Close
Faqja 21 prej 36 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 353
    i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Citim Postuar më parë nga fatos hasolli Lexo Postimin
    Keto i ka then Pejgamberi: nese ibeson mire nese jo mos i beso.
    A ke qene ti aty kur i ka thene Muhamedi keto ?

Nje Hoxhe i njoftur dhe shum i zgjuar ne nje far kohe dhe ne nje far vendi kish pas thane :

"çka s'ma merr mendja mue, s'mundet me kane e vertet qi asht n'qitab"

Dallohuni prej idhujtareve , rritni mjekrren dhe shkurtoni mustaqet"
    Une te tregova shum qart, edhe ate me fotografi, se kush jan ata qe i leshojne mjekrrat dhe i hekin mustaqet, por ti nuk po don me mare vesh, e ma shqip se shqip une nuk di.

Pejgamberi a.s ka thene: "Ai qe i perngjan nje populli, behet prej tyre"
    E kujt po i perngjani ju ?

Se Shqiptarve nuk po doni ti perngjani dhe nuk po i perngjani.

Me heret i kishim disa tradhtare te qmendur qe deshironin ti takonin popullit Turk, Grek dhe Italian (si magjupi, kah t'jenë i forti q'at anë e manë), por per juve s'po dihet aq mire cilit popull po deshironi ti takoni ???

Ndoshta po deshironi ti takoni popullit Vahabi dhe shtetit Vahabistan ?

Nese eshte kjo e vertet, atehere na duhet te ju pergenjeshterojme, se popull Vahabi dhe shtet Vahabistan nuk ka, nuk ekziston, ata jan vetem nje sekt shum i rrezikshem dhe JOMUSLIMAN qe pohojne se gjoja na qenkan muslimanet e vertet, dhe te gjithe te tjeret (perfshire edhe neve muslimanet tjere jovahabi) qenkan kafira dhe te pa fe qe duhet shkatrruar, eliminuar dhe zhdukur nga faqja e dheut.

Pra me nje fjale, ata jan njerz te qmendur.

e ne po mundohemi me i rregullua-"ndryshuar" ne si krijes mi ndryshua ligjet qe i ka caktua krijuesi yne .
    E pse more te gjore, ju si krijesa po mundoheni ti ndryshoni fjalet e Krijuesit, me do far hadithe e qhadithe ... jo i ka thene ky atije, jo i ka thene ai ketije .... i keni harruar fjalet e Zotit e po mirreni me thashetheme si grate.

Allahu e Pejgamberi na i ka sqarua.
    Zoti na ka sqaruar neve te gjitha shum mire, por juve nuk po iu pelqen ashtu siq ka thene Zoti i Plotfuqishem, ju po doni diçka tjeter dhe po mundoheni te na bindeni neve se e zeza qenka e bardhe,

ose pak ma qart

ju po mundoheni te na bindeni neve se e keqja eshte e mire dhe e mira eshte e keqe.

Tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga Centaurus : 16-12-2007 më 14:17
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Centaurus Lexo Postimin
    ju po mundoheni te na bindeni neve se e keqja eshte e mire dhe e mira eshte e keqe.
    "Kurset e anglishtes" te organizuara nga disa mjekrrosha aziatik i kan fajet.

Ps.: Lene hiqnu tyne se me kta asht fol e rruj voe. Kta marin vesh shum mire, po nuk dojn me nie hiq, se q'ashtu i ka msue ai msuesi i "kursit t'anglishtes".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 16-12-2007 më 14:19

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Valla çka jeni duke mjellur ju mjekrroshat te paguar mire dhe te stervitur mire per kete psiko-politike (vahabi, orthodoks, katholik, protestant etj.) mos vet pur neve çka ka me na gjete kur t'na vijne koha me i korre.

Zoti na ruajt neve Shqiptaret nga popujt e tjere grabitqare dhe taktikat e tyre psiko-politike, dhe Zoti i huptë ata qe jan munduar dhe po mundohen me na hupe neve vlerat tona mijravjeqare Pellazgo-Ylliro-Shqiptare.

INSHALLAH ndodh kjo ma frik, para se te na humbin ata neve me themel
    e ju mysteqoshat , kishit pas mbill keq pomdoket.

JUVENTUS 4 EVER THE BEST Maska e bessycool
    Anëtarësuar
    04-09-2006
    Vendndodhja
    Ferizaj
    Postime
    417
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    --------------------------------------------------------------------------------------------------

Edhe ti aq je i bindur ne "dijen"tande sa qe ta merr mendja se me njef edhe pse nuk me ke pare kurre.Edhe e din qe une kurre nuk e kam lexuar asnje flete te asnje libri mbi fene.

Qka dmth.synet i forte e synet i bute.Syneti eshte synet dhe si i tille nuk eshte obligim.Ndersa farzi eshte farz,pra eshte fjala e zotit e cila eshte obligim per te gjithe ne.

Prej kah e shpiket ju tash kete "synet i forte".

????????...................
    I will always remember the girl next door .........!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    --------------------------------------------------------------------------------------------------

Edhe ti aq je i bindur ne "dijen"tande sa qe ta merr mendja se me njef edhe pse nuk me ke pare kurre.Edhe e din qe une kurre nuk e kam lexuar asnje flete te asnje libri mbi fene.

Qka dmth.synet i forte e synet i bute.Syneti eshte synet dhe si i tille nuk eshte obligim.Ndersa farzi eshte farz,pra eshte fjala e zotit e cila eshte obligim per te gjithe ne.

Prej kah e shpiket ju tash kete "synet i forte".

po te kam than se ashte e vertet se nese ke lexu diqka nuk vjen me kundershtu po nuk ke lexu kurgja edhe vjen e fol ktu kundershton pa dit

mjekrra nuk ashte synet as i forte as i lishte mjekrra ashte vaxhib nese nuk besohet vaxhibi behet mekat i madh

e dime qe obligimi ashte prej all-llahut xh.sh

syneti ashte prej Muhamedit a.s nese se besojme synetin ke me pas qortim ne ditene gjikimit nese si beson synetit te Muhamedit a.s athere ben mekate

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga bekim prushi Lexo Postimin
    po te kam than se ashte e vertet se nese ke lexu diqka nuk vjen me kundershtu po nuk ke lexu kurgja edhe vjen e fol ktu kundershton pa dit

mjekrra nuk ashte synet as i forte as i lishte mjekrra ashte vaxhib nese nuk besohet vaxhibi behet mekat i madh

e dime qe obligimi ashte prej all-llahut xh.sh

syneti ashte prej Muhamedit a.s nese se besojme synetin ke me pas qortim ne ditene gjikimit nese si beson synetit te Muhamedit a.s athere ben mekate
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Tash e ndryshove verzionin ti a?
    Ne nje shkrim te me parshem me the se mjekrra eshte synet i forte,tash po na thua se nuk eshte as synet i forte as i ligsht.
    Dhe tani po te pyes une ty.Mos valle gjith ky mjegullim ne ate qka thua eshte pasoje e atyre "shume librave "qe ti lexon,apo ndoshta ne mungese te argumenteve flet kuturu?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Tash e ndryshove verzionin ti a?
    Ne nje shkrim te me parshem me the se mjekrra eshte synet i forte,tash po na thua se nuk eshte as synet i forte as i ligsht.
    Dhe tani po te pyes une ty.Mos valle gjith ky mjegullim ne ate qka thua eshte pasoje e atyre "shume librave "qe ti lexon,apo ndoshta ne mungese te argumenteve flet kuturu?
    O VLLA I DASHUR UNE KAM LEXU DIQKA SE SPO THAM SHUM SE NASHTA PO MENDON QE PO LIVDOHEM PO DI DIQKA QE KUR TE FLITET PER FEJEN ISLAME DI ME FOL KAM FAKTE

E TI QE SKE LEXU KURR PER MJEKERR AS NJE ADITH SE KE LEXU EDHE PO VJEN PA FAKTE PA ARGUMENTE PO FOL EDHE PO KUNDERSHTON EDHE FJALTE TU SHUTU TU SHTU PO VJEN DERI TE OFENDIMET PER SHKAK QE NUK PO DI PO VEQ PO FOL PA DITE PA LEXU AS NJE ADITH EDHE PA LEXU PER MJEKRREN

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga bekim prushi Lexo Postimin
    O VLLA I DASHUR UNE KAM LEXU DIQKA SE SPO THAM SHUM SE NASHTA PO MENDON QE PO LIVDOHEM PO DI DIQKA QE KUR TE FLITET PER FEJEN ISLAME DI ME FOL KAM FAKTE

E TI QE SKE LEXU KURR PER MJEKERR AS NJE ADITH SE KE LEXU EDHE PO VJEN PA FAKTE PA ARGUMENTE PO FOL EDHE PO KUNDERSHTON EDHE FJALTE TU SHUTU TU SHTU PO VJEN DERI TE OFENDIMET PER SHKAK QE NUK PO DI PO VEQ PO FOL PA DITE PA LEXU AS NJE ADITH EDHE PA LEXU PER MJEKRREN

Nuk ke nevoj me u ba nervoz se ne bisede po bejme.

Une te citova ate qe ke thene me pare.Nuk te ofendova.

Pra.Nje here ke thene se mjekrra eshte synet i forte,pastaj ke thene nuk eshte as synet i forte dhe as i lige.

Sa per leximin,mos baj dert per mua ti,do te kisha treguar se sa dhe cfare kam lexuar por kam droen se nuk do te me kuptosh.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin
    Ne munges te ujit ,cfar perdor per pastrim?
    A benë te nderhyj ketu...

O sokol Aga...Ti e di qe per pasterti mund te huazosh njohuri nga muslimani dhe + te njoftohesh nga muslimani se qfar dote thotë termi "Xhunub" (qe gjithmon gjendesh)

...dhe nese e kupton teorin e Xhunubit ateher do e kuptojsh se nuk e ka obligim asnje musliman te bashkebisedoj me ty...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-12-2007
    Vendndodhja
    Fushë Kosovë
    Postime
    20
    Citim Postuar më parë nga Centaurus Lexo Postimin
    Faleminderit per pergjegjien Fatos

por

Hadithet nuk jan fjala e Zotit e shpallur permes profetve dhe shkruar ne kater librat e tije, por ato jan fjale te njerzve si une dhe ti, qe duhet mire e mire te shoshohen.

D.m.th. leshimi i mjekrres eshte deshire e njeriut e jo vullneti i ZOTIT te Plotfuqishem.

Sic thash me lart, eshte "urdher" i njeriut e jo i Zotit, dhe une i nenshtrohem Zotit e jo njeriut,
    ose me thjesht,

Une besoj ne Zot e jo ne njeri.

Po ju ne cka besoni ?

hehehehe

Nuk e ke kuptuar se cka kam thene shoq, dhe po habitem se si nuk doli deri tash askush qe i ka kuptuar keto fjale:

Mjekrren me lshue asht sunnet (qef, zbukurim, hieshi, mode, pershtatje ose per hater te profetit) , dhe mjekrren me rrue asht farz (obligim, ligj, urdher).

Une te betohem ne cka te duash ti qe kjo eshte e vertet.

Jo jo, na argumento ti neve qe eshte Farz (obligim, ligj, urdher) te leshohet mjekrra, na argumento kete me Kur'an (fjale te Zotit) dhe PA HADITHE (jo me fjale te njerzve, sepse keshtu mundem edhe une t'ia obligoj dikujt deshiren time personale .... edhe une mundem te them Filani i ka thene Fistekut qe Fistekut i ka thene Filani qe Filanit i ka thene Muhamedi a.s. ...

Ta leshojme mjekrren dhe ti shkurtojme mustaqet qe te mos i perngjajme ketyre Prifterinjeve (Popave) Evangelian me poshte ???
    ...
    Nuk eshte e drejt ti bashkangjiteni keto foto ti pershkruani Pejgamberit me njerz te tille.

Faqja 21 prej 36 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pergjigje ndaj atyre qe jane kundra Medh'hebeve.
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 04-10-2009, 05:34
  2. Ligjeratat e cilit dijetar shqiptar i ndegjoni me shum
    Nga AnaH_M në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 418
    Postimi i Fundit: 30-09-2009, 15:54
  3. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  4. Vendimi i fesë mbi mjekrrën
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 25-01-2009, 09:12
  5. Të jesh prind-është obligim, peshë dhe kënaqësi
    Nga Poeti në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 15-03-2007, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •