Fjala ishte per perrallat qe jane ne Kuran.
Sa dallim kan librat fetare kur eshte ne pyetje zanafilla?
Kush jane njerzit e pare dhe keshtu me radhe.....?
A ka njerz qe i njohin keto dhe te beje nje analize? Mos harroni librat e hebrenjeve.
Fjala ishte per perrallat qe jane ne Kuran.
Sa dallim kan librat fetare kur eshte ne pyetje zanafilla?
Kush jane njerzit e pare dhe keshtu me radhe.....?
A ka njerz qe i njohin keto dhe te beje nje analize? Mos harroni librat e hebrenjeve.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Si e verteton qe jane te tilla? Pamundesia e vertetimit nuk llogaritet si fakt.Postuar mė parė nga iliria e para
Ne se quan perralle permbjatjen e nje libri fetar, per c'arsyer kerkon te hulumtosh nje liber tjeter fetar qe perputhet me te parin ne shume pika?
Me ne fund, c'do te thote "Iliria e para"? Shpresoj te mos dale Dardania e dyta.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Styx, po i ngaterron gjerat pak!!! Une nuk i kam ngaterruat profetet me Zotin dhe as qe po mundohem qe te rralloj profet per te mbajtur nje. Une jom ai qe e kom postuar Ajettin Junuz " Allahu dergoi profet tek qdo popull per t'i udhezuar njerzimin ne rrug te djejt, ne menyre qe Allahu t'i gjykoj njerzimin drejt"
Nuk po te kuptoj per Dardanine, por per mua jane perralla dhe per ta pare kete duhet bere analizat qe i thash une. Nese i ke lexuar na thuaj se a ka dallim dhe sa te medhaja jane?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 31-12-2007 mė 11:53
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Hajde Styxo se me dole ne shesh me ne fund.
"Si e verteton qe jane te tilla? Pamundesia e vertetimit nuk llogaritet si fakt."
Kjo eshte demagogji e paster. Dhe zhdervjelltesi e genjeshtert me paramendim manupulativ. Kjo nuk meriton as te sqarohet.
Kjo e dyta: varet nga qellimi i studimit krahasimor. Dikujte thjeshte mund ti interesoj forma letrare sepse ne ato kohet te pushtetit klerik tjeter letersi edhe nuk shkruhej.
E treta: Dardania ishte ne Iliri! C'jane keto insinuata perfide?
---
p.s.: C'e ke ate "Styx", shpresoj te mos dali xhenemi i shqiptareve. Ose, pse merresh me te tilla insinuata shpifese? C'dobi sjellin ato ne kete muhabet?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Po i pergjigjem formes letrare pa permbajtje me nje forme tjeter letrare.
1. Nuk e dija qe po me prisje pas ferres. Une qendroj gjithnje ne shesh me te njejten vije mendimi. Cfare ndryshon eshte mjeti qe perdor ne bisede. Kur pallavrat jane ne shesh te mejdanit, perdorimi topuzit eshte qesharak. Une mbroj ate qe pas mendimit tim eshte e sakte dhe e drejte. Ne se dikush qellon te jete ne ate ane dhe pak here ne anen tjeter, kjo nuk ndryshon asgje ne objektivizmin e mendimit. Respekti per logjiken dhe kapacitetin e bashkebiseduesit eshte i pavarur nga biseda. Respektin e tregoj kur pranoj te debatoj.
2. Forma letrare diskutohet ne forumin e letersise. Ne se ky eshte forumi letersise dhe une nuk e kam vene re, kerkoj ndjese. Megjithate, me qe po flasim per formen, ralle kam pare gje te shkruar me me koncizitet se saKurani (dhe ketu flas per shkencat e sakta). Sigurisht, shumica gjykoka nga kapaku per vertesine ose banalitetin e tij.
3. Po, Styx eshte emri lumit te shqiptareve qe con edhe ne xhehenem. Dardani ka udhetuar ne te i gjalle.
"Insuate perfide" tingellon si shume emocionale nden emertimin "shpifje". Perkthyer ne shqip do te thote "akuze e maskuar per mosbesim" (per-Fide), gje qe edhe anetari me i pavemendshem i forumit do e quate qesharake, po te merret ne konsiderohet fakti qe po i drejtohesha nje ateisti te vetedeklaruar.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 31-12-2007 mė 12:38
Aeneas Dardanus
- nuk the gje te re o harap.
kriminel ty ka me t'vra gjini i nanes
Prandaj o shqiptar te mjere, e shihni kush jeton ne mesin tuaj dhe kerkon madje edhe tolerance e mirekuptim nje qe ia fute thiken nenes qe e ka lindur. Ne emer harapit...i cili mjafton t'i thote eshte vullneti i allahut dhe ky ta pranoje si perkthyes te pandermjetsueshem te allahut.
Te ardhte ajo dite qe para.
Se prindi yt, pikerisht ate thike, qe ti e spreh per ta ne lutjet e tua, e ka per merite te plote kur ka rritur nje nje monstrum si ti.
Po kete sigurisht qe e ben nje harap i zi pa hezitim se e ka braktisur zoti, -pyetjen ua bera shqiptareve muslimane, e jo harapit te pa fe.
Aeneas Dardanus
Krijoni Kontakt