Magjupe keta, e gabele ata...
Magjupe keta, e gabele ata...
Talent wins games, but teamwork wins championships.
Micheal Jordan
Fjala shia gjendet ne disa vende ne Kuran gjendet edhe ne hadithe ,shia do te thote perkrahes ,; me kete fjale permenden edhe perkrahesit per te mire edhe per te keq , nuk do te thote qe eshte fjale magjike apo edhe fjale e keqe. Imam Aliu nuk i ka ndaluar me e quajt muslimanet veten e tyre shia te tij apo shia te Ehlibejtit.Te thash edhe nje here jemi te urdheruar nga Allahu dhe nga pejgamberi a.s qe te jemi perkrahes te Ehlibejtit dhe gjeneratave te para.
Fjalet sunna ,ehli sunna ,ehli sunna we xhemma nuk gjenden ne Kuran hiç por jane vetem ne hadithe , ndoshta ma mire do te ishte te thuhej mesimet e MUHAMEDIT A;S se sa traditat e tij por keshtu e kane vendosur me pare dhe nuk ka kurfare gabimi ketu .
Edhe perkrahesi (shia) edhe sunna (tradita) jane te njejta , njejt eshte sikur muslimanet sikur ata qe jane me tradita te Muhamedit a.s , njejt jane sikur ata qe e kane perkrahur Imam Aliun sikur ata qe e kan perkrahur Muhamedin a.s ;
Edhe nje here po te them sot eshte dallimi me kilometra prej atyre te vertetve qe kane qene atehere.Edhe sauditet e quajn veten se jane me tradita (sunna) por e verteta qendron ndryshe,edhe iranianet e quajn veten se jane me mesime te Muhamedit dhe jane perkrahsa (shia) te Imam Aliut por e verteta eshte pak ma ndryshe.
Edhe une e pi nga nje birre ndonjeher a mos do te thuash se ti je ma i mire apo ti nuk ben gabime hiç ,ti dhe mendimtare sikur ti po mendoni se jeni melaqe a çka.
Juve ju dhemb shume (menjeher ju kap panika) kur e shihni nje musliman qe e pin nje gote raki e ata nga grupet e juaja qe vrasin femije e civile çdo dite nuk ju duket pune e madhe.
Atehere ju harroni ta permendni Kuranin ku thuhet se ne qofte e vret nje njeri pa faj eshte sikur ta vrasesh krejt njerezimin , ,ju harroni ta permendni Kuranin aty ku thuhet se nuk ben te luftohet te vriten femije gra pleq e civila.
Edhe kjo çka beni me ajetet e Kuranit qe i sillni poshte e perpjet per çeshtjet e juaja eshte shume ma gabim se pirja e alkoholit.
Disa ajete te Kuranit kur ju konvonojn juve i sillni ketu e disa qe nuk jane me politikat e juaj i mshefni.
Edhe une po i kerkoj qe sa kohe disa besimtar shume te devotshem melaqe sikur ju qe po e paraqitni veten por veshtire te gjejsh ne kete kohe.
Per muawijen ate te mallkuar mos me fol me ,ani e paska dite te fsheften çfare haditha te trullavt keni se as vete nuk i merrni vesh se çka jane ato hadithe dhe si jane punuar.
Nuk ju vjen keq qe muawija i mallkuar e luftoi prijsin e drejte khalifin e drejt Imam Aliun ;nuk ju vjne keq qe muawija e luftoj Imam Hasanin nipin e Muhamedit a.s per te cilin pejgamberi yne a.s ka thene se eshte prijs i te rinjve ne xhenet.
Ne qofte se kishin luftuar muawija e jezidi me Ebu Bekrin çka do te kishit thene.
rakija ska lidhje me islam hiq, e Muavija kaqen me i besushmi te muhamedi a.s. rrena jan ato historija tekota, aj ka qen shok vlla me alin te dyt ja sahab, ju e quni edhe nanen musimanve Ajshen si jo te morelshme , ne i dojm tegjith si Hsanin e Hysenin per ne te gjith te njejt jan. e ti ku po don me raki, apo e sheh qe se ke asni deshmi hiq kerku, pin raki, gjeje athadith at deshmi se ka drejt ni musliman te pij raki. mesiguri aj qe e ka shkru at histori te Muaviut me Alin , qenka kon pit. ti opet me fjal te kota, ti nuk po mershe hiq,ke te drejt edhe une boj gabime te gjith njerzit pos pejkamberve bajn gabime, te gjith jan gabimqar , hajtash thuaj edhe Alija ka pi raki apo ndoj sahab, nese ti me thush asht rakija hallall, nese qeta e thuash dije se je pabesimtar (qafir).
If My Heart Could Talk,You Would See How Much I Love You.
Kam kulture Shqiptare dhe nuk flas sikur ti ,kete fjalor mbaje per familjen tende dhe rrethin tend ku po mesohesh keshtu.
Eshte tradite e Shqiptarit e atyre qe jane burra te dalin e ti thojn kto fjale parasyve dhe jo te fshehesh mbas kompjuterit aty.
Edhe ti qe fshehesh mbas partive demokratike nuk je ma i mire se wehabistat ,te njejten kulture keni ju .
Edhe vehabistat nuk i dojn Heronjet tane kombtare qe kane qene Bektashi dervish.
Vetem ti kujtojm vellezerit Frasheri ,Bajram Curri ,Isa Boletini ,Ismajl Qemajli ,Qerqiz Topulli ,Hoxha Tasimi etj. etj.Krejt kta heronj ti i quan gabel.
Te gjitha komunitetet fetare tek ne Shqiptaret kane dhene kontributin e tyre per shtetin tone per te drejtat tona edhe ateistat kane dhene kontributin e tyre.
Ka pas raste qe nje komunitet ne nje kohe ka dhene kontribut me te madh e nje kohe tjeter kontibut me te vogel se sa komunitetet tjera.
Nuk eshte nevoja as nuk e kerkon arsyeja e shendoshe qe ne qofte se i takon nje komuniteti patjeter duhet te jesh kunder komuniteteve tjera ,Vetem budallat trullqat mendojn se duhet te jesh kunder te tjereve.
Nje kusht e ke nga une peja. Ma se pari lexoj mire postimet e mia e masandej repliko.
Une askund nuk thash se eshte e lejuar alkoholi deh nuk ka nevoj te sjell hadithe per kete pune ,une veç te thash se ka gabime ma te medhe nga anetaret e grupeve tuaja .
Tu luta (bera shirk) disa here mos e perziej temen ne lidhje me shiat tash .Ato çfare thone shiat per Ajshen nuk i thojn dervishet nuk i ka thene as Ehlibejti as Imam Aliu e Imamet e tjere.
Lufta ngaterresat ndemjet juve dhe shiave eshte perhapur dhe po perhapet nga extremistat ne te dyja anet.
Mos tu kane perzier kabllat pak o pej mos po e ngaterron muawijen me ndonje ashab tjeter , te kishe me thene per kater khalifet e pare ndoshta te kisha besuar por po thua se muawija ka qene ma i besueshmi tek Muhamedi a.s ;
I kam lexuar disa hadithe per muawijen por kur nuk kam has te kete thene Muhamedi diçka te till , por çkas bon vaki ai muawija i mallkuar kur e ka marr pushtetin ka dite me i caktuar edhe ata qe transmetojn hadithe edhe ata qe shkrujn haditha.
Mjerimi ma i madh tek muslimanet sot eshte se nuk i shohin gabimet e veta por vetem gabimet e te tjereve.
Disave jau vret syrin se dikush po konzumojka alkohol dhe vjen e ben panike, propagande te madhe. Te njejtit persona nuk i degjon asnjehere duke folur per konzumimin e droges shitblerjen qe e bejn talibancat ne afganistan.
Me qindra tonelata droge bejn talibancat ne afganistan dhe kurkush nuk thote asgje.
Ketu ne evrope ku jam ne disa vende jau kane gjet marokanve e algjerianve edhe ne xhamija duke e blere e shite drogen. Mua vete me ka ndodh rasti haxhia me mjekrr te kuqe me ka ofruar qe te blej hashish prej tij.
Une kur shkoj neper qytete ne ato pjese ku jetojn shume marokan e algjerian e mbylli mire makinen edhe alarmin ja bej menjeher dhe perpiqen qe te mos harroj diçka te vlefshme aty .Kur shkoj ne vendet ku jetojn vetem evropianet as qe e mbylli makinen hiç.
Me tregoni se çfare duhet te them tash simbas ketij rasti qe e ceka, se muslimanet qenkan te keqij apo duhet te kuptoj se ne mesin e muslimanve ka shume njerez qe nuk ju mbahen urdherave te Allahut.
Nuk frigohem qe t'me denoj ,akuzoj ose gjykoj Allahu dhe muslimanet e devotshem. Une jam ma i sigurti ne duart e tyre se e di se nuk anojn nga nje parti apo nga disa pushtetar.
Dijetaret e disa shteteve te lindjes e gjejn nje hajn qe ka vjedh diçka te vogel dhe ja presin doren kurse pushtetarve qe vjedhin me miliona apo miliarda veçse ju kendojn bekime.
Nuk i dua muslimanet me bateria hiç.
Ska perse o vlla .
Jo Kuranin nuk e zevendsojn me asnje gje as me fjalet e Imamve as me fjalet e Muhamedit a.s .
Po sqarohem diçka .Une nuk jam i caktuar nga ana e bektashive qe ti mbroj apo te flas ne emer te tyre.
Une jam nje anetar i thjesht i ketij forumi dhe e them mendimin tim per shume çeshtje.
Kam pasur dhe kam kontakt ,kam disa shoke hoxhallar dhe disa shoke dervish ,kam lexuar ndegjuar ngapak nga te gjithe.
Mirembetshi dhe Allahu e befte mire gjithkund.
Krijoni Kontakt