Close
Faqja 178 prej 1135 FillimFillim ... 78128168176177178179180188228278678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,771 deri 1,780 prej 11341
    Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Shih ēka thot ky tash, hmmm

Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Ti me duket mas pari nuk je prej muslimanve, sepse elementet baz nuk i din.
    Zoti i Madh, i Plotfuqishemi, Meshirusi e din se a jam une mUsliman dhe a besoj 100% ne te apo jo, dhe kjo mjafton. E ty more klysh vahabi hiq nuk t'hin n'udhe se a jam une mUsliman, a besoj une ne Zot, si besoj, pse besoj etj. me fjale tjera, jeta ime private nuk t'hin n'udhe ty hiq more karcyll.

Mas pari per emrin Zot nese e perkthejme ne gjuhen Arabe eshte Rabb, Ne qdo her muslimanet falemi, i bim sexhde, Agjerojme per Allahun, e kupton njeri. zot (shqip), Rabb (arabisht)
    Kjo nuk eshte e vertet, fjala Rabb nuk do te thot ZOT, por do te thot zotruesi, zotriu, The Lord, der Herr, Signore, Le Seigneur, el Seńor, Gospodar etj. etj. e jo ZOT

pastaj e kemi edhe fjalen Perendi qe do te mund ta zavendesonte fjalen Semite Eloah, Allah, Alah, Ilah.

Dhe cili prej muslimanve ketu me thot se une jom gabim nese une i fali 5 kohe namaz, plus namaz nate, agjeroj, jap pak nga pasuria ime , dmth une o vella po i plotesoj kushtet prime te islamit. Dhe kush mund te thot se femrat nuk e kan obligim me u mbulue, nese po argumentone kete.
    Ajo asht pune per ty se a i plotson kushtet primare te islamit a jo, secili e ka borxh per vete, perveq asaj qe paske thene plus namaz nate, pa spjegona pak neve ēka asht ky far plus namaz nate i juve, se na s'pe dimi cili "dijetar i madh" i islamit e paska zbulue ket far kohen e 6 te namazit ?

Ndersa sa i perket mbulojes se femrave, ma argumento ti mua me te gjitha faktet qe posedon ti (dhe ai kalaveshi qe po e pyet ti diten dhe qe po te meson ēka me shkrue ti ktu naten) qe Zoti paska thene qe femrat Shqiptare duhet te mbulohen apo te vishen si femrat arabe, irane apo femrat afgane.

ose ma kjart

A ka thene Zoti i Madh, i Plotfuqishemi, Meshirusi qe femrat Shqiptare duhet te mbulohen apo te vishen si femrat arabe, irane, afgane etj. ???

dhe,

pasiqe sipas juve Zoti paska thene qe ne Shqiptaret nuk guxojme kurrsesi dhe e kemi te ndaluar ta mbajme kulturen tone mijravjeqare Shqiptare, por duhet patjeter te marim kulturen e ndonje populli te kesaj bote, si p.sh. kulturen arabo-turko-aziate.

Pse nuk ka thene Zoti i Madh, i Plotfuqishemi, Meshirusi qe femrat Shqiptare duhet te vishen si femrat Japoneze apo Mongole ose duhet te zhvishen si femrat e egra afrikane apo australiane.

E sa i perket qeshtjeve mjekrres, pantollave, ato jan synet i fort, nese i kryen Allahu te shperblen, po nese jo, Allahu ka per te qortuar per keto qe si ke kryer, e paramendo sikur Allahu te qorton. Dmth keto nuk jon farze(obilgime) se po te ishin ateher qdo musliman ishte dashur t'i kryej(kusht) sepse Farzi eshte hakk, psh namazi (falja), dhe nese nuk e kryen ndeshkohesh nga ALlahu. Nje shpjegim; fjala "qorton' dhe "ndeshkon" nuk jon njejte, sepse me te ndeshku Allahu je prej xhehnemlive, ndersa me te qortu eshte diqka tjeter.
    Zoti na qorton neve pse jemi rrue dhe pse nuk i kemi shkurtue pantollt a ?

Khuu ēfar "margaritari", o ju tybe n'kofshi mire me mend t'krese ...

Ps.: Kjo teme eshte hapur per diēka tjeter e jo qe te diskutojme ne per fjalet e Zotit te shtremberuara e te keqinterpretuara nga Vahabit dhe ju perkrahsit e tyre te pavetdijshem, pra leri keto fjale qe nuk kan te bejne me temen, se une nuk mundem te rri pa ti dhene ty pergjegjiet qe i meriton ... boll ma, shuje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 02-01-2008 mė 13:41

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Kurani osht veq ni permbledhje e librave te me parshem te "shenjt" t'gjitha fet e kan per qellim qe njeriut ti krijoj frik nga Ferri pra qe te fitoj kontroll ne njeriun sepse njeriu osht ni qenie shumm e keqe po njeri mos ta kish friken nga Ferri at'her kush e di qka kishin boo sene prej mat kqijav qe as mi imagjinu nuk munum ....

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Postuar mė parė nga Styx
    Si e verteton qe jane te tilla? Pamundesia e vertetimit nuk llogaritet si fakt.

Ne se quan perralle permbjatjen e nje libri fetar, per c'arsyer kerkon te hulumtosh nje liber tjeter fetar qe perputhet me te parin ne shume pika?.
    Sa me shume libra perrallash, aq me shume perralla te bukura.

Ai qe pohon diēka e ka per detyre te sjelle provat, mendoj prova qe nuk jane fjale, se fjalet nuk jane fakte. Sa per perralla me shume e me te vlefeshme i gjen te

http://www.nostradamus.org/
    Me shume ka "profeci" ketu se sa kan te gjitha librat fetare se bashku
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    [QUOTE=Zėu_s;1789493]Shih ēka thot ky tash, hmmm

Zoti i Madh, i Plotfuqishemi, Meshirusi e din se a jam une mUsliman dhe a besoj 100% ne te apo jo, dhe kjo mjafton. E ty more klysh vahabi hiq nuk t'hin n'udhe se a jam une mUsliman, a besoj une ne Zot, si besoj, pse besoj etj. me fjale tjera, jeta ime private nuk t'hin n'udhe ty hiq more karcyll.

Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Kjo nuk eshte e vertet, fjala Rabb nuk do te thot ZOT, por do te thot zotruesi, zotriu, The Lord, der Herr, Signore, Le Seigneur, el Seńor, Gospodar etj. etj. e jo ZOT.
    nje ndihme per ty........
    "El hamdu lil lahi rabb il alemine " ajjeti 1 - fatiha
    kur e perkthejme ne shqip: Falenderimi i takon vetem Allahut, zotit te botrave.

pastaj e kemi edhe fjalen Perendi qe do te mund ta zavendesonte fjalen Semite Eloah, Allah, Alah, Ilah.

Ajo asht pune per ty se a i plotson kushtet primare te islamit a jo, secili e ka borxh per vete, perveq asaj qe paske thene plus namaz nate, pa spjegona pak neve ēka asht ky far plus namaz nate i juve, se na s'pe dimi cili "dijetar i madh" i islamit e paska zbulue ket far kohen e 6 te namazit ?.
    nuk eshte namazi i 6 mos e keqkupto por eshte namaz vullnetar, i fal vetem per hir te Allahut, psh sikur qe mund te agjerosh dit jashta ramazanit e ato jan vullnetar jo obilgim, dhmth vetem per hir te Allahut.

Ndersa sa i perket mbulojes se femrave, ma argumento ti mua me te gjitha faktet qe posedon ti (dhe ai kalaveshi qe po e pyet ti diten dhe qe po te meson ēka me shkrue ti ktu naten) qe Zoti paska thene qe femrat Shqiptare duhet te mbulohen apo te vishen si femrat arabe, irane apo femrat afgane.?.
    Kush po te thot ty se ALlahu ka than se femra duhet te mbulohen femrat Arabe, jo more djal, Allahu vetem se ka than e ka obligim te mbulohet argumente sa dush
    ose ma kjart, kerko librin mbulesa aty ki argumente se po pritoj me shfletu, se si duket eshte e kot per ty.........

pasiqe sipas juve Zoti paska thene qe ne Shqiptaret nuk guxojme kurrsesi dhe e kemi te ndaluar ta mbajme kulturen tone mijravjeqare Shqiptare, por duhet patjeter te marim kulturen e ndonje populli te kesaj bote, si p.sh. kulturen arabo-turko-aziate.
    je ka rren se kush nuk tha keshtu ................Ne nuk kemi than se te ndrrojme kulturen ton vete se kemi than t'iu pergjigjemi urdherave te Zotit.

Pse nuk ka thene Zoti i Madh, i Plotfuqishemi, Meshirusi qe femrat Shqiptare duhet te vishen si femrat Japoneze apo Mongole ose duhet te zhvishen si femrat e egra afrikane apo australiane.
    Zoti ka than se femra duhet te mbulohet dhe kaq , nuk ka than as veshu si japanka as anglezka etj etj.............
    jo sipas juve femrat duhet ti perngjajne evro perendimoreve dhe amerikankave.

Ps.: Kjo teme eshte hapur per diēka tjeter e jo qe te diskutojme ne per fjalet e Zotit te shtremberuara e te keqinterpretuara nga Vahabit dhe ju perkrahsit e tyre te pavetdijshem, pra leri keto fjale qe nuk kan te bejne me temen, se une nuk mundem te rri pa ti dhene ty pergjegjiet qe i meriton ... boll ma, shuje.
    jeni ju ata qe i shtremberoni dhe vini shpifni ketu sene prej vetit, edhe une po te them ty boll mo shuj se boll shujan ishe.......

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809
    ZEUS; nese don argumente per femrat , me trego e -mail adresen ta dergoj librin
    " Pse mbulesa" autor Ahmet Ibn Ismail botuar nga SHB NUN
    ose nese nuk don aty por je i interesuar te dish me shume per mbulesen te dergoj sa dush argumente edhe ketu ne forum

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    A hala ksajde po flliqni ju fara harape!

Ecni e shkoni flliqnu ne xhami. Qaty rrini, mos delni kurre prej saj!
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    nje ndihme per ty........
    Ti ndihmoje veten tande qe ta paskan ba trunin kaqamak Talibanovit, se tjeter kujna s'kie kaqik me i ndihmue ti.

"El hamdu lil lahi rabb il alemine " ajjeti 1 - fatiha
    kur e perkthejme ne shqip: Falenderimi i takon vetem Allahut, zotit te botrave.
    "El hamdulil-lahi rabbil 'alemin Er-rahmanir-rahim ..." ajjeti 1 - fatiha

kur e perkthejme kete ne shqip i bjen:

"Falėnderimi i takon vetėm Zotit (Perendisė), zotruesit tė botėrave, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit ..."

e jo ashtu siē po thue ti, ose siē e kan perkthye gabimisht ata koleget e tu te papergjegjshem

nuk eshte namazi i 6 mos e keqkupto por eshte namaz vullnetar, i fal vetem per hir te Allahut, psh sikur qe mund te agjerosh dit jashta ramazanit e ato jan vullnetar jo obilgim, dhmth vetem per hir te Allahut.
    Zoti ka thene te falen 5 kohe namaz dhe te agjerohet ne muajin Ramadan (29 ose 30 dite), ndersa ju po i falni 6 kohe namaz dhe po agjeroni jashta muajit Ramadan (me teper se 29 ose 30 dite te muajit te agjerimit)

d.m.th (sipas juve)

Zoti nuk paska dite te na thot neve qe te falemi me shum se 5 here ne dite dhe te agjerojme me shum se 29 ose 30 dit te Ramazanit, ju po i dini te gjitha ma mire se Zoti i Madh, i Plotfuqishmi, Meshiruesi ...

(ndoshta keta Talibanovit e paskan gjete emrin e 100 te Zotit, qe po i duket vetja qe mund te bejne ēfar te dojne)

Kush po te thot ty se ALlahu ka than se femra duhet te mbulohen femrat Arabe, jo more djal, Allahu vetem se ka than e ka obligim te mbulohet argumente sa dush
    ose ma kjart, kerko librin mbulesa aty ki argumente se po pritoj me shfletu, se si duket eshte e kot per ty.........

Zoti ka than se femra duhet te mbulohet dhe kaq .....
    ēka kupton ti me fjalen mbulim ?

si te mbulohen ?

pse te mbulohen ?

ēka te mbulojne ?

etj. etj.

kjo teme eshte hapur per tjeter diēka, e ti silli "argumentet" e tua atje ku eshte tema per mbules te femrave ne islam e jo ktu, se mjaft e prishem temen deri tash ...

je ka rren se kush nuk tha keshtu ................Ne nuk kemi than se te ndrrojme kulturen ton vete se kemi than t'iu pergjigjemi urdherave te Zotit.
    ēfar urdha t'Zotit bre, ku i keni prue ju ato urdha t'Zotit, n'cilen teme, ju kurrfar urdhra t'Zotit nuk keni prue deri tash, ju silleni e pshtilleni dhe na bini ketu urdhra t'njerzve e jo urdhra t'Zotit. Se me pas prue ju ktu urdhra t'Zotit, une nuk kisha kundershtue, se Zotin une nuk e kundershtoj, sikur ju qe po e bani, ndoshta ti e bene kete pa vetdije, se veq 21 vjet i paske, tamam ajo koha kur fillon njeriu me ndi veten pak si dikushi e nuk e din qe hala buza tamel i qet.

dhe ti mos m'thuaj mua po rren, por shko thuaj prindve tu qe nuk t'kan edukue qysh duhet me u edukue thmija i shqiptarit, e je ba nji rrugaq qe mundohet ktu palidhje me e kundershtue dikan gjoja se po di une diēka.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 02-01-2008 mė 19:58

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809
    Ti ndihmoje veten tande qe ta paskan ba trunin kaqamak Talibanovit, se tjeter kujna s'kie kaqik me i ndihmue ti.

kur e perkthejme kete ne shqip i bjen:

"Falėnderimi i takon vetėm Zotit (Perendisė), zotruesit tė botėrave, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit ..."

e jo ashtu siē po thue ti, ose siē e kan perkthye gabimisht ata koleget e tu te papergjegjshem.
    perkthimi yt eshte gabim, ti po don me dal ma i menqur se ata qe e kan perkthy, ketu nuk ka qen nje perkthyes por shume dijetar , perkthyes, dhe ka qen pelqim i perbashket me ndihmen e Allahut

Lil lahi - Allah - eshte nje, vetem ndryshon duke lexuar ,
    Rabb - Zot
    falenderimi i takon vetem Allahut, zotit te botrave.
    dhe sipas teje, Lil lahi - zot dhe rabb zotrues , kjo e imja ma e drejt edhe po vertetohet me fjalen e perkthyesit ne Kur'an shqip.
    ky eshte perkthimi .... nuk mundesh me dal ti ma i menqur
    Ti a e din si po thua ; sikur me than une baben tem se thirri babė por baba(hajgare pak)
    Zoti ka thene te falen 5 kohe namaz dhe te agjerohet ne muajin Ramadan (29 ose 30 dite), ndersa ju po i falni 6 kohe namaz dhe po agjeroni jashta muajit Ramadan (me teper se 29 ose 30 dite te muajit te agjerimit)

d.m.th (sipas juve)

Zoti nuk paska dite te na thot neve qe te falemi me shum se 5 here ne dite dhe te agjerojme me shum se 29 ose 30 dit te Ramazanit, ju po i dini te gjitha ma mire se Zoti i Madh, i Plotfuqishmi, Meshiruesi ....
    Nuk e din ti qe pejgamberi yne Muhammedi s.a.w.s ka fal namaz vullnetar(nafile) ?
    nese edhe kete nuk e din une ateher do binda qe nuk je ka din sen

(ndoshta keta Talibanovit e paskan gjete emrin e 100 te Zotit, qe po i duket vetja qe mund te bejne ēfar te dojne)

ēka kupton ti me fjalen mbulim ?

si te mbulohen ?

pse te mbulohen ?

ēka te mbulojne ?

etj. etj.

kjo teme eshte hapur per tjeter diēka, e ti silli "argumentet" e tua atje ku eshte tema per mbules te femrave ne islam e jo ktu, se mjaft e prishem temen deri tash .......
    per ate te thash une me jep nje adress ku mund te te jap librin "Pse Mbulesa"

ose po them edhe nje her nese don argumente me trego ne cilen tem don te debatojm , jom i gatshem te jep argumente sa dush per mbulesen e femres.....

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Pyetje per vllezerit musliman (ju tjeret rrasnja gjume)....

"El hamdulil-lahi rabbil 'alemin Er-rahmanir-rahim ..." dmth.... Zotit te boterave dhe te qiejve apo.... Zotit te botes dhe te qieive.

P.s pyetja eshte pa qellim te keq, por ngase fatkeqesisht nuk di gjuhen Arabe , kisha “pas deshire me e dite, sepse kete qe thash une e kam degjuar dikund (tash nuk ka rendesi me e permend se ku)...

Zoti e di me se miri.

Shnet

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    Pyetje per vllezerit musliman (ju tjeret rrasnja gjume)....

"El hamdulil-lahi rabbil 'alemin Er-rahmanir-rahim ..." dmth.... Zotit te boterave dhe te qiejve apo.... Zotit te botes dhe te qieive.

P.s pyetja eshte pa qellim te keq, por ngase fatkeqesisht nuk di gjuhen Arabe , kisha “pas deshire me e dite, sepse kete qe thash une e kam degjuar dikund (tash nuk ka rendesi me e permend se ku)...

Zoti e di me se miri.

Shnet
    une e di se do te thote zotit te botrave dhe qieve!!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •