Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    """"Qeveria Greke mund ti japi neshtetesine greke kujt ti doje qefi dhe nuk ka nevoje per aprovimin e qeverise Shqiptare. Kush ma shpjegon dot ku eshte problemi?"""'

Ka nevoje per ndihmen e qeverise Shqiptare, pasi sipas legjislacionit te sotem shqiptar po qe se merr nenshtetesi greke, humbet ate shqiptare. Greqise nuk i intereson qe tu japi nenshtetesi greke minoritareve greke pasi humbasin te drejten e votes ne Shqiperi. Per kete arsye eshte rene dakort me qeverine shqiptare qe te krijoheshin keto kushte speciale dyshtetesie per kete pjese te popullsise (minoritaret greke), por mesa duket ka vajtur pak me larg se c'ishte permendur me perpara kjo ceshtje. Me sa kuptoj nga artikulli qe kam vene (gjithmone nese eshte i vertete) nenshtetesi greke do te marrin edhe minoritaret qe ndodhen ne Shqiperi dhe gjithe ata qe do mbajne karten e Homogjenit. Ketu ka edhe te mira edhe te keqija. E mira eshte se shume emigrante shqiptare mund te perfitojne nga nje gje e tille dhe te mos u nxihet me jeta duke pritur neper doganat greke apo ne policine greke per te rinovuar dokumentat, ose edhe thjesht per te hyre e dale ne Shqiperi/Greqi. E keqja e kesaj pune eshte, sikurse u permend edhe me lart, se do kete me shume siguri nje rritje artificiale te minoriteti grek ne Shqiperi. Mos harrojme qe dyshtetesia eshte vetem per ato qe mbajne karten e Homogjenit, pra duhet te deklarohesh minoritar. Sigurisht qe nje cope leter greke (pashaporte) nuk te ben grek, por nje fryrje e madhe e numrit te grekeve ne Shqiperi mund te kete edhe pasoja jo te kendshme ne te ardhmen. Psh mund te kerkohet hapja e shkollave greke ne cdo pjese te Shqiperise ku rezulton qe ka banore me dyshtetesi. Une do uroja qe dyshtetesia te lejohej per nje numer te caktuar individesh. U tha njehere rreth 120 mije vetave dhe qe me duket e arsyeshme pasi perkon pak a shume me perqindjen e minoritareve grek ne Shqiperi. Po te jete ne menyre kolektive atehere dhe une do isha kundra nje propozimi te tille.
    Ndryshuar për herë të fundit nga brooklyn2007 : 24-12-2007 më 13:24
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Ka nevoje per ndihmen e qeverise Shqiptare, pasi sipas legjislacionit te sotem shqiptar po qe se merr nenshtetesi greke, humbet ate shqiptare.
    Po boll fole per gjera qe nuk ja ke haberin o tu mbyllte.
    Shqiperia qe nga 1990 pranon nenshtetesine e dyfishte. Demonstrim flagrant i kesaj jane me mijra shqiptare neper bote me dy ose me shume nenshtetsira.

Broçkulla.
    Hiqe gjethen e fikut bruklino.
    Ndryshuar për herë të fundit nga drity : 24-12-2007 më 14:32
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Citim Postuar më parë nga drity Lexo Postimin
    Po boll fole per gjera qe nuk ja ke haberin o tu mbyllte.
    Shqiperia qe nga 1990 pranon nenshtetesine e dyfishte. Demonstrim flagrant i kesaj jane me mijra shqiptare neper bote me dy ose me shume nenshtetsira.

Broçkulla.
    Hiqe gjethen e fikut bruklino.

Ore dordolec qe s'ke dy grame tru ne koke, i di apo si di si jane punet me nenshtetesine shqiptare dhe dyshtetesine?!!! Eshte dicka qe behet ne marreveshje me dy qeverite perkatese. Nese une ne amerike kam edhe nenshtetesi shqiptare dhe amerikane eshte si pasoje e marreveshjeve qe ka bere qeveria shqiptare me ate amerikane per lejimin e kesaj gjeje. Ndersa me qeverine greke nuk egziston nje marreveshje e tille. Si thua ti me ate mendjen tende te ndritur qe ke pse sia ka dhene Greqia nenshtetesine greke sa e sa minoritareve qe jetojne e punojne aty?!!! Meso o llapaqen meso para se te flasesh, ose degjo/lexo te pakten.

Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    O tyç, lexo,

Multiple nationality
    The Albanian national may also be a national of another state (Article 3)

The Albanian state reserves the right, in accordance with the spirit of the international
    conventions on the avoidance of cases of dual nationality and statelessness, to require that its
    national or the applicant for the Albanian nationality, choose only one nationality. (Article 27)
    http://www.coe.int/t/e/legal_affairs/legal_co-operation/foreigners_and_citizens/nationality/documents/bulletin/Albania%20E.pdf

P.S. Mos do perfundoje edhe ky debat si ai me Ligjin e Luftes, qe ike me bisht nder shale?

O tyç, lexo,

http://www.coe.int/t/e/legal_affairs/legal_co-operation/foreigners_and_citizens/nationality/documents/bulletin/Albania%20E.pdf

P.S. Mos do perfundoje edhe ky debat si ai me Ligjin e Luftes, qe ike me bisht nder shale?

Eh c'na ka gjetur me kete palo milet...... Lexo o gjeni i padeklaruar lexo:

Article 27

The Albanian State, in accordance with the spirit of international conventions on the avoidance of cases of dual citizenship and statelessness, reserves the right to require that its citizens or applicants for the Albanian citizenship choose only one citizenship.

Article 24

A person who has relinquished Albanian citizenship before the effective date of this law and does not hold another citizenship shall immediately reacquire the citizenship, at his request.

http://www.law.nyu.edu/eecr/bycountr...tizenship.html

P.S. Une kam ikur me bisht ne shale?!! Me duket se ke pare ender me sy hapur se aty ne ate teme i ke ende komentet. Lexoji njehere per kujtese. Ah mos ngaterro hapjen e rruges me ikjen.

Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Si thua ti me ate mendjen tende te ndritur qe ke pse sia ka dhene Greqia nenshtetesine greke sa e sa minoritareve qe jetojne e punojne aty?!!!
    Sepse po ja u dha atyre do te detyrohet tja u jape dhe ketyre qe jetojne ne Shqiperi. Dhe ne momentin qe ata e marrin, fiu, nuk ngelet me kembe minoritari ne Shqiperi, dhe kjo nuk u intereson. Komprende? Vere zarin ne pune, se nuk do zbraz timen qe te mbush tenden une.

Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    :Article 27

The Albanian State, in accordance with the spirit of international conventions on the avoidance of cases of dual citizenship and statelessness, reserves the right to require that its citizens or applicants for the Albanian citizenship choose only one citizenship.
    reserves the right to require = ka te drejte tu kerkoje (di anglisht ti apo jo?)Pra vetem ne raste te caktuara.
    Ma sill pak kete dekret te qeverise Shqiptare qe i heq te drejten minoritareve te kene dy nenshtetesi.
    Me sill linkun, ose bishtin nder shale.

Sepse po ja u dha atyre do te detyrohet tja u jape dhe ketyre qe jetojne ne Shqiperi. Dhe ne momentin qe ata e marrin, fiu, nuk ngelet me kembe minoritari ne Shqiperi, dhe kjo nuk u intereson. Komprende? Vere zarin ne pune, se nuk do zbraz timen qe te mbush tenden une.
    Zogu vogel, te ikur jane pothuajse te gjithe minoritaret, por kur vjen dita e zgjedhjeve vijne te gjithe te votojne, pra perfaqesohen. E dyta, dhenia e nenshtetesise greke edhe shqiptareve te tjere ne Greqi mund te cenoje interesat e
    Greqise kur vjen koha e zgjedhjeve ne ate vend. Shqiptaret fare mire mund te krijojne nje parti te tyre ose te rihapen edhe njehere ceshtjet e minoriteti shqiptar ne ate vend, gje qe s'deshirohet nga shteti helen. Per kete aryse ne menyre shume finoke Greqia kerkon dhenien e dyshtetesise vetem per ata qe deklarohen minoritare greke. Keshtu qe kot germon o Tare ne ate mendjen tende, se s'ke gje per te zbrazur por thith sa ke ende kohe te thithesh, se me vone s'do ti hane as qente.

reserves the right to require = ka te drejte tu kerkoje (di anglisht ti apo jo?)Pra vetem ne raste te caktuara.
    Ma sill pak kete dekret te qeverise Shqiptare qe i heq te drejten minoritareve te kene dy nenshtetesi.
    Me sill linkun, ose bishtin nder shale.

Ore ti se qenke i cuditshem. Minoritaret jane shtetas shqiptar. E lexon apo se lexon artikullin 27 dhe 24 ca thote?!!! Me tregon dhe anglishten pale........ Ca dekreti tjeter do, te solla ligjet e kushtetutes.

Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Article 3
    An Albanian citizen may also be a citizen of another state.
    I marre nga linku yt http://www.law.nyu.edu/eecr/bycountr...tizenship.html

Por kete se kishe lexu, he?
    Kshtu osht kur lexo nga poshte lart dhe nga e djathta ne te majte si ti.
    Po per t'hec si hecen, anash? Si gaforre? Tyç.
    Ndryshuar për herë të fundit nga drity : 24-12-2007 më 15:52

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Udhëtim më shpejt se drita?
    Nga BESIIM në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 68
    Postimi i Fundit: 19-05-2009, 17:03
  2. Tenton të vjedh televizorin duke e fshehur nën fustan
    Nga AjSi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-04-2009, 11:50
  3. Maniaku tenton të përdhunojë 10-vjeçaren brenda në shkollë
    Nga Genti^Itali në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 28-10-2005, 23:04
  4. Maxhoranca sjell në kuvend ligjin anti-korrupsion
    Nga Genti^Itali në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 20-10-2005, 15:41
  5. Vrau në Irlandë, tenton kthimin në Shqipëri !
    Nga White_Angel në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 03:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •