Close
Faqja 172 prej 1135 FillimFillim ... 72122162170171172173174182222272672 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,711 deri 1,720 prej 11341
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    E cuditshme, kjo puna jote, asnjehere nuk drejtove vetullat. Nuk kam pare kal me merrola, nuk kam pare irriq me te bukur se ai me therra. Prandaj kete urimin e fundit perplot metafora artistike nuk ta kuptova fare. Une jam nder te rrallet madje ndoshta i vetmi njeri qe cinizmin e tjetrit nuk e shikoj fenomen negativ perpos atehere kur ndertohet ne genjeshter te bindshme.

Sic thote Borhesi ne tregimin e tij Teologet (te cilin e kam perkthyer rishtas qe do ta sjell edhe ne fsh), nuk jane genjeshtrat e kulluara ato qe rrezikojne njerezimin, te rrezikshme jane ato genjeshtra qe dallohen me veshtiresi te madhe...
    Apo dicka ngjajshem
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Aksiome e re : Midis 2 pikave kalojne shtate drejteza. Te gjitha pingule me njera-tjetren
    Pikerisht. Kete "gjeometrine" qe perpiqesh te besh ti, disa njerez e quajne matematike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 31-12-2007 mė 16:07
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    Po perse o injorante i pa fetyre mundohesh ta mashtroshe veten tende, pse e genjen veten duke u munduar ti ofendosh te tjeret, mbase nuk eshte edhe qudi sepse tek njerzve si puna jote u mungon horizonti i diturise andaj si rrugdalje te vetem gjejne ofendimet. Nese nuke je i afte per debate (gje qe me vjen seriozisht shume keq) ateher pse mirresh me forume , pse sillesh si nje adoleshent i humbur ķ pa udhezuar, pse mundohesh ti keqinterpretosh shkrimet e tjerve (me qellim), duke mos qene ne gjendje te ''mbrosh'' fjalen tende (te gjymte)

Ate qe kam thene une nuk do e perserise sepse kuptohet shume kjarte (madje edhe nga ata qe kane vetem 4 vjeqaren). Une te theme ty o ''i pa udhezuari'' Baptist-a, ti je nga ata qe nuk rrespekton familjen , farefisin dhe prinderit tu sepse une edhe po ''te dosha'' te jem i till (sikur ti pra), nuk me lejon feja ime Islame e cila me meson se sa te ''shenjte dhe te dashur'' jane familja per mu dhe e cila ,me meson se si une si nje Musliman i Devotshem duhet te perkujdesem per majtjen dhe ruajtjen e mardhenjeve farefisnore. Neve na mesone I Derguari i Allahut xh.sh se si ne duhet te sillemi mire me miqet e prinderve tane ( e lere me me prinderite).Allahu xh sh na mesoj permes Librave te Shenjte te Derguarve te Tij se sa ''lehte'' eshte te fitohet Xheneti duke respektuar prinderit.
    Vetem se problemi qendron aty se une me fjalen rrespekti kuptoj shume me shume sesa kuption ti nga kjo fjale.
    Une nuk thash asgje per ''thikat mbas shpine'' qe permend ti, une vetem u pergjigja pyetjes tende duke dashur qe ta rikujtoj (per te 100000 here) se Allahu i Plotfuqishmi eshte Ai te cilin e dua (besoj) me shume se qdogje. Une u mundova ta sqaroje ty ''dallimin'' mes Allahut xh.sh dhe familjes. Po e perserise FEJA IME ISLAME nuk me msone qe ndaj priderve te sillem ashtu siq ti paragjykon.
    Te siguroj se ne familjen tone (i falemderuar qoft Allahu xh.sh) harmonia dhe dashuria mbretrone tek secili antare i familejes dhe per dallim nga ty dhe familjes tende, ne jemi te bashkuar, besojnm dhe i jemi mirenjohes pergjithmon Allahut (te Gjithedijeshmit), sepse AI eshte qe krijoi te gjithe ne, qe te krijoi edhe ty o ''krijes me kater kembe''.

P.S NGA E MERR TE DREJTEN TI E TE FLASESH PER ZOTIN ?????, apo zot e quan ti ate qe ti e krijon/nderton paradite dhe e hane mbas dite kur te kape urija ty ( ashtu siq bene disa para teje, e qe mund kete mundesi te ken qen te paret e tu)
    Une jame ai qe i bindem vetem Allahut xh.sh , Fjaleve te Tije e jo ''harapet'' siq i quan ti (sepse aq kupton dhe aq dine ti)

NJE NJERI QE NUK RRESPEKTON KRIJUESIN E TIJ, NUK MUND TE JET I RRESPEKTUAR DHE SE NUK KA DYSHIM SE NUK PRITET NGA AI QE TA RRESPEKTOJ DIKEND (qofte edhe prinderit e tij)
    Krijuesit e mi jane prinderit e mij o qen i harapit, ti i vret prinderit e tu me thike ne emer te nje fantazme nga arabia. Mes meje dhe teje ekziston nje dallim i madh mishi e gjaku yt eshte haram e shpirt nuk ke se ia ke shite harapit qe eshte shperbetor i shejtanit. Une do te ndihesha i ofenduar po te me respektonte nje kriminel si ti.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    E cuditshme, kjo puna jote, asnjehere nuk drejtove vetullat. Nuk kam pare kal me merrola, nuk kam pare irriq me te bukur se ai me therra. Prandaj kete urimin e fundit perplot metafora artistike nuk ta kuptova fare. Une jam nder te rrallet madje ndoshta i vetmi njeri qe cinizmin e tjetrit nuk e shikoj fenomen negativ perpos atehere kur ndertohet ne genjeshter te bindshme.

Sic thote Borhesi ne tregimin e tij Teologet (te cilin e kam perkthyer rishtas qe do ta sjell edhe ne fsh), nuk jane genjeshtrat e kulluara ato qe rrezikojne njerezimin, te rrezikshme jane ato genjeshtra qe dallohen me veshtiresi te madhe...
    Apo dicka ngjajshem
    Tani po e kuptoj se qenkan vetullat e mija ato qe te krijojne shqetesime. Une kam probleme me ca nga te te vertetat e tua, referuar kohe me pare si gjysme te verteta, te cilat Borghese i quan me elegance "pothuaj te vertetat".

Po qetesohu. Une nuk mendoj me vetulla.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Me qe po flitet ne prizmin teorik te sulmeve imagjinare dhe thikave.

Ismaili qe theri djalin qe kriminel, po ashtu edhe Agamemnoni qe sakrifikoi Ifigjenine ne Aulide.

Une kam probleme me sakrificen njerezore, por ky eshte nje paragjykim tejet tejet i pagdhendur. Cfare eshte gjakmarrja, deshire kriminale apo kod?
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    jo jo mua nuk me shqetesojne aspak - vetem te urova me shume buzeqeshje per vitin qe vjen sepse buzeqeshja eshte rezultat i pasurise se brendshme e dhurate per ata qe te rrethojne.

A e ke vizituar temen "cka eshte Mus'hafi"?
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Jo nuk e kam pare, car eshte? Po qe gjelle, mos u lodh se nuk marr vesh nga ajo kategori.

PS. Sic ta thashe une hyj tek sojzezet. Po te qe ndryshe do kisha aplikuar per drame dhe do isha pasuruar me buzeqeshtjet e shtirura. Nuk e mas pasurine shpirterore me modelin e dhembeve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 31-12-2007 mė 16:00
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Me qe po flitet ne prizmin teorik te sulmeve imagjinare dhe thikave.

Ismaili qe theri djalin qe kriminel, po ashtu edhe Agamemnoni qe sakrifikoi Ifigjenine ne Aulide.

Une kam probleme me sakrificen njerezore, por ky eshte nje paragjykim tejet tejet i pagdhendur. Cfare eshte gjakmarrja, deshire kriminale apo kod?
    E para e punes nuk ishte ajo nje perfolje benijne teorike por deklarate e shpallur hapur se po t'ia kerkonte allahu (lexo: harapi si interpretues i vullnetit te allahut), ai do te vriste edhe prinderit e tij se jo me bashkatdhetarin pa asnje hezitim.

Aftesi e mrekullueshme e perzierjs se babave me zhabat. E pranoj!

Ifigjenia ishte priftereshe patriarkale ndersa agamemnoni mbret matriarkal. Pa eliminimin e kultit te Ifi-genos [prej atit e lindur], ushtria e Agamemnonit nuk do te arrinte kurre ne Troje . (Pastaj a qe Ifigjenia e bija e Agamemnonin ? )

Ismailin nuk e njoh, por mund ta jete zhaba ngaterruar me baben. C'hyn ketu gjakmarrja? Me duket se e kam spjeguar ne menyre shume precize ofiqin e gjakut ne nje artikull para disa kohesh e te cilin me sa di une e ke lexuar edhe vet.

Prandaj nuk po behej fjale me baze paragjykimesh aty, ishte vendim racional i parlajmeruar me vetedije te plote qe e rendon akoma me shume si gjykim i paramenduar i gatishmerise per nje krim te tille makaber ne emer te fantazmes se predefinuar ashtu nga harapi i tij. Mos harro se nje urdherese e tille gjindet edhe ne kuran./..

Por a eshte Kur'ani baza e Mus-ulema-nizmit?
    Aeneas Dardanus

zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Cfare eshte gjakmarrja, deshire kriminale apo kod?
    Jep te zgjedhesh vetem nder dy, dhe per me teper dy gjera krejt te ndryshme. "deshire kriminale" eshte ēeshtje personale, "kod" eshte ēeshtje bashkesie. Mendoj qe pyetja eshte e pa-vlefshme.
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pyetja eshte shume e sakte.
    Aeneas Dardanus

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •