Close
Faqja 171 prej 1135 FillimFillim ... 71121161169170171172173181221271671 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,701 deri 1,710 prej 11341
    Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    - nuk the gje te re o harap.
    kriminel ty ka me t'vra gjini i nanes

Prandaj o shqiptar te mjere, e shihni kush jeton ne mesin tuaj dhe kerkon madje edhe tolerance e mirekuptim nje qe ia fute thiken nenes qe e ka lindur. Ne emer harapit...i cili mjafton t'i thote eshte vullneti i allahut dhe ky ta pranoje si perkthyes te pandermjetsueshem te allahut.

Te ardhte ajo dite qe para.
    Se prindi yt, pikerisht ate thike, qe ti e spreh per ta ne lutjet e tua, e ka per merite te plote kur ka rritur nje nje monstrum si ti.

Po kete sigurisht qe e ben nje harap i zi pa hezitim se e ka braktisur zoti, -pyetjen ua bera shqiptareve muslimane, e jo harapit te pa fe.

Po perse o injorante i pa fetyre mundohesh ta mashtroshe veten tende, pse e genjen veten duke u munduar ti ofendosh te tjeret, mbase nuk eshte edhe qudi sepse tek njerzve si puna jote u mungon horizonti i diturise andaj si rrugdalje te vetem gjejne ofendimet. Nese nuke je i afte per debate (gje qe me vjen seriozisht shume keq) ateher pse mirresh me forume , pse sillesh si nje adoleshent i humbur ķ pa udhezuar, pse mundohesh ti keqinterpretosh shkrimet e tjerve (me qellim), duke mos qene ne gjendje te ''mbrosh'' fjalen tende (te gjymte)

Ate qe kam thene une nuk do e perserise sepse kuptohet shume kjarte (madje edhe nga ata qe kane vetem 4 vjeqaren). Une te theme ty o ''i pa udhezuari'' Baptist-a, ti je nga ata qe nuk rrespekton familjen , farefisin dhe prinderit tu sepse une edhe po ''te dosha'' te jem i till (sikur ti pra), nuk me lejon feja ime Islame e cila me meson se sa te ''shenjte dhe te dashur'' jane familja per mu dhe e cila ,me meson se si une si nje Musliman i Devotshem duhet te perkujdesem per majtjen dhe ruajtjen e mardhenjeve farefisnore. Neve na mesone I Derguari i Allahut xh.sh se si ne duhet te sillemi mire me miqet e prinderve tane ( e lere me me prinderite).Allahu xh sh na mesoj permes Librave te Shenjte te Derguarve te Tij se sa ''lehte'' eshte te fitohet Xheneti duke respektuar prinderit.
    Vetem se problemi qendron aty se une me fjalen rrespekti kuptoj shume me shume sesa kuption ti nga kjo fjale.
    Une nuk thash asgje per ''thikat mbas shpine'' qe permend ti, une vetem u pergjigja pyetjes tende duke dashur qe ta rikujtoj (per te 100000 here) se Allahu i Plotfuqishmi eshte Ai te cilin e dua (besoj) me shume se qdogje. Une u mundova ta sqaroje ty ''dallimin'' mes Allahut xh.sh dhe familjes. Po e perserise FEJA IME ISLAME nuk me msone qe ndaj priderve te sillem ashtu siq ti paragjykon.
    Te siguroj se ne familjen tone (i falemderuar qoft Allahu xh.sh) harmonia dhe dashuria mbretrone tek secili antare i familejes dhe per dallim nga ty dhe familjes tende, ne jemi te bashkuar, besojnm dhe i jemi mirenjohes pergjithmon Allahut (te Gjithedijeshmit), sepse AI eshte qe krijoi te gjithe ne, qe te krijoi edhe ty o ''krijes me kater kembe''.

P.S NGA E MERR TE DREJTEN TI E TE FLASESH PER ZOTIN ?????, apo zot e quan ti ate qe ti e krijon/nderton paradite dhe e hane mbas dite kur te kape urija ty ( ashtu siq bene disa para teje, e qe mund kete mundesi te ken qen te paret e tu)
    Une jame ai qe i bindem vetem Allahut xh.sh , Fjaleve te Tije e jo ''harapet'' siq i quan ti (sepse aq kupton dhe aq dine ti)

NJE NJERI QE NUK RRESPEKTON KRIJUESIN E TIJ, NUK MUND TE JET I RRESPEKTUAR DHE SE NUK KA DYSHIM SE NUK PRITET NGA AI QE TA RRESPEKTOJ DIKEND (qofte edhe prinderit e tij)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga besi84 : 31-12-2007 mė 13:08

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga eri3000 Lexo Postimin
    HAhahahahahaaha e paska zbuluar njeri debilin Harun!
    hahaha...
    A di cka merr lexoje Danikenin mire se paku meson dicka me vlere.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Po i pergjigjem formes letrare pa permbajtje me nje forme tjeter letrare.

1. Nuk e dija qe po me prisje pas ferres. Une qendroj gjithnje ne shesh me te njejten vije mendimi. Cfare ndryshon eshte mjeti qe perdor ne bisede. Kur pallavrat jane ne shesh te mejdanit, perdorimi topuzit eshte qesharak. Une mbroj ate qe pas mendimit tim eshte e sakte dhe e drejte. Ne se dikush qellon te jete ne ate ane dhe pak here ne anen tjeter, kjo nuk ndryshon asgje ne objektivizmin e mendimit. Respekti per logjiken dhe kapacitetin e bashkebiseduesit eshte i pavarur nga biseda. Respektin e tregoj kur pranoj te debatoj.

2. Forma letrare diskutohet ne forumin e letersise. Ne se ky eshte forumi letersise dhe une nuk e kam vene re, kerkoj ndjese. Megjithate, me qe po flasim per formen, ralle kam pare gje te shkruar me me koncizitet se saKurani (dhe ketu flas per shkencat e sakta). Sigurisht, shumica gjykoka nga kapaku per vertesine ose banalitetin e tij.

3. Po, Styx eshte emri lumit te shqiptareve qe con edhe ne xhehenem. Dardani ka udhetuar ne te i gjalle.

"Insuate perfide" tingellon si shume emocionale nden emertimin "shpifje". Perkthyer ne shqip do te thote "akuze e maskuar per mosbesim" (per-Fide), gje qe edhe anetari me i pavemendshem i forumit do e quate qesharake, po te merret ne konsiderohet fakti qe po i drejtohesha nje ateisti te vetedeklaruar.
    1. Se "me dole ne shesh" do te thote te kunderten por ja qe ti ke aftesi te pamjaftueshme te rrotullimit te se vertes ne nje genjeshter te pershtatshme per ty. -do te thoshte se ndersa une livadhisesha i ekspozuar mjedis fushes, ishe ti ai qe po priste prapa ferres. Por kjo ka pak rendesi. Te qendruarit prapa ferres gjate gjithe jetes pa ndermarrur asgje te shnderron ne ferre. Por se te behet nje levizje cdogje ekspozohesh dhe nuk nevojitet ferra me. Nuk eshte mejdan, eshte diskutim miqesor. Me qellim te dyanshem te perfitimit te vlerave reale e jo mashtrimit reciprok shpresoj.

2. Edhe kete e rrotullove nga ana e mbrapesht sepse askush nuk po diskutonte letersine. Ndonese libri fetar letersi eshte. Ai e quajti perralle dhe ne te shumten e permbajtjes ato perralla jane. Diku dhe nje here ne kete teme, para se te behej remix, flitej per kur'anin dhe kontradiktat e tij. Une nuk do te ndalesha ne kur'anin por ne librin fetar ne pergjithsi, sepse jane nje kategori te gjitha, dhe te gjitha ato libra jane devijuar per t'u ashtu qe nga Pronaret e Genjeshtres te mend te perdoren me qellim te roberimit te individit te lire kreativ dhe futjes se tij nen zgjedhen e atyre qe mbajne Zotin e shpikur si prone te tyre. Me All Rights Reserved.

3. Interpretim i bukur ne rast se i qendron ketij parimi deri ne fund dhe nuk kthehsh serish ne pyetjen Iliria e Para me te cilen ti si STYX drejtuar shqiptareve do te kishte kuptimin une jam Xhehnemi i Shqiptareve. Prandaj do te kisha deshire te mos shoh se perdoren me keso metoda te cilat ti i vleresove qesharake, sepse nuk jane. Eshte konstrukcion i ulte.

Pasi qenka aq i flakte ne deshiren qe te dominoje islami mbi tere boten. Ma spjego nje gje. Ka apo nuk ka kontradikta nje liber fetar, merr shembull cilin do. Kjo do te thote se nuk bej diskriminim ndaj asnjeres veper kriminale te licencuar si genjeshter absolute. Religjioni eshte terrorizem sistematik, jo muslimanizmi apo kristianizmi.

Ti thua se mungesa e evidences nuk nenkupton mosekzistimin. Por e verteta thote se per te supozuar se ekziston dicka, duhet te ekzistoj fakti qe te sjell deri te ai perfundim. E nje fakt i tille nuk ka ekzistuar kurre ne histori. Eshte thjeshte nje ide e shpellarit qe luante me lloc, dhe me kohe u be mjeshter figurash dhe dikur u be artist i mire, i cili nga levdatat dhe miratimet u motivua te behej artist i madh, artist aq i madh sa qe syte e bashkekohanikeve te vet nuk dinin ta benin dallimin e figures se tij nga njeriu u gjalle dhe keshtu nje dite duke e shikuar kreacionin e tij per nje moment u shkeput nga pika e vet referenciale ne nje pike te trete prej ku shikonte veten dhe krijimin e tij te mrekullueshem. Ne po ate moment atij i shrepi ideja me fuqishme ne historine e shoqerise njerezore dhje njeherit me rrenusja kur ra ne doren e manipuluesve monopolist.

Keshtu nje njeri primitiv parahistorik duke dedukuar permes analogjise induktive se: sikur qe une krijoj ne figure te bukur kafshe a njeriu prej dheu ashtu qenkemi krijuar edhe ne nga nje mjeshter i cili ka aq aftesi te perfeksionuara te krijimit te gjerave sa qe ato i ben jo vetem te ngjajne por edhe te jene te gjalla me te vertete!

Por nuk ishte faji i tij ku e dinte ai se nje indukcion i tille do te sillte deri te shpikja e krijuesit e artistit perfekt dhe sublim te cilit do t'i perkulen gjeneratat me admirim. Dhe ku e dinte ai se nje dite do te lindej edhe nje muhamed i cili do tua ndalonte kete art njerezve te thjeshte ne shenje respekti ndaj artistit suprem dhe duke e konsideruar skulpturen dhe pikturen si dicka qe do te mund ta hidheronte "krijuesin" e tij. -dhe serish me indukcion deduktiv u arrit deri te nje absurd i ri sepse ai duke u mbeshtetur ne karkaterin e tij personal paragjykoi se edhe krijuesi, artist mbi artistat, eshte poaq gjeloz sa edhe ky sa nga gjelozia per vepren e nje artisti te pashkathte do te mund ta denoje gjithe popullin e tij madje edhe "njerezimin". Sepse, hej! -Dora e zotit, ketij alamet artisti perfekt te krijimit ne detaje qe nuk shihen as me mikroskop elektronik, -nuk ka terezi!!!

A sheh ndonje kontradikte deri ketu?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Gezuar Vitin e Ri, Baptist! Qendroi larg rruges qe te con ne xhehenemin e shqiptareve.

Dhe po, shoh te njejtat kontradikta qe kam komentuar edhe me pare. Nuk ja dhuroj Sirise (hititeve) Shqiperine me doren e historise, per tu dukur se po ja rrembej me doren e antifese.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 31-12-2007 mė 14:48
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Nuk jon pralla keto se kete e kan zbuluar dijetaret me te medhenje Islam dhe te letersis te kesaj gjuhe, se po t'i hjekesh shkronjat e emrit Allah nje nga nje prap ka me mbet Ai, Allahu. Dhe nuk ka asnje emer ne bot qe po te hjekesh nje shkronje mos t'i humbet kuptimi i atij emri.
    Per juve Vahabit (antimUslimanet) dijetaret me te medhenj te islamit dhe letersise arabe jan ata "dijetaret" qe pohojne gjerat me idioteske, me te palogjikshme dhe femijerore, si p.sh. ndalohet te kendosh, ndalohet ēdo lloj arti (natyrisht perveq atije arab), eshte e oliguar ta leshosh mjekrren (pa asnje fakt, si gjithmone), eshte obligim ti shkurtosh pantollonet (ēfar pantollone kishte Muhamedi qe i shkurtonte? - Jeans, Energie, Diesel, Levis, Calvin Klein, Versace ... ēfare ?), eshte e ndaluar ti dergosh femijet ne shkolle sepse i bene Shkie, femrat duhet me i detyrue me u vesh si murgesha (kallugjerka), te ndalohet dhe te denohet me dhune ēdo besim tjeter perveē ai Vahabi dhe shum budallalleqe dhe marrzira te tjera nga kultura e fiseve Beduine te shkretetires se gadishulit arabik.

Nuk do te gjesh kurr deri ne Kijamet.!!!
    Po a kan hulumtuar ata far dijetaret e tu se a ekziston ky "fenomen" edhe per fjale apo emra te tjere ?

t'kan rrejt per Zotin

(eshte per tu habitur se ēfar "akrobatike" mund te besh me emra apo fjale permes kaligrafise arabe, eshte me t'vertet per tu habitur, por ky nuk e din kete)

qfar je ka flet 114 emra , kualitete, po tani po e di qe spaske lidhje per islam, Nuk jan 114 ermra ne kuran , por 114 jane Sure ose kaptina !!!
    Kush asht kah fol per Sure more ... une po t'kallxoj qe n'realitet n'Kuran jan perafersisht 114 emra, kualitete, atribute qe i kushtohen Zotit e jo 99 siē t'kan thane ty (edhe mue shum gjana m'kan than, e kujtosha qe jan t'verteta, kur jam kan ma i ri), se per Sure ne Kur'ane e dine t'gjith se sa jan. Ketu po flitet per emra te Zotit ne Kur'an e jo per Sure ne Kur'an. Une shqip jam tu fol m'doket.

qe vet e the i "plotfuqishem" hehehe ky pra eshte nje nga 99 emrat e Allahut, shko mso e tani hajde shkruaj ketu.
    i fuqishmi, i plotfuqishmi, fuqiploti, i gjithfuqishmi, ma i fuqishmi, i superfuqishmi etj. etj. a e kapercyme 1000shin a jo ?

Nuk mund ta bejsh shirk nese e quan Allah sepse ky i fundit eshte emer njejes , i perveqem,
    Ti ose je nga ata qe nuk marin vesh shqip, ose nga ata qe duhet me kap ēekiēin e me i mshue n'krye bum e me i thane "a pe sheh ēekiē asht ky" se ndryshe nuk ia len hiq. Ndryshe s'mer vesh, badihava.

Po kush a kah t'thot qe asht shirk me i than Zotit Allah more po ēka po llapit ktu palidhje.

Pasi qe po u deshka t'ia thuash emrin Zotit ne nje gjuhe te huaj, at'here mundesh edhe Bog ti thuash e jo vetem Allah.

Ti mas pari nuk e din qka eshte shirku - Shirku eshte kur Allahu e ben te dyte, i shoqron nje shok sikur keta krishteret qe i thojn biri i zotit, engjuj bijat e zotit etj kjo eshte shirku mekati me i madh .
    D.m.th sipas juve Zoti ne Kur'an dhe ne gjuhen arabe i ka 99 emra, dhe nese e gjen emrin e 100 behesh i plotfuqishem dhe mund te besh ēfar te duash, e ajo gje qe eshte i plotfuqishem dhe mund te beje ēfar te doje eshte vetem Zoti, pra (edhe njehere) ju thoni qe po e gjete ne Kur'an emrin e 100 te Zotit behesh i plotfuqishem dhe mund te besh ēfar te duash, me fjale te tjera behesh Zot,

d.m.th behen pastaj dy Zota, po i shoqron shoq Zotit te vetem, ky eshte shirk, siē the edhe ti.

A e more vesh, a duhet me ta perserit ty edhe nja 10000 here ?

Dhe qfar po thua kush me pagun mua,
    Jo mire e kie ti se ata nje e paguajn mire dhe 10 budall te tjere i shkojne prapa, e mua m'vjen keq per ty qe qenke nga ata 10 "te menqmit" qe nuk marin para.

Muslimani per 700 miljard vjet nuk e shet fenė, sepse i kem frik ALlahut.
    Mos rrej ktu ner sy t'krejtve se marre.

Pse pra e ke shit ti fene tande, e ke ndrruar fene tande, prej mUsliman ne Vahabi.

Mjekrrat dhe pantollat jon synet , kjo eshte e vullnetshme jo e obligueshme, por qdo femer e ka te obliguar te mbuloht, Allahu i ka obliguar me kete.
    Nga kush e ke kete "te vertet" ?

Me siguri nga dijetaret me te medhenje "islam" Mulla Bungu Bin Haxhi Qarri dhe Spiderman Ibn Al Batmani ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 31-12-2007 mė 14:55

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Styx hiqi merrolat nje here ne jete he burre se cuditerisht gjithmone te paramendoj te ngrysur. Urime kremten e vitit qe shkoi dhe per vitin e ri te uroj buzeqshje, clirim shendet ty dhe familjes se gjere dhe fat, me deshiren e sinqerte se kjo kremte e vitit qe shkoi ka qene i frytshme e me te arritura qe do te kesh deshire t'i besh harxh per kete vit te ri.

Tani po deshe na e sill ndermend njeren nga me fundamentalet e kontradiktave, jo vetem ndaj vetvetes brenda per brenda librave fetar por edhe nga jasht me realitetin e pakontestueshem qe na rrethon.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Zeu, nga se ndryshojne muslimanet nga vahabijte? Per bektashinjte e di. Falemderit.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sa bukur flisni per kontradiktat ju artistet more bir, asnje llaf s'te mora vesh.

A thua kali nuk do hutohej pa mrrola, dhe iriqit do t'i duhej me shume bukuria se gjembat per te mbijetuar? Si shumica ketu, edhe une besoj ne bukurine natyrore. Ca kane lindur komediane e ca sojzez.
    Aeneas Dardanus

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Je djale i zgjuar. Ka edhe forma te tjera te percimit te ideve vec perrallave. Mosnjohja jote e ketyre zhanreve te tjera nuk e klasifikon matematiken si peralle.
    Aksiome e re : Midis 2 pikave kalojne shtate drejteza. Te gjitha pingule me njera-tjetren

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •