Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25
    i/e regjistruar Maska e Akuamarini
    Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,307

"Gjuha shqipe me e vjetra në botë", Agron Dalipaj kundër intelektualeve:Nuk kanë ngelur shtatzanë...

"Gjuha shqipe me e vjetra në botë", Agron Dalipaj kundër intelektualeve:Nuk kanë ngelur shtatzanë...

Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,307

Për: "Gjuha shqipe me e vjetra në botë", Agron Dalipaj kundër intelektualeve:Nuk kanë ngelur shtatza

Peticioni: 'Largoni sharlatanët nga ekrani' (22.02.2024)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akuamarini : 22-02-2024 më 07:51

Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,307

Për: "Gjuha shqipe me e vjetra në botë", Agron Dalipaj kundër intelektualeve:Nuk kanë ngelur shtatza

Historia ndryshon gjdo kohe zbulohen fakte te reja.............

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Për: Intelektualët peticion mediave: Mos u krijoni hapësira studiuesve amatorë e mendimit ndryshe!

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Shqiptarët asnjëherë nuk kanë vuajtur nga injoranca pasi janë popull i zgjuar. Shqiptarët janë mbyllur në një kafaz, u është fshirë kujtesa historike me të parët e tyre, u është mohuar kultivimi i kulturës së tyre breznore të trashëguar që fillon me gjuhën shqipe, dhe janë rrjepur të gjallë vetëm se kanë dashur të mbrojnë me luftë fenë e të parëve të tyre. Injoranca mes shqiptarëve nuk është mall eksporti, është mall importi nga jashtë. Dhe ajo që po ndodh, ajo që i tmerron ata që u kanë mohuar shqiptarëve këto të vërteta nëpër arkivat e tyre sekrete, sot shqiptarët në lirinë e tyre po rrëmojnë ku të mundin për të mësuar të vërtetën e ndaluar.

Unë nuk jam i bindur ende që gjuha shqipe është gjuha më e vjetër në botë dhe nuk ndaj një mendim me të. Por kjo nuk do të thotë, që ai shqiptar nuk ka të drejtë të paraqesë tezat e tija. Apo t'i botojë ato në libra, me shpenzimet e veta. Apo ti sjelli në faqet e forumit shqiptar apo ti mbrojë ne ekranet e televizioneve shqiptare. Ku është e keqja këtu? Ku është shkruar që një profesor apo një akademik ka më shumë liri fjale se sa ai shqiptari me 4 klasë shkollë? Në komunizëm, po. Në demokraci, të gjithë qytetarët shqiptarë gëzojnë të njëjtat të drejta. Ti e unë jemi të lirë të zgjedhim.

Askush nuk e mohon që gjuha shqipe është e lashtë. Askush nuk di të na thotë bindshëm e me fakte se kur lindi si gjuhë. Çfarë prova di ti që nuk i njohim ne të tjerët, që e diskualifikon gjuhën shqipe nga mundësia për të qenë gjuha më e vjetër në botë? Gjuhë të vjetra bota ka patur plot, por shumica e këtyre gjuhëve nuk fliten më sot. Ajo që e bën gjuhën shqipe interesante nuk është thjeshtë lashtësia e saj, por fakti që është ruajtur e trashëguar brez pas brezi deri në ditët tona. Pra është gjuhë e lashtë që vazhdon të flitet. Dhe unë jam i bindur për një gjë, që gjuha shqipe është çelësi që zbërthen misterin e të qenit shqiptar dhe të origjinës tonë. Dhe parë me këtë sy, unë shoh dy grupe interesash: grupet e interesave të atyre që duan të ndalin me çdo kusht zhvillimin e mëtejshëm të kërkimeve albanologjike (Edi Rama dhe qeveria e tij e shkrine institutin e Albanologjisë fare! Dhe kjo nuk është rastësi!) dhe grupit të shqiptarëve të thjeshtë, të apasionuar me kulturën e trashëgiminë e tyre shqiptare, për të mësuar të vërtetën.

Edhe një tezë komplet e gabuar është progres. Pasi si në çdo fushë, njerëzit e suksesshëm dështojnë 10 herë para se të jenë të suksesshëm një herë!

Albo
    Albo teza moderne ne progres per te zberthyer etimologjin e fjales AMERIKE (ha-mer dhe ik) eshte nje teze qe po vjen dita e do pranohet.

Shqiptaret nuk vuajne nga injoranca sepse nuk kuptojne as vuajten dhe as injorancen.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Për: Intelektualët peticion mediave: Mos u krijoni hapësira studiuesve amatorë e mendimit ndryshe!

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Albo teza moderne ne progres per te zberthyer etimologjin e fjales AMERIKE (ha-mer dhe ik) eshte nje teze qe po vjen dita e do pranohet.

Shqiptaret nuk vuajne nga injoranca sepse nuk kuptojne as vuajten dhe as injorancen.
    Arkeologet e huaj ne zbulimet e tyre me te fundit brenda territorit shqiptar, pretendojne se kane zbuluar vendbanime te lashta 8000 vjeçare qe jane vendbanimet me te lashta te njohura deri me sot ne kontinentin plak evropian. Çfare do te thote kjo? Do te thote qe qyteterimi i trojeve ne te cilat banojne shqiptaret sot eshte i lashte, shume here me i lashte se sa e njihnim ne me pare.

Sa akademike dhe arkeologe shqiptare nxituan qe te bejne studime dhe rivleresime te historise shqiptare ne driten e ketyre zbulimeve te reja?

Injorantet me te medhenj ne kete bote jane ata qe e mbajne veten per te ditur dhe bejne nje vesh shurdh e nje sy qorr para realitetit qe ndryshon cdo dite para syve te tyre.

Albo

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Arkeologet e huaj ne zbulimet e tyre me te fundit brenda territorit shqiptar, pretendojne se kane zbuluar vendbanime te lashta 8000 vjeçare qe jane vendbanimet me te lashta te njohura deri me sot ne kontinentin plak evropian. Çfare do te thote kjo? Do te thote qe qyteterimi i trojeve ne te cilat banojne shqiptaret sot eshte i lashte, shume here me i lashte se sa e njihnim ne me pare.

Sa akademike dhe arkeologe shqiptare nxituan qe te bejne studime dhe rivleresime te historise shqiptare ne driten e ketyre zbulimeve te reja?

Injorantet me te medhenj ne kete bote jane ata qe e mbajne veten per te ditur dhe bejne nje vesh shurdh e nje sy qorr para realitetit qe ndryshon cdo dite para syve te tyre.

Albo
    Ah,paskan zbuluar vendbanime 8 mije vjeçare ! Atehere ja hudhem Albo; mundet ta shkruajme pa frike qe ne Shqiptaret jemi nje popull i vjeter 8 mije vjeçar me nje gjuhe 8 mije vjeçare ! A pika ty edhe kolegeve te tu Sazan Gurit edhe albanologut te madh Dalipit.

Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,307

Vendbanimi më i vjetër në Europë i gjetur Lin tërheq vëmendjen e mediave botërore

Oldest Stilted Village in Europe Found Underwater Behind Defensive Spikes

Linku anglisht . https://www.ancient-origins.net/news...illage-0019082
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akuamarini : 22-02-2024 më 19:17

Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,307

Peticioni kundër sharlatanëve të gjuhës shqipe, Latifit i duket i çuditshëm |

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Akuamarini për postimin:

Albo (23-02-2024)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Kocaqi dhe Tupe per peticionin: https://youtu.be/TNPoHT9bBu0
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 27-02-2024 më 00:16

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Imam Huseini a.s., sipas studiuesve perendimore
    Nga ArtanMasa në forumin Komuniteti bektashi
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-08-2019, 11:40
  2. Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 00:13
  3. Liga amatore
    Nga drini fk 2004 në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 22-05-2010, 12:41
  4. Foto amatore te Henes
    Nga baaroar në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-07-2008, 07:55
  5. Çështja shqiptare në polemikat e studiuesve anglezë
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-08-2006, 17:29

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •