Close
Faqja 14 prej 36 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 353
    O SA MIR ME QEN SHQIPTAR! Maska e Besnik.S
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Postime
    82
    taman puna nqofse feja ka mbet te mjekrra, taman puna...
    o djema feja nuk mbahet me mjekerr jo...
    lypset pune, lypset dijeni, sa veta prej nesh e permendin shkollimin si sunnet (kerkimin e dijenis), e ju diskutoni per mjekerr...
    eshte apsurde qe te flitet per mjekerr kur ne punet tjera i kemi askund hiq...
    ju pershendes

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Bekim mos u ngut dhe shiko se çka shkruajta.

Muhamedi a.s ka qene pejgamber i vertet dhe fjalet e tij nuk bijn ne kundershtim.
    Ai hadithi po thote leshoni mjekrrat qe te dalloheni nga pabesimtaret .
    Une me çka di nga historia gati i gjithe njerezimi ma para ka pas mjeker.
    Dihet shume mire nga historia se edhe pabesimtaret arabe te asaj kohe kane pasur mjekerr ,edhe persianet edhe te krishteret kane pasur mjekerr , edhe budistat a i ke para edhe ata kane mjekerr ,floket i rruajn por mjekrren jo sidomos mesuesit e budistave e bejn kete , edhe hinduset kane mjekrra sa te duash

Une fola edhe per format e mjekrrave dhe mustaqeve .Edhe tek fete e tjera dhe njerezit qe jane pabesimtar gjen lloj lloj mjekrrash dhe mustaqesh.

Pra pyetja ime eshte se si me u dalluar nga pabesimtaret simbas ketij hadithi ,edhe pabesimtaret paskan lloj lloj mjekrrash dhe disa nga kto lloje jane sikur mjekrrat e muslimanve.

Tjeter here shiko mire se çka po shkruan dhe nuk ke nevoje t'me thuash mua se sa here pastrohesh ti ,sidomos ne kete vend nuk ishte e nevojshme , te kisha rekomanduar te mos ju thuash as besimtarve te feve tjera ksi gjerash.

O HAVER PA MARR PARASYSH QE KAN TE GJITH MJEKRRA NEVE NA DALLON BESIMI FEJA NA DALLON PREJ KREJTVE TE TJERVE EDHEME MJEKRR DALLOMI PREJ PABESIMTARVE E KREJTVE NJERZVE TJER ME HADHITHIN E MUHAMEDIT A.S

CEO of QuestionAnswerism Maska e Admir Masurica
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Selamu alejkum werrahmetullahi weberrekatuhu
    Shkeputur nga fetvat e shejh
    Shejkh Muhamed Xhemil Zejnu
    Burimi: “Porosi Islame”

Allahu i Lartësuar ka thënë rreth arrogancës së Shejtanit:

“…do t’i urdhëroj të ndryshojnë atë që ka krijuar Allahu.”
    [Nisa, 119]

Pra, të rruash mjekrrën do të thotë të ndryshosh formën që ka krijuar Allahu dhe kjo është bindje ndaj Shejtanit.

2. Allahu i Lartësuar ka thënë:

“Dhe çfarëdo që t’ju japë i Dërguari, atë merreni dhe çfarëdo që ai ua ndalon juve, hiqni dorë (prej saj).”
    [Hashr, 7]

3. Pejgamberi salallahu alejhi ue selem ka thënë: “Shkurtojini mustaqet dhe lëshojeni mjekrrën dhe dallohuni nga Mexhusit (adhuruesit e zjarrit).” [Transmetuar nga Muslimi],

4. Pejgamberi salallahu alejhi ue selem ka thënë: “Dhjetë gjëra janë nga natyrshmëria që ka krijuar Allahu: shkurtimi i mustaqeve, lëshimi i mjekrrës, larja e dhëmbëve (me misvak), futja e ujit në hundë (gjatë abdesit), prerja e thonjve…” [Transmetuar nga Muslimi]

5. Është transmetuar se: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem i ka mallkuar ata burra që duan të ngjajnë si gratë.” [Transmetuar nga Bukhari]
    Rruajtja e mjekrrës e bën burrin që të duket në fytyrë si grua dhe kështu ai del nga Mëshira e Allahut.

6. Ai ka thënë gjithashtu: “...por Allahu më ka urdhëruar që ta lëshoj mjekrrën që të rritet dhe t’i shkurtoj mustaqet.” [Transmetuar nga Ibn Xherir]
    Pra, lëshimi i mjekrrës që të rritet është një urdhër nga Allahu dhe Pejgamberi salallahu alejhi ue selem dhe një vepër e Sahabëve, kurse rruajtja e mjekrrës është e ndaluar në hadith.

7. Nuk duhet të rruhet dhe nuk duhet hequr asnjë qime ne faqe pasi ato (faqet) janë pjesë e mjekrrës.

8. Raportet mjekësore tregojnë se mjekrra i mbron bajamet (në fyt) nga dëmtimi i rrezeve të diellit dhe gjithashtu mbron edhe lëkurën.

9. Mjekrra është një zbukurim për burrat të cilin e ka krijuar Allahu. Madje edhe disa zogj meshkuj e kanë atë ndryshe nga zogjtë femra.

10. Rruajtja e mjekrrës është shkelje e urdhërit të Pejgamberit salallahu alejhi ue selem për ta lënë atë që të rritet.

11. Kam pyetur një burrë ndërsa ai po rruante mjekrrën e tij, nëse e donte Pejgamberin salallahu alejhi ue selem. Ai tha po. Pastaj e pyeta përse nuk e pranonte urdhërin e Pejgamberit salallahu alejhi ue selem për mjekrrën. Pastaj ai u bind dhe premtoi se do ta lëshonte atë që të rritej.

12. Nëse gruaja nuk ta pëlqen mjekrrën, atëherë thuaji se kjo është një tipar i Muslimanëve dhe ajo duhet të ketë frikë Allahun. Përmendi gjithashtu Hadithin e Pejgamberit salallahu alejhi ue selem: “Mos ju bindni askujt në mosbindje me Allahun.” [Transmetuar nga Ahmedi]

burimi: Forum-Islamik
    keto jane fantasia...
    askend nuk shkrun qe eshte obligim mbajtja e mjekkres.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga Admir Masurica Lexo Postimin
    keto jane fantasia...
    askend nuk shkrun qe eshte obligim mbajtja e mjekkres.

kush po te thot bre qe jan fantasia - fantazia ke than ty haver

mjekrra mjekrra ti pe ditshe qka ashte mejkrra sdin kurgja

haver per mjekerr juve kemi dhan shum fakte po spo besoni se nuk doni me besu

NUK DIN KURGJA EDHE VJEN ME FOL KTU VEQ ME KUNDERSHTU shko mso tana hajde kundershto

shko meso edhe hajde fol ktu me fakte se pa fakte ske qka me fol a morre vesh

a ndegjove qka thash a
    Ndryshuar për herë të fundit nga Omeri r.a : 06-12-2007 më 14:55

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Citim Postuar më parë nga fatos hasolli Lexo Postimin
    Keto hadithe flasin per leshimin e mjekrres:
    Buhariu transmenton nga Ibn Umeri se Pejgamberi a.s. ka thene:
    Faleminderit per pergjegjien Fatos

por

Hadithet nuk jan fjala e Zotit e shpallur permes profetve dhe shkruar ne kater librat e tije, por ato jan fjale te njerzve si une dhe ti, qe duhet mire e mire te shoshohen.

D.m.th. leshimi i mjekrres eshte deshire e njeriut e jo vullneti i ZOTIT te Plotfuqishem.

ketu urdherohet per leshimin e mjekrres Farz, vagjip,synet... merre sit duash.
    Sic thash me lart, eshte "urdher" i njeriut e jo i Zotit, dhe une i nenshtrohem Zotit e jo njeriut,
    ose me thjesht,

Une besoj ne Zot e jo ne njeri.

Po ju ne cka besoni ?

E jo farz me rrua ate nuk ka agumente.se feja islame eshte fe e argumentuar .
    hehehehe

Nuk e ke kuptuar se cka kam thene shoq, dhe po habitem se si nuk doli deri tash askush qe i ka kuptuar keto fjale:

Mjekrren me lshue asht sunnet (qef, zbukurim, hieshi, mode, pershtatje ose per hater te profetit) , dhe mjekrren me rrue asht farz (obligim, ligj, urdher).

Une te betohem ne cka te duash ti qe kjo eshte e vertet.

Nese ke argumente qe eshte farz me rru ne rregull, veq agumentoje,me Kur:an apo Hadithe.
    Jo jo, na argumento ti neve qe eshte Farz (obligim, ligj, urdher) te leshohet mjekrra, na argumento kete me Kur'an (fjale te Zotit) dhe PA HADITHE (jo me fjale te njerzve, sepse keshtu mundem edhe une t'ia obligoj dikujt deshiren time personale .... edhe une mundem te them Filani i ka thene Fistekut qe Fistekut i ka thene Filani qe Filanit i ka thene Muhamedi a.s. ...

"Dallohuni prej idhujtareve , rritni mjekrren dhe shkurtoni mustaqet"
    Pejgamberi a.s ka thene: "Ai qe i perngjan nje populli, behet prej tyre"
    Ta leshojme mjekrren dhe ti shkurtojme mustaqet qe te mos i perngjajme ketyre Prifterinjeve (Popave) Evangelian me poshte ???
    ...
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Centaurus : 06-12-2007 më 18:18
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar më parë nga Centaurus Lexo Postimin

Mjekrren me lshue asht sunnet (qef, zbukurim, hieshi, mode, pershtatje ose per hater te profetit) , dhe mjekrren me rrue asht farz (obligim, ligj, urdher). ???
    ...
    shoku ti po na kallzon qka eshte Farz me rrue a ? , Mjekrra nuk eshte Farz me rrua , farz me rrua jan pjeset ******** keshtu ka than pejgamberi ne hadith
    dhe nese mbajme mjekerr kjo eshte nje shkall e devotshmeris se nje muslimani , e ju qe nuk e keni kete shkall mos folni se nuk e dini pra ,

CEO of QuestionAnswerism Maska e Admir Masurica
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga bekim prushi Lexo Postimin
    kush po te thot bre qe jan fantasia - fantazia ke than ty haver

mjekrra mjekrra ti pe ditshe qka ashte mejkrra sdin kurgja

haver per mjekerr juve kemi dhan shum fakte po spo besoni se nuk doni me besu

NUK DIN KURGJA EDHE VJEN ME FOL KTU VEQ ME KUNDERSHTU shko mso tana hajde kundershto

shko meso edhe hajde fol ktu me fakte se pa fakte ske qka me fol a morre vesh

a ndegjove qka thash a
    ti agës..duhesh me mi lajt kombet çdo sabah sepse ti alo ki met ne kohen te katreve te shmajtese,
    me te thone nje liber kce ne lume a e bon ti ato???signori pumpunu

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga alko71 Lexo Postimin
    Bekim:

Only truth eshte prej muslimaneve dhe mos e sulmo pa dije se ben gjynah.

Only truth eshte kufar,qafir, nuk eshte musliman, eshte jashte Islamit, madje eshte mbrojtes i betuar i kufrit.
    Ai nuk pranon 5 kohet e namazit, nuk pranon agjerimin, madje pranon qe duhet ti lutesh ndonje imami, per ndihme pervec Allahut.
    E pra alko71, ne qofte se ky nuk eshte kufar, ateher kush eshte kufar???

sa per temen nuk kisha ndermend te shkruaja, sepse nuk po me duket me shume leverdi (edhe pse eshte shume serioze) ne kete vend, pasi nuk mund te shkosh nga a-ja te zh-ja . Megjithate mendimi i dijetarve te sunetit eshte se mjekra eshte uaxhib (obligim), dhe mos mbajtja ka mekat.
    1- Ndryshon krijesen e Allahut te Madheuar, duke ju bindur shejtanit ashtu si shejtani ka premtuar Allahut ne Kuran, "do ti urdhuroj dhe ata do te ndyshojne krijesat e tua.
    2- Emiton grat Allahu krijoj burrin me mjeker, dhe gruan pa te.
    3- Nuk zbaton urdherin e Muhammedit s,a,s
    4 -Emiton kufaret etj etj etj
    Pra mos mbajtja e mjekres ka mekat
    es selamun alejkum vellai juaj ne Islam!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga Khani Lexo Postimin
    Only truth eshte kufar,qafir, nuk eshte musliman, eshte jashte Islamit, madje eshte mbrojtes i betuar i kufrit.
    Ai nuk pranon 5 kohet e namazit, nuk pranon agjerimin, madje pranon qe duhet ti lutesh ndonje imami, per ndihme pervec Allahut.
    E pra alko71, ne qofte se ky nuk eshte kufar, ateher kush eshte kufar???

sa per temen nuk kisha ndermend te shkruaja, sepse nuk po me duket me shume leverdi (edhe pse eshte shume serioze) ne kete vend, pasi nuk mund te shkosh nga a-ja te zh-ja . Megjithate mendimi i dijetarve te sunetit eshte se mjekra eshte uaxhib (obligim), dhe mos mbajtja ka mekat.
    1- Ndryshon krijesen e Allahut te Madheuar, duke ju bindur shejtanit ashtu si shejtani ka premtuar Allahut ne Kuran, "do ti urdhuroj dhe ata do te ndyshojne krijesat e tua.
    2- Emiton grat Allahu krijoj burrin me mjeker, dhe gruan pa te.
    3- Nuk zbaton urdherin e Muhammedit s,a,s
    4 -Emiton kufaret etj etj etj
    Pra mos mbajtja e mjekres ka mekat
    es selamun alejkum vellai juaj ne Islam!

mir ke than qaji qe i thot vetit vet musliman edhe e kundershton fejen islame une e shaj edhe sulmoj me fjalet me te kqia

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga Admir Masurica Lexo Postimin
    ti agës..duhesh me mi lajt kombet çdo sabah sepse ti alo ki met ne kohen te katreve te shmajtese,
    me te thone nje liber kce ne lume a e bon ti ato???signori pumpunu
    ti plak hajde lami mua kembet kur te zgjohem me fal sabahun se po pritoj mi la e ti je per ket pune shko kqyre vetin ne pasqyre e shko mso e lexo per fejen islame tana hajde fol ktu me mua a morre vesh qafir

Faqja 14 prej 36 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pergjigje ndaj atyre qe jane kundra Medh'hebeve.
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 04-10-2009, 05:34
  2. Ligjeratat e cilit dijetar shqiptar i ndegjoni me shum
    Nga AnaH_M në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 418
    Postimi i Fundit: 30-09-2009, 15:54
  3. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  4. Vendimi i fesë mbi mjekrrën
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 25-01-2009, 09:12
  5. Të jesh prind-është obligim, peshë dhe kënaqësi
    Nga Poeti në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 15-03-2007, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •