Close
Faqja 13 prej 36 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 353
    Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga bekim prushi Lexo Postimin
    bekim zeza po fol ta tregoj hadithin qe ka than MUHAMEDI A.S. NESE E KE KUPTU E DIN SE QKA KAM THAN NESE SE KE KUPTU SE DIN SE QKA KAM THAN

HADITHI - MUHAMDI A.S KA THAN DALLOHENI perj idhujtarve ato qka adhurojen lop illxi e shum sene te tjera duke i leshuar mjekrrat edhe ti shkurrtu mustaqet

shko lexoji hadithe e MUHAMEDIT A.S. TANA E SHE SE QKA KA THAN
    O Bekim Gaca:
    Muhamedi a.s ka thene qe te dalloheni nga hebrenjet sepse edhe ata mbanin mjekrra dhe mustaqe te gjata dhe atehere te gjithe dukeshin njesoj. Per t'u dalluar ka urdheruar te shkurtohen mustaqet a kupton?

Shko haver lexo me shume. Paska mbete islami vetem te mjekrra se te tjerat ne dyzen qenkan.

Une per ate thash kush te doje le ta mbaje sunnetin e kush mos te doje mos ta mbaje, secili per vete.

Keni hyre ne mal pa sopate. Merrni sopatat (lexo- librat)e mos tentoni me duar bosh te flisni ketu si te ishit dijetare te medhenj kur nuk keni lexuar qe nga shkolla fillore asgje.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga alko71 Lexo Postimin
    O Bekim Gaca:
    Muhamedi a.s ka thene qe te dalloheni nga hebrenjet sepse edhe ata mbanin mjekrra dhe mustaqe te gjata dhe atehere te gjithe dukeshin njesoj. Per t'u dalluar ka urdheruar te shkurtohen mustaqet a kupton?

Shko haver lexo me shume. Paska mbete islami vetem te mjekrra se te tjerat ne dyzen qenkan.

Une per ate thash kush te doje le ta mbaje sunnetin e kush mos te doje mos ta mbaje, secili per vete.

Keni hyre ne mal pa sopate. Merrni sopatat (lexo- librat)e mos tentoni me duar bosh te flisni ketu si te ishit dijetare te medhenj kur nuk keni lexuar qe nga shkolla fillore asgje.
    pse po thu qushtu bre haver une e kam lexu hadithin e MUHAMEDI A.S. qe ka than leshoni mjekrrat dalloji prej idhujtarve e ti pe ndrishon

qashtu qysh po thu ti nuk ashte vertet bleje librin hadithe te zgjedhra te pejgaberit a.s edhe ati gjindet ki hadith qka po ta tregoj une

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    jo haver spo i lajme mjekrrat hiq se mjekrren me leshu ashte synet qe e ka pelqi njeri me i respektuar MUHAMEDI A.S.

DHE ME NJE HADITH KA THAN DALLONI PREJ IDHUJTARVE DUKE I LESHUAR MJEKRRAT E DUKE I SHKURTUAR MUSTAQET KSHTU DALLOMI PREJ KREJTVE FEJEVE TJERA MASI SEKE LEXU PER MJEKERR MOS HAJDE VEQ ME BA POTER KTU PO SHKO LEXO PER MEJKERR TANA HAJDE KTU FOL OK
    Hiç s'mundem me e kuptuar kete hadith .

Edhe ne fete e tjera ka lloj lloj mjekrrash e kurr nuk dihet se si me u dalluar dhe nga kush.

Ka nga kinezet qe mbajn lloj lloj mjekrrash ka nga kristianet qe mbajn mjekrra pa mustaqe ka pasur edhe tek besimet greko romake ku filozofat e tyre mund kane pasur mjekrra pa musteqe .

Edhe tek muslimanet po i mbajn si po duan disa i bejn disa vija si mjekrr disa kane mjekerr me nga pak musteqe .Ne qofte i shikon talibancat i sheh si xhungllasha ,jane me mjekrra me musteqe shikoni bin ladenin dhe mulla omarin , ne qofte i shikon arabt e arabis saudite edhe ata i kane do mjekrra si te capave .

Cilin sistem me e zgjedh se krejt i keni perzier .Kurgjo nuk po shoh te mire tek talibancat dhe mendimet e tyre.

Mendimin me te mire e dha alko 71 ne kete teme , mjekrra eshte puna e fundit qe ne duhet te merremi , edhe mos mendoni se pejgamberet kane ndejtur para pasqyrave duke u piculluar se si ju duken mustaqet e mjekrat e tyre siç po beJn disa ketu.

Une per vete nuk dua me ma lshu kush mjekrren .

Mirembetshi

i/e regjistruar Maska e shq_mussl
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    ATY KU JETOHET
    Postime
    91
    FARZ dmth e domosdoshme , SYNET I FORTE , dmth nese eban ke fitu shum sevabe, VAXHIB dmth nese e ban ke fitu sevape , nese nuk e ban nuk denohesh, e pra vellezer te nderuar PEJGAMBERI MUHAMED a.s KA MBAJTUR MJEKER , DHE ESHTE E SAKTE SE KA THENE LESHONI MJEKRAT QE TE DALLOHENI PREJ TE TJEREVE , POR NUK KA THEN LESHONI MJEKRAT SE E KENI FARZ, ME NJE FJALE TANI MJEKRA ESHTE SYNET I FORTE ..

besoj se nuk do te me keqkuptoni ....

E SELAMU ALEJKUM...
    DHASHTË ZOTI , KOSOVA SHTET ME I FORTË PER KREJT SHQIPËTARËT

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Hiç s'mundem me e kuptuar kete hadith .

Edhe ne fete e tjera ka lloj lloj mjekrrash e kurr nuk dihet se si me u dalluar dhe nga kush.

Ka nga kinezet qe mbajn lloj lloj mjekrrash ka nga kristianet qe mbajn mjekrra pa mustaqe ka pasur edhe tek besimet greko romake ku filozofat e tyre mund kane pasur mjekrra pa musteqe .

Edhe tek muslimanet po i mbajn si po duan disa i bejn disa vija si mjekrr disa kane mjekerr me nga pak musteqe .Ne qofte i shikon talibancat i sheh si xhungllasha ,jane me mjekrra me musteqe shikoni bin ladenin dhe mulla omarin , ne qofte i shikon arabt e arabis saudite edhe ata i kane do mjekrra si te capave .

Cilin sistem me e zgjedh se krejt i keni perzier .Kurgjo nuk po shoh te mire tek talibancat dhe mendimet e tyre.

Mendimin me te mire e dha alko 71 ne kete teme , mjekrra eshte puna e fundit qe ne duhet te merremi , edhe mos mendoni se pejgamberet kane ndejtur para pasqyrave duke u piculluar se si ju duken mustaqet e mjekrat e tyre siç po beJn disa ketu.

Une per vete nuk dua me ma lshu kush mjekrren .

Mirembetshi

nuk po kopton hadithin se spo don me kuptu

qashtu qysh thave ti kinezte grekte e shum njerze tjer ato shum pak e leshojen mjekrren ma se shumti e leshojen muslimanet mu dallu prej qafirav

haver ne muslimanet jemi te paster se marrmi avdes 5-6 her ne dit e ma shum e ju kurr nuk merrni avdes nje her ne jav pastrohesh e neve na pastron avdesi edhe pastrimi i krejte trupit e ju njher ne jav pastroji avdes kurr nuk merrni

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Bekim:

Only truth eshte prej muslimaneve dhe mos e sulmo pa dije se ben gjynah.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga alko71 Lexo Postimin
    Bekim:

Only truth eshte prej muslimaneve dhe mos e sulmo pa dije se ben gjynah.

jo jo mos ke frik se nuk bej mekat po deshta mejuve tregu mir e mir mejav argumentu mir mjekrren

loshino mjekrrat o musliman ku do qe jeni dalloji prej qafirav

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Leshimi i mjekrres eshte padyshim nje grad e lart e devotshmeris se nje muslimani,por nuk dotë thotë se qendron mbi Moralin ...

"Mjekrra e nje Muslimani eshte e pavlefshme,nese me moral nuk qendron mirë"

Une mendoj se kurorzimi i nje Imani , morali te bukur dhe devotshmerie te theksuar,eshte leshimi i mjekrres...d.m.th kur te arrijsh qe te i kesh punet mire me moral dhe te kesh nje qendrueshmeri ne moral ateher mjekrra eshte nje simbol i devotshmeris...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    nuk po kopton hadithin se spo don me kuptu

qashtu qysh thave ti kinezte grekte e shum njerze tjer ato shum pak e leshojen mjekrren ma se shumti e leshojen muslimanet mu dallu prej qafirav

haver ne muslimanet jemi te paster se marrmi avdes 5-6 her ne dit e ma shum e ju kurr nuk merrni avdes nje her ne jav pastrohesh e neve na pastron avdesi edhe pastrimi i krejte trupit e ju njher ne jav pastroji avdes kurr nuk merrni
    Bekim mos u ngut dhe shiko se çka shkruajta.

Muhamedi a.s ka qene pejgamber i vertet dhe fjalet e tij nuk bijn ne kundershtim.
    Ai hadithi po thote leshoni mjekrrat qe te dalloheni nga pabesimtaret .
    Une me çka di nga historia gati i gjithe njerezimi ma para ka pas mjeker.
    Dihet shume mire nga historia se edhe pabesimtaret arabe te asaj kohe kane pasur mjekerr ,edhe persianet edhe te krishteret kane pasur mjekerr , edhe budistat a i ke para edhe ata kane mjekerr ,floket i rruajn por mjekrren jo sidomos mesuesit e budistave e bejn kete , edhe hinduset kane mjekrra sa te duash

Une fola edhe per format e mjekrrave dhe mustaqeve .Edhe tek fete e tjera dhe njerezit qe jane pabesimtar gjen lloj lloj mjekrrash dhe mustaqesh.

Pra pyetja ime eshte se si me u dalluar nga pabesimtaret simbas ketij hadithi ,edhe pabesimtaret paskan lloj lloj mjekrrash dhe disa nga kto lloje jane sikur mjekrrat e muslimanve.

Tjeter here shiko mire se çka po shkruan dhe nuk ke nevoje t'me thuash mua se sa here pastrohesh ti ,sidomos ne kete vend nuk ishte e nevojshme , te kisha rekomanduar te mos ju thuash as besimtarve te feve tjera ksi gjerash.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-12-2007
    Vendndodhja
    Fushë Kosovë
    Postime
    20
    Citim Postuar më parë nga Centaurus Lexo Postimin
    O djal i mire,

mjekrra asht sunnet me lshue, dhe asht farz me rrue.

OK ?

Lexoje kete:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...0&postcount=15

T'pershendes
    Keto hadithe flasin per leshimin e mjekrres:
    Buhariu transmenton nga Ibn Umeri se Pejgamberi a.s.ka thene:
    "Dallohuni prej idhu jtareve ,rritni mjekrren dhe shkurtoni mustaqet"
    Pejgamberi a.s ka thene:"Ai qe perngjan nje populli ,behet prej tyre"
    ketu urdherohet per leshimin e mjekrres arz, vagjip,synet... merre sit duash.
    E jo farz me rrua ate nuk ka agumente.se feja islame eshte fe e argumentuar .
    Nese ke argumente qe eshte farz me rru ne rregull,veq agumentoje,me Kur:an apo Hadithe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fatos hasolli : 04-12-2007 më 15:11

Faqja 13 prej 36 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pergjigje ndaj atyre qe jane kundra Medh'hebeve.
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 04-10-2009, 05:34
  2. Ligjeratat e cilit dijetar shqiptar i ndegjoni me shum
    Nga AnaH_M në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 418
    Postimi i Fundit: 30-09-2009, 15:54
  3. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  4. Vendimi i fesë mbi mjekrrën
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 25-01-2009, 09:12
  5. Të jesh prind-është obligim, peshë dhe kënaqësi
    Nga Poeti në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 15-03-2007, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •