Postuar më parë nga
Albo
Ti nuk ke fe, ti je besimtar dhe mesuesi yt eshte Jisu Krishti! Ku e njohe ti Jisu Krishtin qe te mesoi keto gjera e te beri besimtar?
Pergjigjia: Ne faqet e atij librit me titullin "Bibla" apo jo?
Ti nuk ke mesuar per besimin nga goja e peshkopit ne Kishe, por nga goja e Krishtit?
Pergjigjia: Domethene, ti nuk ke perse lexon as Pjetrin, as Joanin, as Pavlin, qe ishin apostujt dhe peshkopet e pare te Kishes dhe Krishtit. Ti nuk meson per Krishtin nga goja e ketyre peshkopeve te Kishes, dhe pasardhesve te tyre ne Kishe ne shekuj e ne breza. Ti meson vetem duke cituar fjalet e Krishtit qe keta peshkopet kane hedhur ne leter ne ate librin me titull Bibla, apo jo?
Ti na thua edhe se mesuesi im eshte Krishti dhe s'ka mesues tjeter?
Pergjigjia: Por kur mesuesi yt qenka Krishti, a nuk me thua, perse valle Krishti i thirri peshkataret e Galilese qe ta ndiqnin nga pas e te beheshin nxenes se Tij? Ke gjetur ndonje citat ne ate Biblen tend te dashur, ku Krishti shkruan: "keto qe une ju them e mesoj t'i hidhni ne leter qe ti lexoje e besoje edhe Lacja"? Apo mos valle ajo Bibla citon Krishtin te udhezoje dishepujt e Tij per ngritjen e Kishes se Tij? Je i sigurt qe eshte Krishti mesuesi yt apo ajo mendja jote qe interpreton cdo varg qe lexon ne ate librin me titull Bibla?
Feja eshte besimi universal qe i ka rezistuar kohes dhe brezave. Feja ime eshte feja e krishtere orthodhokse pasi ajo qe une besoj eshte ajo qe Kisha u ka mesuar brezave te te krishtereve qe nga koha e Krishtit, deri ne diten e sotme, e deri ne perjetesi. Ajo qe besonte i krishteri bashkekohes i Krishtit, eshte ajo qe besoj edhe une sot si i krishtere orthodhoks. Ne 2000+ vjet krishterim, besimi yne orthodhoks as nuk eshte ndryshuar e as nuk eshte cunguar, ai ngelet i vertete dhe i plote. Ky besim nuk ruhet vetem ne mendjen e zemren time si besimtar, ky besim ruhet nga Kisha e Shenjte Katolike dhe Apostolike, detyra e te ciles eshte t'ua deshmoje kete besim brezave.
Kurse besimi per te cilin ti flet, eshte besimi yt personal, prodhim i kokes e mendjes tende, teksa lexon dhe interpreton vargjet e librit me titullin Bibla. Ti nuk ke mesuar per besimin nga goja e Krishtit, ti nuk ke mesuar per besimin nga goja e Apostujve, ti nuk ke mesuar per besimin nga Tradita e Shenjte e Kishes Orthodhokse, ti ke mesuar per besimin ne menyre autodidakte: lexo vargjet e Bibles, interepretoji ato me mendjen tende, dhe kjo eshte e verteta, e besimi per ty. Dhe kete qe ben ti, e bejne miliona sektariane te tjere protestante ne bote: edhe ata ashtu si ty, dalin me te vertetat e tyre dhe me besimin e tyre. Dhe jo dy protestante si puna juaj me "besim personal" besojne njesoj! Kjo fryme e percarjes qe ka krijuar sot mijera sekte protestante nuk eshte Fryma e Shenjte qe Krishti na dergoi nga Qielli dhe te Cilen e gjejme ne Kishe, por eshte fryma e te keqes, qellimi i te ciles eshte te mbaje larg shpirtrat e njerezve nga Kisha dhe Krishti.
Ti dhe kushdo jeni protestante, pasi protestoni ndaj Kishes se Krishtit dhe te vertetave universale te saj! Me fjale te tjera, ju jeni duke thene: cdo njeri eshte i lire te besoje fjalet e Krishtit ashtu sic do vete, duke e kthyer ne kete menyre te Verteten e Krishtit, nga nje te vertete absolute qe nuk ndryshon kurre, ne nje te vertete relative qe kushdo eshte i lire ta ndryshoje sic i vjen per mbare.
Albo
Krijoni Kontakt