Close
Faqja 25 prej 28 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 271
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pėr: Arsyet perse islami eshte fe e rreme - Muhameti u mashtrua nga Djalli !!!

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Dhe kush ma thote kete,nje subjektivist i semure.
    Sa i perket objektivitetit ai nuk ekziston.Ate qe munde ta quash objektivitet,eshte vetem nje reference qe ne te vertet nuk eshte gje tjeter pos konformizem.Cdo qendrim ka subjektivitetin,p.sh. cfar objektiviteti na ofron ti ketu,kur je i lidhur emocionalisht me Islamin ? Per kete mjeket nuk i operojne te afermit...pra, as ti qe sa me shoh qenke i lidhur ne menyre patologjike emocionale me Islamin nuk mundesh te na flasish ne menyre objektive.Madje nuk ke te drejte te flasish sipas shembullit me larte.
    Subjektivitet patologjik dhe konformizem hehe

Hooooo, stop.....gabim teknik !, e kuptoj cka don te me thuash, por e ke kahjen dallash....natyrisht pa vetedije, kjo pasoje e kuptimit tend KAOTIK te gjarave, pasiqe je "rob" i nefsit dhe intelektit....shkocesh mes tyre....

Nuk argumentohet vetkuptimi i vetkuptimit !!!, aksiomi nuk argumentohet o cun !!!.....pikerisht, emocionit i eshte imanent dashuria.....ergo, nje pune qe nuk i jep dashuri, nuk ja ke dhane HAKUN....kurse vetem haku i ben gjerat me VLERE !!!....kur da kuptosh kete, do te lirohesh edhe nga roberia !.....ti nuk e din cka eshte liria e mendjes.....mendon, por nuk je !...shih ne vijim cka don te thote kjo:

Nuk me duhen pyetjet e tua banale.Vete thuani qe sherijati sjell/ka vendosur drejtesi ndersa kemi me larte nje karte diskriminuese mbi baza fetare.E keni parasysh qe cka levderoni,nje sistem te drejtesise feudale ku ka ekzistuar pabarazija juridike...zgjohu te ulet muslimani,leshoja udhen muslimanit...
    Nuk me intereson per kalifet e juaj dhe drejtesije e tyre,por mqns ai tjetri e permendi Sirine ne stilin kane dalur dhe i kane pritur ushtrine muslimane me lule dhe gjendja e tyre ka qene si eshte me mire,e ceka edhe paktin e Omerit pikerisht sepse flitke per Sirine.
    Kaosin e deshmon pikerisht me kete reagim, edhe pse e kuptove se nuk ka diskriminin ne vete ate shembullin qe solle (diskriminim do te ishte ku shpija me e larte e te krishterit te ishte me e ulet se ajo me e uleta e muslimanit), prap po dredhon dhe ik ne nje kahje tjeter ku e ndin vehten me te sigurte, se aty Nuha nuk te gjen....luan "kukamshehes" me mua ti, apo ???....Omeri ra. njihet si "agressiv", por mos e keqinterpreto kete veti karakteri me DITURINE e tije !!!, AI nuk ka qen rob i nefsit, por i kjarte dhe i drejte !!!....andaj edhe te shkruajta, mos sill krahasime jokausale ne kohe dhe vend, por mundohu te qendrosh sa me objektiv, nese e ke muhabeti te HAKU....nese don te besh vetem muhabet se nuk ke pune tjeter, ajo eshte nje sport tjeter kuptohet, por ai sport nuk e ka vendin ketu !

Meso nje here cka eshte ironija,mandej sarkazma dhe ne fund multipelsarkazma....ironin cma paske.
    Je i sigurte se ti i kupton keto mesele ???....tregoju tjereve, jo mua, une e shoh sa i kupton...

Nuk jam duke folur me ndihmen e wikipedias por nen ndikimin e "Radio Vatikanit". E din qe ekziston Radio Watikani ne gjuhen shqipe ?
    Meso nga propaganda e tyre,ata jane mjeshter te zanatit - ta pshurrin krejt propaganden tende ketu dhe te nje milion radio Pendima.
    E sheh qe po te shkyjne prap e mare konvertitet ketu... ne te vertet kunder kujt lufton ketu dite e nate ?

Une mjaft kam mesuar nga propaganda e tyre, dhe jav shoh rrezulltatet, nje nder ta je edhe TI....por e shoh se edhe "lufta" ime po nxjer fruta....pikerisht prap tek TI..

Konvertitet ne hirarkine e propagandes jane ne rrend te tret....rrendi i pare, maja e bajonetes jane "emocionet", ne truallin tone ato quhen skenderbe dhe nane tereza.....rrendi i dyte quhen "injorantet", ai je TI (e shfrytezojne injorancen nepermjet te emocionit, shih cka me shkruajte me larte, perdore tash per vetveten)...rrendi i tret jane konvertitet, ato jane viktimat (keta i kane cullavit krejt, jav kane bere trurin dhall duke ju premtuar xhenetin, shpetimin e perjetshem, ata tjeret, qe jane ne opozite, ata premtojn edhe shfrenime seksuale).....paramendo tash, sa nevoje ka te lodhen iniciatoret, kur para tyre i kane gjith keto ushtare....pra, sakte, ke fole edhe nje fjale te mencme ketu, vatikani eshte MJESHTER.....mjeshtrin aman e ben pervoja, apo ???....lace, dielli, messi e jarushi nuk kan kapacitet ketu te shkyjn asgje, ashtu ti te duket, se je para tyre ne hirarki e i sheh te nevojshem per ndihmen tende, e po ju del pakez krah....si baba qe e mbron birin....

Une nuk luftoje kunder askujt....ndoshta e ke verejt kete moti kohe, por nuk te len "roberia" ta pranosh....une jap nje kontribut qe mendoj se e kam obligim ta jap, sic e kam permende dhjetra here, une jam ketu te ju bej shqiptare.....vetemse mua nuk me nevojitet sllogani "feja e shqiptarit eshte shqiptaria", une nuk jam ketu ne lufte e ta ngrej bajoneten time....nuk ka nevoje !, jetojme ne nje kohe ku pikerisht FEJA nuk eshte faktori numer nje per sigurimin e LIRISE se njerezve, qe me ne fund eshte sfida e njerezise qe nga njeriu i pare....pra, pak a shume, krejt muhabeti sillet rreth LIRISE, dhe njerezit qe kuptojne e kane OBLIGIM te kontribojne per ate, une e shoh kete, dhe vetem per kete eshte angazhimi im ketu !.......kjo eshte arsyeja pse nuk emocionohem aq larte qe te reagoje me affekte, kur une jam nje nga ata qe eshte sulmuar me se shumti ketu !!!

Aaaa ma ngadal,ISISin mbaje ti eshte derivat i Islamit berrllogun mbaje ne shtepine tende.Ne ISIS shkojne tipat si ti xhihadist,dikur i lavderoje.
    Perndryshe ISIS cka eshte duke bere,eshte duke e bere me Muhamedin dhe Islamin ne zemer.Perjashto dergona vajza te reja ne front per sex,me tjerat do te krenohej edhe Muhamedi.
    Perderisa je ne mvaresine mes nefsit dhe intelektit vallahi je i rrezikuar !....duhet me i thyer prangat, qe ta evitosh rrezikun !....perndryshe, une asnjehere nuk i kam lavderuar "djemt" tane se shkojne te arabet....synymi im ka qene pikerisht senzibilizimi per kete problematike qe e diskutoje ketu me ti.......ata nuk kane mundur te dalin nga prangat !, dhe ja ku i ka rrok arsyeja e prangave....qe eshte "instrumentalizimi".....njeqind here kam thane, se islami te edukon ne "individualist" te kulluar....dhe se konsekuenca e fundit e ketij mesimi eshte e verteta absolute "ti do te varesh per kemben tende".....pra, per ata qe kuptojne, nuk ka problem, per ata qe nuk kuptojne, per ata shpresojme ne meshiren e Allahut.....tash numero me kalkulator sa here ne kuran Allahu na garanton per meshiren e TIJE !!!.....e kjo te len te kuptosh, se njeriu eshte shume i dobet, shume i luhatshem, faktikisht i prire te qendroje ne "roberi"....

Cfar krahasime don,te ciles kohe.
    Ne ate kohe tolerance ka pasur me shume ne viset muslimane se sa ne Evrope.Keni qene me te mire dhe cka ?
    Edhe ki nje reagim tipik....nese te kerkoje krahasime, atehere ato te jene objektive, kausale, me te vetmin qellim, per te nxjere vlera te larta nga ato per ti sherbyer LIRISE....jo ROBERISE....kurse nga ISLAMI mund me nxjere VLERA te pafundme....per kete edhe e quaj KULMI I CIVILIZIMIT.....nuk ka nevoje te me kuptosh tash, thjeshte besom se ta them nje te vertete....

Cka eshte diskriminimi per ty ?
    Kufizimi i lirise tende i arsyetuar me kufizimin e mundshem te lirise time nga ty !!!...perderisa ki kufizimi im nga ana jote eshte vetem hipotetik, deri atehere kemi te bejme me diskriminim. E din kush ta argumenton kete ???....natyra jone biologjike, shqip se dije si te ta them, shih ne anglisht termin "hoarding"....njeriu mbledh gjithecka qe eshte e nevojshme per ta siguruar ekzistencen e vet pertej "nevojes" normale....perpjete nuk ka kufij (shih pasaniket, miliarderi me i madh, akoma mendon se nuk ka mjafteushem).....kete "psikoze" e ka sheruar islami, me nje fjale shume te thjeshte, ALLAHU eshte furnizuesi i jot, AI ta garanton ekzistencen tende ne cdo aspekt.....kjo e ka sjelle per shmebull kohen, kur shtepite tona nuk kishin dryna....kur fukaraja nuk i frigoheshi skamjes....

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e lace
    Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Cfare eshte ai "argument" ???

Don argument per nje realitet qe kultivohet aq sa eshte islami ???.....tefsiri eshte shkence ne vete dhe dege studjuese. Nese kete nuk ke aftesi ta perceptosh ne tru, atehere je rrast per te doktori.

Pastaj, sipas krejt studjuesve musliman e jomusliman pejgamberi i muslimaneve ka vdek natyrshem. Kurse une vetem ta tregova absurditetin e hipotezes, pasiqe nuk ka arsye kausale per nje helmim, pasiqe misioni i tije kish perfunduar !.....kjo i ngjan asaj punes me "gurrin" qe e hedh budallai ne uje...e ke kap nje hipoteze amatareske qe qarkullon ne nivelet e uleta kishtare, aty ku ka ngec ora e kohes ne mesjete, e del ne mejdan nder njerez......absurditetin as qe e kupton, pasiqe eshte e kote ti tregohet fshatarit se cka eshte cokollada...perderisa nuk e ka pa, nuk mund edhe ta imagjinoje....

Sill ndonje ajet qe te brengos dhe ta sqarojme neve, nuk ka problem ketu !!!

tung
    O NUhu Musa si gjihmone ti vjen thate,pa ajete,pa argumenta,thjeshte me logjike njerezore dhe trashanike,sa per fshtar,ti sme njeh fare,dhe ketu nuk kuptohet kush eshte fshatari,,,,,,,,,,,,,,,,Nuhu,,, Po me thua qe profeti ka vdek natyshem,,,,po Hadith Bukhariun ku e late ju? eeee? Apo po e hidhni poshte se ju ngec shara ne gozhde? megjithate Nuhu si gjithmone e ke treguar veten se nuk ke argumenta dhe te eshte bere lavzh truri,
    Ja edhe njehere Nuhu sa ka vdek natyrshem Profeti Juaj,,,,, me gjithe premtimin e Allahut per mbrojtje

Premtim I Allahut per mbrojtje MuhameditAIDE:67.O ti I derguar komunikoje ate qe tu zbrit prej Zotit tend,e nese nuk e bene ( kumtimin ne teresi) atehere nuk e ke kryer detyren.Allahu te garanton mbrojtje prej njerezve(prej armiqeve).Allahu nuk ve ne rruge te drejte ate popull qe mohon.
    Tni le te shikojme se sa e ka mbajtur premtimin dhe garantimin ky Allahu I Muhamedit,dhe a ka ardhur Muhamedi si meshire per mbare boten sic pretendohet?
    Tek Hadith Buhari Ndersa ishte mbi krahun e aishes gruas se tije ,Muhamedi vdiq i helmuar nga 1 vajze skllave e cila i pregatiste ushqimin Muhamedit,e helmoi se luftetaret e Muhamedit i kishte vrare babane edhe burrin e saje dhe e kishte marre skllave, dhe ajo per tu hakemarre e helmoi ushqimin e muhamedit, E dinit Kete ? Muhamedi kishte edhe Provues te ushqimit perpara se ta hante ai, Mirepo Muhamedi e hengri ushqimin shpejete,gjithashtu edhe provuesi,,dhe Muhamedi kur pa se Provuesi Vdiq menjehere atehere kuptoi se e kishin helmuar,dhe u perpoqe ta nxirrte ushqimin ,,pra ta villte ,mirepo kishin kaluar disa Minuta,dhe helmi aktivizuar dhe qarkulluar ne organizem,edhe pse Muhamedi Volli pra nxorri ushqimin,por helmi mbeti ne qarkullim,,,Hadithi nuk spjegon kohen por,,pas disa momentesh Hadith Buhari 5/713Muhamedi i thote Aishes ,une po vdes si pasoj e atij ushqimi te helmuar,,,,,, Dhe e dini C'fare hadith buhari 1/427 Muhamedi thote : Allahu i mallkofte hebrnjte,dhe te krishteret qe kane ndertuar objektet e kultit mbi vendet e profeteve,dhe madje ka mallkuar edhe gruan qe i helmoi ushqimin.
    Ja pra sa e ka mbajtur premtimin ky Allahu,ja sa e ka mbrojtur Muhamedin,ja se si ja parashtrojme ne argumetat besimtareve,,,, Pra sic e shini premtimi ka qene fantazi e Muhamedit,dhe njerezit ne menyre te cuditeshme faktet I kane para syve edhe nuk I shohin.

Nuhu nqs se jep pergjigje pergjigje me Ajete dhe mos fol dokrra ose mohoi Adithet nqs se do

Lufta Muhamedi

Ja perse Muhamedi kishte qef Luften dhe se si jepte urdhera per lufte pa meshire.
    ENFALE: 65 O pjekamber! Nxiti besimtaret per lufte.Nese jane prej jush njezet te durueshem,(trim ate fuqishem),do ti mundni dyqind,e nese jane njeqind,do ti mundni njemije,sish qe nuk besuan,per shkak se ata jane njeres qe nuk kuptojne (pse luftojne).
    Sqarimi: Sic e shikoni ky eshte nje urdher I paster lufte,dhe duke abroguar Ajetin e Suretu el MAIDE: 99 I derguari nuk ka tjeter obligim vetem te kumtoj (shpalljen). Tani ky Muhamedi ka vetem per detyre Shpalljen c’fare kerkone ne lufte ky? Kete e ka derguar allahu si Meshire,c’fare kerkone ne lufte ky? Babezia e tije per lufte shkon edhe me tej kur shpall kete kete Ajet:
    ENFALE :67 per asnje pejgamber nuk qe me vend te kete rober derisa te kete dermuar me lufte (Armikun) ne toke.
    Pra ky Zoteria e do luften ne mbare token,por ka nje problem se ka harruar se net e gjithe kuranin shtiret si : Jam qortues,pergezues,kumtues,nuk eshte obligimi I pejlamberit ti drejtoj njerezit ne rruge te drejte,Zoteria ka harruar se ka shpallur kete Ajetin ketu:
    A’RAFE: 188 Tuaj:’une nuk kam ne dore per veten time asnje dobi,as ndonje dem pos cka do Allahu.Sikura ta dija te fshehten,do te shumoja per vete te dobishmet,e nuk do me prekte gje e keqe.Une nuk jam tjeter vetem se qoretues dhe pergezues per njerezit qe besojne.
    Sqarim: Tani ky qoretuesi dhe pergezuesi c’fare do qe I udhezon njerezit per lufte? Aq me teper qe eshte vetem per besimtaret,C’fare do ky me idhujtaret,me jo besimtaret,me qafiret,me kurjeshit, etj,etj,? Por babezia e tije shkon edhe me tej dhe intesifikon gjake derdhjen duke sulmuar njeres te pa armatosur.dhe te pafajshem,tregetaret,kurejshit,etj,etj Ja Fakti shikoni si I nxit njerezit ai:
    ENFALE: 7 :Perkujtoni kur Allahu ju premtoi nje prej dy grupeve se eshte e juaja,e ju deshironit tju takoj ai (grup) I pa aramatosur,Ndrsa Allahu me premtimet e tija ta vendos te verteten,e te zhduk ne themel,mbeturinen e Mohuseve.
    Sqarim: Pra ketu kuptohet qe edhe pse ata ishin te pa armatosur,dhe ndjekes te Muhamedit kerkonin takim me kete grup,ai ja vesh Allahut pergjegjesin per shfarosje,dhe per grabitje pasi ky grup ishin trgetar,Tani lind pyetja: kur Allahu e udhezon ate popull qe do,dhe le ne humbje ate qe do,perse ky Qortues,pergezues,vetem per besimtaret merr rrolin e Allahut? Apo e Harroi Ajetin e shpallur me pare?,,,Nejse shikojme se si genjen Muhamedi me kumtese sepse kur ndodhi kjo ai ishte ne Meke,dhe ne Medine shikoni si shfajesohet Muhamedi pasi gjasme kishte pare enderr dhe doli bllof pasi mashtroi ndjekesit e tije se grupi qe do sulmonin ishin te paket ne numer.Ja Ajeti:
    ENFALE:43 Dhe (perkujto) kur Allahu ti deftoi ty ata ne enderr,te paket ne numer,e sikur ti deftonte shume,ju do te dobesoheshit e do te grindeshit per ceshtjen( e luftes)por Allahu ju shpetoi.
    Sqarim: Nenvizimi ,Allahu ju shpetoi, kjo nuk bene sens,Zoti asnjehere nuk bene mashtrime,Zoti asnjehere nuk do ta bente nje gje te tille per nje grup besimtaresh,e ti conte drejt vdekjes me mashtrim,,,nejse,,, por A e vini re se si ai Ja Vesh Allahut pergjegjesin per enderren qe ai pa se ata ishin te paket ne numer,dhe fakti eshte se Myslimanet nuk munden dote ti grabisnin karvanet qe sulmuan pasi ata ishin te shumte ne numer,dhe profecia dhe endra e Muhamedit doli huq,dhe per tu shfajesuar Muhamedi Zbriti ate Ajetin me siper duke thene se Allahu e beri qellimishte qe ma nxorri ashtu ne enderr,,,,,Kjo eshte sa Apsurde por edhe qesharake,injoranca ne vitet 620 ka qene e madhe ne meke edhe ne medine,,dhe kjo injorance vazhdon akoma me tej, perseri pyetja : pse e sulmoi karvanin tregetare Muhamedi? Duke ditur se eshte vetem qortues,pergezues? Por Babezia per Lufte dhe placke shkon edhe me tej:
    Perpara se Muhamedi te shpallte disa nga ajetet e siperpermendura kishte nje arsye shume te forte perpara se te nxiste njerezit per lufte,ai me pare kishte shpallur kete ajet,dhe e kishte me aq ngut sa e nisi suren ENFALE direkte me nje ajet mjaft te bukur,
    ENFALE: 1 Te pyesin ty (Muhamed)per placken e( fituar ne lufte) Thuaj:”Placka(menyra e ndarjes se saje) eshte ceshtje qe I takon Allahut dhe te derguarit,Prandaj kini frike Allahun,permiresoni gjendjen e unitetin tuajdhe nese jeni besimtare,respektone Allahun dhe te derguarin e tije.
    Thirjet per lufte ne Suren ENFALE qe nga 1 dhe vazhdojne: 7,12,13,39,43
    Le te bejme nje kumtes te ketyre ajeteve Brenda kesja sureje.
    ENFALE:12.e ju gotini ne qafe e larte,meshonjuni atyre ne cdo gjymtyre,
    13: Kete (ndeshkim per ta) ngase kundershtuan Allahun dhe te derguarin e tije,nuk ka dyshim se Allahu eshte ndeshkimforte.
    39,Luftoni ata derisa te mos mbetet idhujtari,I tere adhurimi te behet vetem per Allahun.
    Sqarim: Tani nga te gjitha keto sure,ajete ,sidomos suretu ENFALE Po ti marresh ne rend kronologjik,dhe se si fillon me ajetin 1 per ndarjen e plackes e cila sipas muhamedit I takon Allahut edhe Muhamedit,ku ndermjet kesaj edhe presjoni dhe frika qe I shtie njerezve duke thene kini frike Allahun etj, ka edhe nje gje shume te bukur me pas tek sure ENFALE Ajeti 41 por para se te shkojme tek Ajeti 41 do tju rikujtoja nje sure tjeter interesante e cila eshte perpara disa sure para ENFALE
    BEKARE:106,Ne nuk abrogojme (pezullojme) asnje nga argumentet tona,apo ti hedhim ato ne harrese e te mos sjellim edhe me te dobishem se ai,ose te ngjashem me te.a nuk e ke ditur se Allahu eshte i plotefuqishem per c'do send?
    Ju kujtoj se Nenvizimet kane per qellim komentin sqarues nga ana ime.
    Tani shikojme se si tek Sureja ENFALE Ajeti 1 ndaraja e plackes I takon Allahut dhe Muhamedit, Tani tek ENFALE 41 e shton dozen e ambicjes se tije duke sjelle nje ajet shume te dobishem per Muhamedin ja Sureja:
    ENFALE:41 Ju (Besimtare) ta dini se nje e pesta e asaj qe e fituat nga donje send, I takon (perkujtuesve te) Allahut,te derguarit te tije,te afermeve te tije(te derguarit) jetimeve,nevojtareve,dhe atyre ne megrim,(Ky eshte percaktim i Zotit) nese i keni besuar Allahun,dhe ate (Kur’anin) qe ia zbritem robit tone (Muhamedit)
    Sqarim: Tek ajeti Bekare te nenvizuarat jan shume te bukura,Muhamedi tek ajeti 1 Enfale tha qe ndarja e plackes I takon Allahut,dhe Muhamedit,ndersa 40 ajete me vone e sjell Ajet shume te dobishem per ndarjen e plackes duke I dhene 5% vetes ndjekesve te tije dhe soit dhe sorollopit te tije, ne fakte ai ska Abroguar asnje ajet,,vetem se ka sjelle edhe me te dobishem se ai qe ka qene ,gjithmone ne interest e Muhamedit dhe padyshim te < Allahut>,,, ka nje stonature shume te madhe,,perse Muhamedi nuk e tha se I takonte 5 % tek ENFALE 1
    por e tha pas nja disa kohesh,,,u mendua,,,e u mendua,,,avash,,avash,, edhe e tha tek Ajeti ENFALE 41 gjitha ato ajete me pare ,thirrje per lufte,gjake derdhje,presjone nga Allahu,,veshja e pergjegjesise qe I bene ai Allahut,,shfajesimi I tije nepermjet Fjales Allah,,dhe fjales Kini frike Allahun sa here qe Muhamedi shfaqte tendenca per perfitim personal,,ne funde te ajetit shton,,Kini frike Allahun,,kini dro Allahun,,Respektonie Allahun dhe te derguarin e tije,, Etj, etj,
    Pra gjithemone njerezit viheshin nen presjon ,,te ndikuar edhe nga nje injorance e thelle politeiste,.
    Habitem se si mundet qe Njerezit I kane gjerat para syve dhe nuk I shohin,? Eshte shume e cuditeshme qe gjithmone muhamedi kur kerkonte te perfitonte,,perdor gjithmone te njejtat shprehje,,kini frike Allahun,Allahu eshte ndeshkimforte, edhe kur nuk I jepte dote pergjigje pyetjeve ja vishte Allahut duke thene qe ate e di Allahu,ajo I takon Allahut,dhe shton edhe nje te pa kuptimte dhe shume qesharake,ja c’fare shton shpesh: Brenda nje Ajeti qe ska argument fare ai shton ,,,ja si ja parashtrojme ne argumentat njerezve qe te kuptojne./ sa qesharake eshte te mos kuptosh ate qe eshte e shkruajtur e zeza mbi te bardhe.Por Myslimanet vazhdojne me nje pretendim,sa absurd por aq edhe qesharak,qe feja islame nuk mund te kuptohet,duhet ta pranosh ate pasatj mund ta kuptosh,,,,pra kjo eshte te mbyllesh syte dhe mendjen dhe te mos e shohesh ate qe shkruhet ne kuran,,,ose do te duhet ndihma e Hoxhes,e Imamit,ne menyre qe ate qe eshte e zeze ai te ta quaj te bardhe,ose te beje lavazh truri, kjo eshte e temereshme dhe keqeardhese.

Nuhu Tani Ose sill Argumenta te qarta,,,Me Adithe,,Sure Ajete Etj, ose mos me hajde ketu me llafet e hoxhes apo te imamait,,ose te studjuesve Ndryshe dihet kush bene figure te dobet,,,Jep pergjigje tani Nuhu se kemi 1 vite dhe ti perseri akoma vjen thate pa argumenta
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lace : 28-08-2015 mė 04:56
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-09-2013
    Postime
    58

Thjesht i pyetje pse Muslimanizmi ne baz te kurantit thon qe kiameti do vij kur te vij anti krishti? pak interesante, thjesht sa per diskutim mos e merr si personale.

i/e regjistruar Maska e lace
    Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Citim Postuar mė parė nga Lisidon Lexo Postimin
    Thjesht i pyetje pse Muslimanizmi ne baz te kurantit thon qe kiameti do vij kur te vij anti krishti? pak interesante, thjesht sa per diskutim mos e merr si personale.
    Une me askend skam asnje gje personale!perkundrazi une i dua te gjithe njerezit.te vijme tek pytja jote,pergjigja eshte dhene para 630 vjteve perpara se te vinte muhamedi,dhe vargu qe the ndodhet ne bibel ,tek zbulesa, pra kuptohet se njerezit e kane dite para muhamedit kete gje! Prandaj,kalovsh mire vella dhe zoti qofte me ty? Do ishte mire ti beje pytje myslimaneve,pse do te vije ne fund krishti dhe jo muhamedi?pse duhet te vije antikrishti dhe jo antimuhamedi?
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga lace Lexo Postimin
    O NUhu Musa si gjihmone ti vjen thate,pa ajete,pa argumenta,thjeshte me logjike njerezore dhe trashanike,sa per fshtar,ti sme njeh fare,dhe ketu nuk kuptohet kush eshte fshatari,,,,,,,,,,,,,,,,Nuhu,,, Po me thua qe profeti ka vdek natyshem,,,,po Hadith Bukhariun ku e late ju? eeee? Apo po e hidhni poshte se ju ngec shara ne gozhde? megjithate Nuhu si gjithmone e ke treguar veten se nuk ke argumenta dhe te eshte bere lavzh truri,
    Ja edhe njehere Nuhu sa ka vdek natyrshem Profeti Juaj,,,,, me gjithe premtimin e Allahut per mbrojtje
    Kur don te mesosh dicka mbi islamin, duhet te ju referohesh edhe burimeve islame....lexo une cka te shkruaj.....burimi i pare i jetepershkrimit te pejgamberit te muslimaneve eshte kronisti Ibn Ishak, tabitabijin (gjenerata e dyte), ndoshte edhe ne kontakt me disa asabe (nuk jam interesuar me thelle). Edhe BUHARIU eshte sherbyer nga kronikat e tija.....krejt biografet e pejgamberit burim parimore e kane ibn ishakun.....aty e ke shume hollesisht te pershkruajtur mbarimin e jetes te pejgamberit te muslimaneve, rreth e perqark nuk ka asnje aludim, qofte edhe periferik, se pejgamberi jone qenka helmuar. Ta kap truri kete "realitet", apo nuk te duket argument i mjaftueshem referimi i Ibn Ishakut ???...ta kap truri se edhe buhariu eshte sherbyer nga referencat e tija ???....nuk ka matematike ketu qe ta nxjer ne dalalet kete pohimin e pakrypur qe e leshon ketu ne forum si bajge lope !!!......mua me eshte e qarte se keshtu mesohet ne kishe, dhe se atje eshte doktrine kjo mesele, por nese don ta njohesh islamin, duhet me perdore edhe burime islame. Pra, don ta njohesh islamin, apo ke ardhe ketu me i "shky" muslimanet me cerekdijen dhe pseudodijen kishtare ???

Kurse sa i perket ajetet, ato jane qe te gjitha interpretime jokausale.........interpretimi i vetem i sakte eshte me tefsir !, kurse tefsiri, po perseritem, eshte shkence, dhe studjohet ne univerzitete, mbi 1000 vjet.....broshurat e kishes ne kete kontekst nuk kane asnjecfare relevance...ate fjalen qe e shkruan ne bold "Sqarim:" mere, lyje mbi nje toast, dhe haje per mengjes....

Mer nje ajet po qe ke qejfe, dhe ne ta tregojme historikun e tije dhe lidhjet kausale historike, si dhe interpetimin e duhur ne kontekstin bashkkohore...perndryshe, se do e abuzohet me ajetet e Allahut eshte vet ajet kuranore....e din ate ajetin ku Allahu i keshillon muslimanet se njerezit do ti interpretojne ato duke i shtremberuar ne dobi te tyre ???

3. Ali Imran
    7. Ai ėshtė qė ta zbriti librin ty e qė nė tė ka ajete tė qarta dhe ato janė bazė e librit, e ka tė tjerė qė nuk janė krejtėsisht tė qartė (muteshabih). E ata, qė nė zemrat e tyre kanė anim kah e shtrembėta, ata gjurmojnė atė qė nuk ėshtė krejt e qartė pėr tė shkaktuar huti, e kinse kėrkojnė komentin e tyre. Po, pos All-llahut askush nuk e di domethėnien e tyre tė saktė. Dijetarėt e pajisur me dituri thonė: "Ne u kemi besuar atij (atyre qė janė tė paqarta), tė gjitha janė nga Zoti ynė"! Por kėtė e kuptojnė vetėm ata qė janė tė zotėt e mendjes.

Je ti shok I ZOT I MENDJES ????

tung
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 31-08-2015 mė 07:44
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga lace Lexo Postimin
    Une me askend skam asnje gje personale!perkundrazi une i dua te gjithe njerezit.te vijme tek pytja jote,pergjigja eshte dhene para 630 vjteve perpara se te vinte muhamedi,dhe vargu qe the ndodhet ne bibel ,tek zbulesa, pra kuptohet se njerezit e kane dite para muhamedit kete gje! Prandaj,kalovsh mire vella dhe zoti qofte me ty? Do ishte mire ti beje pytje myslimaneve,pse do te vije ne fund krishti dhe jo muhamedi?pse duhet te vije antikrishti dhe jo antimuhamedi?
    Hajt gjeje....e ke nje molle te kuqe nga une !!!

Kujt do i besoje para, muhamedit apo krishtit ???....une i besoj qe te dy....e TI ????.....islami eshte fee racionale mbi te gjitha dhe pragmatike !.....3/4 e njerezise i besojne te njejtit Zot....me dallimet e tyre qe i kan, por ne fakt ne essence behet fjale per te njejten ceshtje.....pikerisht ketu eshte pika e perbashket e muslimaneve dhe te krishtereve !
    albanish by nature

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Hajt gjeje....e ke nje molle te kuqe nga une !!!

Kujt do i besoje para, muhamedit apo krishtit ???....une i besoj qe te dy....e TI ????.....islami eshte fee racionale mbi te gjitha dhe pragmatike !.....3/4 e njerezise i besojne te njejtit Zot....me dallimet e tyre qe i kan, por ne fakt ne essence behet fjale per te njejten ceshtje.....pikerisht ketu eshte pika e perbashket e muslimaneve dhe te krishtereve !
    Ti nuk i beson Krishtit, ti i beson personazhit fiktiv te Kuranit qe ekziston vetem ne imagjinaten tuaj e ky eshte 'Krishti mysliman'. Po t'i besoje Krishtit do te mundeheshe t'i veje ne praktike Urdheresave te Tij. Ti i beson Krishtit aq sa nje i krishter do te mund t'i besonte Budes imagjinar 'te krishtere'.

i/e regjistruar Maska e Evian
    Anėtarėsuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ti nuk i beson Krishtit, ti i beson personazhit fiktiv te Kuranit qe ekziston vetem ne imagjinaten tuaj e ky eshte 'Krishti mysliman'. Po t'i besoje Krishtit do te mundeheshe t'i veje ne praktike Urdheresave te Tij. Ti i beson Krishtit aq sa nje i krishter do te mund t'i besonte Budes imagjinar 'te krishtere'.
    Tung Mesi,

I beson ti Urdheresave biblike ku thot qe mos merrni per adhurim putat (kryēat) apo profetet ?

Ti ne te vertet nuk i beson Krishtit, por i beson "Krishtit imagjinar sipas Paul-Saulit" !

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Evian Lexo Postimin
    Tung Mesi,

I beson ti Urdheresave biblike ku thot qe mos merrni per adhurim putat (kryēat) apo profetet ?

Ti ne te vertet nuk i beson Krishtit, por i beson "Krishtit imagjinar sipas Paul-Saulit" !
    Konvertit me quaje me heret?!
    Une ta kthej: sdo te behem vegel e vahabisteve arabe. Nuk do te behm argat i serbit e as i grekut te i amriqesoj shqiptaret me shtetet perendimore.

i/e regjistruar Maska e Evian
    Anėtarėsuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Konvertit me quaje me heret?!
    Une ta kthej: sdo te behem vegel e vahabisteve arabe. Nuk do te behm argat i serbit e as i grekut te i amriqesoj shqiptaret me shtetet perendimore.
    Duke i quajtur muslimanet vehabist dhe ortodokset grek, ti behesh edhe me i zi se argat i serbit ! Un te them, ne parim jan interesat e perbashketa shqiptare, me pas fillo dhe kryj sherbimet e Vatikanit ! Per nje ortodoks, do t'armiqesohesha me arab, turq, francez e amerikan ! Ata jan te gjakut ton, pamvaresisht ndryshimeve te bindjeve fetare dhe ne asnje menyr, e ne asnje ēast nuk ke te drejt, thjesht NUK GUXON !!! T'i quash grek dhe t'na shitesh ketu si kryeplak i vendit ! Nese per interesa te shteteteve perendimore me paturpesi na fyen, sepaku, te skuqesh moralisht kur per bothen e polakut na shet kopalla primitive !

Faqja 25 prej 28 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •