi territorial i botes gjeokrafike islame, me gjithe mundin qe Muhamed Aliu beri nuk arriti ta perfundoje 100% misionin e tij historik.
    Por une po te perkujtoj edhe vellain e Muhamed ibn Abduluehhabit, Sulejmanin, qe ishte nje hoxhe i nderuar per te cilin Muhamed ibn Abduluehabi i realizoi nje atentat te pasuksesshem vetem per faktin se thirriste pas ezanit salavete pe Profetin (me ze) ne minare. Hoxhe Sulejman ibn Abduluehhabi, shkroi nje liber kunder ideologjive te Muhamed ibn Abduluehhabit, gjithashtu nder librat qe tregon historine e perhapjes se Vehabizmit eshte libri i Imamit ta Haramit te Qabes dhe Muftiu Shafi'ij Xhuejnit "Fitnetu-l-Uehabijeh" e sa e sa libra te shkruar me baza Islame qe hedhin poshte doktrinen e shpikur te Muhamed ibn Abduluehhabit.
    Per cilin Islam Zyrtar po me flet ti i dashur Fisnik, ajo qe njihet nderkombetarisht dhe qe eshte kompetente per te dhene fetva internacionalisht per muslimanet eshte Komisioni i Fetvase prej Az'hari Sherifit, te tjera konsulenca sipas epshit vehabist jane te papranueshme.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

Faqja 2 prej 11 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •