Hooooo, stop.....gabim teknik !, e kuptoj cka don te me thuash, por e ke kahjen dallash....natyrisht pa vetedije, kjo pasoje e kuptimit tend KAOTIK te gjarave, pasiqe je "rob" i nefsit dhe intelektit....shkocesh mes tyre....
Nuk argumentohet vetkuptimi i vetkuptimit !!!, aksiomi nuk argumentohet o cun !!!.....pikerisht, emocionit i eshte imanent dashuria.....ergo, nje pune qe nuk i jep dashuri, nuk ja ke dhane HAKUN....kurse vetem haku i ben gjerat me VLERE !!!....kur da kuptosh kete, do te lirohesh edhe nga roberia !.....ti nuk e din cka eshte liria e mendjes.....mendon, por nuk je !...shih ne vijim cka don te thote kjo:
Kaosin e deshmon pikerisht me kete reagim, edhe pse e kuptove se nuk ka diskriminin ne vete ate shembullin qe solle (diskriminim do te ishte ku shpija me e larte e te krishterit te ishte me e ulet se ajo me e uleta e muslimanit), prap po dredhon dhe ik ne nje kahje tjeter ku e ndin vehten me te sigurte, se aty Nuha nuk te gjen....luan "kukamshehes" me mua ti, apo ???....Omeri ra. njihet si "agressiv", por mos e keqinterpreto kete veti karakteri me DITURINE e tije !!!, AI nuk ka qen rob i nefsit, por i kjarte dhe i drejte !!!....andaj edhe te shkruajta, mos sill krahasime jokausale ne kohe dhe vend, por mundohu te qendrosh sa me objektiv, nese e ke muhabeti te HAKU....nese don te besh vetem muhabet se nuk ke pune tjeter, ajo eshte nje sport tjeter kuptohet, por ai sport nuk e ka vendin ketu !
Je i sigurte se ti i kupton keto mesele ???....tregoju tjereve, jo mua, une e shoh sa i kupton...
Une mjaft kam mesuar nga propaganda e tyre, dhe jav shoh rrezulltatet, nje nder ta je edhe TI....por e shoh se edhe "lufta" ime po nxjer fruta....pikerisht prap tek TI..
Konvertitet ne hirarkine e propagandes jane ne rrend te tret....rrendi i pare, maja e bajonetes jane "emocionet", ne truallin tone ato quhen skenderbe dhe nane tereza.....rrendi i dyte quhen "injorantet", ai je TI (e shfrytezojne injorancen nepermjet te emocionit, shih cka me shkruajte me larte, perdore tash per vetveten)...rrendi i tret jane konvertitet, ato jane viktimat (keta i kane cullavit krejt, jav kane bere trurin dhall duke ju premtuar xhenetin, shpetimin e perjetshem, ata tjeret, qe jane ne opozite, ata premtojn edhe shfrenime seksuale).....paramendo tash, sa nevoje ka te lodhen iniciatoret, kur para tyre i kane gjith keto ushtare....pra, sakte, ke fole edhe nje fjale te mencme ketu, vatikani eshte MJESHTER.....mjeshtrin aman e ben pervoja, apo ???....lace, dielli, messi e jarushi nuk kan kapacitet ketu te shkyjn asgje, ashtu ti te duket, se je para tyre ne hirarki e i sheh te nevojshem per ndihmen tende, e po ju del pakez krah....si baba qe e mbron birin....
Une nuk luftoje kunder askujt....ndoshta e ke verejt kete moti kohe, por nuk te len "roberia" ta pranosh....une jap nje kontribut qe mendoj se e kam obligim ta jap, sic e kam permende dhjetra here, une jam ketu te ju bej shqiptare.....vetemse mua nuk me nevojitet sllogani "feja e shqiptarit eshte shqiptaria", une nuk jam ketu ne lufte e ta ngrej bajoneten time....nuk ka nevoje !, jetojme ne nje kohe ku pikerisht FEJA nuk eshte faktori numer nje per sigurimin e LIRISE se njerezve, qe me ne fund eshte sfida e njerezise qe nga njeriu i pare....pra, pak a shume, krejt muhabeti sillet rreth LIRISE, dhe njerezit qe kuptojne e kane OBLIGIM te kontribojne per ate, une e shoh kete, dhe vetem per kete eshte angazhimi im ketu !.......kjo eshte arsyeja pse nuk emocionohem aq larte qe te reagoje me affekte, kur une jam nje nga ata qe eshte sulmuar me se shumti ketu !!!
Perderisa je ne mvaresine mes nefsit dhe intelektit vallahi je i rrezikuar !....duhet me i thyer prangat, qe ta evitosh rrezikun !....perndryshe, une asnjehere nuk i kam lavderuar "djemt" tane se shkojne te arabet....synymi im ka qene pikerisht senzibilizimi per kete problematike qe e diskutoje ketu me ti.......ata nuk kane mundur te dalin nga prangat !, dhe ja ku i ka rrok arsyeja e prangave....qe eshte "instrumentalizimi".....njeqind here kam thane, se islami te edukon ne "individualist" te kulluar....dhe se konsekuenca e fundit e ketij mesimi eshte e verteta absolute "ti do te varesh per kemben tende".....pra, per ata qe kuptojne, nuk ka problem, per ata qe nuk kuptojne, per ata shpresojme ne meshiren e Allahut.....tash numero me kalkulator sa here ne kuran Allahu na garanton per meshiren e TIJE !!!.....e kjo te len te kuptosh, se njeriu eshte shume i dobet, shume i luhatshem, faktikisht i prire te qendroje ne "roberi"....
Edhe ki nje reagim tipik....nese te kerkoje krahasime, atehere ato te jene objektive, kausale, me te vetmin qellim, per te nxjere vlera te larta nga ato per ti sherbyer LIRISE....jo ROBERISE....kurse nga ISLAMI mund me nxjere VLERA te pafundme....per kete edhe e quaj KULMI I CIVILIZIMIT.....nuk ka nevoje te me kuptosh tash, thjeshte besom se ta them nje te vertete....
Kufizimi i lirise tende i arsyetuar me kufizimin e mundshem te lirise time nga ty !!!...perderisa ki kufizimi im nga ana jote eshte vetem hipotetik, deri atehere kemi te bejme me diskriminim. E din kush ta argumenton kete ???....natyra jone biologjike, shqip se dije si te ta them, shih ne anglisht termin "hoarding"....njeriu mbledh gjithecka qe eshte e nevojshme per ta siguruar ekzistencen e vet pertej "nevojes" normale....perpjete nuk ka kufij (shih pasaniket, miliarderi me i madh, akoma mendon se nuk ka mjafteushem).....kete "psikoze" e ka sheruar islami, me nje fjale shume te thjeshte, ALLAHU eshte furnizuesi i jot, AI ta garanton ekzistencen tende ne cdo aspekt.....kjo e ka sjelle per shmebull kohen, kur shtepite tona nuk kishin dryna....kur fukaraja nuk i frigoheshi skamjes....
tung
Krijoni Kontakt