Close
Faqja 10 prej 17 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 162
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Për: Kujt i hyn në punë ateizmi?

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Lexo ketu per shekujt e historise konfliktuale te islamit. http://www.forumishqiptar.com/thread...63#post3804863

Islami qe kur eshte krijuar ka qene fe konfliktuale dhe agresive vetem per shkak te doktrines se saj. Na e nxorre islamin qengj kur dihet mire se cfare gogoli eshte.

Ja po postoj une disa pasazhe te kesaj feje (megjithese jane diskutuar me qindra here ne forum)

Kuran:

4: 76: Sepse ata qe besojne, luftojne per ceshtjen e Allahut, dhe ata qe nuk besojne, lujtojne per ceshtjen e Djallit. Andaj luftoni kunder miqve te Djallit! Dhe dijeni se aftesite e Djallit ne fushebeteje jane te liga.

4: 89: Ata duan qe te beheni jobesimtare, qe te jeni te gjithe te njejte. Mos merrni aske per mik para se te kthehet ne rrugen e Allahut. E nese nuk kthehen, i zini, vritni kudo qe i gjeni.

4: 144: O ju qe besoni, mos merrni nga jobesimtaret miq..

5: 33: Denimi i atyre qe kunddërshtojne Allahun dhe te derguarin e Tij dhe bejne shkaterrime ne toke, nuk eshte tjeter, vetem se te mbyten ose te gozhdohen ose t'u priten duart dhe kembet e tyre te aneve te kunderta. Kjo eshte denimi per ta ne dynja, ne boten tjeter do kene denim të madh.

5: 72: Vertet, jobesimtare jane ata qe thone se "Allahu eshte asgje tjeter, por Mesia, i Biri i Marias"

Postova fare pak sa per ilustrim se ne kote forum jane sjelle kaq shume fraza nga te kuranit sa nuk ja vlen te permenden me. Nese kjo nuk tregon sa konfliktuale eshte kjo fe atehere une sdi cfare tjeter mund te meritoje fjalen konfliktuale.
    Keshtu si e ke nisur me Kuranin, ki kujdes se mos konvertohesh.

Per Perset/Zoroastret ne shekullin e 7 ka gjasa te jene perdorur masa per shkaqe doktrinare. Per lufterat e tjera, gjithe Mesjeta lufte ka qene dhe ndonese i paske hyre Kuranit seriozisht (dhe seshpejti te shikoj te lexosh edhe hadithet), une nuk di ndonje historian serioz qe te pretendoje se paskan qene shkaku i luftrave keto citimet e tua. Paske bere zbulim historik, nisi postimet tek National Geographic qe te botohesh. Urime!

Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ah me kete fjaline e fundit ia ke bere 30 me 0-ro. Cfare njeriu eshte ky/kjo qe se kupton se Jezusi nuk ka thirrur ne dhune ne emer te Tij?!
    Fakti qe Hitleri nuk e vrau kryepeshkopin e Munsterit, tregon qarte se e vetmja rezistence qe Hitelri druhej vertet ishin fetaret katolike. Greku Kostas Gavras dhe te tjere bejne propagande sikur katoliket paskan qene me Hitelrin. Gjergj Fishta yne mund te kete qene me Hitelrin, por kjo jo sepse ashtu i thoshte kisha por sepse Fishta ishte aq larg gjerave qe ndodhnin ne Gjermani dhe ka gjasa te mos e kete ditur fare qe atje po behej holokausti (shumica e njerezve mbas 1943shit filluan te merrnin vesh se cfare po behej me cifutet, me perpara thuhej sikur u fusnin ne kampe pune, jo ne kampe vdekjeje).

https://en.wikipedia.org/wiki/Cathol...o_Nazi_Germany

Citim Postuar më parë nga Kryeplaku Lexo Postimin
    Keshtu si e ke nisur me Kuranin, ki kujdes se mos konvertohesh.

Per Perset/Zoroastret ne shekullin e 7 ka gjasa te jene perdorur masa per shkaqe doktrinare. Per lufterat e tjera, gjithe Mesjeta lufte ka qene dhe ndonese i paske hyre Kuranit seriozisht (dhe seshpejti te shikoj te lexosh edhe hadithet), une nuk di ndonje historian serioz qe te pretendoje se paskan qene shkaku i luftrave keto citimet e tua. Paske bere zbulim historik, nisi postimet tek National Geographic qe te botohesh. Urime!
    Soll Lili leri ironite se nuk jane kothere per dhembet e tua. The qe nuk eshte perdorur, tani na pranoke qe qenka perdorur per Zoroastret dhe perset. Sa per kuranin as qe me hapet barku. E ke te postuar ne forum neper tema te tjera. Ti sdi historian? Pse pretendon se di histori ti? Lere historine dhe veri veshin qilimit te lutjeve e menderes perpjete 5 here ne dite.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Soll Lili leri ironite se nuk jane kothere per dhembet e tua. The qe nuk eshte perdorur, tani na pranoke qe qenka perdorur per Zoroastret dhe perset. Sa per kuranin as qe me hapet barku. E ke te postuar ne forum neper tema te tjera. Ti sdi historian? Pse pretendon se di histori ti? Lere historine dhe veri veshin qilimit te lutjeve e menderes perpjete 5 here ne dite.
    Nuk eshte "ironi" qendrimi i studjuesve boterore mbi islamin, eshte qendrim shkollare perderisa nuk ndryshohet nga fakte te reja. Islami i ka sjelle dobi te pakrahasueshme njerezise ne krahasim me rrendet tjera shoqerore te kohes gjate koekzistences.
    albanish by nature

Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Une pranova ate qe kisha ne mendje tek postimi precedent, nuk ka ndonje risi tek fakti qe sqaroj dicka qe kisha nenkuptuar me pare.

Historian nuk jam, por 60% te mesimeve ne universitet i kam pasur ne historine mesjetare, dhe nja 30% te postimeve ne Forum per historine i kam.... ne shume prej atyre postimeve do gjesh citime te tjera vec Kuranit.

Ti jo vetem qe do behesh mysliman i mire, por do konvertosh edhe te tjeret (sic po mundohesh me mua).

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

"Une nuk e njof ateizmin si nje rezultat, akoma me pak si nje ngjarje; ai kuptohet nga une instinktivisht.
    Une jam shume kurioz, shume i dyshimte dhe shume kryelarte, qe t'ja lejojvetes nje pergjigje te ashper.
    Zoti eshte nje pergjigje e ashper, nje jodelikatese kunder nesh mendimtareve -
    ne thelb madje nje ndalese e ashper: ju nuk duhet te mendoni!"

Nice
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

7. 2 antarët më poshtë falenderuan hot_prinz për mendimin e shprehur në këtë postim:

jarigas (15-09-2015),WesternBlot (15-09-2015)

Citim Postuar më parë nga Kryeplaku Lexo Postimin
    Ti jo vetem qe do behesh mysliman i mire, por do konvertosh edhe te tjeret (sic po mundohesh me mua).
    Se mos perfundon e behesh ateist ore

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Lexo ketu per shekujt e historise konfliktuale te islamit. http://www.forumishqiptar.com/thread...63#post3804863

Islami qe kur eshte krijuar ka qene fe konfliktuale dhe agresive vetem per shkak te doktrines se saj. Na e nxorre islamin qengj kur dihet mire se cfare gogoli eshte.

Ja po postoj une disa pasazhe te kesaj feje (megjithese jane diskutuar me qindra here ne forum)

Kuran:

4: 76: Sepse ata qe besojne, luftojne per ceshtjen e Allahut, dhe ata qe nuk besojne, lujtojne per ceshtjen e Djallit. Andaj luftoni kunder miqve te Djallit! Dhe dijeni se aftesite e Djallit ne fushebeteje jane te liga.

4: 89: Ata duan qe te beheni jobesimtare, qe te jeni te gjithe te njejte. Mos merrni aske per mik para se te kthehet ne rrugen e Allahut. E nese nuk kthehen, i zini, vritni kudo qe i gjeni.

4: 144: O ju qe besoni, mos merrni nga jobesimtaret miq..

5: 33: Denimi i atyre qe kunddërshtojne Allahun dhe te derguarin e Tij dhe bejne shkaterrime ne toke, nuk eshte tjeter, vetem se te mbyten ose te gozhdohen ose t'u priten duart dhe kembet e tyre te aneve te kunderta. Kjo eshte denimi per ta ne dynja, ne boten tjeter do kene denim të madh.

5: 72: Vertet, jobesimtare jane ata qe thone se "Allahu eshte asgje tjeter, por Mesia, i Biri i Marias"

Postova fare pak sa per ilustrim se ne kote forum jane sjelle kaq shume fraza nga te kuranit sa nuk ja vlen te permenden me. Nese kjo nuk tregon sa konfliktuale eshte kjo fe atehere une sdi cfare tjeter mund te meritoje fjalen konfliktuale.
    Biblen zotrote e ke te mbushur me te tilla versete.Ke qef ti derdh te gjitha versetet biblike qe flasin per kete pune?

Se dyti Islami nuk do ishte fe hyjnore nese sdo fliste per luften.Sidomos per kohen kur erdhi profeti Muhamed a.s .Ne ate kohe nuk kishte kinema qe ta shikoje luften ne film.Keshtu qe duke u perballur me perandorite e kohes persen, romake, me arabet pagane apo me hebrenjte Islami erdhi si fe treumfatoreve ndaj te gjitheve dhe historia e vertetoi kete.Islami ja shkundi themelet Persise, Romes, Bizantit, Arabeve, Hebrenjve duke treguar se Zoti eshte aq i madh se profetet e tij te dashur Muhamedin a.s e beri triumfator ndaj gjithe perandoreve dhe perandorive edhe pse ato donin ta vrisnin nuk munden ta vrisnin.Muhamedi a.s ishte nje profet i madh i Zotit sikurse ishte dhe Moisiu i cili luftoi dhe ai me paganet.Pikerisht koha kur hebrenjte dhe Romaket bashkepunonin kunder profetit Jezus kishte mbaruar dhe kishte ardhur koha e ndeshkimit te tyre.Kete se beri askush tjeter pervec profetit Muhamed a.s.

Pastaj nese vijojme e shkojme me pas tek kryqezatat do te kuptojme qe ajetet e luftes ne Islam ishin te domosdoshme kur perfytyrojme thirrjet e Papes per kryqezata dhee sjellja e Salaudinit ndaj Rikardit tregon se sa fe madheshtore eshte Islami.Po te ishte Islami f e luftes nuk do kishim sot serbe e greke ortodoks sepse do i kishte asmiluar me dhune apo do i kishte shfarosur, mirepo faktet tregojne ndryshe, Onufri i zbukuroi kishat ne kohen e Osmaneve.

Gjerat nuk shikohen me urretje por me syrin e kerkuesit te vertetes.Zilia, dhe urretja nuk e lejne njeriun te kuptoje te verteten.

Islami eshte shume i Madh qe ta perbaltin njerez te vegjel.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhemis : 15-09-2015 më 16:03

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar më parë nga hot_prinz Lexo Postimin
    "Une nuk e njof ateizmin si nje rezultat, akoma me pak si nje ngjarje; ai kuptohet nga une instinktivisht.
    Une jam shume kurioz, shume i dyshimte dhe shume kryelarte, qe t'ja lejojvetes nje pergjigje te ashper.
    Zoti eshte nje pergjigje e ashper, nje jodelikatese kunder nesh mendimtareve -
    ne thelb madje nje ndalese e ashper: ju nuk duhet te mendoni!"

Nice
    Nicja shkroi per fene duke njohur krishterimin dhe jo Islamin.Po te kishte njohur Islamin nuk do te kishte shkruar librin vdekja e Zotit qe i referohej Jezusit.Zoti nuk vdes kurre.Asnje nga mendimtaret e sotem nuk ka formuar civilizim sikur formuan profetet e Zotit.Dituria eshte arma me e mire kunder mosbesimit.Sa me shume te njohim krijesat dhe qenien tone njerzore aq me shume do te kuptojme sa madheshtor eshte Zoti.

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Nicja shkroi per fene duke njohur krishterimin dhe jo Islamin.Po te kishte njohur Islamin nuk do te kishte shkruar librin vdekja e Zotit qe i referohej Jezusit.Zoti nuk vdes kurre.Asnje nga mendimtaret e sotem nuk ka formuar civilizim sikur formuan profetet e Zotit.Dituria eshte arma me e mire kunder mosbesimit.Sa me shume te njohim krijesat dhe qenien tone njerzore aq me shume do te kuptojme sa madheshtor eshte Zoti.

Ne fakt Nicja ka qene ne lufte me krishterimin dhe po t'mos kishin qene njerz si Nicja, krishterimi nuk do ishte reformuar dhe ende do e kishte influencen e mesjetes. Sa per islamin, Nicja nuk e ka njohur islamin, por po te jetonte nen influencen e islamit sic ka jetuar nen influencen e krishterimit, do i shkruante jo nje por dy libra per vdekjen e zotit.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Faqja 10 prej 17 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •