Se pari, te kam korigjuar faktin qe nuk ishte Karl Topia qe Elena Anjoune, por i jati i tij. Shume thone ( perfshi Kadarene) qe babai Karlit qe Tanush Topia. Ne analet e mbeterve te Evropes Lindore (liber i zhdukur) i jati Karl Topise quhet Andrea Topia. Lord i Mathias (Matit).
Se dyti, nuk e kam te qarte si del tek dinastia Merovingeve nisur nga Karl Anjou, per faktin se ketij te fundit i vdiqen qe te gjithe trashegimtaret ne vije direkte. Lidhjet me te largeta qene mbesat (kam nje studim te tere per kete dhe ta jap pemen kur te duash). Karl Topia dhe vellai i tij, ndonese nga nje bije ilegjitime e Charlemagne, qene te te vetmit meshkuj me gjak Anjou qe duhet te pretendonin fronim Francez bile pas vdekjes se ketij.
Thua qe martesa nuk eshte pranuar nga Anjouinet. Qe kur kjo eshte nje factor qe fshin lidhjen e gjakut? Tjetra eshte se, ne se Charlemangne nuk Ii trembej kesaj vije pretenduese per pushtet, perse mori mundimin ta therrase te bijen dhe dhenderrin vetem per ti zhdukur? Bota po beson Serbet te cilet kane kanonizuar nje bizantine Helene De Bordenaux De Bordenaux si Helene Anjou , dhe nepermjet ketij falzifikimi dalin gjak me Anjou dhe me lidhje mbreterore me Francen! Kurse ne duhet ti japim edhe dukatin e Durresin Joanes se Napolit te Polonise e Hungarise si paje, vetem se kisha bizantine na ka qeruar me dashuri nga dokumentat historike!
Per ritin. Eshte interesant fakti qe nje student i orthodoksise pretendon se ritmi nuk ka rol ne ndarjen e kishes, por eshte dogma ajo qe krijoi carjen. Praxia, me sakte praktikimi i fese dhe rituali adhurimit me shume se njohurite teknike jane atributet primare qe ndajne Orodoksine nga Katolicizmi. A nuk thote Sen Maksimi qe “Teologjia pa praktikimin eshte veper e demoneve” ?
PS. Kjo thenje me mahnit gjithmone pasi aplikimi ritualit eshte gjithashtu thelbi e Paganizmit.
Ardian Fortesque kur pohon qe riti katolik eshte me i lashte, niset nga emertimet e sotme katolik-bizantin. Rituali Krishterimit qe i njejte ne origjine. Ishin popujt e vecante qe e “pasuruan” me pjese nga traditat e te pareve, disa here duke i dhene paresi ketyre te fundit permbi dogmen.
Krijoni Kontakt