Close
Faqja 14 prej 24 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 234
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

Për: Myftiu Tërnava: Nuk kemi gjak të njomë për të ujitur shkretëtirat e arabëve

Citim Postuar më parë nga Aferim Lexo Postimin
    Eshte njesoj sikur te thuash "ju qe doni civilizim perendimor, mesyni Perendimin" ose ju te cilet doni ligj te BE mesyni Gjermanine.

Myslimani shqiptar eshte autokton ne trojet tona dhe aty jane per te qendruar gjithmone o ndryshe do ju gjeje lufta civile. Zgjidh e merr. O bashke dhe respekt te ndersjelle o te perçare si zakonisht dhe gjithhere.
    Ne te civilizimit Perndimor jemi domosdo.Ne vjeshten qe lam pas,dhe ne fillim vitin e tanishem mijera te rinj e te reja ja mesyn Perndimit.....
    Ndersa shkrimi im kishte te bente me pakicen islamike e cila symbyllurazi shkojne drejt vendeve te tyre islamike...Prandaj fjalija ime(siper)kishte te bente me keto terrina islamike te cilat kerkojne identitetin ne islamin e vertete te vendeve arabe,aty ku han njeri tjetrin...

Ke e pengon Perendimi dhe civilizimi Perndimor,si zgjidhje ka lindjen arabe....Zgjidh e merr the ti,por tani e ke ne nje kontest tjeter,hahah....

i/e regjistruar Maska e Aferim
    Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Për: Myftiu Tërnava: Nuk kemi gjak të njomë për të ujitur shkretëtirat e arabëve

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    Ne te civilizimit Perndimor jemi domosdo.Ne vjeshten qe lam pas,dhe ne fillim vitin e tanishem mijera te rinj e te reja ja mesyn Perndimit.....
    Ndersa shkrimi im kishte te bente me pakicen islamike e cila symbyllurazi shkojne drejt vendeve te tyre islamike...Prandaj fjalija ime(siper)kishte te bente me keto terrina islamike te cilat kerkojne identitetin ne islamin e vertete te vendeve arabe,aty ku han njeri tjetrin...

Ke e pengon Perendimi dhe civilizimi Perndimor,si zgjidhje ka lindjen arabe....Zgjidh e merr the ti,por tani e ke ne nje kontest tjeter,hahah....
    Civilizimin Islam, ate qe kultivuan me pas shtetet perendimore dhe qe kohen e fundit kane zene te devijojne.

Respekt
    Derisa te jete Shqiperia gjysmake, shqiptaret kane per t'u ndjere inferiore edhe ne trojet e tyre.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Civilizimi arab do te thuash, vitet 800-1200,por me ardhjen e teologut Hamid al ghazali, Islami pushtoi cdo perpjekje per drite. qe nga viti 1200, arabet e udhehequr nga mesimet e islamit kane rrugen e erresires.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Civilizimi arab do te thuash, vitet 800-1200,por me ardhjen e teologut Hamid al ghazali, Islami pushtoi cdo perpjekje per drite. qe nga viti 1200, arabet e udhehequr nga mesimet e islamit kane rrugen e erresires.
    Mos shtrembero faktet, ti....ata qene myslimane.....
    Derisa te jete Shqiperia gjysmake, shqiptaret kane per t'u ndjere inferiore edhe ne trojet e tyre.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Por cfare faktesh po shtremboj une? Ai ishte Ghazali qe me "diturine" e tij te bazuar ne islam, i beri arabet te ngelen ne vend numero dhe sot e kesaj dite per 800 vjet ??

Mos ngatero myslimanet me islamin, nuk jane njelloj. Islami eshte nje ideologji politike e shoqerore e veshur me petkun e fese. Myslimanet jane fukaranjte te cilet i permbahen kesaj kategorie ne nivele te ndryshme, disa kane vetem emrin mysliman, disa te tjere shtiren per sy te botes, ka nga ata qe jane te devotshem , dhe nga ata super te devotshem dhe analfabete
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korcar-L1 : 07-04-2015 më 05:25
    xfiles

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Po si s'han bar kur thua qe ne shek e VIII kishte shqiptare myslimane?! Kush ishin keta shqiptare myslimane te shek. VIII-te? A mos ishin keta qe Erdogani tha se kane zbuluar Ameriken te paret...
    Cka i thua ti dikujt qe te thote se ne shek e II kishte shqiptare budiste?! Qe s'i thua hajvan hajde peshtyme ne fytyre.
    Shqiptare musliman me siguri se ka patur, nder shqiptaret modern te asaj kohe kuptohet....islami cdohere i ka terhjekur njerezit e DIJTUR dhe te PASUR....pra, me nje fjale, jo ata qe kane ec me gomare, por ato qe jane mare me biznese dhe qe kane zhvilluar tregeti me vendet muslimane, sic ka qene asaj kohe krejt mesdheu rreth e perqark....krejt bregdeti i oqeanit paqesore dhe ishujt e tije nuk kane pare asnjehere lufte kunder muslimaneve, por sot jane dermueshem zona muslimane....shih per kete nje shkrim te sami frasherit me titullin "Përpjekja e heronjve në përhapjen e Islamit". Kaq mistere ka rreth kesaj pune.

Nese irfan sallati miret me kesisoj histori, dhe ti te ka lene mbrese ajo mesele bashke me disa fryma tjera te kosoves, atehere duhet me e dijte se rrangu i juaj intelektual eshte i njejte !, ngase sic duket kuptoheni shume bukur njeri me tjetrin. Ndash vertetimi i nje deklarate te tille, ndash mohimi i saje mbi nje kontroverze polemike deshmon vetem nje te vertete, se jeni nje "brum" qe te gjithe, dhe e meritoni njeri tjetrin pa piken e dyshimit !

tung
    albanish by nature

7. 2 antarët më poshtë falenderuan Nuh Musa për mendimin e shprehur në këtë postim:

Aferim (07-04-2015),mesia4ever (07-04-2015)

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

.........al ghazali eshte nje nder mendimtaret me te medhenj te njerezise mer jahu !, nje burre me njohuri te thella mbi filozofet antik, dhe bile komentues i tyre, nje burre qe edhe sot e kesaj dite nga koleget e tije bashkkohore permendet me rrespektet dhe nder (pa dallim race e feje !). Ne te kunderten, al ghazali ka qene nje sufi i dalluar. Sufi jane njerezit qe ne truallsoren i quajm "evilja"....njerez me dituri te larte dhe modesti te pakufijshme, qe, folur me alegori, ne kembe lidhin zile, qe ti ndegjojne mizat kur ecin, qe mos ti shkelin e mytin ato !

tung
    albanish by nature

9. 2 antarët më poshtë falenderuan Nuh Musa për mendimin e shprehur në këtë postim:

Aferim (07-04-2015),mesia4ever (07-04-2015)

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .........al ghazali eshte nje nder mendimtaret me te medhenj te njerezise mer jahu !, nje burre me njohuri te thella mbi filozofet antik, dhe bile komentues i tyre, nje burre qe edhe sot e kesaj dite nga koleget e tije bashkkohore permendet me rrespektet dhe nder (pa dallim race e feje !). Ne te kunderten, al ghazali ka qene nje sufi i dalluar. Sufi jane njerezit qe ne truallsoren i quajm "evilja"....njerez me dituri te larte dhe modesti te pakufijshme, qe, folur me alegori, ne kembe lidhin zile, qe ti ndegjojne mizat kur ecin, qe mos ti shkelin e mytin ato !
    tung
    Nuk kam cte komentoj me kur juve i thoni mendimtar te madh atij qe i varrosi intelektin arab, atij qe matematika i dukej veper e djallit.
    xfiles

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Korcar-L1 për postimin:

mesia4ever (07-04-2015)

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Shqiptare musliman me siguri se ka patur, nder shqiptaret modern te asaj kohe kuptohet....islami cdohere i ka terhjekur njerezit e DIJTUR dhe te PASUR....pra, me nje fjale, jo ata qe kane ec me gomare, por ato qe jane mare me biznese dhe qe kane zhvilluar tregeti me vendet muslimane, sic ka qene asaj kohe krejt mesdheu rreth e perqark....krejt bregdeti i oqeanit paqesore dhe ishujt e tije nuk kane pare asnjehere lufte kunder muslimaneve, por sot jane dermueshem zona muslimane....shih per kete nje shkrim te sami frasherit me titullin "Përpjekja e heronjve në përhapjen e Islamit". Kaq mistere ka rreth kesaj pune.
    tung
    'Ne kohen e Mesjetes nje shqiptar nga Durresi shkoi ne Spanje per tregti dhe befasisht ra ne kontakt me Kristofer Kolombin me te cilin i rastisi qe te shkonte e zbulonte Ameriken...'. Eja ti provoje te kunderten qe ska ndodhur keshtu. Kaq e mistershme dhe e veshtire te duket ty te mos e pranosh kete 'fakt'.

Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Por cfare faktesh po shtremboj une? Ai ishte Ghazali qe me "diturine" e tij te bazuar ne islam, i beri arabet te ngelen ne vend numero dhe sot e kesaj dite per 800 vjet ??

Mos ngatero myslimanet me islamin, nuk jane njelloj. Islami eshte nje ideologji politike e shoqerore e veshur me petkun e fese. Myslimanet jane fukaranjte te cilet i permbahen kesaj kategorie ne nivele te ndryshme, disa kane vetem emrin mysliman, disa te tjere shtiren per sy te botes, ka nga ata qe jane te devotshem , dhe nga ata super te devotshem dhe analfabete
    Ti qenkeshe injoranti i Shqiperise.... Turqit s'jane apo jane myslimane? Sa shekuj jane perpara teje (me inteligjenti i shqiptareve???)

Faqja 14 prej 24 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •