Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    Citim Postuar më parë nga drity Lexo Postimin
    I marre nga linku yt http://www.law.nyu.edu/eecr/bycountr...tizenship.html

Por kete se kishe lexu, he?
    Kshtu osht kur lexo nga poshte lart dhe nga e djathta ne te majte si ti. Tyç.
    Une prandaj mundohem ti injoroj njerez si ty ne debat sepse qellimi juaj nuk eshte te debatoj por ta lodhi tjetrin. Te thashe gje qe Shqiperia se lejon dyshtetesine ne menyre absolute?!!! Jo. Po ca ben kot gam gam gam. Te thashe me pare qe ka shtete me te cilat shqiperia ka "mutual agreement" per lejimin e dyshtetesise, sikurse Amerika, Kanadaja etj. Ka te tjera me te cilat nuk ka dhe nje nga ato eshte Greqia. Te tera keto jane me se miri te reflektuara edhe ne ligjet e kushtetutess qe te solla me lart. Pra keto ligje i lejojne fleksibilitet qeverise shqiptare qe te ndjeki politika te ndryshme me shtete te ndryshme per nje ceshtje te tille. Me shqip e me qarte se kaq nuk besoj se mund ta gjesh. Nese edhe tani nuk te mbushet ajo radakja atehere po ta le edhe kesaj rradhe iluzionin tend te preferuar te fitores (?!!!!!!).
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Te thashe me pare qe ka shtete me te cilat shqiperia ka "mutual agreement" per lejimin e dyshtetesise, sikurse Amerika, Kanadaja etj. Ka te tjera me te cilat nuk ka dhe nje nga ato eshte Greqia.
    Ok, po e provoj edhe nje here me te qete.
    Nuk ka mutual agreement ne dyshtetesi. Vende te ndryshme kane legjislacion te ndryshem.

Citizenship of multiple countries
    Each country has different requirements for citizenship, as well as different policies regarding dual citizenship. ........... In the United States it is estimated that millions of Americans are also citizens of other countries. Although Germany has a very restrictive nationality law, it does allow dual citizenship under certain circumstances and the number of dual-citizens was estimated at 1.2 million in 1994. See German nationality law.
    http://www.answers.com/topic/multipl...ip?cat=biz-fin

Ja nje shembull tjeter i nje vendi qe nuk lejon dyshtetesine.

According to Italian law, multiple citizenship is permitted under certain conditions if acquired after August 15, 1992. Those who acquired another citizenship after that date but before January 23, 2001 have three months to inform their local records office or the Italian consulate in their country of residence. Failure to do so carries a fine. Those who acquired another citizenship after January 23, 2001 can send an auto-declaration of acquisition of a foreign citizenship by mail to the Italian consulate in their country of residence. After March 31, 2001, notification of any kind is no longer necessary.
    U lodhe ti? Une jam akoma duke bo nxefjen.
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Ore po flasim per dyshtetesine e pare ne aspektin e ligjeve shqiptare apo italiane apo ku ta di une ca sjell ti ketu?! Le ti leme nje moment te gjitha provat e argumentat. Te te bej nje pyetje. Sipas teje kot zien shtypi e politika ne Shqiperi kur vjen puna e dyshtetesise ne lidhje me Greqine?!!. Po ne fund te fundit po te ishte kaq gje e lehte si shpjegohet qe ska nje shtetas shqiptar ose grek qe ti gezoje te dyja keto nenshtetesi?!!!
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Se cmendon ti se ka thene mbi camerine eshte hipoteze dhe shume e larget biles.

Dynenshtetesia e 600 mije shqiptareve ne greqi dhe me siguri nja 400 mije brenda se shpejti do u japi goje grekeve te lozin me shifrat...Do thote kam 1 milione greke ne shqiperi,kam 25% greke....

Ai qe se ndjen veten shqiptar per veshtiresi ekonomike,do mbahet me zor,ai qe eshte tradhtar ne shpirt le te qerohet...

Kjo eshte tradhti e larte kombetare...

SALI BERISHA NE LITAR
    Po edhe cka thu ti dhe ky gazetari eshte hipoteze e shkuar hipotezes, me thuaj kush ka marr dy nen shtetesi gjer tashi?

Edhe sic e thashe me pare, Shqiptaret hallexhinj do vene ne Greqi pa dy nen shtetesi do kalojne kufirin sic kan kaluar gjer tashi, edhe me rrezik per jeten...

Une jam prej Tropoje dhe nuk kam lidhje me asnje grek por ama, kjo levizje e Berishes per te dhen dy nen shtetesine mbi 100 mije emigrante Shqiptare ne Greqi, nuk eshte naj gjo e keqe, perkundrazi eshte nje gjo shum e mire.

Edhe dy nacinaliteti sa cmund ta perdor Greqia si kunderveprim ndaj nesh, mundemi edhe ne Shqiptaret ta perdorim kunder atyre re....sinqerisht mos i merrni turr kot, edhe mos e varni berishen ne lak, se dyuhet litari me lidh naj barr dushk hahahahahah

Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Te te bej nje pyetje. Sipas teje kot zien shtypi e politika ne Shqiperi kur vjen puna e dyshtetesise ne lidhje me Greqine?!!
    Ajo qe eshte e qarte eshte se artikulli i mesiperm nuk thote asgje.
    Eshte nje nga ata artikujt pe leshi qe ti dhe personaliteti yt i dyte "korcari" (dhe nja dy kokrra te tjera si ju) sillni ketu me qellimin e vetem per te mbajtur çeshtejen e minoritetit prej 60.000 vetash si çeshtje kryesore te forumit.
    Specifikisht, artikulli ne fjale ka per rrol te krijoje iluzionin se Berisha po ben leshime ne avantazh te Greqise, ne kete menyre i beni qefin vetes (nuk po hy ne detaje se si) dhe perpiqeni te hapni konfliktet politike ne forum.
    Perça e sundo, he?
    Gjethen e fikut !!!!!

Po ne fund te fundit po te ishte kaq gje e lehte si shpjegohet qe ska nje shtetas shqiptar ose grek qe ti gezoje te dyja keto nenshtetesi?!!!
    Sepse Greket mbajne akoma Ligjin e Luftes ne fuqi ?

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    Citim Postuar më parë nga drity Lexo Postimin
    Artikull leshi, stil Tedi Blushi.
    Qeveria Greke mund ti japi neshtetesine greke kujt ti doje qefi dhe nuk ka nevoje per aprovimin e qeverise Shqiptare. Kush ma shpjegon dot ku eshte problemi?
    ata le tía japin edhe zezakeve po deshen asnje nuk i ndalon por shteti te ne duhet ti heqe ate Shqipetare dhe keshtu sdo kete me shume deputete greke ne kuvend dhe kerkim te drejtash apo territoresh.kush ka deshire te shpallet grek jevg apo arixhi le ta beje kur te doje por jo te te lejohet te cenoje interesat e vendit. pike me te madhe.
    une jam per ate qe (grekeve) le tja japi nenshtetesine kurse per shqipet te zbatohet heqja e menjehereshme e shtetesise Shqipetare.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    24
    Nje anetar i forumit kur problemi i dynenshtetesise u diskutua doli e tha: Berisha eshte tradhetar pasi per faj te tij une u bera me karta greke! Ky miku, bente me faj kryeministrin meqe ky vete kish vajtur ne konsulaten greke ne Korce dhe ishte shtirur si minoritar grek ne menyre qe te merrte karten e homogjenitetit. Ne asnje moment ky miku, nuk e tregonte gishtin e fajit nga vetja, por nga kryeministri shqiptar dhe ai grek. Ne asnje moment ai nuk e ndiente veten vete pergjegjes pasi tek e fundit ishte ai qe e shiti veten si grek dhe nuk e shiti Berisha si te tille. Mu kujtua ky episod teksa lexoja akuzat tuaja per Berishen per tradheti, kur ai nuk po ben gje tjeter vecse po afirmon perzgjedhjen qe kane bere vete shtetasit shqiptare te minoritetit greke apo ata shtetas shqiptare qe e shesin dinjitetin e tyre edhe per nje karte homogjeniteti.

Episodi i dyte qe me erdhi ne mendje ishte reagimi i nje greku kur degjoi nga goja e nje shqiptari akuzen: "ju greket doni te na shisni ne shqiptaret si greke". Greku kur degjoi kete akuze filloi te qeshte me te madhe aqsa nuk pushonte dot. Kur pushoi se qeshuri shqiptari i revoltuar nga reagimi i grekut e pyet se c'ka per te qeshur ketu, dhe greku i thote: une jam vete grek dhe kur shkoj ne Greqi me pushim vendasit me perbuzin se nuk jam grek sa duhet pasi kam lindur ne Amerike. Kurse ju shqiptareve ju ka hipur frika se mos ju bejne greke me zorr edhe pse nuk jeni fare greke!

Albo

Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Nje anetar i forumit kur problemi i dynenshtetesise u diskutua doli e tha: Berisha eshte tradhetar pasi per faj te tij une u bera me karta greke!
    Eshte hera e dyte qe e thua kete.
    A ka mundesi te me japesh linkun e postimit?

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Udhëtim më shpejt se drita?
    Nga BESIIM në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 68
    Postimi i Fundit: 19-05-2009, 17:03
  2. Tenton të vjedh televizorin duke e fshehur nën fustan
    Nga AjSi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-04-2009, 11:50
  3. Maniaku tenton të përdhunojë 10-vjeçaren brenda në shkollë
    Nga Genti^Itali në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 28-10-2005, 23:04
  4. Maxhoranca sjell në kuvend ligjin anti-korrupsion
    Nga Genti^Itali në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 20-10-2005, 15:41
  5. Vrau në Irlandë, tenton kthimin në Shqipëri !
    Nga White_Angel në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 03:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •