Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 90
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Citim Postuar më parë nga Ermal 22
    Na o Geri ne italisht

Intercettata a Torino una conversazione choc tra un giovane universitario e un reclutatore
    «Sono pronto a farmi esplodere»

giovanni monaco

Pronto a farsi esplodere a Torino, nel bel mezzo della città che lo ha accolto e lo ha fatto studiare. È questa la storia di un ventunenne albanese che, intercettato dai nostri Servizi, ha dichiarato ad un reclutatore di kamikaze torinese già sotto controllo: «Sono deciso a farmi esplodere come i fratelli musulmani di Londra, ditemi dove e quando. Allah è grande». A raccontare la storia in esclusiva, è stato ieri il quotidiano Torino Cronaca, unica voce stonata in un panorama editoriale che parla solo delle badanti e della multiculturalità.
    Fanatismo, ferocia, follia, certo. Ma anche emulazione. Perché, secondo gli inquirenti della Direzione Centrale per la Polizia di Prevenzione, sarebbero proprio i fatti di Londra ad aver ispirato questo studente universitario. Il ragazzo, tra l’altro, è in Piemonte soltanto da un anno; si è iscritto ad una facoltà umanistica, grazie all’accordo tra Italia ed Albania che riconosce anche da noi la maturità presa nel suo paese. È poi andato a vivere dagli zii, che risiedono in Val di Susa, un tiro di schioppo da Torino e dall’Università. Secondo il segretario nazionale della Lega Nord Piemont, Roberto Cota, «dobbiamo renderci conto, senza buonismo e ipocrisia, che siamo arrivati a uno scontro di civiltà e a una guerra dichiarata all’Occidente. Non entro nel merito del fatto specifico, ma in generale queste notizie di cronaca evidenziano che bisogna effettuare controlli mirati sui cittadini musulmani. È vero che non tutti i musulmani sono terroristi, ma è certo che tutti i terroristi sono musulmani».
    Indignato e perplesso anche l’eurodeputato della Lega Nord Mario Borghezio: «La vicenda di Torino - afferma - apre uno squarcio finora inedito sulla realtà della presenza nella nostra città, come probabilmente altrove in Italia, di “guerrieri di Allah” pronti a ripetere le “gesta” di Madrid e di Londra e di Sharm el Sheikh. Coloro che a fronte delle richieste leghiste di misure incisive per bloccare i terroristi - continua il parlamentare - si perdono nelle inutili e pretestuose polemiche o, peggio, si trastullano con le proposte del voto agli immigrati, sono avvertiti: i kamikaze sono oramai fra noi, pronti a colpire le nostre città».
    Si tratta di un pericolo subdolo, che può arrivare da qualsiasi parte, anche da un ragazzo che in fondo le nostre leggi e le nostre istituzioni hanno coccolato, aiutandolo negli studi e offrendogli la possibilità di un futuro migliore. Se l’albanese non avesse telefonato ad un soggetto già sotto intercettazione, avrebbe potuto tranquillamente proseguire nel suo intento. Andrea Miola, il giornalista autore dello scoop, sottolinea un particolare che in questa vicenda sa di beffa: «Il Pm Onelio Dodero, titolare dell’inchiesta, sta valutando il da farsi. Ma sarà molto difficile poter incriminare il giovane albanese, perché per le nostre leggi non esisterebbero capi d’imputazione per fattispecie simili. Non basta la volontà dichiarata di mettere una bomba, bisogna dimostrare in modo concreto che il soggetto stia per compiere un attentato».
    Però, almeno per espellere chi è pronto a simili follie, ci si augura che questo possa bastare.

[Data pubblicazione: 29/07/2005]

http://www.lapadania.com/PadaniaOnLi...Desc=44992,1,1
    Po juve shkoni si cjapi tek kasapi. Cprisni te thone per shqiptaret ? Mos prisni te thone gjera te verteta ? Gjithmone shqiptaret dhe emigrantet jane quajtur "ekstrakomunitari" ; gjithmone ka ekzistuar racizmi i italianeve kundrejt nesh.

Pika qe duhen vene re nga artikulli me siper qe forumista si ky me siper te mos sjellin me brockulla ne forum ;

1)Artikulli eshte marre nga "La Padania Online" ; LA VOCE DEL NORD

2) Direttore politico: Umberto Bossi ( E njifni kete person apo jo ?)

3) Pse nuk kane dhene emrin dhe te dhenat rreth ketij djali ?

4) Komentet me te shumta ne artikull vijne nga politikane te Leges Nord ?

5) Pse nuk shqyrtohet e gjithe ngjarja per rrethanat si ka ndodhur ?

A mendoni se gjithmone shqiptaret do e hajne sapunin per djath ?

ta ruajm amanetin Maska e deqanas
    Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    diku tjeter
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga karaburuni
    ... Nuk mund t'i kerkosh njerezve te nje besimi te nderrojne besimin brenda disa vjetesh, sepse atehere merr ngjyrat e nje provokimi. ...
    po pse o njerez te mire me i kerkue dikujt qe ta nderroj fene??

a mund te ma thot njeri???

a po u kerkojm ne muslimanet juve qe ta nderroni fene, se ka thene sulltan hamomi??!?!
    po pse ore burra se pengonte anton qunin te luftonte krah me vllezerit e tij musliman kunder gjelatit shka (jo-musliman!!!)- valle eshte i marre ai qe ka shqiptarizmin mbi gjithqka??

@rtp
    do kisha deshiruar qe ne ndonje teme tjeter te kemi mendime te kunderta - jo ketu!
    me plot sinqeritet te them: kjo "fushata" anti-wahabi/anti-mysliman quaje si te duash ka vetem nje qellim - te percane shqiptaret qe ti paraqes para botes ashtu sic kan qef sllavo-ortodokset serbo-grek, pra si bisha te malit, si rrezik per boten e civilizuar...
    dhe perkrahja e kesaj "fushate" mua me duket si ai "hyzmeti" qe po ia bejne politikuajt e se keqes me dosje 500-faqshe dhe shpallje sipas gustos se qeveritarve si tradhetar dhe terrorista...

po ta dhash besen une si vlla, qe po e hetova vllaun tim te jete tradhetar kombi qe do ta vras me doren time, ti do me beson, apo jo?
    me siguri qe po!

at´her pse te mos besosh qe kam edhe nje plumb edhe per vllaun "wahabi" po e hetova qe paraqet rrezik per kombin??
    Ndryshuar për herë të fundit nga deqanas : 15-08-2005 më 08:38
    shihemi n´gjykate

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga karaburuni
    .... Nuk mund t'i kerkosh njerezve te nje besimi te nderrojne besimin brenda disa vjetesh, sepse atehere merr ngjyrat e nje provokimi.

Kerkoj ndihmen tuej!

Une nuk arrij dot ti gjej fjalit ku Albo
    kerkon shqiptaret ti nderrojne besimet!

Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga deqanas

@rtp
    do kisha deshiruar qe ne ndonje teme tjeter te kemi mendime te kunderta - jo ketu!
    me plot sinqeritet te them: kjo "fushata" anti-wahabi/anti-mysliman quaje si te duash ka vetem nje qellim - te percane shqiptaret qe ti paraqes para botes ashtu sic kan qef sllavo-ortodokset serbo-grek, pra si bisha te malit, si rrezik per boten e civilizuar...
    dhe perkrahja e kesaj "fushate" mua me duket si ai "hyzmeti" qe po ia bejne politikuajt e se keqes me dosje 500-faqshe dhe shpallje sipas gustos se qeveritarve si tradhetar dhe terrorista...

po ta dhash besen une si vlla, qe po e hetova vllaun tim te jete tradhetar kombi qe do ta vras me doren time, ti do me beson, apo jo?
    me siguri qe po!

at´her pse te mos besosh qe kam edhe nje plumb edhe per vllaun "wahabi" po e hetova qe paraqet rrezik per kombin??

O loqkamon!

Kjo frika eshte mu si macja e botes kur te vjen ne shtepi,
    per ti permbysur tenxheret !
    Dil thuej mandej se ishte macja,kush te beson?!

Po nuk e pate te ligun brenda,
    ai mesiguri nuk te vjen nga jashte....Ketu qendron puna!

ps.
    Une po te lexoj ketu pari me shume qejf,edhe pse nuk ti kam pa syt
    se cfar ngjyre i ke,jam i sigurte se shpirtin e ke shume te bardhe!
    Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 16-08-2005 më 03:51
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Eshte e vertet se u perzi leshi edhe ne trojet e shqiptarve,prandaj ne asnje menyr nuk duhet te lejojm qe te manipulohemi nga keta mjekrosha,ketyre duhet shpallur luft nuk duhet kun ven me ju lan.Qfar kerkojn keta majmuna ne kosove,une isha per pushime ishin mush rruget me mjekrrosha e me vajza te mbshtjellura ishin ba si popadica.Keto kurr nuk kan qen perpara duhet luftuar keto me te gjitha mjetet.Ndegjova se kur shkojn ne gjamija keta nuk po ju drejtojkan mekes dhe se shume shkurt po u falshin.Me pas fuqin une jau kisha hup rasadin ne krejt rruzullin toksor,po quditem pse shteti nuk merret me keto devijime te shoqris,ketu eshte hyr para e madhe prej elementeve te islamizmit.Ne e dime mir se edhe shkau nuk na ka pengu perkundrazi na ka ndertu gjamija sa han dreqi por shkollat na i ka mbyll,prandaj duhet te jem te kujdeseshem sepse akoma jemi me zorr neper kemb e ketyre majmunave duhet ti fusim ne kopshtin zoologjik.

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Vehabistet ne Kosove jane nje problem serioz qe nuk duhet anashkaluar.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Tmerr !
    Ti mbulojne femijet 7 vjecare me veshje gabelesh,kete mund ti ja bejne vetem kombit tone.... kemi mbaruar si komb !

Babahoxhe: He,si e ke emrin ?
    -Manushaqe .
    -A do ta mbash mbulesen,thuj qe je e lumtur...thuaj PO .
    -Mashallah,mashallah.

Nga prapavija: Albanian muslims,good !

Tmerr !
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 06-04-2012 më 15:52
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Me jepni nja dy granata se ua sheshoj ato koka te mbushura me kalbesira
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga Geri Tr Lexo Postimin
    Me jepni nja dy granata se ua sheshoj ato koka te mbushura me kalbesira
    Trima te mdhenj jeni ju ju lumt ,per ket arsyje jemi kombi me i prapambetur ne bot ,sepse per ti hy ne huj serbis dhe evropes jemi te gatshum te vrasim vellezerit nga gjaku

O Zot fali se nuk din
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Debati i Knusve (gjelave)
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 05:15
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •