Close
Faqja 173 prej 1135 FillimFillim ... 73123163171172173174175183223273673 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,721 deri 1,730 prej 11341
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Jo nuk e kam pare, car eshte? Po qe gjelle, mos u lodh se nuk marr vesh nga ajo kategori.

PS. Sic ta thashe une hyj tek sojzezet. Po te qe ndryshe do kisha aplikuar per drame dhe do isha pasuruar me buzeqeshtjet e shtirura. Nuk e mas pasurine shpirterore me modelin e dhembeve.
    edhe pa asnje dhemb ne goje buzeqeshja eshte dhurate e pasur madje buzeqeshja me e embel qe mbaj mend si femi ne nje fshat te larget, ishte e nje plaku qe dinte nga ato perrallat e vjetra qe fatkeqsisht i kam harruar por ja qe kurre nuk e harroj buzeqeshjen e tij beninje pa dhembe.

jo eshte nga keto gjellat qe marrke vesh me shume se keta besimtaret e rruges se internetit
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=88701
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Ashtu qofte
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pyetja eshte shume e sakte.
    Me qe po insiston. 1. Ifigjenia nuk ishte bija e tij. 2. Ismailin nuk e njoh. 3. Gjakmarrja nuk e ka as me te voglen lidhje me ideologji.
    Pastaj; qe, e nuk qe; e po qe, -e qe nuk ishte ifigjenia bija e tij, Agamemnoni eshte prape se prap kriminel ordiner!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    E para e punes nuk ishte ajo nje perfolje benijne teorike por deklarate e shpallur hapur se po t'ia kerkonte allahu (lexo: harapi si interpretues i vullnetit te allahut), ai do te vriste edhe prinderit e tij se jo me bashkatdhetarin pa asnje hezitim.

Aftesi e mrekullueshme e perzierjs se babave me zhabat. E pranoj!

Ifigjenia ishte priftereshe patriarkale ndersa agamemnoni mbret matriarkal. Pa eliminimin e kultit te Ifi-genos [prej atit e lindur], ushtria e Agamemnonit nuk do te arrinte kurre ne Troje . (Pastaj a qe Ifigjenia e bija e Agamemnonin ? )

Ismailin nuk e njoh, por mund ta jete zhaba ngaterruar me baben. C'hyn ketu gjakmarrja? Me duket se e kam spjeguar ne menyre shume precize ofiqin e gjakut ne nje artikull para disa kohesh e te cilin me sa di une e ke lexuar edhe vet.

Prandaj nuk po behej fjale me baze paragjykimesh aty, ishte vendim racional i parlajmeruar me vetedije te plote qe e rendon akoma me shume si gjykim i paramenduar i gatishmerise per nje krim te tille makaber ne emer te fantazmes se predefinuar ashtu nga harapi i tij. Mos harro se nje urdherese e tille gjindet edhe ne kuran./..

Por a eshte Kur'ani baza e Mus-ulema-nizmit?

Nuk kam ndjekur gjithe postimet e besi84 ne forum qe te kem ndonje opinion te percaktuar per cfare ai qendron. Per kete arsye nuk mund te them se justifikoj ose jo pozicionin e tij. Por ne postimin e fundit qe beri, nuk pashe kerkund te shkruhej qe ai do ekzekutonte prinderit. Me sa kuptoj une (ai vete mund te nderhyje ne se e kam keqinterpretuar) besi84 parashtronte se ai do i kundervihej prinderve vetem ne se lartesimi i tij shpirteror do pengohej ne menyre malevolente nga ata. Po banalizoj, do diferencoheshit ju nga prinder le te themi pijanike, pa moral, keqdashes qe ju nxisin ne rruge te shthurjes e veteshkaterrimit? Raste jo te shoqerise sone, por ekzistojne. Ka prinder qe duan me shume mireqenien vetjake se sa personalitetin e femijes. Ne kete rast, moshoqerimi me ta eshte detyre, me shume se nje deshire.

Shume krime jene bere ne emer te fese. "Xhihadistet" e NY te fundit e radhes. Gjaku i njeriut eshte (jo i vetes) eshte tagri me i larte i sakrifices, pos atij te cnderimit nga paburreria e mungesa beses. Dhe disa po te thone qarte qe i kane dhene bese Zotit. Disa sepse besojne dhe disa sepse nuk u ka vlere jeta. Kjo e dyta eshte mercenarizem.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 31-12-2007 mė 16:30
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Po banalizoj, do diferencoheshit ju nga prinder le te themi pijanike, pa moral, keqdashes qe ju nxisin ne rruge te shthurjes e veteshkaterrimit?
    Jo sepse si dikush i edukuar nga ta do ta gjeja kete mese normale.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kam pare dardha te bien nden dardhe, sic thua. Kam njohur njerez qe jane shkeputur me nje vendosmeri kolosale do te thoja nga bataku ku ishin rritur dhe qe kishin bere dicka me jeten e tyre. Kam respekt te larte per keta te fundit. Sigurisht qe nuk i vrane prinderit, por shpetuan veten nga vrasja.

Disa here vdekja fizike eshte clirim.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    1. Me sa kuptoj une parashtronte se ai do i kundervihej prinderve vetem ne se lartesimi i tij shpirteror do pengohej ne menyre malevolente nga ata.

2. Po banalizoj, do diferencoheshit ju nga prinder le te themi pijanike, pa moral, keqdashes qe ju nxisin ne rruge te shthurjes e veteshkaterrimit?
    1. S'e paske kuptuar deri ne fund. -Ndersa kjo qe the aty bie qe edhe ti e miraton me vrasjen e prinderve per arsye "malvolence". Nuk njoh ligj sado primitiv e arkaik ne bote qe justifikon vrasjen e njeriut qe nuk e ke asgje se jo me gjakun tend apo (hapu toke) atyre qe te sollen ne kete bote. Per arsye malvolence! (Ky kriminel latent beson se zoti e ka pru ne kete bote pa ndermjetesimin e prinderve prandaj ata jane vetem barre e peshe e pamerituar mbi supet e tij ne kete bote dhe mjafton te gjeje nje shkas sado te vogel qe ta justifikoje heqjen e tyre qafe)

2. Jo!

[sa per emfaze: Une de te qendroja ne rrugen time te mospirjes te moralit te larte miredashes dhe te ndjek rrugen time drejte shpetimit pa ua dashur asnjehere te keqen, pastaj keto supozime tua qendrojne ne kundershtim radikal me fene e shqiptarit]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 31-12-2007 mė 16:46
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Ata qe permend ti kane pasur fat sepse kthesa e tyre ka qelluar ne kahun e duhur. Por per te qene objektiv duhen permendur dhe ato raste kur ne saje te ndikimeve, nga mjeke e fizikante kan perfunduar ne kamikaz. Dhe une nuk kam fare respekt per keta te fundit.

Gezuar Vitin e Ri te gjitheve.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Me qe po insiston. 1. Ifigjenia nuk ishte bija e tij. 2. Ismailin nuk e njoh. 3. Gjakmarrja nuk e ka as me te voglen lidhje me ideologji.
    Pastaj; qe, e nuk qe; e po qe, -e qe nuk ishte ifigjenia bija e tij, Agamemnoni eshte prape se prap kriminel ordiner!
    1. Sipas mitit, Ifigjenia u shoqerua ne Aulide me nenen Klitemnestren, gruan e Agammenonit. Arsyeja e brendhsme pse Klitemnestra e vrau Agamemnonin dhe skllaven Briseida ishte hakmarrja per vajzen e sakrifikuar. Nuk kam hulumtuar ne vertetesine e ketij miti dhe ne se ke dicka qe e hedh poshte, e ndjek me vemendje. Sidoqofte, sic the dhe vete, patrimonia ka rol sekondar ne sakrifikimin.

2. Ismailin nuk e njoh as une. Do te kishte qene kenaqesi te kisha mundur ta njihja. Sigurisht qe Ismaili kur kerkoi te kishte femije (gjene e vetme qe deshironte) nuk ksihte menduar ta bente tave kosi.

3. Opinionin tim per gjakmarrjen e kam permbledhur me lart.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    E po si thua ti, po te buzeqesh une permes kompjuterit nuk do ja kaloj atij plakut pa dhembe dhe te te ngelesha perjete ne mendje? Ne keshtu dhe kemi terrorizuar gjithe forumin me poste flakeritese.

Tek Mus'hafi. E pashe temen. Hera e pare qe degjoj kete fjale. Pershtypja e pare qe pata eshte qe nuk eshte shqip, dhe qe mund te jete gjelle si puna musakase me presh.

Po qe se musafi lidhet me temen, urdhero e sqaroje. Perndryshe, nuk eshte thene qe duhet te di cdo gje qe ka mes tokes e qiellit. Betohem mbi librin ka qene betimi cdo populli mbi librin e tij. Eshte ende ne disa gjykata qe duhet te betohesh mbi biblen psh.

Si doli musafi (fjala, dhe jo Kanuni) ne Kosove, nuk kam idene.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 31-12-2007 mė 17:10
    Aeneas Dardanus

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •