Close
Faqja 11 prej 36 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 353
    i/e regjistruar Maska e shq_mussl
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    ATY KU JETOHET
    Postime
    91
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Pse idiotizem o "doktor".Po une vetem nje mendim per vehabistat e dhashe.A shume te dhimti ty a?Nese je edhe ti vehabist,atehere e bajsh me shnet.
    EDHE UNE E DHASH NJE MENDIM TIMIN PER IDIOTIZMIN.MOS PO TE DHIMTI EDHE TY ???? NESE JE TI AI IDIOT DHE NESE TE PENGON E MBAJTSH EDHE TI ME SHNET..

UNE ENDE NUK I KAM CUAR ASKUJ TE FALA (NUK KAM SHAJTUR ASKEND PER NENE)

NUK E KAM PER VEHABIT , I KRISHTER , APO I PA FE , E DREJTA E TYRE.

SI DUKET KREJT JANE NJEREZ....
    DHASHTË ZOTI , KOSOVA SHTET ME I FORTË PER KREJT SHQIPËTARËT

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar më parë nga Cleric Lexo Postimin
    Citim ng Goldatinus: Allahut nuk i intereson dukja e jashtme, Allahut i intereson dukja e mbrendshme.

O vella te keshilloj qe te merresh komentimin e ketij ajeti he jo ta komentosh ate vet.
    Qdo kund Allahu ne Kuran nuk e ka ndar Besimin dhe Vepren e mir "ata qe besuan dhe bene vepra te mira..."
    Nderkaq sa i perket dukjes se jashtme natyrisht se nuk ban me u perngja me qafira dhe nuk eshte e vertet se Muhammedi a.s. nuk kan than me leshue mjekrren
    Hadith:"Leshoni mjekrrat dhe shkurtoni mustaqet ne menyr qe te dalloheni nga zjarrputistet"
    Gjithashtu vetem pse nuk shkruan ne Kuran kjo nuk do te thot se nuk eshte obligim sepse kie shum gjera ne Kuran qe nuk shkruajn por qe jan obligim sepse Kurani nuk eshte i vetmi Burim i Islamit por eshte edhe Sunneti i te Derguarit a.s.
    P.sh. A shkrumn ndokund ne Kuran se duhet me u ba synet mashkulli????Jo nuk shkruan askund por eshte obligim qe te behet synet.Pra eshte Obligim i ardhur prej Synetit te Derguarit a.s.
    Ne Kuran na tregohen gjerat e medhaja dhe detajet se si behen ato na i tregon i Derguari a.s.
    P.SH. Kuran:"Faleni Namazin dhe jepne Zeqatin"
    Nga Syneti na tregohet se si te falemi dhe se si mirret abdest dhe sa duhet te jet sasia e zeqatit dhe kjo eshte obligim edhe pse nuk shkrun ne kuran ajo sasi .
    Me Allahun qendron Suksesi
    Cili eshte dallimi midis muslimanit qe mbane mjekerr dhe atij qe nuk mban mjekerr? Nese te dy besojne ne Allahun e Lartemadheruar dhe kryejne obligimet e tyre, mirpo njeri mban mjekerr dhe tjetri nuk mban atehere tek cili qendron perparesia perpara Allahut?

Vetem diqka per sa i perket synetit dhe abdesit. Syneti dhe abdesi jane te hadithe zbatimi i te cilave e rrite pastertine trupore te nje muslimani. Ashtu edhe larja, larja e dhembeve... te gjitha keto ndikojne ne pastertine e muslimanit. Mirpo mjekrra? Qka mendoni ju a e rrite pastertine? Apo qka? Mjekrra e nje muslimani te vertet, eshte e vertet se qdohere eshte e paster( 5 here ne dite e lajne mjekrren) mirpo mjekrra nuk te ben me te paster. Dhe tani pse ne e lajme mjekrren? Normal, per t'a pastruar mjekrren, sepse po nuk e lajme vazhdimisht normal se ajo do te ndotet. Dhe tani le te mendojme pak se qka po na bene mjekrra ne trupin tone. Ajo vetem po na rritet. Dikush ketu tha se ajo na ben te dallojme nga femrat. Une te them te drejten nuk e kam kete problem-te dalloje femren nga mashkulli.
    Pra syneti, pastrimi, abdesi... te gjitha keto e rrisin pastertine e nje muslimani. Po mjekrra? Qka te ben mjekrra? A te ben me te bukur? Apo te ben me te paster? Kuptoni njehere e mire se Allahu nuk te vlereson nga dukja e jashtme por nga dukja e brendshme.
    P.sh. nese nje jomuslimane mban mjekerr atehere, qka? A e vlereson Allahu ate nga mjekrra apo nga veprat? Apo nje i varfer qe beson ne Allahun i cili nuk ka pasur mundesi te shkollohej dhe ka mbetur nje punetore krahu, dhe per te nxjerrur buken e gojes atij i duhet tere diten per te punuar. Dhe ai nuk i ka kushtet per t'u pastruar qdo dite. Mirpo beson ne Zot dhe nuk bene vepra te keqija, sepse siq e dijme varferia eshte shkaktari me i madh i problemeve. Ndoshta ai eshte i papaster fizikisht, mirpo dukja e brendshme e atij e ben qe ai te dallohet nga te tjeret para Allahut( po mendoj nga jobesimtaret). Ai eshte i njejte me qdo besimtare tjeter mirpo eshte gje tjeter qe nuk ka pasur fat ne jete.
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga shq_mussl Lexo Postimin
    EDHE UNE E DHASH NJE MENDIM TIMIN PER IDIOTIZMIN.MOS PO TE DHIMTI EDHE TY ???? NESE JE TI AI IDIOT DHE NESE TE PENGON E MBAJTSH EDHE TI ME SHNET..

UNE ENDE NUK I KAM CUAR ASKUJ TE FALA (NUK KAM SHAJTUR ASKEND PER NENE)

NUK E KAM PER VEHABIT , I KRISHTER , APO I PA FE , E DREJTA E TYRE.

SI DUKET KREJT JANE NJEREZ....
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    Jo jo ,me fal se ti nuk dhe mendim per idiotizmin,por mu drejtove mua,sepse mua me citove.Mua personalisht.Kurse une per vehabit fola e te thash nese je ti i tille e bajsh meshnet.Si duket ja paskem qellu se te paska ra taman.

As une nuk shaje muslimanet dhe as te krishteret,si thua ti"njerez jan".Por kur eshte fjala per vehabit nuk mund ta bejme nje koment te tille.Ata une nuk i numroj ne grupin e njerezve.Dmth.egzistojne njerezit normal ne njeren ane dhe egzistojne vehabit.Jane keto dy grupe qe nuk perkojne njeri me tjetrin.
    Ty te mbetet te zgjedhesh cilit grup i takon.
    Nese je vehabi,tashme veq e din mendimn tim per ta.

Poshte vehabizmit!
    Liri njerezimit!

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Citim Postuar më parë nga Arber gerguri Lexo Postimin
    si duket keni dal pak prej temes
    Jo "bukurosh" jo, veq po t'doket ty q'ashtu se une nuk kam dal prej temes.

Nese (sic po thoni ju) eshte e ndaluar te rruhesh sepse "të rruash mjekrrën do të thotë të ndryshosh formën që ka krijuar Allahu dhe kjo është bindje ndaj Shejtanit", atehere logjikisht qe duhet patjeter te jete e ndaluar edhe ti prejsh thonjet, ti prejsh floket, te pastrosh trupin, te vishesh etj. etj. se edhe kjo (sipas juve "muslimanve" te ri) do te thot te ndryshosh formen qe te ka krijuar Zoti (ZOTI e jo Allah e Illah se keti jemi ne forum Shqiptar e jo Hebreo-Arab).

allahile qka i fusin hunt gjikund o ju kafira si ky Derjansi e ky Centaurus , po ju te qekni si Thiu qe nuk ndjen Aromen e i fut hundet edhe ne M*t
    Pa mare parasysh se cka llapit ti me shoqni, ketu po shihet shum qart qe ju padyshim qe keni dal nga te gjitha rregullat islame, JU NUK JENI MUSLIMAN.
    Kafirat e vertet jeni ju dhe kjo cka po thoni ju va-ha-m*tat po qelbet me ere Thivi deri ne qiell.

Ju Vahabistet jeni fara e Satanit (Shejtanit), per te cilet na ka paralajmeruar profeti Jahja a.s.
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    ATY KU JETOHET
    Postime
    91
    [QUOTE=Daja-GONI;1762569]---------------------------------------------------------------------------------------------------
    Jo jo ,me fal se ti nuk dhe mendim per idiotizmin,por mu drejtove mua,sepse mua me citove.Mua personalisht.Kurse une per vehabit fola e te thash nese je ti i tille e bajsh meshnet.Si duket ja paskem qellu se te paska ra taman.

As une nuk shaje muslimanet dhe as te krishteret,si thua ti"njerez jan".Por kur eshte fjala per vehabit nuk mund ta bejme nje koment te tille.Ata une nuk i numroj ne grupin e njerezve.Dmth.egzistojne njerezit normal ne njeren ane dhe egzistojne vehabit.Jane keto dy grupe qe nuk perkojne njeri me tjetrin.
    Ty te mbetet te zgjedhesh cilit grup i takon.
    Nese je vehabi,tashme veq e din mendimn tim per ta.

Poshte vehabizmit!
    Liri njerezimit
    sa qe mendoj une edhe ata jane njerez , ajo qe te citova as nuk diskutohet po , mirpo nuk te thash cfar idioti por IDIOTIZMI, por edhe une te them edhe une po e them nese me tevertete je idiot e gezofsh.

ate qe thua nuk i shan muslimanet e ke gabim sepse me te vertet i shan ata do te thuash pse ? sepse pik se pari edhe ata jane MUSLIMAN mos e patce ditur , e dyta jane njerez, dhe do te mbeten njerez , nese ti shoku nuk i numeron ne grupin e njerezeve ,eshte e drejta jote ,por nuk ke te drejte te shajsh dikend per NENE.

TANI ZGJIDHE EDHE TI VETE NESE I PERKET GRUPIT TE IDIOTIZMIT E DIN EDHE TI MENDIMIN TIM..

Poshte vehabizmit!
    Liri njerezimit!
    PARULLE KOMUNISTE !!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-01-2007
    Postime
    4
    5. Është transmetuar se: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem i ka mallkuar ata burra që duan të ngjajnë si gratë.” [Transmetuar nga Bukhari]
    Rruajtja e mjekrrës e bën burrin që të duket në fytyrë si grua dhe kështu ai del nga Mëshira e Allahut.

Pash Zotin , cfar te keqe kane grate qe duhet burrat te mallkohen , fundja ruajtja e mjekres ne asnje menyre nuk te ben te dukesh si grua . Fizionomia e gruas dhe burrit dallojne si mali me kodren. Krejt cfar dua te them , pik se pari per mendimin tim ky hadith nuk mund te jete autentik , sepse krahasimi qe ben ky hadith , nencmon grate.
    Dhe per mendimin tim grate jane njerez si puna e burrave. Sikur te kishte qene nje krahasim tjeter psh. " Ai qe nuk mban mjeket nuk eshte musliman" deri diku do te kisha thene se mund te jete e besueshme, por te nencmohet gruaja vetem e vetem qe burri te fitoj ca grada me te larta , me duket se nuk eshte ne rregull.

Pershendetje,
    Është transmetuar se: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem i ka mallkuar ata burra që duan të ngjajnë si gratë.” [Transmetuar nga Bukhari]
    Rruajtja e mjekrrës e bën burrin që të duket në fytyrë si grua dhe kështu ai del nga Mëshira e Allahut

Nuk i duhet grave mbrojtja jote Gostivari. Mua nuk me vret aspak ai hadith. Madje me vjen mire qe ne te ndahen cilesite kryesore te natyres se te dyja gjinive.
    Ekziston edhe pjesa tjeter e hadithit qe thote se Muhammedi a.s i ka mallkuar grate qe duan t'i perngjajne burrave.
    Heqja e mjekrres eshte dera qe te con te nje sere veprimesh te tjera qe i ka ndaluar Islami dhe po perpiqet t'i ndaloje edhe bota sot(homoseksualizmi). Islami na ka mesuar ta mbajme deren te mbyllur.

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar më parë nga Centaurus Lexo Postimin
    Jo "bukurosh" jo, veq po t'doket ty q'ashtu se une nuk kam dal prej temes.

Nese (sic po thoni ju) eshte e ndaluar te rruhesh sepse "të rruash mjekrrën do të thotë të ndryshosh formën që ka krijuar Allahu dhe kjo është bindje ndaj Shejtanit", atehere logjikisht qe duhet patjeter te jete e ndaluar edhe ti prejsh thonjet, ti prejsh floket, te pastrosh trupin, te vishesh etj. etj. se edhe kjo (sipas juve "muslimanve" te ri) do te thot te ndryshosh formen qe te ka krijuar Zoti (ZOTI e jo Allah e Illah se keti jemi ne forum Shqiptar e jo Hebreo-Arab).

Pa mare parasysh se cka llapit ti me shoqni, ketu po shihet shum qart qe ju padyshim qe keni dal nga te gjitha rregullat islame, JU NUK JENI MUSLIMAN.
    Kafirat e vertet jeni ju dhe kjo cka po thoni ju va-ha-m*tat po qelbet me ere Thivi deri ne qiell.

Ju Vahabistet jeni fara e Satanit (Shejtanit), per te cilet na ka paralajmeruar profeti Jahja a.s.
    te them te drejten Centaurus une thjesht nuk jom kunder mjekrres , une e mbaj , praktikoj farzet gjithashtu sunnetet keshtu ,,,,,,,,

e sa i perket neve qe e permendim emrin e ALlahit e jo zot , emri Allah eshte nje emer i veqant jo ne gjuhen Arabe as ne hebreje mire po eshte emer qe krejt bota e quan ashtu , ndersa per emrin ZOT ky i fundit eshte njeri nder emrat e tij e sa per informim Allahu i ka 99 emra
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arber gerguri : 01-12-2007 më 18:48

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    ATY KU JETOHET
    Postime
    91
    Sa Bukur I Fshini Postimet Kur Nuk Ju Pelqen Dicka .. Shum Mire Ja Keni Zanatin.

E Te Nderuar Zoteri Kesaj I Thuan Idiotizem...........

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga shq_mussl Lexo Postimin
    --------------------------------------------------------------------------------------------------

sa qe mendoj une edhe ata jane njerez , ajo qe te citova as nuk diskutohet po , mirpo nuk te thash cfar idioti por IDIOTIZMI, por edhe une te them edhe une po e them nese me tevertete je idiot e gezofsh.

ate qe thua nuk i shan muslimanet e ke gabim sepse me te vertet i shan ata do te thuash pse ? sepse pik se pari edhe ata jane MUSLIMAN mos e patce ditur , e dyta jane njerez, dhe do te mbeten njerez , nese ti shoku nuk i numeron ne grupin e njerezeve ,eshte e drejta jote ,por nuk ke te drejte te shajsh dikend per NENE.

TANI ZGJIDHE EDHE TI VETE NESE I PERKET GRUPIT TE IDIOTIZMIT E DIN EDHE TI MENDIMIN TIM..

PARULLE KOMUNISTE !!!!
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Me keqardhje me duhet te them se (nese ti vehabistet i quan musliman)ti nuk ke haber se kush dhe cka jan vehabistat.
    Ndigjo knej!
    Vehabistat jan kundershtaret me te medhej qe ndonjehere ka pase islami.Jan ata te cileve islami ua ka pa sherrin me se shumti,nga gjith armiqet qe ka pase.Ata jo vetem kan nenqmuar Muhamedina.s. dhe familjen e tije por edhe islamin ne pergjithsi.
    Ata jane fundrrina me e qelbur qe ndonjehere ka njoftur njerzimi,andaj nuk e meritojne te hyne ne specien humane.

Edhe nje gje.
    Ajo cfare ti shkruan ne te dyja postimet e fundit, eshte vetem reakcion ndaj shkrimeve te mia.Eshte kopjim idesh.Andaj mundohu te thuash diqka me fjale tuaja,mos me kopjo.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Daja-GONI : 02-12-2007 më 09:03

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    te them te drejten Centaurus une thjesht nuk jom kunder mjekrres , une e mbaj , praktikoj farzet gjithashtu sunnetet keshtu,,,,,,,,
    O djal i mire,

mjekrra asht sunnet me lshue, dhe asht farz me rrue.

OK ?

e sa i perket neve qe e permendim emrin e ALlahit e jo zot , emri Allah eshte nje emer i veqant jo ne gjuhen Arabe as ne hebreje mire po eshte emer qe krejt bota e quan ashtu , ndersa per emrin ZOT ky i fundit eshte njeri nder emrat e tij e sa per informim Allahu i ka 99 emra
    Lexoje kete:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...0&postcount=15

T'pershendes
    Ndryshuar për herë të fundit nga Centaurus : 02-12-2007 më 17:26
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

Faqja 11 prej 36 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pergjigje ndaj atyre qe jane kundra Medh'hebeve.
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 04-10-2009, 05:34
  2. Ligjeratat e cilit dijetar shqiptar i ndegjoni me shum
    Nga AnaH_M në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 418
    Postimi i Fundit: 30-09-2009, 15:54
  3. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  4. Vendimi i fesë mbi mjekrrën
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 25-01-2009, 09:12
  5. Të jesh prind-është obligim, peshë dhe kënaqësi
    Nga Poeti në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 15-03-2007, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •