Close
Faqja 15 prej 24 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 234
    Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Për: Myftiu Tërnava: Nuk kemi gjak të njomë për të ujitur shkretëtirat e arabëve

Citim Postuar më parë nga Aferim Lexo Postimin
    Ti qenkeshe injoranti i Shqiperise.... Turqit s'jane apo jane myslimane? Sa shekuj jane perpara teje (me inteligjenti i shqiptareve???)
    ) O mendje ndrituri i Shqiperise apo dhe suedisse, Turqit nuk jane te gjithe myslimane, megjitese me duhet te them se shumica jane te tille.

Mos harro o mendjepjerdhur se driten turqise nuk ja solli imami por ata turku, dhe myslimane (sa per sy e faqe) te tjere te cilet vleresuan me shume perendimin se sa lindjen. Ata vleresuan dijen perpara injoraances, qe ssi duket te paska ndjekur deri ne suedi. Hapi libra e lexo o matuf
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar Maska e Aferim
    Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Për: Myftiu Tërnava: Nuk kemi gjak të njomë për të ujitur shkretëtirat e arabëve

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    ) O mendje ndrituri i Shqiperise apo dhe suedisse, Turqit nuk jane te gjithe myslimane, megjitese me duhet te them se shumica jane te tille.

Mos harro o mendjepjerdhur se driten turqise nuk ja solli imami por ata turku, dhe myslimane (sa per sy e faqe) te tjere te cilet vleresuan me shume perendimin se sa lindjen. Ata vleresuan dijen perpara injoraances, qe ssi duket te paska ndjekur deri ne suedi. Hapi libra e lexo o matuf
    Shih shih shih.... Po sot? Nuk eshte ne duar te myslimaneve? Nuk udheheqka nje mysliman (Erdogan)? Kush e çoi perpara Turqine, pos udheheqesi me i mire i dekades se fundit Erdogan? Ah sikur Shqiperia Etnike te kishte nje te atille si Erdogan, sot ti do respektoheshe anekend botes.... Pse mendon iu kane hedhur siper Erdoganit mediet (te furnizuara nga çifutet neper bote)? Ndryshe shkruhet per gjendjen atje, ndryshe thone turistet suedez qe kthehen nga atje!
    Derisa te jete Shqiperia gjysmake, shqiptaret kane per t'u ndjere inferiore edhe ne trojet e tyre.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Nuk kam cte komentoj me kur juve i thoni mendimtar te madh atij qe i varrosi intelektin arab, atij qe matematika i dukej veper e djallit.
    Shih, une isha teper modest kur e quajta nje nder me te medhenjt, vetem mos ti hidheroj ato tjeret. Njeri me te avancuar ne kuptimin mbi natyren e fizikes dhe metafizikes nuk ka patur. Me kete problem jane mare krejt mendimtaret e medhenj, por me larg se ghazali nuk ka arrijt kush.

Nje nder dilemat kyce ka qene qendrimi mbi rringjalljen e trupit. Perderisa filozofet antik, bashke me ta edhe ato musliman, mbi te gjitha ibn ruzhd, ate e shohin si alegori, al ghazali ka insistuar ne ringjallje reale. Sot e dijme se vet njeriu eshte i afte ta rriprodhoje nje trup biologjik nepermjet te klonimit (e ku mbetet ketu Krijuesi, qe ka epitetin i gjithefuqishem). Al ghazali ka te drejte, ngase sot i jepet e drejte me evidence (kunderargumenti ka qene se trupi kalbet, behet pluhur)

Si mund ghazali te ket qene kunder matematikes ?, kjo eshte rrenjesisht gabim. Konteksti me djallin lidhet per konotacione filozofike - shembull, nuk e ka pat punen me fizicienet, por me gjeneralet ushtarak, shpresoj se kupton. Al ghazali eshte babai i xhihadit te brendshem, kundershtare i ashper i dijetareve te kohes vet qe i akuzonte per korrupsion (jepnin interpretime politike), pikerisht duke jav pare gabimet ne metodologjine qe e perdornin. Thjesht, ghazali nuk e ka vra intelektin arab, por ka qene i pakapshem per ate.

Tung
    albanish by nature

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Nuh Musa për postimin:

Aferim (08-04-2015)

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    'Ne kohen e Mesjetes nje shqiptar nga Durresi shkoi ne Spanje per tregti dhe befasisht ra ne kontakt me Kristofer Kolombin me te cilin i rastisi qe te shkonte e zbulonte Ameriken...'. Eja ti provoje te kunderten qe ska ndodhur keshtu. Kaq e mistershme dhe e veshtire te duket ty te mos e pranosh kete 'fakt'.
    Une te dhash shembull real me mbeshtetje te nje shqiptari bile qe e cilesojm nder me te medhenjt te historise tone, dhe ti ma kthen me nje shembull hipotetik ?, mesi, je tamam, krejt zogjt ne fole ?

Nese ka patur shqiptare qe kan ec me kohen, ka patur edhe shqiptare musliman....apo ?.....sidoqofte, kjo nuk ka asnjecfare rendesie

Tung
    albanish by nature

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

O nuh, Al ghazi e ktheu filozofine ne teologji, kozmologjine ne sci-fi. Mbylli rrugen e zhvillimit te mendjes arabe. Kur them zhvillim, dua te them mendimin e lire dhe kritik i cili sjell perparim, kurse ai e drojtoi drejt teologjise.....pasojat i shikon dhe sot.
    Ai tjetri me flet per erdoganin sikur te ishte Albert Einstein dora vete, dhe arabia saudite eshte 500 shekuj perparaa turqise, nuk mjafton te kesh lek e te blesh kur ne te njejten kohe udhehiqesh nga nga nje ideologji qe ndalon perparimin.
    xfiles

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

O nuh, Al ghazi e ktheu filozofine ne teologji, kozmologjine ne sci-fi. Mbylli rrugen e zhvillimit te mendjes arabe. Kur them zhvillim, dua te them mendimin e lire dhe kritik i cili sjell perparim, kurse ai e drojtoi drejt teologjise.....pasojat i shikon dhe sot.
    Ai tjetri me flet per erdoganin sikur te ishte Albert Einstein dora vete, dhe arabia saudite eshte 500 shekuj perparaa turqise, nuk mjafton te kesh lek e te blesh kur ne te njejten kohe udhehiqesh nga nga nje ideologji qe ndalon perparimin.
    Korcar, je gabim ! Askush nga mendimtaret bashkkohore nuk e akuzon al ghazalin per kete qe thua !. Islami edhe pas al ghazalit ka dominuar ne krejt fushat, deri ne kohen moderne ka qene i pashoq. Al ghazali e ka kuptuar si askush tjeter ta nderlidh filozofine me teologjine, dhe e ka evidentuar se jane mbeshtetese e njera tjetres, dhe jo ndarese. Kjo eshte e paaritur deri sot, dhe nje e vertete absolute (edhe pse pjesa dermuese e mendimtareve bashkkohore dalin ne agnosticizem, askush nuk ka kurajon te lidhet per teologjine, nje dobesi intelektuale). Nese ekzistenca ka nje krijues, dhe ki eshte perfundim kausal, me te njejten vlere si e kunderta, atehere teologjia doemos eshte pjese e cdo mundi racional/llogjik, dhe ate, pjese e zgjidhjes, me ne fund ALLAHU ALEM, Allahu e din me se miri, eshte poashtu zgjidhje, ashtu si perfundimi "dije se nuk dije"....dije absolute nuk ka !

Te thuhet se ai paska patur faj per dicka, eshte nonsens. Kush e kupton, mire, kush nuk e kupton, poashtu mire. Borxh nuk i ka askujt !, nga ai mund vetem te frymezohesh. Nje nder kritikat e mia qe jav bej dijetareve bashkkohore eshte pikerisht adresimi i pergjegjesise.....e din pse al ghazalit nuk i adreson kush pergjegjesi (ti je i vetem) ???, sepse vet ai nuk ka len hapesire qe ti ngjes dikush pergjegjesi. Ai nuk ka shpik, ai nuk ka vendos, ai nuk ka insistuar, ai vetem ka pasqyruar....ai ka fole, duke mos than asgje, ka then plot, duke mos fol asgje....

Islami ka dominuar deri ne kohen moderne, gati 1000 vjet pas ghazalit, dhe edhe sot eshte nje nder faktoret kyc te rrendit boterore, me nje fjale, cka eshte dashur te kuptojme nga al ghazali ???......nje nder lutjet e sinqerta te muslimanit eshte: O ALLAH, NESE ME JEP PUSHTET, MOS MA MER RAHMETIN NGA ZEMRA !!!.......per kete qendron al ghazali !, zemrat e njerezve nuk i ka ne kontroll njeriu, por ALLAHU, ghazali ta pasqyron kete per ta kuptuar, kurse nuk ta pastron zemren. Teologjine, sheriatin, nuk e ka fortifikuar al ghazali, dhe nuk ka edhe cka te fortifikohet ne te. Sheriati qendron sic eshte perpiluar nga shkollaret, dhe nuk ka dobesi permbajtese.

Tung
    albanish by nature

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Nuh ti ke te drejte, ne mendjet tuaja, ai eshte i perkryer sepse ktheu menyren e te menduarit e bazuar nga antikiteti grek ne ate qe ne shikojme sot. Me shkrimet kritike te tij, ai hoqqi qafe kete ryme te islamit neoplatonik, i cili kishte sjelle vecse zhvillim ne nje kohe qe europa ishte ne erresire, dhe i hapi rrugen tunelit te nendheshem te erresires. Nuk eshte e rastesishme qe zhvillimi i civilizimit arab ndaloi me shfaqjen e tij, nuk eshte e rastesishme qe mbahet si personi me i rendesishem ne islam, sigurisht pas muhamedit. Jam dakord me ty se eshte nje nga mendimtaret me te medhenj (per sa i perket islamit), por kjo nuk do te thote se "mendoi" per mire. Rezultatet i shikon dhe sot.
    xfiles

Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Nuh ti ke te drejte, ne mendjet tuaja, ai eshte i perkryer sepse ktheu menyren e te menduarit e bazuar nga antikiteti grek ne ate qe ne shikojme sot. Me shkrimet kritike te tij, ai hoqqi qafe kete ryme te islamit neoplatonik, i cili kishte sjelle vecse zhvillim ne nje kohe qe europa ishte ne erresire, dhe i hapi rrugen tunelit te nendheshem te erresires. Nuk eshte e rastesishme qe zhvillimi i civilizimit arab ndaloi me shfaqjen e tij, nuk eshte e rastesishme qe mbahet si personi me i rendesishem ne islam, sigurisht pas muhamedit. Jam dakord me ty se eshte nje nga mendimtaret me te medhenj (per sa i perket islamit), por kjo nuk do te thote se "mendoi" per mire. Rezultatet i shikon dhe sot.
    Shko mo lal kap i abetare dhe beji vetes i nder - nuk e venke re se ne shume pika tregon kundershti edhe ndaj vetes.....aiiiii...mos shkruaj i mllefosur, pos me fakte....

Eshte njesoj sikur te thuash Barça kurre s'ka dominuar La liga dhe se Ronaldinho s'qe lojtari kyç i suksesit te Barça.
    Une mendoj se Ronaldinho eshte lojtari me i mire ndonjehere ne histori. Pajtohesh?
    Derisa te jete Shqiperia gjysmake, shqiptaret kane per t'u ndjere inferiore edhe ne trojet e tyre.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Ty te beka keq sistemi social suedez. Gjith kete kohe te lire ne dispozicion, te paguar dhe prape nuk e shfrytezon te zgjerosh horizontin tend por pp ben te kunderten.
    Na sjell ti o mendjendritur faakte/kundra fakte dhe jo "krahasime" futbolli. Nqs nuk ke kapacitet diskutimi, aateher lere kete teme dhe meru me forumin e futbollit, te pakten atje e di dhe une se ke te drejte dhe je ke nje fare njohurie. Haj shendet
    xfiles

Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Ty te beka keq sistemi social suedez. Gjith kete kohe te lire ne dispozicion, te paguar dhe prape nuk e shfrytezon te zgjerosh horizontin tend por pp ben te kunderten.
    Na sjell ti o mendjendritur faakte/kundra fakte dhe jo "krahasime" futbolli. Nqs nuk ke kapacitet diskutimi, aateher lere kete teme dhe meru me forumin e futbollit, te pakten atje e di dhe une se ke te drejte dhe je ke nje fare njohurie. Haj shendet
    S'behet fjale kapacateti ketu, por per i njeri qe sheh vetem dy ngjyra, bardhe dhe zi - ai je ti. E di si funksionon ti? Sa per ilustrim po marr i shembull tejet te thjeshte, po zeme une jam kalimtar i rastit, ndersa ti je me veture dhe ke ndaluar prane nje rrotullame trafiku. Ndalon makinen, me sinjalizon se te duhet ndihme - une, zemergjere, si zakonisht, jam ashtu i prire per t'u bere njerezve mire, pavaresisht perkatesise fetare, i pergjigjem thirrjes sate menjehere "-Urdhero!". Ti do qe te dish ç'drejtim duhet te shkosh per ne Durres. Une, zemergjere, te pergjigjem "-Hyj ne rrotullame dhe shkeputu qe ne dalje te pare (ne te djathte.)". Ti me falenderon, hip ne makine dhe papritmas perfundon prape tek une.......sigurisht qe une qesh, madje me ze.......prape ti me pyetjen, prape une me pergjigje te njejte - perfundimi ke kembet e mia.......s'kupton dot nga te dalesh.....Nuh Musa te sqaroi mjaft bukur, ti prape ke pika e fillimit pika e bardhe - 18o shkalle here pas here......

Faqja 15 prej 24 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •