Close
Faqja 124 prej 1135 FillimFillim ... 24741141221231241251261341742246241124 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,231 deri 1,240 prej 11341
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Nuk e kuptoj se si na u mbush forumi taliban?!
    Juve qe po mundohenui te sqaroni punet e Kuranit dua te ju pyes keshtu:

kush eshte autori ( jo ne forme metaforike, por kush i/e ka shkruajtur me laps)?
    sa vjet pas Muhamedit eshte shkruajtur?
    per sa kohe eshte shkruajtur?
    sa gra ka pasur muhamedi dhe sa lejon feja islame?
    ēka ka ndodhur me prinderit e e tij?
    ēka ka ndodhur me femijet e tij?
    ēka duhen hadithet?

Nje ekstra pyetje e kam. Ku shkruan ne Kuran qe universi zgjerohet, dhe egzakt si shkruan dhe se ēka ka qene universi per keta njerz te asaj kohe qe kan menduar se yjet jan kandila ne qiell?
    Kurani eshte shkruajtur gjate kohes kur profeti ka qene i gjalle, por ne kete kohe ajete dhe kaptinat jane jane mbledhur ne nje liber te vetem, pra njerezit i kane shkruajtur ajete nga kane pasur mundesi, ne gur, ne lekure kafshesh etj etj.
    Pas vdekjes se profetit si detyre para muslimanve eshte shtruar tubimi i te gjitha vargjeve dhe kaptinave ne nje liber te vetem qe sot quhet Kuran.
    Kene pune e ka filluar kalifi i pare Ebu Bekri dhe e ka perfunduar kalifi i trete Uthman.
    Qe nga koha e vdekjes se profetit dhe deri ne kohen e tubimit te te gjitha ajeteve dhe kaptinave kane kaluar sipas disa studimebe vetem 27 vite.
    Shpallja e Kuranit ka zgjatur 23 vite.
    Sa i perket grave qe ka pasur profeti, te dhanat per keto nuk gjenden ne Kuran , por ne hadithe ( qe per mendimin tim vertetesia e ketyre akoma nuk eshte vertetuar ), sipas te cilave kane qene 9 gra, ndersa sipas Kuranit nje njeri mund te martohet me kater gra duke plotesuar nje kusht shum te rendesishem qe me te gjitha grate te jete i barabarte, nqs se nuk plotesohet ky kusht atehere vetem me nje grua.
    Femijet e profeti , nuk kam shum te dhena, por numri me i madh i tyre kane vdekur neper luftra te ndryshme. dikush qe e din me mire kete pergjigje shpresoj te te japi nje pergjigje me te kompletuar.
    Sa i perket haditheve, nuk kisha thene qe nuk duhet, por kisha thene se muslimanet ne pergjithesi bejne gabim kur sjellin ligje duke u bazuar ne hadithe.
    Hadithi paraqet nje supozim qe edhe pse dijetaret musliman i klasifikojne si te besueshem dhe jo te besueshem , vertetesia e tyre nuk mund kurre te vertetohet 100% se jane fjale te profetit.
    Dhe per kete arsye , personalisht hadithet i shikoj ne kendin e referimit historik e jo atij ligjor.

Sa i perket se ku shkruan ne Kuran se universi zgjerohet mjafton te hapish Kuranin ne Kaptinen 51 dhe te lexojsh versin 47 ku shkruan "Ne, me forcėn tonė e ngritėm qiellin dhe Ne e zgjerojmė atė. "

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ne kuran thuhet se ne (Titajte pra) e ngritem qiellin (qe kishte rene mbi toke pra -ne regjionin e babilonise -sepse atje mungonte shtylla e katert) qete mos vershoje me token. Dhe e siguruam ate. Pra qe te mos bjere me ne toke.

Koncepti univers as qe ka ditur kush per te (e kane ditur filozofet antik 1000 vjete para kuranit - por jo edhe kuranshkruesit) ne tokat ku shtrihej pushteti i muhamedit. As ai as magjistaret e tij ne Meke dhe Medine nuk e dinin kete. Kurani eshte dy pjesesh njeren e shkruajti meka tjeteren medina por te dyja thone te njejten gje, ndryshon vetem stili 'poetik' dhe aftesia ligjeruese. Por meqenese te dyja kishin vlere pothuaj te barabarte dhe rithonin e permbushnin njera- tjetren ne ato qe kishn per qellim per t'i thene muhamedi me te drejte i bashkoi ne nje liber te vetem.

Qielli (qe keta mundohen, kotesisht ose marrezisht, ta barazojne me gjithesine) kuptohej si nje "mur" qe ndane ujerat e qiellit prej atyre te tokes dhe i mban ato per te mos vershuar si nje "kulm i botes" (kete metafore mbase e njihni sepse ekziston ende e gjalle)

Te me falni vetem pak!...

Hahaaha
    Kete tani po e lexoj:
    "I swear by the sky and (the phenomena of) Tariq.
    And what will explain to you what Tariq is?
    It is a star that pierces (or makes a hole). (Koran 86:1-3)"

Ja, kjo qenka vrima e zeze, ha?

Ylli Tarik ose Tarak ose yllesia Taurus qe shpon me brire qiellin. Kau apo demi i qiellit qe shkakton vrimat prej ku bukfalisht rrjedh qielli dhe behen vershima ne toke pra kshaktari i shirave ne arabi shfaqja e yllesise se taurus (Tarakut) ne qiellin arab paralajmeron shira.

Ai kau e shpon (sipas erudicionit primitiv te librit) qillin me brire duke shkaktuar shira madje kur terbohet ai mund te shkaktoje edhe vershima ...

Kjo eshte shkenca e "Librave" te filozofise aziatike ne kohen e esnafit muhamed. Dhe kur bota ishte Katerqoshe...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Citim Postuar mė parė nga bar/bunja Lexo Postimin
    ky albani me kujton nje prift te lagja qe thoshte mos i ha kumbullat te pema e kishes se te fryhet koka e behesh i shemtut.ik ore anej se ja ke fut kot.nga sa kom marr vesh zoti thot bej si them un ene mos bej si bej un.
    Barbunj e ke marre vesh gabim Zoti te thot eja tek une ti i munduar nga mekatet e tua dhe une do te te ngop me ushqime te mira plot e perplot dhe do te te sheroj nga te gjitha semundjet e tua.
    ndonje fe kete nuk e thote fete thone bej kete por jo si bej une dhe kristianizmi nuk eshte fe por marrdhenie me Perendine
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nuk e di se a te qaj a te qesh kur shoh keso sqarimesh nga njerz si i gostivarit?!
    Nuk i sheh ato qe shkruajne me mend, por me zemer, tipike per fetaret. Pergjigjen ne pyetje vec aq sa duan e asesi ne tersi e ne te gjitha!!! I shtrmbojne fjalet dhe interpretojne ashtu si u konvenon atyre. Sikurse ti analizonin vet se cka thone dhe se cila eshte e verteta? Tashti edhe hadithet po i quajne te dyshimta. Per kete do te vrisnin arabet dhe nuk do te lenin te jetosh as edhe nje minut. Lexo edhe nje here pyetjet, pastaj shiqo se ne cka dhe si je pergjigjur! Vet Muhamedi ka thyer "ligjin kuranor" tek martesa, e mos te flasim per cestje tjera. Do te doja qe edhe ju tjeret qe mendoni se jeni musliman te pergjigjeni ne pyetjet emija me larte.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Zoti te thot eja tek une ti i munduar nga mekatet e tua dhe une do te te ngop me ushqime te mira plot e perplot dhe do te te sheroj nga te gjitha semundjet e tua.
    ahahahahhahaha

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga albani1
    Zoti te thot eja tek une ti i munduar nga mekatet e tua dhe une do te te ngop me ushqime te mira plot e perplot dhe do te te sheroj nga te gjitha semundjet e tua.
    Ti plako duhet ta kesh shume mire me Zotin (dmth do e kesh mik shpie)... dhe me siguri qe nuk jeton ne Shqiperi. Sepse me ca shoh une ne pergjithesi ne bote, Zoti ka nderruar numer celulari dhe nuk i pergjigjet me numrave qe nuk njeh.

Pasioni pėr shkencėn Maska e Qendi
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    2,102
    Alban , Kam Njė Pyetje Pėr Ty...
    A Mos Vallė Je Naj Hoxhė Ose Prift Ngase Ti Si Dukesh Duhesh Tė Jesh Besimtar I Thellė

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Postuar mė parė nga albani1
    E kush ti jep semundejet qe Zoti don te sheroje nga ato? A nuk ti jep Zoti? A por kur te pershatet ty, thue qe jane nga Zoti dhe se ēdo gje vjen nga Ai, por kur nuk te konvenon, atehere vine nga Shejtani!!! Cili eshte me i forte?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Albani si shume te tjere i frymzuar nga feja e vete,te e cila mendon se e ka krijuar Albanin,por albani nuk e di se Njeriu e ka krijuar fene edhe vet emrin Zot................

mire zoti n a krijoj ne,po zotin kush e krijoj,apo eshte kopil ai,ska babe.....si mund te dali nje i plotfuqieshem nga Hici,,kjo me habit.
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

i/e regjistruar Maska e tammy
    Anėtarėsuar
    10-12-2007
    Vendndodhja
    Detroit
    Postime
    5
    pastaj foli per parajsen dhe per ferin.gje qe nuk dime nese ne te vertete ekzistojne.
    With insomnia, you're never really asleep; you're never really awake.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •