Close
Faqja 16 prej 65 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 650
    Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Nje kusht e ke nga une peja. Ma se pari lexoj mire postimet e mia e masandej repliko.
    Une askund nuk thash se eshte e lejuar alkoholi deh nuk ka nevoj te sjell hadithe per kete pune ,une veç te thash se ka gabime ma te medhe nga anetaret e grupeve tuaja .

Tu luta (bera shirk) disa here mos e perziej temen ne lidhje me shiat tash .Ato çfare thone shiat per Ajshen nuk i thojn dervishet nuk i ka thene as Ehlibejti as Imam Aliu e Imamet e tjere.

Lufta ngaterresat ndemjet juve dhe shiave eshte perhapur dhe po perhapet nga extremistat ne te dyja anet.

Mos tu kane perzier kabllat pak o pej mos po e ngaterron muawijen me ndonje ashab tjeter , te kishe me thene per kater khalifet e pare ndoshta te kisha besuar por po thua se muawija ka qene ma i besueshmi tek Muhamedi a.s ;

I kam lexuar disa hadithe per muawijen por kur nuk kam has te kete thene Muhamedi diçka te till , por çkas bon vaki ai muawija i mallkuar kur e ka marr pushtetin ka dite me i caktuar edhe ata qe transmetojn hadithe edhe ata qe shkrujn haditha.

Mjerimi ma i madh tek muslimanet sot eshte se nuk i shohin gabimet e veta por vetem gabimet e te tjereve.
    Disave jau vret syrin se dikush po konzumojka alkohol dhe vjen e ben panike, propagande te madhe. Te njejtit persona nuk i degjon asnjehere duke folur per konzumimin e droges shitblerjen qe e bejn talibancat ne afganistan.
    Me qindra tonelata droge bejn talibancat ne afganistan dhe kurkush nuk thote asgje.
    Ketu ne evrope ku jam ne disa vende jau kane gjet marokanve e algjerianve edhe ne xhamija duke e blere e shite drogen. Mua vete me ka ndodh rasti haxhia me mjekrr te kuqe me ka ofruar qe te blej hashish prej tij.

Une kur shkoj neper qytete ne ato pjese ku jetojn shume marokan e algjerian e mbylli mire makinen edhe alarmin ja bej menjeher dhe perpiqen qe te mos harroj diçka te vlefshme aty .Kur shkoj ne vendet ku jetojn vetem evropianet as qe e mbylli makinen hiç.
    Me tregoni se çfare duhet te them tash simbas ketij rasti qe e ceka, se muslimanet qenkan te keqij apo duhet te kuptoj se ne mesin e muslimanve ka shume njerez qe nuk ju mbahen urdherave te Allahut.

Nuk frigohem qe t'me denoj ,akuzoj ose gjykoj Allahu dhe muslimanet e devotshem. Une jam ma i sigurti ne duart e tyre se e di se nuk anojn nga nje parti apo nga disa pushtetar.

Dijetaret e disa shteteve te lindjes e gjejn nje hajn qe ka vjedh diçka te vogel dhe ja presin doren kurse pushtetarve qe vjedhin me miliona apo miliarda veçse ju kendojn bekime.

Nuk i dua muslimanet me bateria hiç.
    ALLAHU e mallkoft fajtorin, Muavin ose kundershtart e tij , po qysh shtini perqamje ne mes te familjes te Alis e te Ebu Sufjanit kur ata kan qen vllezer sahab kusheri te pejkamberit a.s, e dietart e juj ndoshta kan qen pit kur ekan shkru at histori pa asni fakt , vetem e vetem per me leju shirkin e alkoholin , nuk mu kan perzi kabllat mu jo , muavija ka qen djali i Ebu sufjanit, qe"" kush hin ne shtpi te tij asht i sigurt " ka than pejkamberi a.s., a i din ti regullat e shirkit, a veq ja fit kot , hajmalija asht shirk , tyrbja asht shirk,kurban ne tyrbe me pre asht shirk, meju lut te vdekurit asht shirk, keto sikan vetem shijat po edhe nendega e tyre sufit. ma bon hallall po shum perngjajn shum pak dallim keni ne mes veti,a duhet mu shpu , si dervisht, bima ni argument qe duhet mu shpu diku,nese eki, po kuta maresh ?

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Besoj se dallojne vetem nga certifikata. Madje, shumica nuk kane si ta vertetojne qe i perkasin nje sekti te caktuar...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    ALLAHU e mallkoft fajtorin, Muavin ose kundershtart e tij , po qysh shtini perqamje ne mes te familjes te Alis e te Ebu Sufjanit kur ata kan qen vllezer sahab kusheri te pejkamberit a.s, e dietart e juj ndoshta kan qen pit kur ekan shkru at histori pa asni fakt , vetem e vetem per me leju shirkin e alkoholin , nuk mu kan perzi kabllat mu jo , muavija ka qen djali i Ebu sufjanit, qe"" kush hin ne shtpi te tij asht i sigurt " ka than pejkamberi a.s., a i din ti regullat e shirkit, a veq ja fit kot , hajmalija asht shirk , tyrbja asht shirk,kurban ne tyrbe me pre asht shirk, meju lut te vdekurit asht shirk, keto sikan vetem shijat po edhe nendega e tyre sufit. ma bon hallall po shum perngjajn shum pak dallim keni ne mes veti,a duhet mu shpu , si dervisht, bima ni argument qe duhet mu shpu diku,nese eki, po kuta maresh ?
    Bile kur te pin dikush ka arsye edhe mos me dite diçka me fol jerrem.Po ti çka po pin se spo te lidhen askund fjalet.

Tyrbja haram po thua po pse e bene ashabet vendin ku pushon trupi i Muhamedit a.s , pse aty i vendosen edhe dy khalifat tjere a nuk kane bere shirk ata a.
    Edhe ky muawija yt e ka tyrben ne damask ,disa nga grupet e juaja e vizitojn e disa nga shiat e vizitojn per diçka tjeter.
    Edhe ky muawija i juaji ja ndertoi tyrben Khalifit te trete Osmanit , i bashkoi token apo varrezat e jahudive me xhenetul baki , e mepastaj wehabistat e kane rrenuar ate tyrbe. Vehabistat kane pas deshire dhe kane tentuar me e rrenuar edhe tyrben e Muhamedit a.s
    Per hajmalia tregoju atyre tuve se ata ma se shumti jane marre me to .
    Per dervishet nga tarikati Rifai kam ndegjuar nga nje sheh i tyre se jo te gjithe nga ky tarikat shpohen dhe kjo mesiguri ju ka mbet si tradite dikush ma para ju ka then se duhet te behet keshtu dhe ashtu kan vepruar.Vetem te tarikatit Rifai shpohen edhe vetem nje pjese e tyre edhe kete po mundohem Shehleret e tyre mos me e praktikuar me .
    Jo vetem tek sufistet kane mbete disa tradita qe nuk shkojn me islamin .Islami kur eshte perhap ka shkuar te shume popuj me shume kultura dhe disa grupe i kane perzier disa gjera. Mundohu te gjykojsh drejt edhe nga grupet e juaja sidomos atyre ne Afriken veriore ka adete qe nuk shkojn me islamin.Kam para vete grate marokene algjeriane me tatuazhe neper fytyra , kur i kam pyetur per kete çeshtje disa marokan me kane thene se kto i kane perdorur te vjetrit e tyre per ti larguar shpirtat e keqinj .

Te kthehemi tek muawija dhe kotilla e tij.

Babai (ashtu thojn se nuk dihet me siguri) i muawijes ebu sufjani ishte kryetari i gjithe atyre pabesimtarve dhe armiku kryesor i Muhamedit a.s .

Hindi ishte nena e muawijes e cila dhe urdher te vritet Hamza axha i Muhamedit a.s ,mbasi e vrasin Hamzen ajo jep urdher te prejn ne copa trupin e tij.

Mbasi fiton Muhamedi a.s dhe muslimanet hindi dhe ebu sufjani e shohin se nuk kane kah te shkojn me dhe e pranojn islamin vetem e vetem per ta sulmuar nga mbrenda.

Klyshi i ketyre dyve muawija ja nis njesoj sikur prinderit e tij .
    Ai e gjen nje shkas per ta marr pushtetin vrasjen e Osmanit dhe e fillon luften me Imam Aliun. Te gjithe muslimanet e pranojn Imam Aliun per Prijes veçse muawija me dreqnit e tij jo.

Me dredhi e me gjithçka tjeter e merr njefar pushteti muawija duke ju falenderuar edhe muslimanve te atehershmit qe e tradhtuan Imam Aliu .

Mbas gjithe ketyre muawija fillon edhe ta luftoj edhe Imam Hasanin i pagezuar me xhenet nga Muhamedi a.s dhe ka thene per te se do te jete prijsi te rinjve ne xhenet.

Ky klyshi i hindit dhe ebu sufjanit ka pas dore edhe ne vrasjet e Imam Aliut dhe Imam Hasanit.
    Nuk i mjaftoj muawijes me kto por kishte qejf me e ba edhe nje klysh tjeter per mbret ne vend te tij. As nuk e pyeti kend as nuk u udhezua nga ndonje ashab apo ndonje hadith por e vendosi tja la pushtetin mbi muslimanet jezidit .

Tani nipi i hindit dhe ebu sufjanit jezidi prap ja nis luften sikur te paret e tij .
    Kjo fare krijese me emer jezid tentoi ta vriste Imam Hyseinin kur ishte ne medine , kjo krijese e flliqt jezidi e urdheroi ushtrine e tij qe nipi i Muhamedit a.s ose ti gjunjezohet atij ose ta vrasin.

Ne fushen e qerbelase ushtria e jezidit i vrau i masakroi 72 anetar dhe shoke te Ehlibejtit.
    Ushtria dhe udheheqja me dollovere e "muslimanve" nuk e di a e kan quajtur veten edhe ata sunni i ka bere kto krime

Ate hadith qe e solle shko hiçe emmrin e Muhamedit a.s nga aty dhe hidhe ne VC e shikon se sa te sigurt kane qene muslimanet nga anetaret dhe shtepija e tij.

Ibni tejmija i juaj ai Imami i Imamve kryedietari si po e quani ju eshte munduar te behet advokat i umajadve duke thene se krejt kto luftra ishin te rastesishme ,pahiri po thote ai dijetari i çmendur ibni tejmija.

Pasuesit e ibni tejmijes i permendin luftrat e tij ,mundimet e tij dhe thojn se ky na paska luftuar bidatin dhe ka bere pune te madhe kurse per ata ma te dashurit e Muhamedit dhe Allahut thojn se ka qene vetem rastesi dhe kurr nuk dojn ti permendin mundimet , sakrificat veprat e tyre.

Imam Hyseini nuk e paska luftuar bidatin e umajadve a

Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Bile kur te pin dikush ka arsye edhe mos me dite diçka me fol jerrem.Po ti çka po pin se spo te lidhen askund fjalet.

Tyrbja haram po thua po pse e bene ashabet vendin ku pushon trupi i Muhamedit a.s , pse aty i vendosen edhe dy khalifat tjere a nuk kane bere shirk ata a.
    Edhe ky muawija yt e ka tyrben ne damask ,disa nga grupet e juaja e vizitojn e disa nga shiat e vizitojn per diçka tjeter.
    Edhe ky muawija i juaji ja ndertoi tyrben Khalifit te trete Osmanit , i bashkoi token apo varrezat e jahudive me xhenetul baki , e mepastaj wehabistat e kane rrenuar ate tyrbe. Vehabistat kane pas deshire dhe kane tentuar me e rrenuar edhe tyrben e Muhamedit a.s
    Per hajmalia tregoju atyre tuve se ata ma se shumti jane marre me to .
    Per dervishet nga tarikati Rifai kam ndegjuar nga nje sheh i tyre se jo te gjithe nga ky tarikat shpohen dhe kjo mesiguri ju ka mbet si tradite dikush ma para ju ka then se duhet te behet keshtu dhe ashtu kan vepruar.Vetem te tarikatit Rifai shpohen edhe vetem nje pjese e tyre edhe kete po mundohem Shehleret e tyre mos me e praktikuar me .
    Jo vetem tek sufistet kane mbete disa tradita qe nuk shkojn me islamin .Islami kur eshte perhap ka shkuar te shume popuj me shume kultura dhe disa grupe i kane perzier disa gjera. Mundohu te gjykojsh drejt edhe nga grupet e juaja sidomos atyre ne Afriken veriore ka adete qe nuk shkojn me islamin.Kam para vete grate marokene algjeriane me tatuazhe neper fytyra , kur i kam pyetur per kete çeshtje disa marokan me kane thene se kto i kane perdorur te vjetrit e tyre per ti larguar shpirtat e keqinj .

Te kthehemi tek muawija dhe kotilla e tij.

Babai (ashtu thojn se nuk dihet me siguri) i muawijes ebu sufjani ishte kryetari i gjithe atyre pabesimtarve dhe armiku kryesor i Muhamedit a.s .

Hindi ishte nena e muawijes e cila dhe urdher te vritet Hamza axha i Muhamedit a.s ,mbasi e vrasin Hamzen ajo jep urdher te prejn ne copa trupin e tij.

Mbasi fiton Muhamedi a.s dhe muslimanet hindi dhe ebu sufjani e shohin se nuk kane kah te shkojn me dhe e pranojn islamin vetem e vetem per ta sulmuar nga mbrenda.

Klyshi i ketyre dyve muawija ja nis njesoj sikur prinderit e tij .
    Ai e gjen nje shkas per ta marr pushtetin vrasjen e Osmanit dhe e fillon luften me Imam Aliun. Te gjithe muslimanet e pranojn Imam Aliun per Prijes veçse muawija me dreqnit e tij jo.

Me dredhi e me gjithçka tjeter e merr njefar pushteti muawija duke ju falenderuar edhe muslimanve te atehershmit qe e tradhtuan Imam Aliu .

Mbas gjithe ketyre muawija fillon edhe ta luftoj edhe Imam Hasanin i pagezuar me xhenet nga Muhamedi a.s dhe ka thene per te se do te jete prijsi te rinjve ne xhenet.

Ky klyshi i hindit dhe ebu sufjanit ka pas dore edhe ne vrasjet e Imam Aliut dhe Imam Hasanit.
    Nuk i mjaftoj muawijes me kto por kishte qejf me e ba edhe nje klysh tjeter per mbret ne vend te tij. As nuk e pyeti kend as nuk u udhezua nga ndonje ashab apo ndonje hadith por e vendosi tja la pushtetin mbi muslimanet jezidit .

Tani nipi i hindit dhe ebu sufjanit jezidi prap ja nis luften sikur te paret e tij .
    Kjo fare krijese me emer jezid tentoi ta vriste Imam Hyseinin kur ishte ne medine , kjo krijese e flliqt jezidi e urdheroi ushtrine e tij qe nipi i Muhamedit a.s ose ti gjunjezohet atij ose ta vrasin.

Ne fushen e qerbelase ushtria e jezidit i vrau i masakroi 72 anetar dhe shoke te Ehlibejtit.
    Ushtria dhe udheheqja me dollovere e "muslimanve" nuk e di a e kan quajtur veten edhe ata sunni i ka bere kto krime

Ate hadith qe e solle shko hiçe emmrin e Muhamedit a.s nga aty dhe hidhe ne VC e shikon se sa te sigurt kane qene muslimanet nga anetaret dhe shtepija e tij.

Ibni tejmija i juaj ai Imami i Imamve kryedietari si po e quani ju eshte munduar te behet advokat i umajadve duke thene se krejt kto luftra ishin te rastesishme ,pahiri po thote ai dijetari i çmendur ibni tejmija.

Pasuesit e ibni tejmijes i permendin luftrat e tij ,mundimet e tij dhe thojn se ky na paska luftuar bidatin dhe ka bere pune te madhe kurse per ata ma te dashurit e Muhamedit dhe Allahut thojn se ka qene vetem rastesi dhe kurr nuk dojn ti permendin mundimet , sakrificat veprat e tyre.

Imam Hyseini nuk e paska luftuar bidatin e umajadve a
    ti te koke ´djal xhahil, lexo pak , veq jo te pijanicave libra, mos shkruj ma kurr hiq ti koke xhahil i pa permirsushem , me perde, ALLAHU na rujt.as ni argument nuk e ke te qart.fjal t e kota, qe sa shkrun as ni ajet e as ni hadith nuk e ke pru si argument, fjal e pallavra qka folin neper kafe.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324

Jo Kuranin nuk e zevendsojn me asnje gje as me fjalet e Imamve as me fjalet e Muhamedit a.s .
    Dhe nje here flm

Atehere si e shpjegon ti qe bektashit nuk e agjerojne muajn e ramadanit ky eshte urdher i prer i Allahut te Madheruar

2-183. O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm.
    2-184. (jeni të obliguar për) Ditë të caktuara, e kush është i sëmurë prej jush ose është në udhëtim (e nuk agjëroi), atëherë ai (le të agjërojë) më vonë aq ditë. E ata që i rëndon ai (nuk mund të agjërojnë), janë të obliguar për kompenzim, ushqim (ditor), i një të varfëri ai që nga vullneti jep më tepër, ajo është aqë më mirë për te. Mirëpo, po që se dini, agjërimi është më i mirë për ju.
    2-185. (ato ditë të numëruara janë) Muaji i Ramadanit që në te (filloi të) shpallet Kur'ani, që është udhërëfyes për njerëz dhe sqaruesi i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra). E kush e përjeton prej jush këtë muaj, le të agjërojë, ndërsa kush është i sëmurë ose në udhëtim, le të agjërojë aqë ditë nga ditët e mëvonshme. All-llahu me këtë dëshiron lehtësim për ju, e nuk dëshiron vështërsim për ju. (të agjëroni ditët e lëshuara më vonë) Që të plotësoni numrin, të madhëroni All-llahun për atë se u udhëzoi dhe që të falenderon

Perderisa ju nuk i zevedesoni fjalet e immamve tuaj me fjalen e Allahut te Madheruar
    Ateher kush eshte fakt qe nuk e agjeroni Ramadani ky eshte urdher Nga Zoti yt
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    ska kurfar argumenti ky ,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Per khanin dhe pejen.

Me tregoni se çfare argumenti po doni se .

Ty khan vete pejen kur nuk i ka agjeruar ramazanat e vete e ai te jep pergjigje pse dhe si me argumenta natyrisht.
    Edhe ti pej vete khanin per ato ramazana dhe dite te ramazanave qe si ka agjeruar ai dhe keshtu i gjen argumentat.

Kur te pyesni mire njeri tjetrin dhe ti jepni argumenta njeri tjetrit atehere i kuptoni edhe argumentat e tjereve.

Po ne qofte se nuk i besoni prap njeri tjetrit pyetni ata te grupeve te juaja pse nuk i mbajn shume kushte qe i cakton islami

Hahahahaah se çka po me beni me qesh.

Nuk eshte vetem ramazani kusht i muslimanve eshte edhe zekati por shume pak musliman e permendin se ju dhimbsen parate e tyre.

E hajt ju me argumenta me tregoni pse disa kushte te islamit i permendni e disa tjera gati pothuajse i fshehni.

Me siguri nuk jeni te kenaqur me pergjigjet e mia , une jam xhahil pak i paditur hahahaha.

Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Per khanin dhe pejen.

Me tregoni se çfare argumenti po doni se .

Ty khan vete pejen kur nuk i ka agjeruar ramazanat e vete e ai te jep pergjigje pse dhe si me argumenta natyrisht.
    Edhe ti pej vete khanin per ato ramazana dhe dite te ramazanave qe si ka agjeruar ai dhe keshtu i gjen argumentat.

Kur te pyesni mire njeri tjetrin dhe ti jepni argumenta njeri tjetrit atehere i kuptoni edhe argumentat e tjereve.

Po ne qofte se nuk i besoni prap njeri tjetrit pyetni ata te grupeve te juaja pse nuk i mbajn shume kushte qe i cakton islami

Hahahahaah se çka po me beni me qesh.

Nuk eshte vetem ramazani kusht i muslimanve eshte edhe zekati por shume pak musliman e permendin se ju dhimbsen parate e tyre.

E hajt ju me argumenta me tregoni pse disa kushte te islamit i permendni e disa tjera gati pothuajse i fshehni.

Me siguri nuk jeni te kenaqur me pergjigjet e mia , une jam xhahil pak i paditur hahahaha.
    hajr inshalla ,ALLAHU te udhzoft, ta shtoft besimin,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    hajr inshalla ,ALLAHU te udhzoft, ta shtoft besimin,
    Ishalla Allahu me udhezon dhe ma shton besimin.
    Ishalla Allahu i udhezon shume njerez se shume njerez kane nevoje per udhezim, une e pranoj se kam nevoj per udhezim nuk jam sikur disa qe shtirren sikur jane melaqe veç krahet po ju mungojn ; e ne anen tjeter e kritikojn çdonjeri pa e shiquar veten e tyre ,mangesite e tyre.

Tregoni se sa nga ju jepni zekat ,sa nga ju i ndihmoni te varferit e shume gjera te tjera qe i kerkon islami.

More shyqyr mire po takohem ketu me disa shume te ndritur qe i kryejn te gjitha obligimet .Po habitem si po kan kohe mbas te gjitha obligimeve qe i ka islami po gjejn kohe edhe me u marr me te tjeret.

Sidoqofte edhe ne qofte se merreni me te tjeret duhet te jeni real dhe ti shikoni te gjitha jo vetem disa gjera .
    Ne qofte se jeni real gjejeni me perqindje nga te gjitha grupet se sa njerez nga kto grupe i kryejn obligimet fetare ,cilat grupe i zbatojn disa rregulla ma shume e disa ma pak.

Muslimanet vetem duke i pare realisht gabimet e tyre munden edhe ti permirsojn ,nuk existon ne islam vetem ta lavderojm veten tone dhe ti kritikojm te tjeret.
    Po me vjen keq qe po ju them por situata e rende e muslimanve tash eshte bere nga grupet e juaja qe jane vetem duke e lavderuar veten e veprat nuk jane askund

Ne qofte se agjeroni nuk po agjeroni per mua por per veten e juaj ,njejt vlen edhe per namaz dhe te gjitha obligimet e tjera , nuk e di pse po reklamoheni kinse po beni diçka shume te madhe .Kto jane obligimet e juaja sa i kryeni dhe si i kryeni eshte pune juaje edhe besimtaret tjere sa kryejn obligime dhe si i kryejn eshte pune e tyre.

Mos te harroj tju them se keni nga une shume pergjigje ne postimet e mia kerkoni ma shume dhe i gjeni se nuk kam kohe te shkruaj te njejtat pergjigje disa here.
    Per pyetjet e mia kur po ju pyes diçka as qe po mundoheni te pergjigjeni apo edhe ndoshta nuk dini.

Nje thenie nga Haxhi Bektash Veliu : Muslimanet i kam vellezer nga feja , njerezit i kam vellezer nga njerezimi.
    Mirembetshi dhe Allahu na udhezoft te gjitheve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albprofiler : 23-11-2007 më 17:05

Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Ishalla Allahu me udhezon dhe ma shton besimin.
    Ishalla Allahu i udhezon shume njerez se shume njerez kane nevoje per udhezim, une e pranoj se kam nevoj per udhezim nuk jam sikur disa qe shtirren sikur jane melaqe veç krahet po ju mungojn ; e ne anen tjeter e kritikojn çdonjeri pa e shiquar veten e tyre ,mangesite e tyre.

Tregoni se sa nga ju jepni zekat ,sa nga ju i ndihmoni te varferit e shume gjera te tjera qe i kerkon islami.

More shyqyr mire po takohem ketu me disa shume te ndritur qe i kryejn te gjitha obligimet .Po habitem si po kan kohe mbas te gjitha obligimeve qe i ka islami po gjejn kohe edhe me u marr me te tjeret.

Sidoqofte edhe ne qofte se merreni me te tjeret duhet te jeni real dhe ti shikoni te gjitha jo vetem disa gjera .
    Ne qofte se jeni real gjejeni me perqindje nga te gjitha grupet se sa njerez nga kto grupe i kryejn obligimet fetare ,cilat grupe i zbatojn disa rregulla ma shume e disa ma pak.

Muslimanet vetem duke i pare realisht gabimet e tyre munden edhe ti permirsojn ,nuk existon ne islam vetem ta lavderojm veten tone dhe ti kritikojm te tjeret.
    Po me vjen keq qe po ju them por situata e rende e muslimanve tash eshte bere nga grupet e juaja qe jane vetem duke e lavderuar veten e veprat nuk jane askund

Ne qofte se agjeroni nuk po agjeroni per mua por per veten e juaj ,njejt vlen edhe per namaz dhe te gjitha obligimet e tjera , nuk e di pse po reklamoheni kinse po beni diçka shume te madhe .Kto jane obligimet e juaja sa i kryeni dhe si i kryeni eshte pune juaje edhe besimtaret tjere sa kryejn obligime dhe si i kryejn eshte pune e tyre.

Mos te harroj tju them se keni nga une shume pergjigje ne postimet e mia kerkoni ma shume dhe i gjeni se nuk kam kohe te shkruaj te njejtat pergjigje disa here.
    Per pyetjet e mia kur po ju pyes diçka as qe po mundoheni te pergjigjeni apo edhe ndoshta nuk dini.

Nje thenie nga Haxhi Bektash Veliu : Muslimanet i kam vellezer nga feja , njerezit i kam vellezer nga njerezimi.
    Mirembetshi dhe Allahu na udhezoft te gjitheve.
    ti nuk ke koh po nuk ke edhe nevoj , asni her skam mar pergjigje me deshmi, nuk ke nevoj te pergjigjesh , mur fund ky muhabet , ma bon hallall.

Faqja 16 prej 65 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •