Close
Faqja 13 prej 24 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 234
    i/e regjistruar Maska e Aferim
    Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Për: Myftiu Tërnava: Nuk kemi gjak të njomë për të ujitur shkretëtirat e arabëve

Citim Postuar më parë nga par Lexo Postimin
    nese ndonje komb apo shtet duhet fajesuar per prapambetjen e SHQIPERISE , ai eshte osmanllijte dhe per kete nuk mund te kete asnje dyshim.
    Perkundrazi, duhet t'i çmosh dhe t'i duash, psh po te mos ishte Turqia, greku e çetniku do e benin rrafsh me toke Shqiperine gjate 1992-1999. Nuk e ndoqe festimin e 100 vjetorit te pavareise se Shqiperise? Sa pak resurse ushtarake ka?
    -Amerika? Mbase do nderhynte ama veshtire pasur parasysh ariun rus.
    Derisa te jete Shqiperia gjysmake, shqiptaret kane per t'u ndjere inferiore edhe ne trojet e tyre.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Për: Myftiu Tërnava: Nuk kemi gjak të njomë për të ujitur shkretëtirat e arabëve

Citim Postuar më parë nga Aferim Lexo Postimin
    Si e sqaron kete atehere, meqe atehere me dhune po tani qe jane te lire, pse nuk i rikthyekan fese "se tyre"? Madje ju shkoni aq larg sa thoni "feja e te pareve tane qe paganizmi", pse te krishteret shqiptare, nuk iu rikthehen fese se te pareve tuaj?

-Shqiptare myslimane kishte qe ne shekullin VIII - mos shit pallavra ketu....myslimanet nuk hane bar, fale shqiptareve myslimane ende sot mund te vesh gishtin ne harte dhe te thuash "ja tek shtrihet Shqiperia".
    Nuk ka fe te te pareve. Ky eshte mit qe mirren me te disa myslimane dhe katolike. Ka vetem Jezus dhe fe te rreme (pra qe e mohojne Ungjillin dhe pretendimet qe behen ne te). Po ta marr nje shembull. Nje shqiptar ne Shqiperi edhe babain edhe gjyshin e ka patur ateist. Po e zeme se ky konvertohet ne Alevi. Tani vjen dikush i thote se ky po gabon se duhet te konvertohet ne fene - besimin e te pareve. Kush jane te paret e tij dhe cilen gjenerate te fisit te tij duhet ta marre per baze qe te formoje besimin e tij.
    Shqiptaret myslimane fene e kane tradite. Nuk konvertohen ne te krishtere sepse mendojne se do ta humbin traditen e tyre fetare por edhe kombetare. Nuk e dijne se te besuarit ne Zot nuk ka te beje asgje me identitetin kombetar. Shko thuaji ne ortodoksi te pranoje Islamin shiko cfare pergjigje do te marresh. Shumica e tyre do te thone kete: jo sepse kemi orthodoksine qe e ndjekim brez pas brezi. Thuaj nje myslimani prano (po e zeme) fene katolike. Shumica e myslimaneve do te te thone: jo se kam fene islame qe te paret e mi e pranuan duke pare benefitet e kesaj feje. Thuaj nje ateisti: Prano Krishtin. Ai do te thote 'Krishti nuk ka ekzistuar, nuk ka Zot dhe ne kemi prejardhjen prej majmunit'. Per te ska kuptim te konvertohet ne krishterim pasi ai nuk pranon asgje se cfare thuhet ne Bibel.
    Po ta qes nje pyetje: Nese ti do te ishe lindur ne Indi dhe do te ishe pagan por edhe gjeneratat e para te fisit tend kane qene pagane cilen fe do te duhej ta ndiqje. A do te pranoje ti Islamin nese do te humbisje mbeshtetjen e familjes, rrethit dhe shoqerise dhe do te ishe indoktrinuar ne fe pagane.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Po si s'han bar kur thua qe ne shek e VIII kishte shqiptare myslimane?! Kush ishin keta shqiptare myslimane te shek. VIII-te? A mos ishin keta qe Erdogani tha se kane zbuluar Ameriken te paret...
    Cka i thua ti dikujt qe te thote se ne shek e II kishte shqiptare budiste?! Qe s'i thua hajvan hajde peshtyme ne fytyre.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Perkundrazi, duhet t'i çmosh dhe t'i duash, psh po te mos ishte Turqia, greku e çetniku do e benin rrafsh me toke Shqiperine gjate 1992-1999. Nuk e ndoqe festimin e 100 vjetorit te pavareise se Shqiperise? Sa pak resurse ushtarake ka?
    -Amerika? Mbase do nderhynte ama veshtire pasur parasysh ariun rus.
    Qe kur shkeli islami ne Shqiperi, vetem te zezza ka pare ky popull. Per shkak te besethyerve, per shkak te osmanllinjve/turrqve, kemi katandisur ne kete gjendje. Po te mos ishte islami, sot do ishim arber si njeher e nnje kohe. Kush mendon se islami e ka shpetuar kete popull, genjen veten, se pikerisht ka qene ky preteksti qe kane perdorur fqinjet, si ne konvertime ashtu dhe ne coptimin e ketij trualli. Duhet te lexosh barletin te shikosh se cfare bene osmanet ne arberi, duhet te lexosh vete arkivat turke te shikosh si lumturoheshin hordhite e sheriatit kur hanin melcite e "qafirave" arber. Me kujtohet gjithcka qe kam lexuar e me vjen per te vjelle per gjith ata qe perkrahin turqine dhe vlerat e saj.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Qe kur shkeli islami ne Shqiperi, vetem te zezza ka pare ky popull. Per shkak te besethyerve, per shkak te osmanllinjve/turrqve, kemi katandisur ne kete gjendje. Po te mos ishte islami, sot do ishim arber si njeher e nnje kohe. Kush mendon se islami e ka shpetuar kete popull, genjen veten, se pikerisht ka qene ky preteksti qe kane perdorur fqinjet, si ne konvertime ashtu dhe ne coptimin e ketij trualli. Duhet te lexosh barletin te shikosh se cfare bene osmanet ne arberi, duhet te lexosh vete arkivat turke te shikosh si lumturoheshin hordhite e sheriatit kur hanin melcite e "qafirave" arber. Me kujtohet gjithcka qe kam lexuar e me vjen per te vjelle per gjith ata qe perkrahin turqine dhe vlerat e saj.
    Myslimani ha mish HALLALL, jo mish njeriu. Gjithsesi, te respektoj mendimin tend, megjithese nuk te mbeshtes dot derisa vazhdon te mendosh keq per pernadorine osmane. Edhe nje, kushedi sa rendesi duhet te kete baleti per disa anetare ketu me ne krye ty, ama per sa me perket mua te lexoj per diç te atille, psh si baletin, kam zero interes.
    Derisa te jete Shqiperia gjysmake, shqiptaret kane per t'u ndjere inferiore edhe ne trojet e tyre.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

....kryeimami i kosoves tha:nuk kemi gjak te njome per te uitur shkretetirat e arabeve.E tash a pajtoheni me hoxhen a jo kjo varet prej jush.Pajtohi mire.Nuk pajtohi,shkoni ne siri,irak,jemen,pakistan,afganistan,sudan,libi,egj ipt etje tj...Pra eshte zgjedhja e juaj....

7. Anetarët më poshtë kanë falenderuar dielli1 për postimin:

mesia4ever (05-04-2015)

Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    ....kryeimami i kosoves tha:nuk kemi gjak te njome per te uitur shkretetirat e arabeve.E tash a pajtoheni me hoxhen a jo kjo varet prej jush.Pajtohi mire.Nuk pajtohi,shkoni ne siri,irak,jemen,pakistan,afganistan,sudan,libi,egj ipt etje tj...Pra eshte zgjedhja e juaj....
    Eshte njesoj sikur te thuash "ju qe doni civilizim perendimor, mesyni Perendimin" ose ju te cilet doni ligj te BE mesyni Gjermanine.

Myslimani shqiptar eshte autokton ne trojet tona dhe aty jane per te qendruar gjithmone o ndryshe do ju gjeje lufta civile. Zgjidh e merr. O bashke dhe respekt te ndersjelle o te perçare si zakonisht dhe gjithhere.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Eshte njesoj sikur te thuash "ju qe doni civilizim perendimor, mesyni Perendimin" ose ju te cilet doni ligj te BE mesyni Gjermanine.

Myslimani shqiptar eshte autokton ne trojet tona dhe aty jane per te qendruar gjithmone o ndryshe do ju gjeje lufta civile. Zgjidh e merr. O bashke dhe respekt te ndersjelle o te perçare si zakonisht dhe gjithhere.
    Po cfare autoktoni, sipas jush ne ishim 1%, atehere me te drejte serbet donin te na debonin. Lufte civile do te kete nese forcohet islami radikal dhe ne asnje rrethane tjeter. Ne kemi respekt po varet se sa ju keni respekt. Nese punoni per shtet po nese punoni per shkatrrim te kesaj qe arritem me gjak e lufte atehere do te hyni ne armiqesi me shumicen e shqiptareve.

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar mesia4ever për postimin:

dielli1 (06-04-2015)

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Myslimani ha mish HALLALL, jo mish njeriu. Gjithsesi, te respektoj mendimin tend, megjithese nuk te mbeshtes dot derisa vazhdon te mendosh keq per pernadorine osmane. Edhe nje, kushedi sa rendesi duhet te kete baleti per disa anetare ketu me ne krye ty, ama per sa me perket mua te lexoj per diç te atille, psh si baletin, kam zero interes.
    Sepse juve vetem cka ju konvenon lexoni. Nuk ju kuptoj
    Nuk hajne mish njeriu por ushqim hallall, por hajne edhe koken e njeri tjetrit.i nuk sheh cfare ndodhe ne shtetet myslimane. Mos ngurro hap TV-ne.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 05-04-2015 më 17:18

Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Fundja jemi vellezer nga gjaku te mos zgjatemi shume ne kete pike. Toleranca fetare, megjithese vetem i iluzion, ta ruajme si te atille.
    -Personalisht, une do vrisja turkun, arabin sikurse grekun e çetnikun t'i dilja ne mbrojtje vellait katolik shqiptar ne rast se dikush do mesynte trojet tona. Pavaresisht perkatesise fetare, ate te gjakut tim nuk do e lija ne duar te armiqve edhe ne armiku do i perkiste besimit fetar mysliman. Megjithese vellezer te mi nga feja, ngelet armik, kushdo te jete ai.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Aferim : 06-04-2015 më 01:21

13. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Aferim për postimin:

mesia4ever (06-04-2015)

Faqja 13 prej 24 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •