Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28

Berisha bekon dyshtetësinë greke. Maxhoranca tenton të joshë minoritetin

Shefi i qeverisë shqiptare pohon ekzistencën e një marrëveshjeje me qeverinë greke per dhënien e nënshtetësisë greke për minoritarët dhe për të gjithë shqiptarët që kanë Kartën e Homogjenit

Kryeministri Berisha “bekon” dhënien kolektive të nënshtetësisë greke për minoritarët dhe për të gjithë shqiptarët që kanë siguruar Kartën e Homogjenit. Por jo vetëm. Duhej të kalonte një vit që shefi i qeverisë shqiptare të pohonte ekzistencën e një marrëveshjeje me qeverinë Karamanlis për këtë çështje. Ndonëse në 8 dhe 9 nëntor 2006 shefi i qeverisë shqiptare në dy prononcime të ndryshme për mediat deklaroi se nuk kishte dhënë pëlqimin paraprak për këtë vendim, tani mburret për të kundërtën. Madje aso kohe Berisha, duke iu kundërvënë medias dhe zërave brenda politikës që aluduan se pas këtij vendimi fshihej tendenca e greqizimit të Jugut të Shqipërisë, pretendoi se dhënia e nënshtetësisë bëhej për emigrantët që jetojnë në Greqi, dhe jo për shtetasit shqiptarë brenda kufijve tanë territorialë.
    Livadhja
    Zbardhja e “prapaskenave” që çuan në marrjen e vendimit të qeverisë greke për të pajisur me nënshtetësinë greke minoritarët, është bërë dje gjatë një takimi të zhvilluar në Livadhja, mes strukturave lokale të Partisë Demokratike dhe përfaqësuesve të etnisë greke. Në këtë aktiv, të iniciuar nga Grigor Pasko, ish-kandidati për deputet në zonën nr.100 prej këtij të fundit, është argumentuar se e mira e minoritetit është duke u afruar në PD, pasi kjo është forca që sipas tij në platformë dhe në praktikën e saj ka treguar se është në mbrojtje dhe në përmbushje të interesave të tij. “Kam mbështetjen e kryetarit të partisë dhe Kryeministrit Berisha për këtë dialog që ndërmarr me ju”, - u ka thënë Pasko në gjuhën amtare të pranishmëve në takim. Pas kësaj ai ka renditur një varg arsyesh pse jo vetëm demo-kratët, por edhe pjesa tjetër e minoritetit grek duhet të afrohet dhe të shohë tek PD-ja realizuesen e aspiratave të tyre dhe të të drejtave reale të pakicës kombëtare. Dhe arsyeja kryesore është se sipas tij, Kryeministri shqiptar arriti të bënte realitet dhën-ien e nënshtetësisë greke për ta. “Ishte Berisha që erdhi dy vjet më parë këtu dhe ju premtoi dyshtetësinë, gjë të cilën e bëri realitet falë një përkujdesje konstante të tij dhe të PD-së”, - theksoi Pasko.

Tedi Blushi

http://www.balkanweb.com/sitev4/index.php?id=13549
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Kjo eshte tradhti e larte kombetare...

BERISHA NE LITAR
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    shite shqiperine o berish shite
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Lejeni mos ja futni kot per shitje Shqiperie mer.

Dynenshtetesia, eshte zgjidhja me e mire qe u jipet mijra rrefugjateve Shqiptar qe jetojn ne Greqi, i pysni ata se cfar do tu thoshin. Kan lon me qindra jet duke kalu maleve pa buk e pa uje, me shku ne Greqi edhe ju tashi thoni Berisha shiti Shqiperine....

mos folni kot.

Perjashtuar Maska e Arsyetimi
    Anëtarësuar
    09-10-2006
    Vendndodhja
    i zbuluar , tek dy maloret :p INTERIST per jete jam,se per vdekje jan kto milanistat :D
    Postime
    119
    berisha ka harru me vdek maloku ka msu me fol.

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga Homza Lexo Postimin
    Lejeni mos ja futni kot per shitje Shqiperie mer.

Dynenshtetesia, eshte zgjidhja me e mire qe u jipet mijra rrefugjateve Shqiptar qe jetojn ne Greqi, i pysni ata se cfar do tu thoshin. Kan lon me qindra jet duke kalu maleve pa buk e pa uje, me shku ne Greqi edhe ju tashi thoni Berisha shiti Shqiperine....

mos folni kot.
    Cfare flet mor Hamza,qysh ke guxim ta mbrosh...Greku ste njeh camerine e te ka ndaluar me ligj qe prej 1974 te flasesh shqip ne publik,kurse ti i jep nenshtetesine greke te gjithe minoritareve ne shqiperi?????

Emigrantet greku do ti asimiloje se eshte ne krize demografike dhe ti u jep dore grekeve ne rrugen e asimilimit te emigranteve???

Po pastaj kur ti bukurosh nga peqini apo shijaku vete e shpall veten minoritar e di qe merr menjehere nenshtetesine greke???
    Sa shqiptar do e bejne kete ne shqiperi,do mbushet shqiperia me nenshtetas greke....Kjo eshte nje loje e ndyre e grekut per te pushtuar shqiperine nga brenda.....

Kjo eshte tradhti e larte kombetare ....

BERISHA NE LITAR

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Cfare flet mor Hamza,qysh ke guxim ta mbrosh...Greku ste njeh camerine e te ka ndaluar me ligj qe prej 1974 te flasesh shqip ne publik,kurse ti i jep nenshtetesine greke te gjithe minoritareve ne shqiperi?????

Emigrantet greku do ti asimiloje se eshte ne krize demografike dhe ti u jep dore grekeve ne rrugen e asimilimit te emigranteve???

Po pastaj kur ti bukurosh nga peqini apo shijaku vete e shpall veten minoritar e di qe merr menjehere nenshtetesine greke???
    Sa shqiptar do e bejne kete ne shqiperi,do mbushet shqiperia me nenshtetas greke....Kjo eshte nje loje e ndyre e grekut per te pushtuar shqiperine nga brenda.....

BERISHA NE LITAR

Nuk mendojn qe qeveria do mund te anashkaloje pa e permendur fare Camerine ne kto negocijata...kjo besoj qe eshte mjeshteria qe mund te shfaqi politika Shqiptare, ne njohjen e te drejtave came, ndoshta jo te gjitha per momentin por disa.

Edhe tashi persa i perket Shqiptareve qe do te shpalleshin minortet Grek vetem e vetem qe te marrin pasaporta Greke, une mund te them qe ai numer qe eshte tani i gatshem te vete si emigrant ne Greqi neper male e me plumba duke i kalu bythes e krese, per kushte me te mira ekonomike, ai numer do marri dy nen shtetesine. Une me para i shof kta njerez me dy nenshtetesi sesa ti shof kta njerez duke i terheq zvarr greku neper kufi.

Edhe nje pike tjeter qe mund te them duke ndjek kte llogjiken tende, eshte se Shqiptaret qe se ndjejne veten Shqiptar, pse ti majm me zor ne? Ne nuk jemi shtet burg apo e kam gabim?

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga Homza Lexo Postimin
    Nuk mendojn qe qeveria do mund te anashkaloje pa e permendur fare Camerine ne kto negocijata...kjo besoj qe eshte mjeshteria qe mund te shfaqi politika Shqiptare, ne njohjen e te drejtave came, ndoshta jo te gjitha per momentin por disa.

Edhe tashi persa i perket Shqiptareve qe do te shpalleshin minortet Grek vetem e vetem qe te marrin pasaporta Greke, une mund te them qe ai numer qe eshte tani i gatshem te vete si emigrant ne Greqi neper male e me plumba duke i kalu bythes e krese, per kushte me te mira ekonomike, ai numer do marri dy nen shtetesine. Une me para i shof kta njerez me dy nenshtetesi sesa ti shof kta njerez duke i terheq zvarr greku neper kufi.

Edhe nje pike tjeter qe mund te them duke ndjek kte llogjiken tende, eshte se Shqiptaret qe se ndjejne veten Shqiptar, pse ti majm me zor ne? Ne nuk jemi shtet burg apo e kam gabim?
    Se cmendon ti se ka thene mbi camerine eshte hipoteze dhe shume e larget biles.

Dynenshtetesia e 600 mije shqiptareve ne greqi dhe me siguri nja 400 mije brenda se shpejti do u japi goje grekeve te lozin me shifrat...Do thote kam 1 milione greke ne shqiperi,kam 25% greke....

Ai qe se ndjen veten shqiptar per veshtiresi ekonomike,do mbahet me zor,ai qe eshte tradhtar ne shpirt le te qerohet...

Kjo eshte tradhti e larte kombetare...

SALI BERISHA NE LITAR

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Artikull leshi, stil Tedi Blushi.
    Qeveria Greke mund ti japi neshtetesine greke kujt ti doje qefi dhe nuk ka nevoje per aprovimin e qeverise Shqiptare. Kush ma shpjegon dot ku eshte problemi?
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565

KJA KA VETEM NJE EMER -TRADHETI- POR JO KEMBTERAE...SE ATA NUK JANE SHQIPTARE...JANE LEGENA

dhe kjo vlen per te gjithe ata shqipytare qe e quajne veten greke

turp t ju vije
    me mire i varfer dhe me nder ....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 27-12-2007 më 07:11

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Udhëtim më shpejt se drita?
    Nga BESIIM në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 68
    Postimi i Fundit: 19-05-2009, 17:03
  2. Tenton të vjedh televizorin duke e fshehur nën fustan
    Nga AjSi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-04-2009, 11:50
  3. Maniaku tenton të përdhunojë 10-vjeçaren brenda në shkollë
    Nga Genti^Itali në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 28-10-2005, 23:04
  4. Maxhoranca sjell në kuvend ligjin anti-korrupsion
    Nga Genti^Itali në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 20-10-2005, 15:41
  5. Vrau në Irlandë, tenton kthimin në Shqipëri !
    Nga White_Angel në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 03:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •