""""Qeveria Greke mund ti japi neshtetesine greke kujt ti doje qefi dhe nuk ka nevoje per aprovimin e qeverise Shqiptare. Kush ma shpjegon dot ku eshte problemi?"""'
Ka nevoje per ndihmen e qeverise Shqiptare, pasi sipas legjislacionit te sotem shqiptar po qe se merr nenshtetesi greke, humbet ate shqiptare. Greqise nuk i intereson qe tu japi nenshtetesi greke minoritareve greke pasi humbasin te drejten e votes ne Shqiperi. Per kete arsye eshte rene dakort me qeverine shqiptare qe te krijoheshin keto kushte speciale dyshtetesie per kete pjese te popullsise (minoritaret greke), por mesa duket ka vajtur pak me larg se c'ishte permendur me perpara kjo ceshtje. Me sa kuptoj nga artikulli qe kam vene (gjithmone nese eshte i vertete) nenshtetesi greke do te marrin edhe minoritaret qe ndodhen ne Shqiperi dhe gjithe ata qe do mbajne karten e Homogjenit. Ketu ka edhe te mira edhe te keqija. E mira eshte se shume emigrante shqiptare mund te perfitojne nga nje gje e tille dhe te mos u nxihet me jeta duke pritur neper doganat greke apo ne policine greke per te rinovuar dokumentat, ose edhe thjesht per te hyre e dale ne Shqiperi/Greqi. E keqja e kesaj pune eshte, sikurse u permend edhe me lart, se do kete me shume siguri nje rritje artificiale te minoriteti grek ne Shqiperi. Mos harrojme qe dyshtetesia eshte vetem per ato qe mbajne karten e Homogjenit, pra duhet te deklarohesh minoritar. Sigurisht qe nje cope leter greke (pashaporte) nuk te ben grek, por nje fryrje e madhe e numrit te grekeve ne Shqiperi mund te kete edhe pasoja jo te kendshme ne te ardhmen. Psh mund te kerkohet hapja e shkollave greke ne cdo pjese te Shqiperise ku rezulton qe ka banore me dyshtetesi. Une do uroja qe dyshtetesia te lejohej per nje numer te caktuar individesh. U tha njehere rreth 120 mije vetave dhe qe me duket e arsyeshme pasi perkon pak a shume me perqindjen e minoritareve grek ne Shqiperi. Po te jete ne menyre kolektive atehere dhe une do isha kundra nje propozimi te tille.
Krijoni Kontakt