Postuar mė parė nga
Styx
Po i pergjigjem formes letrare pa permbajtje me nje forme tjeter letrare.
1. Nuk e dija qe po me prisje pas ferres. Une qendroj gjithnje ne shesh me te njejten vije mendimi. Cfare ndryshon eshte mjeti qe perdor ne bisede. Kur pallavrat jane ne shesh te mejdanit, perdorimi topuzit eshte qesharak. Une mbroj ate qe pas mendimit tim eshte e sakte dhe e drejte. Ne se dikush qellon te jete ne ate ane dhe pak here ne anen tjeter, kjo nuk ndryshon asgje ne objektivizmin e mendimit. Respekti per logjiken dhe kapacitetin e bashkebiseduesit eshte i pavarur nga biseda. Respektin e tregoj kur pranoj te debatoj.
2. Forma letrare diskutohet ne forumin e letersise. Ne se ky eshte forumi letersise dhe une nuk e kam vene re, kerkoj ndjese. Megjithate, me qe po flasim per formen, ralle kam pare gje te shkruar me me koncizitet se saKurani (dhe ketu flas per shkencat e sakta). Sigurisht, shumica gjykoka nga kapaku per vertesine ose banalitetin e tij.
3. Po, Styx eshte emri lumit te shqiptareve qe con edhe ne xhehenem. Dardani ka udhetuar ne te i gjalle.
"Insuate perfide" tingellon si shume emocionale nden emertimin "shpifje". Perkthyer ne shqip do te thote "akuze e maskuar per mosbesim" (per-Fide), gje qe edhe anetari me i pavemendshem i forumit do e quate qesharake, po te merret ne konsiderohet fakti qe po i drejtohesha nje ateisti te vetedeklaruar.
1. Se "me dole ne shesh" do te thote te kunderten por ja qe ti ke aftesi te pamjaftueshme te rrotullimit te se vertes ne nje genjeshter te pershtatshme per ty. -do te thoshte se ndersa une livadhisesha i ekspozuar mjedis fushes, ishe ti ai qe po priste prapa ferres. Por kjo ka pak rendesi. Te qendruarit prapa ferres gjate gjithe jetes pa ndermarrur asgje te shnderron ne ferre. Por se te behet nje levizje cdogje ekspozohesh dhe nuk nevojitet ferra me. Nuk eshte mejdan, eshte diskutim miqesor. Me qellim te dyanshem te perfitimit te vlerave reale e jo mashtrimit reciprok shpresoj.
2. Edhe kete e rrotullove nga ana e mbrapesht sepse askush nuk po diskutonte letersine. Ndonese libri fetar letersi eshte. Ai e quajti perralle dhe ne te shumten e permbajtjes ato perralla jane. Diku dhe nje here ne kete teme, para se te behej remix, flitej per kur'anin dhe kontradiktat e tij. Une nuk do te ndalesha ne kur'anin por ne librin fetar ne pergjithsi, sepse jane nje kategori te gjitha, dhe te gjitha ato libra jane devijuar per t'u ashtu qe nga Pronaret e Genjeshtres te mend te perdoren me qellim te roberimit te individit te lire kreativ dhe futjes se tij nen zgjedhen e atyre qe mbajne Zotin e shpikur si prone te tyre. Me All Rights Reserved.
3. Interpretim i bukur ne rast se i qendron ketij parimi deri ne fund dhe nuk kthehsh serish ne pyetjen Iliria e Para me te cilen ti si STYX drejtuar shqiptareve do te kishte kuptimin une jam Xhehnemi i Shqiptareve. Prandaj do te kisha deshire te mos shoh se perdoren me keso metoda te cilat ti i vleresove qesharake, sepse nuk jane. Eshte konstrukcion i ulte.
Pasi qenka aq i flakte ne deshiren qe te dominoje islami mbi tere boten. Ma spjego nje gje. Ka apo nuk ka kontradikta nje liber fetar, merr shembull cilin do. Kjo do te thote se nuk bej diskriminim ndaj asnjeres veper kriminale te licencuar si genjeshter absolute. Religjioni eshte terrorizem sistematik, jo muslimanizmi apo kristianizmi.
Ti thua se mungesa e evidences nuk nenkupton mosekzistimin. Por e verteta thote se per te supozuar se ekziston dicka, duhet te ekzistoj fakti qe te sjell deri te ai perfundim. E nje fakt i tille nuk ka ekzistuar kurre ne histori. Eshte thjeshte nje ide e shpellarit qe luante me lloc, dhe me kohe u be mjeshter figurash dhe dikur u be artist i mire, i cili nga levdatat dhe miratimet u motivua te behej artist i madh, artist aq i madh sa qe syte e bashkekohanikeve te vet nuk dinin ta benin dallimin e figures se tij nga njeriu u gjalle dhe keshtu nje dite duke e shikuar kreacionin e tij per nje moment u shkeput nga pika e vet referenciale ne nje pike te trete prej ku shikonte veten dhe krijimin e tij te mrekullueshem. Ne po ate moment atij i shrepi ideja me fuqishme ne historine e shoqerise njerezore dhje njeherit me rrenusja kur ra ne doren e manipuluesve monopolist.
Keshtu nje njeri primitiv parahistorik duke dedukuar permes analogjise induktive se: sikur qe une krijoj ne figure te bukur kafshe a njeriu prej dheu ashtu qenkemi krijuar edhe ne nga nje mjeshter i cili ka aq aftesi te perfeksionuara te krijimit te gjerave sa qe ato i ben jo vetem te ngjajne por edhe te jene te gjalla me te vertete!
Por nuk ishte faji i tij ku e dinte ai se nje indukcion i tille do te sillte deri te shpikja e krijuesit e artistit perfekt dhe sublim te cilit do t'i perkulen gjeneratat me admirim. Dhe ku e dinte ai se nje dite do te lindej edhe nje muhamed i cili do tua ndalonte kete art njerezve te thjeshte ne shenje respekti ndaj artistit suprem dhe duke e konsideruar skulpturen dhe pikturen si dicka qe do te mund ta hidheronte "krijuesin" e tij. -dhe serish me indukcion deduktiv u arrit deri te nje absurd i ri sepse ai duke u mbeshtetur ne karkaterin e tij personal paragjykoi se edhe krijuesi, artist mbi artistat, eshte poaq gjeloz sa edhe ky sa nga gjelozia per vepren e nje artisti te pashkathte do te mund ta denoje gjithe popullin e tij madje edhe "njerezimin". Sepse, hej! -Dora e zotit, ketij alamet artisti perfekt te krijimit ne detaje qe nuk shihen as me mikroskop elektronik, -nuk ka terezi!!!
A sheh ndonje kontradikte deri ketu?
Krijoni Kontakt