Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 125
    i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Për: Shqiptarët në perandorinë osmane

Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    iliria , bukur shumë . Shkrim me vend.

Natyrisht se një okupator , dëshiron që , pasi nuk ka mundësi të kthehet, seë paku të dal I mire.

Askush nuk guxon te shtrembërio historin tone kombëtare për asken , pervec fuqis së argumentit.
    Turqia duhet qe te hap arkivat që ne të mund të marrim sa më shumë faktografi nga koha e okupimit. Aty , ne arkiv, mesiguri gjenden te gjitha shenimet edhe per masakrat qe na kan bere ato bisha barbare ne trojet tona arbërore.

Kili Merturi
    SHQIPERIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Ketu ke nje shkrim timin

http://www.forumishqiptar.com/thread...l=1#post696470

Lexoje dhe do te kuptosh se cfare faktesh historike ka.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Xhemis për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Boll u bere i bezdisshem ne keto diskutime duke na u hequr si flamurtar i shqiptarizmes. Nuk te ka caktuar njeri ty barren e rende te ndash shqiptaret ne turq e shqiptare te vertete, as nuk te ka caktuar njeri detyren te perjashtosh anetaret nga forumi vetem se mendojne ndryshe nga ty. Po vazhdove keshtu, nuk do vazhdosh te jesh me moderator ne kete forum pasi je ne kundravajtje te plote me misionin e ketij forumi, qe ne qender te tij ka fjalen e lire te cdo shqiptari. Dhe te respektosh fjalen e lire do te thote te respektosh edhe fjalen e atij qe nuk mendon si ty, e nuk di aq sa mund te dish ti.
    Meqe paske preferuar te me drejtohesh publikisht: Mua nuk me ka caktuar njeri te ndaj shqiptaret ne turq e ne te vertete sic nuk te ka caktuar ty njeri gjykates nese ndokush e ben. Pra me pak fjale sdo te marr doren ty nese dua te shpreh mendimin tim e konsideraten time ndaj dikujt. Antaret i perjashtoj kur jane halabake e shajne e ofendojne. Jo kur me kundershtojne mua gje qe e ke bere vete ti me kose e me sopate. Ndryshimi midis meje e teje eshte qe une perjashtoj 2-3 ekstremista fetare qe e kane qelbur kete forum ndersa ti shkurtove rradhet e forumit nga te gjithe ata qe sillnin nje mendim te vertete intelektual ketu, nga te gjithe ata qe me te vertete e benin kete forum te vlefshem. Deri sa e ke sjelle kete forum ne kete pike ku e ke sjelle. Te te vije turp qe me permend mua qenien ose jo moderator ne sy te te gjitheve. Une sdo rri tere jete smod ne kete forum, dikush tjeter do vije e do ndihmoje por ty ste takon te flasesh me ate gjuhe me nje njeri qe te ndejti ne krah per 10 vjet rrjesht. Kjo ne shqip quhet mosmirenjohje. Nuk me ka mbajtur moderatorlleku ketu po deshira per te bere dicka (me aq sa kam patur mundesi) per komunitetin virtual. Piji lengun qe i ka mbetur forumit me xhemisa apo eviana.

4. 13 antarët më poshtë falenderuan Darius për mendimin e shprehur në këtë postim:

ajzberg (18-01-2017),bojana (21-10-2015),bsdev (03-03-2017),Deni_Boy (04-12-2017),dielli1 (02-10-2016),Eloh ! (09-01-2021),Foleja_ (22-10-2015),iliria e para (21-10-2015),Meriamun (20-10-2015),SERAFIMI (08-03-2016),Xhabarka (19-09-2016)

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Boll u bere i bezdisshem ne keto diskutime duke na u hequr si flamurtar i shqiptarizmes. Nuk te ka caktuar njeri ty barren e rende te ndash shqiptaret ne turq e shqiptare te vertete, as nuk te ka caktuar njeri detyren te perjashtosh anetaret nga forumi vetem se mendojne ndryshe nga ty. Po vazhdove keshtu, nuk do vazhdosh te jesh me moderator ne kete forum pasi je ne kundravajtje te plote me misionin e ketij forumi, qe ne qender te tij ka fjalen e lire te cdo shqiptari. Dhe te respektosh fjalen e lire do te thote te respektosh edhe fjalen e atij qe nuk mendon si ty, e nuk di aq sa mund te dish ti.

Per temen:

1. Ne Perandorine Osmane nuk ka patur "shqiptare", ka patur vetem "Arnavude" dhe "Arnavudllek". Arnavud mendohet te jete nje reference ndaj familjen Arianiti (Konmeni), familjes me te ngritur fisnike te mesjetes shqiptare. Pra ne syte e osmaneve, "arnavude" ishin ata qe ishin pasardhes se Arianiteve e Konmeneve, dhe Arnavudlleku ishin trojet ku ata banonin historikisht. Qendra e familjes Konmeni ka qene historikisht Durresi.

2. Ne Perandorine Osmane nuk ka patur as "troje shqiptare", ka patur vetem 3 vilajete osmane ku banonin "arnavude" te perzier me grupet e tjera etnike fqinje: serbe, bullgare, rumune, malazez, greke. Keto vilajete osmane ishin vilajetet e Shkodres, Manastirit dhe Ohrit. Ne dekadat e fundit te Perandorise Osmane vilajeti i Shkodres u nda ne dysh, ne vilajetin e Kosoves me qender Prizrenin, dhe ate te Shkodres, me qender Shkodren.

3. Ne Perandorine Osmane nuk ka patur as "gjuhe shqipe" apo "gjuhe arnavude". Ishte e ndaluar me ligj, me ferman (dekret) te Sulltanit perdorimi i gjuhes shqipe, gjate gjithe kohes qe osmanet ishin ne pushtet. Dhe ky ndalim i gjuhes shqipe, prekte jo vetem shkollat shqip, por cdo aspekt te jetes publike si ne administrate edhe ne rruge. Ne asnje prej vilajeteve ku banonin arnavuded shqipja nuk mund te perdorej haptazi ne publik. Gjuha shqipe eshte perdorur vetem brenda familjes dhe ne zonat e largeta rurale, larg qyteteve e qendrave te medha administrative e te banuara. Gjuha e Perandorise osmane ka qene gjuha turke dhe arabishtja. Osmanet u kane lejuar te gjithe fqinjeve tane te drejten e shkollimit ne gjuhen e tyre ametare, pervec shqiptareve.

4. Ne regjistrat e popullsise se Perandorise Osmane nuk figurojne as "arnavudet". Ne to do te gjejme per te tre vilajetet vetem numra per popullsine "osmane", ku futeshin te gjithe qytetaret e vilajeteve te besimit musliman, dhe "greke". Ne grupin e grekerve hynin te gjithe te krishteret e besimit te krishtere orthodhoks. Ekzistonte edhe nje grup me status te vecante, qe njiheshin si "latine", dhe ne te cilin benin pjese te gjithe te krishteret romano-katolike ne kungim me Vatikanin e Romen. Arsyeja perse ky grup gezonte nje status te vecante, pasi keta gezonin mbrojtjen politike, ekonomike, kulturore te perandorise Austro-Hungareze qe kish mundur te negocionte me osmanet kete status. Vendbanimet e tyre ne Vilajetin e Shkodres dhe vete mareveshja njihej si "protektorat-kultura". Me fjale te tjera, Perandoria Osmane nuk u njihte popullsise vendase autoktone identitetin e tyre kulturor.

5. Shqiptaret e sotem nuk jane te gjithe popullsi autoktone. Nje pjese e konsiderueshme e popullsise shqiptare sot ka nje origjine etnike tjeter nga ajo autoktone epirote. Identiteti i popullsise autoktone se ketyre trevave ne mesjete ka qene identiteti epirot i ngritur rreth "Despoteve te Epirit", qe ishin nje grup familjesh fisnike te cileve perandori bizantin u kish dhene titullin "Despote te Epirit". Ne krye te kesaj liste ishte familja Konmeni, pasardhes i se ciles ne mesjete ishte "Gjergji i Madh", Gjergj Arianiti. Gjergj Arianiti ishte ai qe nisi i pari luften kunder osmaneve, para se dhendri i tij i ardhshem, Gjergj Kastrioti te dilte ne skene. Stergjyshi dhe gjyshi i Gjergjit ishin po te paret qe nisen luften kunder pushtuesve latine, me Kryqezaten e IV te latineve, qe solli pushtimin e plackitjen e Konstandinopojes dhe gjithe qyteteve kryesore te Perandorise Bizantine ne Ballkan. Me perfundimin e luftes se Gjergj Kastriotit, ka ndodhur eksodi i madh i popullise autoktone te ketyre trevave, drejt brigjeve italiane dhe Peloponezit. Askush nuk i di shifrat e sakta, por mendohet se te pakten gjysma e popullsise autoktone te kohes u largua nga vendi. (Lexoni amanetin e Joan Muzakes per femijet e tij per kete periudhe qe eshte mbase prova historike me kuptimplote per te kuptuar botekuptimin e parardhesve tane).

6. Eksodi i madh u pasua me politiken e "tokes se djegur" te ndjekur nga osmanet. Kjo politike do te thosh qe Sulltani dhe ushtria osmane duhet te shfarrosnin e digjnin te gjithe popullsine lokale qe u perfshi ne luften e Gjergj Kastriotit kunder osmaneve. Gjithe ato troje qe sot njihen si "Shqiperi e Mesme" u dogjen e shkaterruan, dhe trojet dhe popullsia e vetme qe i shpetuan kesaj politike ishin qytetet ne jug te vendit: Berat, Vlore, Gjirokaster, Permet, Janine, Selanik, etj dhe qytetet qe ishin ne kontrollin e venedikasve, zona e mbi Shkodres dhe qytetet porte te vendit. Ne vitet dhe shekujt ne vazhdim, keto zona te shkretuara do te populloheshin perseri me kolone osmane: popull me origjine te ndryshme etnike, nga cdo cep i Perandorise Osmane, dhe nga levizjet e brendshme te grupeve te caktuara etnike ballkanike: vllenj, bullgare, greke, etj. Pjesa derrmuese e popullsise autoktone qe zgjodhi te qendroje ne vend pa emigruar, vazhdoi te bente jeten ne zonat me te thella malore te vendit, si nje menyre per ti shpetuar cdo kontakti me autoritetet osmane qe perdornin qytetet e vendit si qendra te ndikimit e influences se tyre.

7. Politikat e Sulltaneve dhe administrates osmane ne shekuj kane patur per qellim asimilimin e popullsise arnavude me kulturen osmane. Te gjitha masat e politikat qe ata ndoqen, qe nga ndalimi i gjuhes ametare, tek ndarja ne vilajete te perziera etnike, e deri tek ofiqet dhe pushteti qe u dhane krereve te caktuar arnavude, kishin per qellim qe te perjetesonin kete asimilim. Me perjetesim asimilimi, duhet te kuptojme: fshirjen totale te vetedijes historike te popullsise autoktone mbi origjinen e tyre, dhe pranimin nga ana e tyre te identitetit te ri, identitetit osman. Me nje fjale, osmanet u munduan qe te asimilonin arnavudet ne ate shkalle sa ata te numeroheshin si osmane.

8. Nuk ekziston as identiteti etnik "turk" apo "osman". Identiteti "turk" apo "osman" nuk eshte gje tjeter vecse nje identitet politik e kulturor. Ai nuk perben nje identitet etnik. Identiteti etnik i pjeses derrmuese te qytetareve osmane ishin popuj e vende te ndryshme te Perandorise. Shume shqiptare sot nuk arrijne te kuptojne kete gje, dhe e perdorin identitetin "turk" si nje identitet etnik kur ai nuk eshte i tille. Vete qytetaret turq sot nuk kane nje origjine te perbashket etnike, por jane nje perzierje etnish. Ajo qe kane te perbashket eshte kultura osmane dhe besimi musliman. Edhe kur vjen fjala tek besimi musliman, jo te gjithe qytetaret turq ndajne te njejtin besim sunit. Pjesa derrmues e atyre qe sot ne Shqiperi vetedeklarohen si minoritet "turk", origjinen e tyre etnike e kane nga vende si Siria, Turkmenistani, Egjipti, Irani, e cepa te tjere te Perandorise Osmane.

9. Identiteti "shqiptar" eshte identiteti i ngjizur nga Rilindasit tane si nje parakusht per te rizgjuar vetedijen e popullit te asimiluar shqiptar pas renies se Perandorise Osmane. Identiteti shqiptar nuk eshte i njejte me identitetin e paardhesve tane, identitetin epirot. Shume shqiptare sot bejne gabimin qe i barazojne te dyja dhe pretendojne se shqiptaret e sotem jane epirotet e djeshem. Vetem nje perqindje e vogel e shqiptareve te sotem jane popullsi autoktone qe mund te pretendoje se jane mbartes se te njejtit identiteti epirot si te paret e tyre. Gjeja tjeter qe vlen te permendet ketu eshte se nga kater vilajetet osmane ku banonin shqiptaret, vetem dy prej ketyre vilajeve perqafuan identitetin e ri te rilindjes, identitetin shqiptar: vilajeti i Janines dhe vilajeti i Manastirit. Vilajeti i Shkodres dhe Kosoves ishin vilajetet ku arnavudet iu kundervune dhe luftuan levizjen e Rilindasve tane, pasi e shihnin ate si nje kercenim per identitetin e vetem qe ata njihnin, identitetin osman. Ne keto treva, identiteti shqiptar u perqafua vetem pas kapitullimit te Perandorise Otomane dhe pas shpalljes se pavaresise se vendeve fqinje. Frika nga pushtimi i vendeve fqinje i ktheu edhe keto treva ne perqafues te idese se identitetit te ri "shqiptar" te Rilindjes.

10. Krahas shume perpjekjeve dhe arritjeve te Rilindjes sone Kombetare per te ringjallur vetedijen e humbur te shqiptareve si nje menyre per te luftuar asimilimin osman 5 shekullor, pati edhe disa "romanticizma" qe i degjon dhe lexon nga shqiptaret e sotem shpeshhere. Nje nga keto romanticizma eshte ideja qe shqiptaret e kane luftuar Perandorine Osmane per 5 shekuj dhe asnjehere nuk jane asimiluar prej osmaneve. Faktet historike flasin shume hapur ne kete drejtim qe kjo nuk eshte aspak e vertete. Osmanet ia dolen me sukses qe te asimilojne shumicen derrmuese te popullsise shqiptare me kulturen osmane. Dhe ky asimilim, duket me qarte se kudo, tek fakti se shqiptaret si popull nuk e fituan pavaresine e tyre me lufte, ashtu sic e fituan popujt fqinje. Shqiptaret e asimiluar ne osmane nuk ngriten arme kunder pushtuesit te tyre osman, as pasi perandoria osmane humbi luften me ruset dhe u dorezua ti shiste arnavudet si koka turku ne mareveshjen me ruset ne Shen Stefan. Perkundrazi, shqiptaret u mblodhen ne Prizren, me urdher te Sulltanit, jo per te shpallur pavaresine e tyre, por per te deklaruar boterisht se ata ishin osmane dhe Perandoria Osmane ishte autoriteti i vetem qe ata njihnin. Lidhja e Prizrenit dhe deklarata e saj e deshmojne fare hapur kete gje, ashtu sic e deshmojne ngjarjet qe rrodhen me pas deri ne shpalljen e pavaresise ne leter ne Vlore ne 1912. Per te kuptuar shkallen e bashkepunimit e ndihmes qe shqiptaret i dhane Perandorise Osmane, duhet te sjellim nje thenie ne zhargonin e kohes ne Stamboll ne rradhet e elites politike te vendit: "Perandorine Osmane e mbajne gjalle arnavudet dhe armenet. Arnavudet per luften. Armenet per llogarine."

Problemi me tema te tilla historike eshte se shume pak njerez jane te interesuar te mesojne te verteten historike. Interesi i tyre eshte perligjia e paragjykime te tyre sot.

Albo
    Ti nuk qenke ne terezi fare o njeri. A nuk e kupton ti që po mos të ishte Dariusi në këtë forum asnjë sdo të vinte të lexonte marrëzirat dhe budallëqet që shkruaj unë dhe ti apo të tjerët. Ul kokën dhe respekto ata që dinë dhe ata që kontribojnë, sepse në rastin konkret ti po flet broçkulla. Mbaje forumin me këta tipa që ofendojnë rilindjen kombëtare dhe figurat tona të mëdha.

Turp të kesh ti flasësh Dariusit në atë formë që ti as tek thembra e këpucës nuk i vjen.

Ps. Të përçash forumin për dy tre tipa të paguar prej neo otomanëve..katastrofë.
    Të isha në vendin tënd i kisha flakur me kohë, sepse të parët e tua kanë dhënë haraçin dhe jetën që ti të jesh i lirë sot
    Ndryshuar për herë të fundit nga Meriamun : 20-10-2015 më 15:56
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

6. 2 antarët më poshtë falenderuan Meriamun për mendimin e shprehur në këtë postim:

SERAFIMI (08-03-2016)

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838

Nëse më lejohet si antarë i thjeshtë i këti forumi ti them ca fjale¨.

Ky forum e ka emrin Forumi Shqiptarë, dhe ata që nuk e gjen veten në shqiptarizëm, nuk e di pse futen këtu.

Jam për dialog me seclini që është i drejt dhe korekt në dialog për temen.
    Ne e kemi një ves të keq (veste jan të kqia gjithsesi) që kur njëri vjen me argumente, nëse nuk kemi kundërargumente futemi në ndonjë tmë tjerër ose sulmojmë personin që ka argumentuar.

Unë për vete kam qen i prejashtuar më shum se një her, për fajin që mendoj se nuk e kam bërë, por ishte një antar tjetër që , ne munges argumenti futej ne rrugë që më detyronte tia ktheja me te njëjtin stil.

Jam për përjashtimin e thereve turkofile që jan futut në fazen e dytë të niveleve fetare.

Faza e parë
    njoftohesh me fenë dhe të pëlqejnë ato cfarë dësgjon nga ata që predikojnë. Dhe të bën të lumtur e i do të afërmit dhe rrethin si fazë fillestare e infektimit.

Faza e dytë
    Fillon të futesh me thellë në fe dhe mendon se tani di aq shumë, më shumë se prindërit rrethi ...

Faza e tretë
    Jo që mendon, por bëhesh "më i menquri", vetëm pejgamberi është i barabart me ty. Nuk duron as prindër, as familje, rreth e shoqëri.. (ekstremizmi fetarë)

Përshkrova shkurtimisht fazat.
    Ata qe¨gjenden në fazen e parë, nuk jan të rrezikshëm , derisa nuk futen ne te dytën.
    Ata që jan në fazen e dytë, jan të rrezikshëm dhe kan dy zgjedhje.Nëse filloj të pranojnë arsyen, kthehen ne fazen e parë dhe dlin krejtësisht nga kthetrar fetare.
    Ata që jan në fazen e tretë...jo që jan rreziku i vetes së tyre, por jan rreziku edhe i rrethit, familjes...

Kili Merturi
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

8. 3 antarët më poshtë falenderuan KILI MERTURI për mendimin e shprehur në këtë postim:

bsdev (03-03-2017),SERAFIMI (08-03-2016),skender76 (02-10-2016)

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar më parë nga Albo
    1. Ne Perandorine Osmane nuk ka patur "shqiptare", ka patur vetem "Arnavude" dhe "Arnavudllek". Arnavud mendohet te jete nje reference ndaj familjen Arianiti (Konmeni), familjes me te ngritur fisnike te mesjetes shqiptare. Pra ne syte e osmaneve, "arnavude" ishin ata qe ishin pasardhes se Arianiteve e Konmeneve, dhe Arnavudlleku ishin trojet ku ata banonin historikisht. Qendra e familjes Konmeni ka qene historikisht Durresi.
    Arrnaut eshte emertim Osman qe do te thote "shkon dhe nuk kthehesh" e ka fjalen per luften.Kete e kam gjetur ne nje perkthim nga gjuha arabe e etimologjise se kesaj fjale.Ato e perdornin per shqiptaret sepse keto shqiptaret e jone ishin shume "kokeshkrete".
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Eshte fakt se Arberia e mesjetes, megjith rezistences heroike eshte shpartalluar nga thundra e perandorise osmane.
    pergjate asaj roberie shtazarake nga thundrat mongoloide, popullsia me rrenje epirike eshte masakruar, ka eksoduar neper male dhe pertej bregdeti, e pjesa tjeter e mbetur eshte asimiluar me gjuhe dhe kulture.

Pergjate kesaj roberie, ka pasur edhe dyndje afro-aziatike nga pjeset e dominimit te perandorise osmane, turqia, siria, arabia, iraku, egjipti, armenia, etj. Pjestare te familjeve te ushtrise dhe logjistkes se perandorise osmane.

Gjenet dhe kultura trashegohet nga brezi ne brez, dmth. gjenet mongoloide dhe kultura mongoloide ndjen afersi gjenetike me mongoloidet apo kultura nga kane rrjedhur dhe lavdisin sulltanet dhe ngrefin vithet larte, kurse nga ana tjeter gjenet arberore ndjejne afersi gjenetike me prejardhjen arberore apo epirike lavderojne heroin Gjergj Kastriotin dhe ngrefin koken larte.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar hot_prinz për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Kshu mendonte dhe Enver Hoxha prandaj e mbylli shqiperine neper bunkeret e diktatures.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

1. Ne Perandorine Osmane nuk ka patur "shqiptare", ka patur vetem "Arnavude" dhe "Arnavudllek".
    Albo eshte i papare. Edhe hoxhallaret me ekstrem do ja kene zili.
    Nuk thote qe keshtu jemi quajtur nga sunduesit barbar, por pohon qe nuk ka patur!!!!!!!!!!!!!!!
    Propagande e madhe ketu si nga neoosmanet si dhe nga grekofilet.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Arrnaut eshte emertim Osman qe do te thote "shkon dhe nuk kthehesh" e ka fjalen per luften.Kete e kam gjetur ne nje perkthim nga gjuha arabe e etimologjise se kesaj fjale.Ato e perdornin per shqiptaret sepse keto shqiptaret e jone ishin shume "kokeshkrete".
    Po mire, hoxhe gjysmeanalfabet qe shkruan "shqiptaret e jone" dhe jo "shqiptaret tane" , pse "shkon e nuk kthehesh" qe zotrote e paske gjetur nga gjuha e Allahut paska kuptimin e "kokeshkretit" e jo ate te "mishit per top", si edhe faktikisht i perdorte sulltan-kalifi derr e bir serbi????! Apo, te dridhet buza te nxjerresh ndonje fjale te keqe per derrat Portes se Larte???!
    Pse te mos themi ate qe eshte me e logjikshme dhe afer faktit historik , se fjala "arnavut" s'eshte tjeter perveçse shtremberimi allaturka i fjaler "arvanit", pak a shume siç bejne me fjalen "kaur" qe eshte shtremberimi i fjales "kafir", apo "Istambul" nga "Kostantinopol", etj!!!
    Eshte thjesht turqizem.....nençmuese e poshteruese per Arberit, alias Arvanitasit!!!
    Jarigas

15. Anetarët më poshtë kanë falenderuar jarigas për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Kshu mendonte dhe Enver Hoxha prandaj e mbylli shqiperine neper bunkeret e diktatures.
    Enver Hoxha ne krahasim me profetin tend gjakatar e zemerderr, ishte lule e kaluar lules!!
    Pergjigju pakez Xhemis, ne çfare fushe eshte me i mire islamizmi ndaj komunizmit????
    Na trego pakez ne te tjereve se ç'te keqijash kishte regjimi i Enver Hoxhes, pare nga pikepamja e nje idhujtari te Muhamedit!!!!
    Jarigas

17. 2 antarët më poshtë falenderuan jarigas për mendimin e shprehur në këtë postim:

bsdev (03-03-2017),KILI MERTURI (22-10-2015)

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •