Close
Faqja 174 prej 1135 FillimFillim ... 74124164172173174175176184224274674 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,731 deri 1,740 prej 11341
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    1. Sipas mitit, Ifigjenia u shoqerua ne Aulide me nenen Klitemnestren, gruan e Agammenonit. Arsyeja e brendhsme pse Klitemnestra e vrau Agamemnonin dhe skllaven Briseida ishte hakmarrja per vajzen e sakrifikuar. Nuk kam hulumtuar ne vertetesine e ketij miti dhe ne se ke dicka qe e hedh poshte, e ndjek me vemendje. Sidoqofte, sic the dhe vete, patrimonia ka rol sekondar ne sakrifikimin.

2. Ismailin nuk e njoh as une. Do te kishte qene kenaqesi te kisha mundur ta njihja. Sigurisht qe Ismaili kur kerkoi te kishte femije (gjene e vetme qe deshironte) nuk ksihte menduar ta bente tave kosi.

3. Opinionin tim per gjakmarrjen e kam permbledhur me lart.
    Kesaj radhe ma ke bere tarllabuq fare -- nuk te kuptova asgje. Po flisnim a ishte Agamemnoni kriminel - juria thote se po gjykuar sipas cilitdo ligj te botes. Megjithese gjak per borxh nuk i ka. Agamemnoni sic thash ishte mbret ushtarak matriarkal, ai e kishte tejkaluar gjatesine e jetes se tij per 2 vjet i vonuar ne luften e trojes sepse kishte te dretje si gjithe te tjeret per vetem nje rizgjedhje, pra per vetem 8 vjete jete. Ne te tetin vjet me kalendarin tone 13-14 shkurt ne fillim te muajit 13 u flijua sipas ritualit te fokes ne rrjete. (sipas atyre qe kam lexuar edhe Jul Qezari u vra ne po kete dite qe perputhet me luperkaliet e romakeve) Dhe kjo nuk quhej vrasje. Ndersa Egjisti ishte mbreti i ardhshem legjitim, dhe burr legjitim i saj. Kjo ishte motra e Helenes nese mban mend. Ndonese si e vdekshme dhe e nje rangu me te ulet lufta e Trojes ishte udhehequr prej saj. Kjo ishte mbretereshe Reale ai ishte 'mbret' me ingerenca te nje gjenerali.
    Por ai nga cilido aspekt qe ta shikosh ishte nje kriminel. C'kishte helena me te? Asgje! Me c'te drejte vriste ai bijen e tij ose te Andromakes ne emer te hakmarrjes per rrembimin e kunates??? C'logjike ka ketu?!

Per c'Ismail flet ore hahahaha duket e paske fjalen per Ibrahimin e ty allahu te vrafte hahahaah memzi ma kapi me ndimen e asaj tave kosi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 31-12-2007 mė 17:16
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga drity Lexo Postimin
    Ata qe permend ti kane pasur fat sepse kthesa e tyre ka qelluar ne kahun e duhur. Por per te qene objektiv duhen permendur dhe ato raste kur ne saje te ndikimeve, nga mjeke e fizikante kan perfunduar ne kamikaz. Dhe une nuk kam fare respekt per keta te fundit.

Gezuar Vitin e Ri te gjitheve.
    Ka eshte perjashtime te perjashtimeve. Ndersa vrasja e prinderve eshte perjashtim i perjashtimit te perjashtimeve.

Gezuar edhe ju.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Zeu, nga se ndryshojne muslimanet nga vahabijte? Per bektashinjte e di. Falemderit.
    More dervisht (bektashijt) perbihen disi, ashtu disi me qyk t'zorit, por qe mos me u hanger as me m*t (siē thojke humoristi Leci ne nje far kohe) jan kta Vahabijt e politizuar, diktatorial, te dhunshem, genjeshtar te qmendur, keqinterpretues te fjales se Zotit, anti mUsliman, anti kulture shqiptar dhe pro kulture aziatike.

Gjanat jan shum t'kjarta o Styx, veq nalu, ngo, kshyr e analizo me logjike te shendosh e neutrale dhe e sheh vet se a eshte e mundur te jene keta Vahabit mUsliman a jo.

Te lutem mos me thuaj qe edhe ty ta kan thy mendjen e ta kan ndrru fejen nga mUsliman ne Vahabi, se per Zotin m'tere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 31-12-2007 mė 17:26

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    E po si thua ti, po te buzeqesh une permes kompjuterit nuk do ja kaloj atij plakut pa dhembe dhe te te ngelesha perjete ne mendje? Ne keshtu dhe kemi terrorizuar gjithe forumin me poste flakeritese.

Tek Mus'hafi. E pashe temen. Hera e pare qe degjoj kete fjale. Pershtypja e pare qe pata eshte qe nuk eshte shqip, dhe qe mund te jete gjelle si puna musakase me presh.

Po qe se musafi lidhet me temen, urdhero e sqaroje. Perndryshe, nuk eshte thene qe duhet te di cdo gje qe ka mes tokes e qiellit. Betohem mbi librin ka qene betimi cdo populli mbi librin e tij. Eshte ende ne disa gjykata qe duhet te betohesh mbi biblen psh.

Si doli musafi (fjala, dhe jo Kanuni) ne Kosove, nuk kam idene.
    Musafin me se shpeshti e perdorin pjesa lindore pra krahina e kosoves se ne dukagjin njihet me pak madje ne dukagjin edhe pse te gjithe muslimane jane me perjashtim tenje kufiri me drenicen qe jane disa katolike e disa muslimane te ndame zjarmi nuk perdoret as beja per kuran e as per allah po strik Zot, dhe rralle si fraze percjellese psh: mo' zot-alla', por pjesa e kosoves pothuaj ekskluzivisht bejne be ne Musaf. Sepse siduket jane konvertuar para 1912, por nga kokefortesia kane mohuar kuranin si te tere duke pranuar keshtu vetem Musafin baze e bazes se te gjitha feve monoteiste. Por po u zhblua kjo ketu ne realitet bjen ndesh me temen qe po diskutohet sepse kjo kuptimisht flet per unitetin e librave te ndryshem mes vete e jo per kontradiktat brenda nje libri te vetem.

Islami dhe Muslimanizmi ne realitet nuk kane lidhje mes vete islami eshte afersisht si te thuash evropa. Ide ekspanzioniste ...
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Kesaj radhe ma ke bere tarllabuq fare -- nuk te kuptova asgje. Po flisnim a ishte Agamemnoni kriminel - juria thote se po gjykuar sipas cilitdo ligj te botes. Megjithese gjak per borxh nuk i ka. Agamemnoni sic thash ishte mbret ushtarak matriarkal, ai e kishte tejkaluar gjatesine e jetes se tij per 2 vjet i vonuar ne luften e trojes sepse kishte te dretje si gjithe te tjeret per vetem nje rizgjedhje, pra per vetem 8 vjete jete. Ne te tetin vjet me kalendarin tone 13-14 shkurt ne fillim te muajit 13 u flijua sipas ritualit te fokes ne rrjete. (sipas atyre qe kam lexuar edhe Jul Qezari u vra ne po kete dite qe perputhet me luperkaliet e romakeve) Dhe kjo nuk quhej vrasje. Ndersa Egjisti ishte mbreti i ardhshem legjitim, dhe burr legjitim i saj. Kjo ishte motra e Helenes nese mban mend. Ndonese si e vdekshme dhe e nje rangu me te ulet lufta e Trojes ishte udhehequr prej saj. Kjo ishte mbretereshe Reale ai ishte 'mbret' me ingerenca te nje gjenerali.
    Por ai nga cilido aspekt qe ta shikosh ishte nje kriminel. C'kishte helena me te? Asgje! Me c'te drejte vriste ai bijen e tij ose te Andromakes ne emer te hakmarrjes per rrembimin e kunates??? C'logjike ka ketu?!

Per c'Ismail flet ore hahahaha duket e paske fjalen per Ibrahimin e ty allahu te vrafte hahahaah memzi ma kapi me ndimen e asaj tave kosi
    Ti qenke bere tarllabuq? Pa me pyet mua se cfare tarllabuqi me ke futur. Une di qe Hermiona ishe vajza Helenes dhe gruaja e ardhme ligjore e Pirros djalit te Akilit. Kjo e urrente Andromaken gruan ish-skllave te Pirros.

Une di qe Andromaka nuk kishte vajze, vetem dy djem. Njeri qe disa thone qe vdiq ne muret e Trojes e disa jo. Nuk marr vesh si doli Ifigjenia vajze e Andromakes. Pastaj si ishte qe kjo vajze Trojane e Andromakes shoqerohet nga Klitemnestra e Agamemnonit ne Aulide.

Ajo qe kam pas lexuar kahere eshte qe Menelaus dhe Agamemnoni qene vellezer, por jo qe grate e tyre qene motra.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 31-12-2007 mė 18:24
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s
    Te lutem mos me thuaj qe edhe ty ta kan thy mendjen e ta kan ndrru fejen nga mUsliman ne Vahabi, se per Zotin m'tere.
    Haaah, sa kam qeshur! Zeu, ka vetem nje fe, keto emrat vijne rrotull qe i quajne fe jane mode antifetare. Kam lexuar pothuaj gjithe doktrinat per qellime shkencore. Fillova nga pozitat e ateizmit dhe eksperimenteve aliene atebote.

Kete Vahabillikun nuk e njoh, prandaj te pyeta. (Nuk e di cfare perfaqeson, dhe nuk kam interes mbi sektet.)

Tani, pervec po te jete si tek ai borgjezi Molierit qe kur filloi te mesoje letersi mbi prozen/poezine (aspironte te quhej aristokrat), tha: "Paskam folur gjithe jeten proze dhe nuk e paskam ditur!"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 31-12-2007 mė 18:01
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Baptist
    Islami dhe Muslimanizmi ne realitet nuk kane lidhje mes vete islami eshte afersisht si te thuash evropa. Ide ekspanzioniste ...
    Eshte Viti Ri, keshtu qe gequar kur t'ju trokase ne dere.

Si e shpjegon qe Ilslami eshte ide ekspansioniste? Po Kanuni?
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e AVICENNA
    Anėtarėsuar
    29-06-2007
    Postime
    125
    PROPOZIM : TEMA TE MARR FUND !
    Tema ishte kontraditat ne Kuran ,mire u diskutua edhe ne te gjitha aspektet nuk u ofrua as nje kontradite me e vogel faktike,njerzit prapse prap at vrerin e inatit dhe deshiren per kete nuk e shuajn dote dhe prap se prap do mundohen te thone ndonje gje "te menqur"lidhur me kete por e verteta eshte e vertet..
    prandaj nuk ja vlen te diskutojm qdohere jasht temes siq ngjajti ketu ku mbi 90 % te shkrimeve nuk kane te bejne me temen !

E Dyta ,Disa nga njerzit qe marrin pjese ne kete diskutim nuk kane nje logjike te mjaftueshme per nje diskutim te nivelit intelektual perveq se vjellje inati dhe shpesh mendoj mos jane te paralizuar edhe merren vetem me forumin ,apo ndoshta u paguhet dita per kete ku ta di ! shkruajn kurr pa nderpre edhe prapse prap qkado argument qe u ofron nuk jane te inteesuar per kete por me rendesi ta kryejn misionin PSEUDOPATRIOTIK ANTISHQIPTAR e rrjedhimisht ANTIISLAM .

se Fundi Ju uroj shendet dhe lumturi per vitin 2008 te gjithe atyre qe mendojn shqip,punojn shqip,flasin shqip...dhe nuk i luftojn vellezerit e tyre me te vetmin inat se na qenkan musliman .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AVICENNA : 31-12-2007 mė 18:46
    Atėherė si njė shkėmb deti, ngrihet shqiptari
    Atėherė n'luftė si shqipe, hidhet guximtari,

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Po he de se te thash qe ma ke bere tarllabuq vetem zevendeso emrin andromake me klitajmnester dhe je ok me ato qe kam thene. Helena kishte nje moter binake dhe dy vellezer binak te dalur nga veja tjeter. Pra ishin pellasge. Njeri nga binaket e te dy gjinive ishte i vdekshem tjetri i pavdekeshem qe dmth klitajmnestra ishte e vdekshme prej atit tokesore ndersa helena e pavdekshme Kastori ishte i vdekshem ndersa Poluksi i pavdekshem ose e anasjellta se s'me kujtohet sakte. Ishte keshtu sepse te njejten nate kisin hyre dhenderr edhe zeusi edhe burri njerezor te nena e tyre. Kastori e Poluksi (sa per kuriozitet mitologjiko etniko kulturoro cka te hyje ne pune )kishin si simbol dallues (plisin) kapelen e bardhe nga gerzhoja e vese si shenje e origjines se lindjes se tyre pra secili kishin gjysmen e gezhojes se vese per te ciles ishin lindur si kapele. Tamam si dy hemisfera. Ata jane yllesia e Binjakeve...etj
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anėtarėsuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Zėu, m'fal por paske harruar diēka per te cekur ose per t'ia spjeguar Gergurit, do ta plotsoj une nese nuk ma zen per te madhe.

Te thuash Allah eshte emri i Zotit te muslimanve eshte padyshim shirk, politeizem.

nqs nuk e kupton ti djal i mire, Arbėr Gėrguri

lexoje me zė te lart kete qe e kam bere une me te zeze dhe ndegjoje veten se ēka je duke thene, ndegjoje veten se ēfar gjynahi (mekati) je duke bere.

Styx,

Vahabistet tek musliman jan diēka e njejt me Evangelistet tek te krishteret, ata i kan mendimet e njejta (te dy palet thone qe Allah eshte emri i Zotit te muslimanve, pra sipas te dy palve ekzistojne me shum se vetem nje Zot), kan pamjen e njejt (te dy palet i leshojne mjekrrat dhe i hekin mustaqet) dhe te dy palet kundershtojne pikerisht ate religjion nga i cili kan dal vet dhe pohojne qe ata jan te vertetet kurse te tjeret jan te pafe ose besojne ne ndonje Zot tjeter.

Urime Viti i Ri te gjithve

Ps.: Vahabistet e kundershtojne rreptesisht te i urohet dikujt viti i ri, ditelindja dhe festat tjera. Keta jan "Oh kuku per neve ēka do me na gjete"
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •