Close
Faqja 13 prej 65 FillimFillim ... 311121314152363 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 650
    Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    sikur i gjalli me te vdekurin, akan dallim?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    sikur i gjalli me te vdekurin, akan dallim?
    Ti kam dhene disa pergjigje dhe te kam thene se ti veç se e ke mendimin tend per shume gjera.Ke vendosur per shumçka ti e di edhe ne postimet e para nje viti kur kam biseduar me ty.

Hajt ti me trego se kush eshte i gjalle nga grupi jot se me te vertet po me intereson.

Eshte e vertet se ka disa devijime tek disa sufiste por shumica e tyre jane me traditat e verteta te Muhamedit a.s .

Eshte e vertet se edhe tek shkollat (mezhebet) e tjera ka besimtare te sinqert por jo gjithçka prej tyre eshte me tradita te Muhamedit a.s dhe ka shume devijme nje nder ta.

Gjej te gjalin dhe te vdekurin tani ti pej.

Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Ti kam dhene disa pergjigje dhe te kam thene se ti veç se e ke mendimin tend per shume gjera.Ke vendosur per shumçka ti e di edhe ne postimet e para nje viti kur kam biseduar me ty.

Hajt ti me trego se kush eshte i gjalle nga grupi jot se me te vertet po me intereson.

Eshte e vertet se ka disa devijime tek disa sufiste por shumica e tyre jane me traditat e verteta te Muhamedit a.s .

Eshte e vertet se edhe tek shkollat (mezhebet) e tjera ka besimtare te sinqert por jo gjithçka prej tyre eshte me tradita te Muhamedit a.s dhe ka shume devijme nje nder ta.

Gjej te gjalin dhe te vdekurin tani ti pej.
    unse skom grup, po kush e ndjek rugen e sahabve, synnetin e pejkamberit s. a.v.s , jan ne rrug te drejt , te tjeret e kan kot.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    unse skom grup, po kush e ndjek rugen e sahabve, synnetin e pejkamberit s. a.v.s , jan ne rrug te drejt , te tjeret e kan kot.
    Ti edhe mos me qen me ndonje grup nuk do te thote se je ma i mire se ata qe i takojn ndonje mezhebi (shkolle islamike) .

Krejt pretendojn se jane ne traditat e Muhamedit a.s ne rruge te Ehlibejtit dhe sahabve ,disa pretendojn dhe permendin ma shume vetem sahabet.

Po ku eshte e verteta se .

Pse duhet ti besoj nje sahabi qe ka ndejtur vetem dy vite e fundit me Muhamedin a.s dhe nga ky sahab te kete transmetime te ma shume se 4 mije hadithve.
    Pse nuk duhet te besoj tek Ehlibejti dhe transmetimet e tyre kur kta kane qene me afer ngjarjeve .

Krejt ndasite kane filuar te ndodhin kur ja ka nise umajadet te kerkojn pushtet.
    Prej kesaj kohe muslimanet vete i kane bere ligjet dhe vete kane vendosur se cili duhet te pranohet si dijetar si transmetues i drejt , kane vendos edhe cilin sahab me e dashte ma shume dhe me transmetuar ma shume prej tij .

Pyetje pse duhet te keni ju ne librat e juaja ma shume se 4 mije hadithe te transmetuara nga Ebu Hurejra e ne tjetren ane nuk i keni as 300 apo 400 hadithe te transmetuara nga Ehlibejti.

Kush jau caktoi kete ligj apo kete rruge juve

Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Ti edhe mos me qen me ndonje grup nuk do te thote se je ma i mire se ata qe i takojn ndonje mezhebi (shkolle islamike) .

Krejt pretendojn se jane ne traditat e Muhamedit a.s ne rruge te Ehlibejtit dhe sahabve ,disa pretendojn dhe permendin ma shume vetem sahabet.

Po ku eshte e verteta se .

Pse duhet ti besoj nje sahabi qe ka ndejtur vetem dy vite e fundit me Muhamedin a.s dhe nga ky sahab te kete transmetime te ma shume se 4 mije hadithve.
    Pse nuk duhet te besoj tek Ehlibejti dhe transmetimet e tyre kur kta kane qene me afer ngjarjeve .

Krejt ndasite kane filuar te ndodhin kur ja ka nise umajadet te kerkojn pushtet.
    Prej kesaj kohe muslimanet vete i kane bere ligjet dhe vete kane vendosur se cili duhet te pranohet si dijetar si transmetues i drejt , kane vendos edhe cilin sahab me e dashte ma shume dhe me transmetuar ma shume prej tij .

Pyetje pse duhet te keni ju ne librat e juaja ma shume se 4 mije hadithe te transmetuara nga Ebu Hurejra e ne tjetren ane nuk i keni as 300 apo 400 hadithe te transmetuara nga Ehlibejti.

Kush jau caktoi kete ligj apo kete rruge juve
    ju iboni shirk ALLAHUT; aty asht dallimi mes te gjallit dhe te vdekurit, ,,,,,.............. kond e udhzon ALLAHU ska kush qe e lajdhit , e kush i lytet varezave vetem se ka ber shirk , asht i humbun.
    Ndryshuar për herë të fundit nga pejani34 : 18-11-2007 më 08:26

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    ju iboni shirk ALLAHUT; aty asht dallimi mes te gjallit dhe te vdekurit, ,,,,,.............. kond e udhzon ALLAHU ska kush qe e lajdhit , e kush i lytet varezave vetem se ka ber shirk , asht i humbun.
    Ti prap ja nise me varreza a .

Pyeti ata wehabistat pse nuk i kane rrenuar ashabet varrezat e te pareve te fese, pyetni njehere pse jane varrosur afer varrit te Muhamedit a;s dy khalifet e pare ,pyetni wehabistet pse nuk ja rrenojn varret disa ashabve por mundohen dhe ja rrenojn varrezat e Ehlibejtit

Nuk jane te vdekur ata qe jane afer Allahut , te vdekur jane ata qe jane kunder Profetve dhe Ehlibejtit. Ma te vdekur jane disa lloj lloj dijetaresh dhe pushtetaresh qe gjinden ne lindjen e mesme ne kete kohe se sa ELITA MUSLIMANE e atehershit.
    Ma dobi me ben permendja e emrit te Muhamedit a.s se sa permendja e gjithe atyre "dijetarve" qe gjenden ne arabi saudite edhepse jane te "gjalle" kta "dijetar"

Kend don me e udhezuar Allahu e udhezon , dikend e len me gjallet e dikend me te vdekurit se ashtu kane qejf edhe vete njerezit.

Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Ti prap ja nise me varreza a .

Pyeti ata wehabistat pse nuk i kane rrenuar ashabet varrezat e te pareve te fese, pyetni njehere pse jane varrosur afer varrit te Muhamedit a;s dy khalifet e pare ,pyetni wehabistet pse nuk ja rrenojn varret disa ashabve por mundohen dhe ja rrenojn varrezat e Ehlibejtit

Nuk jane te vdekur ata qe jane afer Allahut , te vdekur jane ata qe jane kunder Profetve dhe Ehlibejtit. Ma te vdekur jane disa lloj lloj dijetaresh dhe pushtetaresh qe gjinden ne lindjen e mesme ne kete kohe se sa ELITA MUSLIMANE e atehershit.
    Ma dobi me ben permendja e emrit te Muhamedit a.s se sa permendja e gjithe atyre "dijetarve" qe gjenden ne arabi saudite edhepse jane te "gjalle" kta "dijetar"

Kend don me e udhezuar Allahu e udhezon , dikend e len me gjallet e dikend me te vdekurit se ashtu kane qejf edhe vete njerezit.
    duhet mu pastru prej shirkut Inshalla , se kot asht , kjo vlen edhe per vehabista a kush jan ata.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga lamb Lexo Postimin
    Mirdita te gjitheve.
    Jam e interesuar te di nga dallojne besimtaret bektashinje nga besimtaret myslyman ???????
    Ju lutem me ktheni pgj sepse eshte nje ceshtje me rendesi per mua.
    Te njejten teme e postova edhe tek komuniteti myslyman por nuk pata asnje pgj.
    shpresoj ne ndihmen tuaj.
    Faliminderit
    ndryshime eshte se bektashinjte pin raki.

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anëtarësuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    p.sh.kur nje njeri vdes ne shtepi para se te dali xhenazja myslimanet nuk nxjerrin kafe kurse bektashinjt nxjerrin dhe pijne raki kjo me duket nje gje e cuditshme por gjithkush ka fene e vet dhe mentslitetin e vet nuk gjykoj asnjeri

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anëtarësuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    p.sh.kur nje njeri vdes ne shtepi para se te dali xhenazja myslimanet nuk nxjerrin kafe kurse bektashinjt nxjerrin dhe pijne raki kjo me duket nje gje e cuditshme por gjithkush ka fene e vet dhe mentalitetin e vet nuk gjykoj asnjeri

Faqja 13 prej 65 FillimFillim ... 311121314152363 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •