Close
Faqja 7 prej 31 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 304
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga SaS Lexo Postimin
    ti hapesi i temes mos u trego shume arrogant !!! kur vine jo besimtaret tek tema e besimtareve nuk thote njeri shut the f up apo ndonje gje tjeter !!! me shume respekt meqe ke edhe bagazh !!! rrofsh per mirekuptimin !!!

persa i perket temes dielli eshte nje nga shume elemente qe na bejne te mundur jeten !!!

sa per te thene eshte edhe uji edhe oksigjeni qe ne thithim !!!

ia kalofshi sa me mire !!!
    i nderuar zotri!

duhet ta njihni shumë mirë se ne temat fetare ne forum ,mbizotron dhuna edhe injoranca enveriste.në ato tema duhet te besosh se "gomari fluturon",edhe ne se nuk e beson nje gje te tillë TE FSHIHET AUTOMATIKISHT POSTIMI.Kjo është toloranca edhe demokracia ne temat fetare.Një mendjendritur i njohur i forumit diku shkruante..."mos mu bej edhe ti si dikush ne forum i cili thote se nuk beson as tek krriçi edhe as tek muhabeti,por beson tek shqiptaria"...ne se per ate legen fetare krriçi edhe muhabeti janë larte shqiptaris,per mua ai është një funderrine antishqiptare e asimiluar me mjeshteri nga feja,ose thjeshte një dashnore isterike e kriiçit apo muhabetit!.

kur flasim për DIELLIN nenkuptojm JETEDHENSIN,MADHESHTORIN ZOTE.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Gjithmone nqs keni durim te lexoni dhe kufiri juaj i "besimit" eshte shume elastik. Nqs deshiron ndonjeri, thjesht me dergoni nje email ... do mundohem te gjej formate elektronike.
    une jam tek kjo kategoria e besimit tejmase elastik, dhe ne fakt bej koleksion librash te kategorise Open Minded.
    po sa per ate punen e Semiramis,
    ta marim me fjale te thjeshta, Semiramis perfaqeson Token?
    kjo me intereson mua, ça emri i veme tokes pune tjeter ajo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    SaS, Dielli quhet ndryshe Zoti i Makrokozmosit, dhe Biri i Zotit te gjithesise.
    Njeriu nga ana tjeter eshte Zoti i mikrokozmosit, qe eshte natyra bimore e shtazore ne toke.
    Pra eshte nje hierarki , qe mund te vazhdoje si lart edhe poshte pafundesisht.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Dielli nuk eshte element i jetes. Jeta eshte element i Diellit. Dielli eshte 99% e gjithe mases se sisemit tone diellor. Biomasa e planetit toke perballe diellit eshte e paperfillshme. Pa diell nuk ka jete...sepse nuk ka diell. Ai eshte vete jeta... ai eshte zoti.
    qe ti beson ne diellin eshte e drejta jote dhe askush nuk nuk duhet te te kundervihet per kete por nje gje dua te me sqarosh,nqs.i tere sistemi yne djellor ka po te njejten burim drite,jete, energjie ose zot(sic e beson ti), perse athere jeta eshte e mundur vetem ne planetin tone,desha tme shpjegosh te lutem perse nuk e kane kete privilegj (ose fatkeqsi) edhe planetet e tjere.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    une jam tek kjo kategoria e besimit tejmase elastik, dhe ne fakt bej koleksion librash te kategorise Open Minded.
    po sa per ate punen e Semiramis,
    ta marim me fjale te thjeshta, Semiramis perfaqeson Token?
    kjo me intereson mua, ça emri i veme tokes pune tjeter ajo
    Tera eshte nena e jetes dhe babai i saj Dielli. Kjo nuk ka pike dyshimi. Pjese e jetes eshte edhe njeriu.
    Po sikur njeriu diku gjate rruges te kete pesuar nje ndryshim, qe e beri me te vecante...qe e ndryshoi perfundimisht. Ashtu si portokalli dhe shega shartohen per te dhene ate portokallin e kuq me shije aq te vecante. Ne kete mes ka shartuesi meriten e tij, ashtu si portokalli edhe dega e sheges...

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga beatles Lexo Postimin
    qe ti beson ne diellin eshte e drejta jote dhe askush nuk nuk duhet te te kundervihet per kete por nje gje dua te me sqarosh,nqs.i tere sistemi yne djellor ka po te njejten burim drite,jete, energjie ose zot(sic e beson ti), perse athere jeta eshte e mundur vetem ne planetin tone,desha tme shpjegosh te lutem perse nuk e kane kete privilegj (ose fatkeqsi) edhe planetet e tjere.
    Si urdheron ta shpjegoj une... Sepse token diellin dhe Ne, na krijoi i madhi Allah. Ai e di me se miri. Tani qe besoj more pergjigjen qe deshe, a jemi te lire te vazhdojme me Diellin?
    Sepse nuk ka ardhur ketu per retorike...por te levdoj Diellin... Jetedhenesin. Ai eshte Ne dhe Ne jemi pjese e tij.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    deri pak kohe me pare nuk lejohej te ngrije koken larte sepse kishin frike se mos ju shkelte syrin zoti.Në këto momente behen perpjekje për "te kontrolluar ate qe beson"(edhe perse kete nuk e duan fetaret).Ndaj nuk munde te themi me siguri ne se nuk ka jete ne miliarda yje qe ekzistojnë.

Toka ndodhet ne largesin e duhur nga dielli ne menyre që ti përshtatet burimit jetsore edhe kjo do te thote se jeten ne toke e dha dielli,ndaj kjo ishte me reale te besohej per JETËDHENSIN ZOTË.me kalimin e kohve zoti u shkeput nga realiteti edhe ju përshtat perrallave asimiluese fetare.

qe te nxjerrin zogjë vezet e pulës,kerkohet temperatura e sakte ..pak më shumë ose pak me pakë ngrohtesi ,aq me shume rriten mundesit e qe te mos dalin zogjet nga veza.besoj se e kuptuat perse nuk pjellin veze planetet rreth nesh?
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 16-11-2007 më 17:15

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

po vazhdoj ketu citimin e pare edhe planetet e tjere kane toke(nene) dhe te njejtin diell(baba) megjithate jeta biollogjike i mungon.ke ndonje shpjegim?
    po, sepse kushtet per jete biologjike ne toke jane optimale.
    Ndoshta ne planetet e tjere jeta biologjike mungon
    por ndoshta, nje lloj tjeter jete ekziston.

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Po pra se Allahu e krijoi jeten vetem ketu dhe jo ne planetet e tjere. Ai e di me se miri. Tani a te vazhdojme ne me diellin apo do te japim akoma llogari ty?

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Per nje arsye shume te thjeshte...Dielli zgjodhi Token per nuse,sepse misteret e Diellit jane te pafundem e rruget e Diellit po ashtu....Rendesi ka Fakti qe Babai Diell zgjodhi Memen Toke per te krijuar jeten....Fale tyre u krijua jeta e fale tyre jeta vazhdon...Pa Diell ska jete....
    I pergjerohem Zotit te madherishem,Diellit,Jetedhenesit,Jetembrojtesit,Ai qe vec fal jete e ngrohtesi e nuk kerkon asgje e jo sic bejne Ca te tjere qe i quajne Krisht apo Allah...
    Dielli na do me dashurine e prindit...Jep e nuk kerkon.....Ne jemi bijte e Tij....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Faqja 7 prej 31 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. John Stevenson
    Nga Xhuxhumaku në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-06-2009, 00:59
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  4. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  5. Dielli s'hyn dot ne bodrume...
    Nga dikeafajtore në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-06-2002, 11:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •