Close
Faqja 24 prej 28 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 271
    i/e regjistruar Maska e lace
    Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Pėr: Arsyet perse islami eshte fe e rreme - Muhameti u mashtrua nga Djalli !!!

Ja edhe si vdiq Muhamedi ku sipas jush ka ardhur si meshire per te gjithe Boten /// qe vetem meshire nuk shfaqi ai por vdiq duke mallkuar
    Tek Hadith Buhari Ndersa ishte mbi krahun e aishes gruas se tije ,Muhamedi vdiq i helmuar nga 1 vajze skllave e cila i pregatiste ushqimin Muhamedit,e helmoi se luftetaret e Muhamedit i kishte vrare babane edhe burrin e saje dhe e kishte marre skllave, dhe ajo per tu hakemarre e helmoi ushqimin e muhamedit, E dinit Kete ? Muhamedi kishte edhe Provues te ushqimit perpara se ta hante ai, Mirepo Muhamedi e hengri ushqimin shpejete,gjithashtu edhe provuesi,,dhe Muhamedi kur pa se Provuesi Vdiq menjehere atehere kuptoi se e kishin helmuar,dhe u perpoqe ta nxirrte ushqimin ,,pra ta villte ,mirepo kishin kaluar disa Minuta,dhe helmi aktivizuar dhe qarkulluar ne organizem,edhe pse Muhamedi Volli pra nxorri ushqimin,por helmi mbeti ne qarkullim,,,Hadithi nuk spjegon kohen por,,pas disa momentesh Hadith Buhari 5/713Muhamedi i thote Aishes ,une po vdes si pasoj e atij ushqimi te helmuar,,,,,, Dhe e dini C'fare hadith buhari 1/427 Muhamedi thote : Allahu i mallkofte hebrnjte,dhe te krishteret qe kane ndertuar objektet e kultit mbi vendet e profeteve,dhe madje ka mallkuar edhe gruan qe i helmoi ushqimin.

Per Luften:... Bekare:216 : juve u eshte bere obligim lufta,ndonese ju e e urreni ate,por mund ta urreni nje send,e ai eshte shume i dobishem per ju,dhe mund ta doni nje send e ai eshte i demeshem per ju,Allahu e di ( fundin e cdo sendi) eju nuk e dini,.........

Sa me Pelqejne keto nen vizime ku cdo gje i vishet Allahut,,,,Hajde argument hajde.

Sayan urdhero edhe nje ajet tjeter Bekare:207 Ka nga njerezit,i cili per hir te Allahut e flijon vetveten,e edhe Allahu eshte shume i meshirshem per ropte e vete.
    Tani shko var veten ose merr rrugen per ne siri ose ne irak.Emri:  varja.jpg

Shikime: 234

Madhėsia:  22.5 KB
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    O lace, a ke dituni "minimale" mbi islamin ti mor djal ?.....islami mesohet nga muslimanet. Ne cilin univerz interpretohet kurani jashta konteksteve islame... Asnji njeri me dy fije tru ne koke nuk e interpreton kuranin jashta tefsireve te pranuara. Po edhe sa kohe do ju mesojme ne juve me dituri "bazike" mor ?....hajt mos na mer kohen kote se koti pash zotin. Ēfare tragjedie !, Allahu te udhezofte o djal, mangesite ne dituri i ke te hatashme !
    Si gjithmone duhet ta pranosh ate qe te besosh,,cdo gje i vishet besimit edhe allahut,,, sa per dituri bazike,,tjeter gje eshte,, tani nuk e dime kushe e ka para syve faktin,,edhe kush perpiqet ta anashkaloje,,pse duhet me zbrit allahu,,ose hoxha qe te me beje lavzh truri mua? keshtu mendon ti nuhu? gabim,,/
    une e thashe me siper qe skam kohe te merrem me kete pune !!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga lace Lexo Postimin
    Ja edh......r rrugen per ne siri ose ne irak.Emri:  varja.jpg

Shikime: 234

Madhėsia:  22.5 KB
    Kukuuuu ēfare timing katastrofal....po si nuk e helmoj para se ta permbyllte kuranin, para se te kthehej ne mekke....po cfare rrastesie, i permbylli krejt punet, e themeloj civilizimin me te larte qe ka arrijt njerezia, e tek pastaj, ēfare tragjedie, u konka helmu....

A te thash se referencat e vetme jane muslimane, dhe vetem ato jane valide per studime serioze, objektive ?, e kupton pakez kete apo televizor me boja ?

Naten e mire....
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

, e themeloj civilizimin me te larte qe ka arrijt njerezia, e..
    Sipas logjikes tende prej musulmani, cfare nenkupton zotrote me "civilizim te larte"?!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Sipas logjikes tende prej musulmani, cfare nenkupton zotrote me "civilizim te larte"?!
    Krejt jeta jote qe ate dite kur ke filluar me "menduar" sillet rreth islamit....e ty akoma me pyet ???...hajt se e kupton....inshallah !

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Nuhu Musa... Ke Ndonje Argument ti? Apo vjen si gjithmone thate pa fakte,nejse une jam regjur me kete punen ketu,prandaj skam nerva te shkruaj,e cjane keto sorollatje qe thua Nuhu? ke fakte ke prova? Apo na duhet qe te vije hoxhe efendiu ose Imami,qe te ne haedh hi syve,e te mos shikojme ato qe jane te shkruajtura,e zeza mbi te bardhe,,por pra na duhet hoxha te na beje lavazh truri,,,,Pastaj ato qe une paraqita si kam thene une i ka thene Muhamedi jote,,edhe adithet si kam thene une,,i ka thene Bukhariu me shoket e tije,,,, /Pastaj une te kuptoj ty se kur ske prova edhe fakte kerkon ti anashkalosh ne kete forem,,,, eshte shume jashte logjike pergjigja jote dhe nuk i ha njeri keto brockulla qe thua ti,se njerezit e sotem nuk jane njelloj me ato te injorances arabe te vitit 630,Kurseja vetes fjalet boshe mos u sill si adoleshent,,,,Nqs se ke prova edhe fakte bujrum,,por me llafe rrugesh jane ngopur te gjithe,/nuk kisha per te shkruajtur por me se shumti per Vella Sayan Kam shkrujt me quajti mashtrues

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Vrasjet e njerezve per shprehje te mendimit te lire apo per mosbesim ne Islam.

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

O semik analisti bre.....e din ti se per te bere analiza objektive te nevojitet dituri ?
    Dhe kush ma thote kete,nje subjektivist i semure.
    Sa i perket objektivitetit ai nuk ekziston.Ate qe munde ta quash objektivitet,eshte vetem nje reference qe ne te vertet nuk eshte gje tjeter pos konformizem.Cdo qendrim ka subjektivitetin,p.sh. cfar objektiviteti na ofron ti ketu,kur je i lidhur emocionalisht me Islamin ? Per kete mjeket nuk i operojne te afermit...pra, as ti qe sa me shoh qenke i lidhur ne menyre patologjike emocionale me Islamin nuk mundesh te na flasish ne menyre objektive.Madje nuk ke te drejte te flasish sipas shembullit me larte.
    Subjektivitet patologjik dhe konformizem hehe
    Nje pyetje e kam per ty.....meqe paska qene ashtu puna e omerit, cka ju krujt muslimaneve atehere te ngrejn shkence drejtesie, te fraksionohen ne gruppe te ndryshme, bile edhe te luftohen ?
    Dhe nje pyetje tjeter, mos me i ndertu shpijat me te larta se muslimanet nenkupton qe ti ndertojn tamam aq te larta sa muslimanet, apo si ishte ajo matematika ?
    Nuk me duhen pyetjet e tua banale.Vete thuani qe sherijati sjell/ka vendosur drejtesi ndersa kemi me larte nje karte diskriminuese mbi baza fetare.E keni parasysh qe cka levderoni,nje sistem te drejtesise feudale ku ka ekzistuar pabarazija juridike...zgjohu te ulet muslimani,leshoja udhen muslimanit...
    Nuk me intereson per kalifet e juaj dhe drejtesije e tyre,por mqns ai tjetri e permendi Sirine ne stilin kane dalur dhe i kane pritur ushtrine muslimane me lule dhe gjendja e tyre ka qene si eshte me mire,e ceka edhe paktin e Omerit pikerisht sepse flitke per Sirine.
    Mundohem me ty mos ironizoj,...
    Meso nje here cka eshte ironija,mandej sarkazma dhe ne fund multipelsarkazma....ironin cma paske.
    aman tregohesh aq adoleshent, saqe thjesht e kam patjeter pandeprere te te tregoj se islami nuk mesohet ne wikipedia.
    Nuk jam duke folur me ndihmen e wikipedias por nen ndikimin e "Radio Vatikanit". E din qe ekziston Radio Watikani ne gjuhen shqipe ?
    Meso nga propaganda e tyre,ata jane mjeshter te zanatit - ta pshurrin krejt propaganden tende ketu dhe te nje milion radio Pendima.
    E sheh qe po te shkyjne prap e mare konvertitet ketu... ne te vertet kunder kujt lufton ketu dite e nate ?
    Kam drojen nje dite do te ikish te isisi, vec te 't kapin ato "rekrutuesit", ta bojn menjen dhall ta bojn....
    Aaaa ma ngadal,ISISin mbaje ti eshte derivat i Islamit berrllogun mbaje ne shtepine tende.Ne ISIS shkojne tipat si ti xhihadist,dikur i lavderoje.
    Perndryshe ISIS cka eshte duke bere,eshte duke e bere me Muhamedin dhe Islamin ne zemer.Perjashto dergona vajza te reja ne front per sex,me tjerat do te krenohej edhe Muhamedi.
    Sidoqofte, kur ngren krahasime, atehere barazpeshoj ato me shembuj te kohes dhe vendit, qe te na pasqyrosh gabimet e muslimaneve, qofte ne shek. e 7, qofte ne ditet tona...
    Cfar krahasime don,te ciles kohe.
    Ne ate kohe tolerance ka pasur me shume ne viset muslimane se sa ne Evrope.Keni qene me te mire dhe cka ?
    Ja filloje me diskriminimin e te krishtereve...kape nje shbull dhe e sterhollojm ketu.
    Cka eshte diskriminimi per ty ?
    Rri qetė dhe fol Shqip !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Skam qene Online Vella Sayan,
    Paqe edhe respkete!
    Tani shko var veten ose merr rrugen per ne siri ose ne irak.
    Kshu t'mso Xhejzusi me i thon robve shko e var veten? Kokrra hipokritit me siper hiqesh sikur besimtar i devotshem dhe i cik me von e trego veten sa ordiner qe je.

Sa per ato qe ke sjell me siper i kena shpjegu dhe sterhollu 100 her ktu n'forum qe nuk flitet per miqesi me t'krishteret por per aleance. 4 vjet je mor me studimin e kuranit o mashtrus dhe paske dal ne ket konkluzion ku kto diskutime kan mbi 10 vjet qe jon diskutu ne ket forum.

Aleanc mes muslimonve dhe t'krishterve apo cifutve nuk bohet sepse nuk i kihet bes. Faktet flasin troc shekujt e fundit se sa besnik jon t'krishteret dhe cifutet kur bo alenca me ato.

Sa per profetin qe osht helmu ku qendron e keqja ktu? Profeti e dinte qe po ju afronte vdekja dhe ket e paralajmru disa muaj perpara ne hadithe qe i transmeto goca vet Fatimeja r.a. Plus kurani disa muaj para vdekjes profetit a.s dergon ajetet e fundit te kuranit ku jep me kuptu se misioni i profetit muhamed a.s kishte perfundu. Kjo osht mrekullia e kuranit por duhet me pas tru dhe sinqeritet me i kuptu.

Kur'ani ndalimin e alkoolit e ka bo gradualisht , plus shum ceshtja te tjera te rendishme dhe kjo osht arsyeja pse n'kuran thuhet pezullojm ajetet ose sjellim me te dobishme se ato.

Kurani or mik lexohet duke i kerku allahut xh.sh me te mbrojt prej djallit gjat leximit. Ti dukesh qart qe bohesh shoku nr 1 i djallit kur lexo kuranin.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Nuhu Musa... Ke Ndonje Argument ti? Apo vjen si gjithmone thate pa fakte,nejse une jam regjur me kete punen ketu,prandaj skam nerva te shkruaj,e cjane keto sorollatje qe thua Nuhu? ke fakte ke prova? Apo na duhet qe te vije hoxhe efendiu ose Imami,qe te ne haedh hi syve,e te mos shikojme ato qe jane te shkruajtura,e zeza mbi te bardhe,,por pra na duhet hoxha te na beje lavazh truri,,,,Pastaj ato qe une paraqita si kam thene une i ka thene Muhamedi jote,,edhe adithet si kam thene une,,i ka thene Bukhariu me shoket e tije,,,, /Pastaj une te kuptoj ty se kur ske prova edhe fakte kerkon ti anashkalosh ne kete forem,,,, eshte shume jashte logjike pergjigja jote dhe nuk i ha njeri keto brockulla qe thua ti,se njerezit e sotem nuk jane njelloj me ato te injorances arabe te vitit 630,Kurseja vetes fjalet boshe mos u sill si adoleshent,,,,Nqs se ke prova edhe fakte bujrum,,por me llafe rrugesh jane ngopur te gjithe,/nuk kisha per te shkruajtur por me se shumti per Vella Sayan Kam shkrujt me quajti mashtrues
    Cfare eshte ai "argument" ???

Don argument per nje realitet qe kultivohet aq sa eshte islami ???.....tefsiri eshte shkence ne vete dhe dege studjuese. Nese kete nuk ke aftesi ta perceptosh ne tru, atehere je rrast per te doktori.

Pastaj, sipas krejt studjuesve musliman e jomusliman pejgamberi i muslimaneve ka vdek natyrshem. Kurse une vetem ta tregova absurditetin e hipotezes, pasiqe nuk ka arsye kausale per nje helmim, pasiqe misioni i tije kish perfunduar !.....kjo i ngjan asaj punes me "gurrin" qe e hedh budallai ne uje...e ke kap nje hipoteze amatareske qe qarkullon ne nivelet e uleta kishtare, aty ku ka ngec ora e kohes ne mesjete, e del ne mejdan nder njerez......absurditetin as qe e kupton, pasiqe eshte e kote ti tregohet fshatarit se cka eshte cokollada...perderisa nuk e ka pa, nuk mund edhe ta imagjinoje....

Sill ndonje ajet qe te brengos dhe ta sqarojme neve, nuk ka problem ketu !!!

tung
    albanish by nature

Faqja 24 prej 28 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •