Close
Faqja 179 prej 1135 FillimFillim ... 79129169177178179180181189229279679 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,781 deri 1,790 prej 11341
    Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    Pyetje per vllezerit musliman (ju tjeret rrasnja gjume)....

"El hamdulil-lahi rabbil 'alemin Er-rahmanir-rahim ..." dmth.... Zotit te boterave dhe te qiejve apo.... Zotit te botes dhe te qieive.

P.s pyetja eshte pa qellim te keq, por ngase fatkeqesisht nuk di gjuhen Arabe , kisha “pas deshire me e dite, sepse kete qe thash une e kam degjuar dikund (tash nuk ka rendesi me e permend se ku)...

Zoti e di me se miri.

Shnet
    Jo eshte boterave , ose Zotit te te gjitha krijimeve dhe krijesave, Zotit te cdo gjeje qe e dijme dhe nuk e dijme, qe e degjojme dhe nuk e degjojme, qe e shohim dhe nuk e shohim, qe e prekim dhe nuk e prekim, qe e nuhasim dhe nuk e nuhasim, qe e shijojme dhe nuk e shijojme, qe e ndiejm dhe nuk e ndiejm ..etj
    Why do people with closed minds always open their mouths?

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Pyetje per vllezerit musliman (ju tjeret rrasnja gjume)....

"El hamdulil-lahi rabbil 'alemin Er-rahmanir-rahim ..." dmth.... Zotit te boterave dhe te qiejve apo.... Zotit te botes dhe te qieive.

P.s pyetja eshte pa qellim te keq, por ngase fatkeqesisht nuk di gjuhen Arabe , kisha “pas deshire me e dite, sepse kete qe thash une e kam degjuar dikund (tash nuk ka rendesi me e permend se ku)...

Zoti e di me se miri.

Shnet
    Une di te lexoj Kur'an ne Arabisht el hamdulil - lah, por gjuhen shum pak, e sa per kete pytjen tende mundem me u pergjigj;
    Alem - botė , alemine - botra(shumes)
    ketu ka kuptimin, qe bazohemi ne ajettet e Kur'anit "Allahu krijoi shtate qiej"
    dmth Universin ku jemi nje eshte njeri nga shtate qiej, ose botra,
    qiej - botra , njejt eshte si te thuash

ps ; nese din ndokush me mire me sakt , ti vella i dashur merre prej atij.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Sa me shume libra perrallash, aq me shume perralla te bukura.

Ai qe pohon diēka e ka per detyre te sjelle provat, mendoj prova qe nuk jane fjale, se fjalet nuk jane fakte. Sa per perralla me shume e me te vlefeshme i gjen te

http://www.nostradamus.org/
    Me shume ka "profeci" ketu se sa kan te gjitha librat fetare se bashku
    Sa me shume libra perrallash aq me shume e verteta duket perralle. Kuranin nuk e kam shkruar une, keshtu qe per fat te keq nuk te sjell dot prova. Nuk kam pare prova as nga ata qe perpiqen ta rrezojne. Pamundesia per te sjelle prova nuk provon qe ata kane te drejte, dhe as qe jane gabim.

Ndermarrja e tyre me duket si orvatja e karrocierit per te bere operacion ne tru.

P.S. Nuk i besoj profecive.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Jo jo nuk jane perralla, kuroni o plot me shkence
    Ky ishte rezultati qe te dha testi karbonit?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Baptist tash po ndrron gjendja se po me duket vendet muslimane dojn te na pranojn shtetin tone .
    Ta zeme qe eshte ashtu. Cfare ndryshon kjo per statusin tone? Apo vendet arabe te ndermjetesojne per nje vend ne OKB e Zotit? Nuk besoj te kete kombe me "treacherous" se ato arabe.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 02-01-2008 mė 22:33
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    faleminderit Arber-it , Behari-t dhe Alko-se

Allahu na meshirofte
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga besi84 : 02-01-2008 mė 23:19

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anėtarėsuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    perkthimi yt eshte gabim, ti po don me dal ma i menqur se ata qe e kan perkthy, ketu nuk ka qen nje perkthyes por shume dijetar , perkthyes, dhe ka qen pelqim i perbashket me ndihmen e Allahut
    "El hamdulil-lahi rabbil 'alemin Er-rahmanir-rahim ..." ajjeti 1 - fatiha

Lil lahi - Allah - eshte nje, vetem ndryshon duke lexuar ,
    Rabb - Zot
    falenderimi i takon vetem Allahut, zotit te botrave.
    dhe sipas teje, Lil lahi - zot dhe rabb zotrues , kjo e imja ma e drejt edhe po vertetohet me fjalen e perkthyesit ne Kur'an shqip.
    ky eshte perkthimi .... nuk mundesh me dal ti ma i menqur
    Ti a e din si po thua ; sikur me than une baben tem se thirri babė por baba(hajgare pak)
    Ndoshta ne ate shqipen tende qe e din ti fjalet Zot, zotrues dhe zotri jan sikur babė, baba dhe babi, por ne kete gjuhen shqipe qe e di une, keto tri fjale Zot, zotrues dhe zotri, kan nje dallim shum me te madh se vetem babė, baba dhe babi.

- Zot/Perėndi = Gott = Bog = Allah

- Zotrues/Sundues = Herrn/Herrscher = Gospodar = Rabb

- Zotri = Herr = Monsieur = Gospodin

te me falni qe solla ketu fjale sllave, por mu duk qe keshtu do te sqarohen me mire keqkuptimet pa qellim te keq, ose shtremberimet e fakteve me qellim te keq. Zoti i Madh e din.

Mua ma mer mendja qe eshte vullneti i Zotit/Perėndise qe te debatojme per kete, dhe per at arsye e lus zotriun Gostivari_usa te na perktheje neve keto tri fjale me posht, nga anglishtja ne shqip, pasiqe mu duk se e zotron mjaft mire gjuhen angleze.

God = ?

Lord = ?

Mister = ?

Faleminderit

per ate te thash une me jep nje adress ku mund te te jap librin "Pse Mbulesa"

ose po them edhe nje her nese don argumente me trego ne cilen tem don te debatojm , jom i gatshem te jep argumente sa dush per mbulesen e femres.....
    Kjo eshte nje teme e mire per te debatuar mbi mbulesen e femrave. Vazhdoni atje se ketu u ba gjizė kjo teme.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=89414

Alko71, Behari dhe besi84 a jeni te sigurt qe po i ndihmoni te drejtit ... por prap po them "I din Meta punt e veta".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Centaurus : 03-01-2008 mė 01:04
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    faleminderit Arber-it , Behari-t dhe Alko-se

Allahu na meshirofte
    Fara ju hupte nje ore e ma para!
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Une di te lexoj Kur'an ne Arabisht el hamdulil - lah, por gjuhen shum pak, e sa per kete pytjen tende mundem me u pergjigj;
    Alem - botė , alemine - botra(shumes)
    ketu ka kuptimin, qe bazohemi ne ajettet e Kur'anit "Allahu krijoi shtate qiej"
    dmth Universin ku jemi nje eshte njeri nga shtate qiej, ose botra,
    qiej - botra , njejt eshte si te thuash

ps ; nese din ndokush me mire me sakt , ti vella i dashur merre prej atij.
    Sakt e ke, -'qiej' do te thote 'botera' e me kete do te thote se allahu ose shpirti i shenjte krijoi vetem keto, se kaq ishte universi per shpellaret.
    Aeneas Dardanus

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Centaurus Lexo Postimin
    Ndoshta ne ate shqipen tende qe e din ti fjalet Zot, zotrues dhe zotri jan sikur babė, baba dhe babi, por ne kete gjuhen shqipe qe e di une, keto tri fjale Zot, zotrues dhe zotri, kan nje dallim shum me te madh se vetem babė, baba dhe babi.

- Zot/Perėndi = Gott = Bog = Allah

- Zotrues/Sundues = Herrn/Herrscher = Gospodar = Rabb

- Zotri = Herr = Monsieur = Gospodin

te me falni qe solla ketu fjale sllave, por mu duk qe keshtu do te sqarohen me mire keqkuptimet pa qellim te keq, ose shtremberimet e fakteve me qellim te keq. Zoti i Madh e din.

Mua ma mer mendja qe eshte vullneti i Zotit/Perėndise qe te debatojme per kete, dhe per at arsye e lus zotriun Gostivari_usa te na perktheje neve keto tri fjale me posht, nga anglishtja ne shqip, pasiqe mu duk se e zotron mjaft mire gjuhen angleze.

God = ?

Lord = ?

Mister = ?

Faleminderit

Kjo eshte nje teme e mire per te debatuar mbi mbulesen e femrave. Vazhdoni atje se ketu u ba gjizė kjo teme.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=89414

Alko71, Behari dhe besi84 a jeni te sigurt qe po i ndihmoni te drejtit ... por prap po them "I din Meta punt e veta".
    Okey pasi ke kerkuar nga une te bej perkthimin e atyre tre fjaleve te gjuhes angleze ne gjuhe shqipe , atehere ja po mar mundin dhe do bej perkthimin. shpresoj qe nuk do te bej ndonje gabim .

Fjala e pare GOD = ZOT (PERENDI OSE NE ARABISHT ALLAH)

Fjala e dyte LORD = ZOT (PERENDI OSE NE ARABISHT ALLAH) paraqet sinonim te fjales GOD - Me pare eshte perdorur per te emertuar edhe figuren njerezore, njerezit e pasur , ata qe kane pasur rober, por sot perdoret vetem ne kuptimin e fjales GOD ose ZOT

Fjale e treteMister = ZOTNI, BURRE - KETO JANE KUPTIMET E KESAJ FJALE DHE NUK KA KUPTIME TJERA - MISTER NUK ESHTE E BARABARTE ME FJALEN ZOT

Gostivari_usa

P.S."Centaurus, besoj se je i kenaqur me pergjigjen "
    WE WILL NOT GO DOWN!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •