Close
Faqja 169 prej 1135 FillimFillim ... 69119159167168169170171179219269669 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,681 deri 1,690 prej 11341
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    (vetem ruaj benzinen... )
    A u besoni syve per ato qe lexoni prej tij. A e shikoni te pabesueshmen se si nje shqipfoles mund te hezitoje te pergjigjet ne nje pyetje te tille qe pergjegjen duhet ta kete ne maje te gjuhes?

-A e kuptoni ju se cfare do te thote kjo?

A e shihnji se prap nuk u pergjegj!

Pyet spanjollet katolike qe jane fanatiket me te medhenje fetar, po u ngrit Italia me gjithe Vatikanin e Papen ne krye qe ta pushtoje Spanjen, - kunder kujte do te luftojne ata;

Pyet madje edhe nje femije parashkollor qe di te flase aq sa te te kthej pergjegje dhe ai do te te thote: [para se te te peshtyje ne fytyre per vet faktin se dyshove per mundesine e ekzistimit te nje hamendje te tille ne te], dhe si nje femi fare i mitur do te pergjigjet vendosmerisht dhe pa asnje hamendje se: -do ti vras zhabaret dhe do ti pjek ne hell, po u shkoi mendja te ma prekin atedheun.

Por ja qe nje deshtak i ketill kombetar nuk eshte ne gjendje as te pergjigjet. Ja qe ky shqipfoles ende nuk e ka te qarte, a eshte harap, a shqiptar. Nderkohe qe spanjolli e gjithe kombet tjera qe na rrethojne, e di fare mire dhe qarte se Papa edhe ne paste qene vet biri i Krishtit, eshte armik i padyshimte ne rast se ia preke atdheun, dhe me kete rast do t'ia shpraze plumb ne balle pa asnje hezitim.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    A u besoni syve per ato qe lexoni prej tij. A e shikoni te pabesueshmen se si nje shqipfoles mund te hezitoje te pergjigjet ne nje pyetje te tille qe pergjegjen duhet ta kete ne maje te gjuhes?

Pyet spanjollet katolike qe jane fanatiket me te medhenje fetar, po u ngrit Italia me gjithe Vatikanin e Papen ne krye qe ta pushtoje Spanjen, - kunder kujte do te luftojne ata;

Pyet madje edhe nje femije parashkollor qe di te flase aq sa te te kthej pergjegje dhe ai do te te thote: [para se te te peshtyje ne fytyre per vet faktin se dyshove per mundesine e ekzistimit te nje hamendje te tille ne te], dhe si nje femi fare i mitur do te pergjigjet vendosmerisht dhe pa asnje hamendje se: -do ti vras zhabaret dhe do ti pjek ne hell, po u shkoi mendja te ma prekin atedheun.

Por ja qe nje deshtak i ketill kombetar nuk eshte ne gjendje as te pergjigjet. Ja qe ky shqipfoles ende nuk e ka te qarte, a eshte harap, a shqiptar. Nderkohe qe spanjolli e gjithe kombet tjera qe na rrethojne, e di fare mire dhe qarte se Papa edhe ne paste qene vet biri i Krishtit, eshte armik i padyshimte ne rast se ia preke atdheun, dhe me kete rast do t'ia shpraze plumb ne balle pa asnje hezitim.
    Falemiderit qe na kursen postimet.gezuar vitin e ri.

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    prralla jan kto, veq pralla..
    Nuk jon pralla keto se kete e kan zbuluar dijetaret me te medhenje Islam dhe te letersis te kesaj gjuhe, se po t'i hjekesh shkronjat e emrit Allah nje nga nje prap ka me mbet Ai, Allahu. Dhe nuk ka asnje emer ne bot qe po te hjekesh nje shkronje mos t'i humbet kuptimi i atij emri.

po me siguri qe ka sa te dush ti, nqs i shkruajm me kaligrafi arabe..
    Nuk do te gjesh kurr deri ne Kijamet.!!!

t'kan rrejt per Zotin

Edhe kjo nuk eshte e vertet, sepse ne Kuran jan 114 emra, kualitete, karakteristika, atribute qe i kushtohen Zotit e jo 99 siē te kan genjyer ty dhe te kan thene qe po e gjete emrin e 100 te Zotit mund te besh ēfar te duash. (Kur i kam nie une keto prralla ti je kane hala tu e ba kaken n'dane) ..
    qfar je ka flet 114 emra , kualitete, po tani po e di qe spaske lidhje per islam, Nuk jan 114 ermra ne kuran , por 114 jane Sure ose kaptina !!!

Preke kryet pak djalo, se ai qe mundet me ba ēfar te doj eshte vetem ZOTI i Plotfuqishem, ..
    qe vet e the i "plotfuqishem" hehehe ky pra eshte nje nga 99 emrat e Allahut, shko mso e tani hajde shkruaj ketu.

e ti nuk mund te behesh Zot i plotfuqishem (ose Allah, siē po deshironi ju ti thoni ne gjuhet semite e jo shqip) e te besh ēfar te duash, pra ketu kemi perseri te bejme me Shirk haptas. ..
    Nuk mund ta bejsh shirk nese e quan Allah sepse ky i fundit eshte emer njejes , i perveqem, Ti mas pari nuk e din qka eshte shirku - Shirku eshte kur Allahu e ben te dyte, i shoqron nje shok sikur keta krishteret qe i thojn biri i zotit, engjuj bijat e zotit etj kjo eshte shirku mekati me i madh .

Por ju kete nuk doni ta kuptoni, dhe nuk e pranoni aq leht sepse ai qe ju paguan juve don me iu pa tu i shkue pur peni e pur braze se purndryshe ju kerset shtaga bothve. ..
    qfar je ka flet more, Une e kuptoi qe Allahu eshte nje dhe ska zot tjeter, vetem AI meriton Adhurimin. Dhe qfar po thua kush me pagun mua, Muslimani per 700 miljard vjet nuk e shet fenė, sepse i kem frik ALlahut.

O juve mjekrroshave me pantoll t'shkurtume qe i keni ba femrat e juaja si ninja jua kan hup udhen n'oborr Talibancat e tybe ne ditshi ēka jeni tu thane e ēka jeni tu ba. Njerz t'hupt e t'paudhe...
    Mjekrrat dhe pantollat jon synet , kjo eshte e vullnetshme jo e obligueshme, por qdo femer e ka te obliguar te mbuloht, Allahu i ka obliguar me kete.

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    e kom ndryshur se pse e kom postuar dy her te njejten tekst me falni se rrjeti i dobet
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arber gerguri : 31-12-2007 mė 09:49

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Pasi paskemi ardhur deri te arbitrazhi i forumistave e te perfolja e shpifjet idioteske, cka mendoni ju?

Ky qe heshten, e nuk pergjigjet ne nje pyetje kaq te lehte; kunder kujt do ta ktheje pushken ne kete rast. -A do t'i vrase me pare prinderit e tij qe e kane lindur ne shtepi te vet, apo harapin e zi?

Cka mendoni ju?
    Koincident ose si duani quajeni, nje eshte e sigurt, ne prage te fund vitit 2007 dhe ne fillim te vitit 08 po e degjoj/shoh pytjen me ''budallaqe'' te vitit.

E din ti Baptista se perse zhvillohen lufterat, ke msuar histori ti ne fillore apo ende je ne parashkollore dhe do kesh kohe te mesosh edhe shume e shume gjera treja (per ty)....
    Pra sa per ta rikujtuar (ne rast se e ke harruar) lufterat historikisht jan zhvilluar mes popujve (perkateisht krereve te tyre) per nje ideal (qfaredo qofte ai) , pra per te pushtuar vende dhe per te shtrire ndikimin e nje populli mbi popujt tjere dhe per ta perhapur ideologjine e vet (ne menyre qe tjeret, te okupuarit pra te bien pre e kesaj ideologjie, dhe ta perqafojn ate ne menyre vullnetare apo te dhunshme)....Pra une nuk kuptoje se per clufte e ke fjalen ti?! Nderfetare???
    Nese e ke menduar ashtu ateher po detyrohen te ta rikujtoj prape se shumica e popullit shqiptare (fatemiresishte) kane perqafuare fene e drejt Islame , dhe se nje lufte mes muslimaneve nuk ka pse te ndodhe (ose tpakten nuk e deshirojme ne, ngase dikush si ti nje lufte te tille edhe mund ta kete deshiruar qysh moti).

P.s personalisht do e kisha luftuar qdo armik, i cili do te me kishin kercenuar mu dhe fejen time (Islame pra).. (perfshir ketu edhe prinderit qe me linden dhe me rriten me aq munde).
    Arsyeja eshte e thjeshte (tpakten per mua si musliman), pra arseyja eshte sepse per mua Ai qe krijoi Boten dhe qiejt dhe qdo gje qe egziston mes tyre , Ai qe krijoi njerzimin (ashtu sikurse krijoi qdo gje tjeter) nga asgje , Ai qe na e ''nguliti'' dashurin ne zemrat tona dhe qe na beri ti duam (ashtu siq i duam ne sot) te afermit , farefisin , prinder tane, Ai qe krijoi prinderit, dhe prinderit e prinderve te mije , Ai qe na udhezoi duke na derguar Pejgamber nga mesi jone (ne kohen kur stergjysherit e stergjysherve tane ''ishin te humbur'') dhe Ai qe vendosi qe feja e njerzimit te jet feja Islame, Eshte mbi te gjitha dhe ''vlene'' me shume se qdo gje.

hajt shnet dhe per tmira
    besi84
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga besi84 : 31-12-2007 mė 10:35

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328

Hajt ishalla vitin tjeter kfillesh se nuk je kerka hiq. Bohet mire bohet mire pa vesvese. Ej a jeni bre ju normal? A nuk dini te lexoni apo qfare keni keshtu? Une po te them shul ship se feja muslimane nuk me ben arab dhe tash kqyre shka ki thon. Papapapapapapa. Edhe ke fytyre me me deformu pergjigjen. Une shume mire t'a shpjegova se une jam shqiptar dhe feja apo raca qe kam nuk me ben arab apo italian apo... A ki ti tru ne koke ?. Po te kishe pyetur Adem Jasharin qe me fe ka qene musliman se nese Arabia e sulmon Shqiperine...? si mendon si do te kishte qene pergjigjja e tij? Ti je ai qe po ben perqamje nmes shqyptareve, ti je ai i cili qdo musliman po e ben arab, e qdo ateist shqipetar. Marre bre pak duhet met ardhe. Po me ardh p.sh. ndonje dite ne krye t'shteti(mos ardht kurre ajo dite) edhe me ja nis mi lujt qet politik qe pi lun ne forum shka ta merr mennja qysh kishe perfundu. Po ti me ni fjel me pytjen qe me bere mua deshe te njoftosh se muslimani per ty eshte arab. Keshtu tere kohen je duke thene. Une po te them prap se me ardh arabi n'Shqipni si okupator une e njoh ate si okupator dhe e bej detyren time ne mbrojtje te atdheut dhe ne anen tjeter po erdhi ai per qellime te mira une do e mireprisja. Ne ardhte ai per qellime pushtuese jo vetem une por qdo shqipetare i vertet, qdo musliman, qdo katolik, qdo ortodoks, qdo ateiste... do te rrokte armet per lufte me arabin. E kupton tani se feja nuk eshte ajo qe n'a ndryshon kombin, feja nuk na shuan patriotizmin.
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    BREAKING NEWS :

Ne rast se do pushtoheshim nga myslymane... asnje nga te mesipermit, pamvarsisht se cfare thone, nuk do kapnin pushke me dore.
    Pse?
    Sepse Allahu e di me se miri kete pune dhe do ta zgjidhi Ai.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    .... qfar je ka flet more, Une e kuptoi qe Allahu eshte nje dhe ska zot tjeter, vetem AI meriton Adhurimin.
    Shume bukur. Se po te kishte dy Zota do luftonin mes tyre per hegjemoni sa te shkaterron token e qiellin bashke. (El Enbija). Por tema nuk pyet "Sa Zota ka" . Nje teme e tille do ishte pavlere per mua qe besoj ne Nje Zot.

Ketu po flitet per profetet. Dhe keta nuk jane nje. Cili po ngaterron profetet me Zotin?! Po rallon profetet per te mbajtur nje? A nuk bie njelloj si edhe kristianet qe kritikon te cilet kane nje profet qe e kane barazuar me Zotin-Krishtin? Dhe kjo eshte resultat i lojes politike qe u luajt ne Keshillin e Niceas.

Tema ishte shume interesante. Po te kishit lexuar Kuranin apo me teper te ishit thelluar do mund te shihnim informacione me vlere te cilat do rrisnin respektin e bashkebiseduesve. Po me sa duket ca flasin me parulla te gateshme nga ato me te degjuar.

Kurani permend disa here Idrisin (Hermes) dhe Iliasin (Hyll) dhe askush nuk ofroi ndonje te dhene pervec Alko17. Thote po ashtu qe Idris (Hermesi), Dhurkanenji, dhe Ismaili qene nga te duruarit. Zakaria, Jahja dhe Iliasi nga profetet e derguar.

Zakaria ka qene nje emer shume i perhapur ne malesite tona. Cila eshte origjina? Mos debatoni me shabllone pa vlere per fene, por thellohuni ne dokumentat e saj per te vertesuar pasurine faktike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 31-12-2007 mė 11:17
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Goldanitus Lexo Postimin
    Hajt ishalla vitin tjeter kfillesh se nuk je kerka hiq. Bohet mire bohet mire pa vesvese. Ej a jeni bre ju normal? A nuk dini te lexoni apo qfare keni keshtu? Une po te them shul ship se feja muslimane nuk me ben arab dhe tash kqyre shka ki thon. Papapapapapapa. Edhe ke fytyre me me deformu pergjigjen. Une shume mire t'a shpjegova se une jam shqiptar dhe feja apo raca qe kam nuk me ben arab apo italian apo... A ki ti tru ne koke ?. Po te kishe pyetur Adem Jasharin qe me fe ka qene musliman se nese Arabia e sulmon Shqiperine...? si mendon si do te kishte qene pergjigjja e tij? Ti je ai qe po ben perqamje nmes shqyptareve, ti je ai i cili qdo musliman po e ben arab, e qdo ateist shqipetar. Marre bre pak duhet met ardhe. Po me ardh p.sh. ndonje dite ne krye t'shteti(mos ardht kurre ajo dite) edhe me ja nis mi lujt qet politik qe pi lun ne forum shka ta merr mennja qysh kishe perfundu. Po ti me ni fjel me pytjen qe me bere mua deshe te njoftosh se muslimani per ty eshte arab. Keshtu tere kohen je duke thene. Une po te them prap se me ardh arabi n'Shqipni si okupator une e njoh ate si okupator dhe e bej detyren time ne mbrojtje te atdheut dhe ne anen tjeter po erdhi ai per qellime te mira une do e mireprisja. Ne ardhte ai per qellime pushtuese jo vetem une por qdo shqipetare i vertet, qdo musliman, qdo katolik, qdo ortodoks, qdo ateiste... do te rrokte armet per lufte me arabin. E kupton tani se feja nuk eshte ajo qe n'a ndryshon kombin, feja nuk na shuan patriotizmin.
    Degjo Goldanitus se je i ri e te ngaterrohen babat me zhabat kollaj. Predikuesit e udheve ta bajne kryet lole e harron cka asht fe e cka asht komb krejt.

Une vec kete pergjegje e lypa prej teje; cit.: "me ardh arabi n'Shqipni si okupator une e njoh ate si okupator dhe e bej detyren time ne mbrojtje te atdheut dhe ne anen tjeter " asnji fjale ma shume!

Nuk ka "tjeter ane" jaran - ka vec nji ane: e ai asht OKUPIM!

Harapi, shkjau, turku e greku jane nji m u t, - le t'rrin n'shpi t'vet atje ku jane se nuk kemi na nevoje per ta hiq.
    E "me ardhe arabi ne Shqipni" (e kur une tham Shqipni, menoj n'Shqipninė etnike), ai nuk vjen me t'clirue jaran. Se edhe turku pat ardh me na "clirue" prej tokave e vorreve te te parve tone.

Po qe cka poll prej tyne. Kush ka ba ma shume se na per Turqine, po kur erdh puna me u terhjeke, ia lane tapite e tokave tona vazalve e vellazenve te tyne orthodoks, shkije e kaurr, si me ja u pas lane nana. Se ata prap jane ma te ngiate me shkije se se me ne. Se nji m u t origjine aziatike e kane.

Mos shih andrra me sy qele se vijne ti shtijne gishtat ne sy; ti nxjerrin e ti nuk i sheh hiq...
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    BREAKING NEWS :
    Ne rast se do pushtoheshim nga myslymane... asnje nga te mesipermit, pamvarsisht se cfare thone, nuk do kapnin pushke me dore.
    Pse?
    Sepse Allahu e di me se miri kete pune dhe do ta zgjidhi Ai.
    Komente te barazvlefshme me vendimin e Pont Pilatit qe vrau Jesus nga frika se mos i merrte mbreterine tokes.

Perseris veten per te dhjeten here se besimi fetar eshte bindje personale e secilit. Gjithashtu po theksoj se asnje komb ne bote nuk mund te mburret se eshte postulati i fetarise dhe besimit. Turqit nuk na pushtuan per te perhapur fene. Arabia nuk eshte vendi me fetar ndonese mjaft shtete jane laike. Arabet nuk jane kombe me paqesore se te tjeret, perkundrazi. Izralitet jane besimtare po aq sa edhe tradhetare te medhenj se kane nxjerre profete (Ismail, Isa) dhe bukeshkale si Juda.

Keshtu qe (ne se interpretoj si duhet disa komente ketu) secili duhet ta mase vepren e tij me fjalet e Zotit e jo me qendrimin qe mban qeveria/kombi i profeteve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 31-12-2007 mė 11:08
    Aeneas Dardanus

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •