Shih ēka thot ky tash, hmmm
Zoti i Madh, i Plotfuqishemi, Meshirusi e din se a jam une mUsliman dhe a besoj 100% ne te apo jo, dhe kjo mjafton. E ty more klysh vahabi hiq nuk t'hin n'udhe se a jam une mUsliman, a besoj une ne Zot, si besoj, pse besoj etj. me fjale tjera, jeta ime private nuk t'hin n'udhe ty hiq more karcyll.
Kjo nuk eshte e vertet, fjala Rabb nuk do te thot ZOT, por do te thot zotruesi, zotriu, The Lord, der Herr, Signore, Le Seigneur, el Seńor, Gospodar etj. etj. e jo ZOT
pastaj e kemi edhe fjalen Perendi qe do te mund ta zavendesonte fjalen Semite Eloah, Allah, Alah, Ilah.
Ajo asht pune per ty se a i plotson kushtet primare te islamit a jo, secili e ka borxh per vete, perveq asaj qe paske thene plus namaz nate, pa spjegona pak neve ēka asht ky far plus namaz nate i juve, se na s'pe dimi cili "dijetar i madh" i islamit e paska zbulue ket far kohen e 6 te namazit ?
Ndersa sa i perket mbulojes se femrave, ma argumento ti mua me te gjitha faktet qe posedon ti (dhe ai kalaveshi qe po e pyet ti diten dhe qe po te meson ēka me shkrue ti ktu naten) qe Zoti paska thene qe femrat Shqiptare duhet te mbulohen apo te vishen si femrat arabe, irane apo femrat afgane.
ose ma kjart
A ka thene Zoti i Madh, i Plotfuqishemi, Meshirusi qe femrat Shqiptare duhet te mbulohen apo te vishen si femrat arabe, irane, afgane etj. ???
dhe,
pasiqe sipas juve Zoti paska thene qe ne Shqiptaret nuk guxojme kurrsesi dhe e kemi te ndaluar ta mbajme kulturen tone mijravjeqare Shqiptare, por duhet patjeter te marim kulturen e ndonje populli te kesaj bote, si p.sh. kulturen arabo-turko-aziate.
Pse nuk ka thene Zoti i Madh, i Plotfuqishemi, Meshirusi qe femrat Shqiptare duhet te vishen si femrat Japoneze apo Mongole ose duhet te zhvishen si femrat e egra afrikane apo australiane.
Zoti na qorton neve pse jemi rrue dhe pse nuk i kemi shkurtue pantollt a ?
Khuu ēfar "margaritari", o ju tybe n'kofshi mire me mend t'krese ...
Ps.: Kjo teme eshte hapur per diēka tjeter e jo qe te diskutojme ne per fjalet e Zotit te shtremberuara e te keqinterpretuara nga Vahabit dhe ju perkrahsit e tyre te pavetdijshem, pra leri keto fjale qe nuk kan te bejne me temen, se une nuk mundem te rri pa ti dhene ty pergjegjiet qe i meriton ... boll ma, shuje.
Krijoni Kontakt