Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 23-01-2008 më 10:48
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
jane femra nuk them qe nuk jane !!! por egoizmi duhet pare ne raportet qe gjinite krijojne jo ne vet gjinine !!! megjithate flm per sygjerimin !!! edhe shkrim te kendshem ne forum !!!
nje shembull i thjeshte i egoizmit te femrave !!!ne nje pyetsor qe u be me te rinj amerikan shumica e femrave nuk pranonin te hiqnin dore nga karriera per hir te dashurise kurse krejt e kunderta ndodhi per gjinine tjeter pra me meshkujt qe shumica e te pyeturve do hiqnin dore per dashurine e tyre !!! cfare tregon kjo gje ??? thjesht do doja nje shpjegim !!!
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
Postimet rreth kafshëve dhe ironike u hoqën!
Temat që hapen në forumin e romancës kanë lidhje me ndjenat njerzore, pra njeriun.
Për kafshët shkoni e gjeni forume të tjera.
Jeta ime, mban emrin e saj..
Teme pa vend!
Pse egoizmin nga gjinija e ndani?
Ç'ke moj zemër që rënkon; koka bën, koka pëson.
zhgenjimi nuk ka lidhje me egoizmin sa per nje sqarim te vogel !!! megjithate mendimet qe jepen nuk jepen ne baze perjetimesh personale por edhe ne baze te asaj qe kemi lexuar !!! megjithate duke lene menjane shakate !!! them qe egoizmi nuk ka gjini !!! kush do behet kush nuk do nuk behet !!! me shume respekt xfiles !!!
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
Egoizmi dëmton dashurinë dhe jetën bashkëshortore!
Mjaft i dëmshëm për jetën bashkëshortore është edhe egoizmi i cili shpejt a vonë shpie në konflikte.Në jetën emocionale egoizmi mundet qe te maskohet , sepse egoisti është i aftë të dojë një njeri ,por ai niset vetëm nga fakti se dashuria i jep kënaqësi atij. Njeriu egoist edhe në jetën seksuale synon të kënaq vetëm dëshirat e tij ndoshta pa u shqetësuar për përjetimet e partneres ose partnerit .Një qëndrim i tilllë ndaj jetës seksuale ,si ndaj ndonjë lloj sporti shkakton pakënaqësi e ftohtësi seksuale ,sidomos tek gjinia femrore. Cinizmi smund te sjellë lumturi as vetës e as të tjerëve .Prandaj është e domosdoshme që partnerët të synojnë të bëjnë të lumtur njëri tjetrin .Një aforizëm i njohur thotë se nuk ka kënaqësi më të madhe se sa të ndjejsh veten e nevojshëm për njerzit e tjerë .Ndërsa shkrimtari i shquar rus Tolstoi thot se vetëm shqetësimet e ndershme ,puna,përpjekjet dhe dashuria për të tjerët përbën atë që quhet lumturi ,ndërsa shqëtësimet e pandershme dhe dashuria vetëm për vetën e bëjnë njeriun fatkeq . Që të jeshë i lumtur duhet të dishë të mendosh për të tjerët dhe të jetosh për të tjerët ,të jesh altruist . Altruizmi d.m.th. synimi për mirësi ndaj të tjerëve është veti mjaft e çmuar për martesën .Kush dashuron gjithmonë mendon për diçka të dashur e të këndshme ndërsa kush mendon vetëm për vete ,ai nuk din të dashurojë dhe nuk kupton se ç’është dashuria .Që çifti të jetë i lumtur duhet që altruizmi të shfaqet në të gjtha aspektet e jetës bashkëshortore . Nga ana tjetër altruisti ndjen më shum kënaqësi kur mendon se e ka bërë të lumtur njeriun që dashuron .Edhe në jetën intime njeriu duhet të synoje që ti japë kënaqësi maksimale femrës që dashuron ,madje qysh në lashtësi në disa vende “arti i dashurisë” zhvillohej edhe si lëndë në shkollë dhe në të shkruhej si ligj se “buri ka të drejtë të mendojë për kënaqësine e tij vetëm pas kënaqësis së gruas ose njëkohësisht me të ”.
"Carpe Diem"
Nga pervoja ime ne lidhje me kete pyetje ,gjinia nuk luan ndonje rol.
Njoh shume femra qe kane bere cdo gje per te afermit e tyre,derisa meshkujt e
po atyre familjeve nuk merziteshin fare.Por njoh edhe raste ku meshkujt ndihmonin me shume.
Ne pergjithesi, me duket qe femrat ndihmojne me shume.
Krijoni Kontakt