E gjetet ?1) A duhet apo sduhet me rrua leshin?
2)Cili asht fetar ma i mire aj me lesh apo pa lesh?
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ti nuk ke nevoje te mundohesh per te interpretuar personin tim.Mundohu te flasesh per ato tema qe i din(nese ka te tilla).
Edhe njehere per ty dhe per gjith ata tjeret qe mendojne se mbasi kan filluar tash e disa muaj te falen dhe te lexojne ndonje liber nga "islami i vertete",mendojne se jan bere shume te menqem.
Hadithet nuk jan farz.Si te tilla nuk jan as obligim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Edhe ti aq je i bindur ne "dijen"tande sa qe ta merr mendja se me njef edhe pse nuk me ke pare kurre.Edhe e din qe une kurre nuk e kam lexuar asnje flete te asnje libri mbi fene.
Qka dmth.synet i forte e synet i bute.Syneti eshte synet dhe si i tille nuk eshte obligim.Ndersa farzi eshte farz,pra eshte fjala e zotit e cila eshte obligim per te gjithe ne.
Prej kah e shpiket ju tash kete "synet i forte".
Ti a s'pe din a ?
Sunet i bute asht çka ka thane Muhamedi a.s. (nese eshte e vertet qe i ka thene ato qe pohohet se i ka thene)
ndersa
Sunet i fort asht çka po thot Bin Ladeni & Co (armiqt me te medhenje te muslimanve qe kan ekzistuar ndonjehere, ponjashtu edhe armiqt me te medhenje te popullit te shenjet Shqiptar)
Obligime te mira po japin keta, se sipas tyre nuk bene te rruhet asnje qime ne fytyre, ndersa posht duhet te rruhet.
d.m.th
keta po e bejne te kunderten, po e bejne fytyren bothë, e bothen fytyre.
tung
Keto i ka then Pejgamberi:nese ibeson mire nese jo mos i beso.
Dallohuni prej idhujtareve , rritni mjekrren dhe shkurtoni mustaqet"
Pejgamberi a.s ka thene: "Ai qe i perngjan nje populli, behet prej tyre"
jan te verteta .E ti po krahason Pejgamberin dhe gjeneraten e pejgamberit me keta qe ka qen gjenerata me e mire.Allahu te udhezof se Pejgamberi une ka qen moster per ne.
Krijoni Kontakt