Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 87
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Për: Përse beson në Zot?

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    .

Kemi raste sa te duash po ne Ungjill, qe ndonse nuk ishte ende shkrojtur, njerez te ndryshem, burra e gra, shkronjes dhe taksambledhes, prifterinj hebrej, grek, romak, samaritane, etj,
    qe pohojne dhe veprojne me frike Perendie, pa patur as Biblen ne dore (ate qe fluturoi atllantikun ) dhe pa patur uri te bejne retorika neper internete...
    Ti ke koncept te gabuar ndaj bibles, dhe shkrimit profetik. E kam shume te veshtire te shpjegoj dicka per te cilen ti ske haber. Jezusi ju tha farisenjve: Ju nuk besoni tek une, sepse FJALA ime nuk gjen vend ne zemren tuaj. Jezusi nuk po flet as per germa dhe as per rokje te shkrojtura. Te besosh ne Krisht, do te thote te pranosh Fjalen, dhe Fjala eshte Perendi. Prandaj dhe Pali thote se Besimi vjen nga Digjimi i Fjales. Nese per ty "fjale" do te thote: germa e rokje te hedhura ne nje cope leter, atehere ke te drejte te mendosh keshtu. Bibla peremban permes shkrimit, mesimin e Fjales, dhe Fjala eshte Krishti. Nuk eshte Bibla Fjala. Bibla eshte "mjeti" ne te cilin jepet mesazhi i Fjales Perendi. Fjala eshte Person. Prandaj dhe Jezusi ju tha farisenjve se, ju nuk mund te me besoni, pasi fjala ime nuk ka vend ne ju. Ti ngaqe nuk ke idene se kush eshte Fjala, mendon se, kur thua "fjala" do te thote shkrim. Prandaj thua: "Kemi raste sa te duash po ne Ungjill, qe ndonse nuk ishte ende shkrojtur... "
    Te njohesh dhe te besosh Perendine, do te thote qe Fjala e Tij, Krishti te banoje ne zemren tende. Bibla vecse te jep mundesine, qe te maresh MESAZHIN dhe MESIMIN qe Fryma meson dhe zbulon tek besimtari. Pra besim, nuk do te thote se po lexove biblen behesh besimtar. Perkundrazi, po pranove mesazhin dhe mesimin qe bibla ka, do te thote se Fjala eshte prezent ne zemren tuaj, dhe Fjala eshte Personi Krishti. Vetem keshtu i krishteri, mer mesazhin dhe mesimin qe Fryma zbulon.

E si mund te kesh frike Perendie, pa njohur Perendine????
    Ti mendon se keta njerez te ndryshem, burra e gra, shkronjes dhe taksambledhes, prifterinj hebrej, grek, romak, samaritane, nuk kishin DIGJUAR asnje FJALE Perendie, sepse nuk kishin biblen??? Me vjen keq per llogjiken krejt te dobet qe perdor. Kjo ndodh sepse ju biblen e konceptoni njerezisht, si liber me flete, shkronja, fjale dhe kopertine. Askush nuk mund te veproje me Frike Perendie, pa e njour me pare Ate. Dhe Pali thote se, se fundmi Perendia na u ZBULUA me ane te Birit, dhe Biri eshte FJALA. Pra e shikon se gjithshka te con tek Fjala dhe pa Fjalen nuk ka Besim??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Njeriu ka mjaft fakte dhe dokumentime per te njohur Zotin, boll te doje dhe te ç'lirohet nga e keqja, te hape zemren dhe te jetoje pas udhezimeve dhe mesimeve te njerezve te shenjte.
    Apo ti ( desh dhe harrova ) nuk i njeh shenjtet...? PO te pyes une ty, ç'fare eshte kulti i Shen Marise? Shenjtet ç'jane dhe ç'fare mesuan ata, po Eterit e shenjte ç'jane per Kishen....?
    Tradita eshte ajo qe na permbush ate qe nuk u shkrojt, pasi Zoti Krisht nuk dha per detyre te hidhej ne fleta ç'fare u pa dhe u jetua,por tha mesoni, perhapni e jo llomotisni me liber ne duar.
    Askund Jezusi dhe apostujt, nuk e mesojne kishen qe te jetoje pas udhezimeve dhe mesimeve te njerezve te shenjte. Ky eshte abuzmi qe ju beni me religjionin tuaj. Apsotujt ne te gjitha mesimet e tyre, mesojne dhe deshmojne se, besimtari duhet te hape zemren Krishtit dhe te jetoje me mesimin e Krishtit. Ndesa shembujt e besimtareve te devotshem, natyrisht qe mbeten eksperienca te vlefshme dhe nje mesim i gjalle i asaj cka Jezusi ka bere ne jeten e tyre.

Ai qe nuk njeh shenjtoret je ti. Ti nuk e ke idene se cfar do te thote Shenjtor. Shenjtor nuk te ben as kisha dhe askush, pervecse Gjaku i Krishtit, me te cilin ai na pastroi nga cdo mekat. Mendon ti se ne trupin e Krishtit, qe eshte kisha, ka te pashenjte????? Tani te pyes: kujt ti besoj, ty, apo mesimit te apostujve? Pali i quan te gjithe besimtaret ne bashkesi, Shenjtore. Dhe ne te gjitha letrat qe ai ju dergonte kishave, e mbyllte me fjalet: te fala te gjith Shenjtoreve ne Krishtin Jezus. Mbreteria e qiellit ka vetem Shenjtore. Cfar i beri mbretit atij, qe kishte hyre pa "roben e dasmes", ne dasmen e te birit te tij? Mereni tha dhe hidheni ne liqen te zjarrit. "Rroba e Dasmes" eshte, Shenjteria me te cilin Krishti na VESHI. Lexo ketu: Zbules:3:18.

"18 Të këshilloj të blesh nga unë ar të kulluar në zjarr që të bëhesh i pasur; edhe PETKA te BARDHA që të VISHESH dhe të mos duket turpi i lakuriqësisë sate;"

Kjo eshte "RROBA" e Shenjte me te Cilen Jezusi na "VESHI", ne menyre qe te mos Duket me TURPI ( mekati dhe e keqja). Ky eshte Shenjtori i Krishtit. Atehere te pyes: meqense ti pranon se nuk je i shenjte, si mund te pretendosh se je pjese e TRUPIT te SHENJTE te Krishtit, qe eshte kisha e Tij??
    Per Perendine ka: ose i shenjte ose nen mekat. Ku e shiikon veten ti? Gjoni ne letren e tij te pare thote se, asnje hileqar, magjistar, kurvar hajdut homoskesual e tjera si keto, nuk do ta trashegoje mbreterine, pervecse shenjtoret. Pali i thote kishes: Jini te shenjte, sepse Ai eshte i Shenjte. Para Perendise ka: shenjtore, qe u pastruan me Gjakun e Qingjit, dhe mekatar nen mekat, qe mohuan gjakun e Krishtit.

Ti thua: "Tradita eshte ajo qe na permbush ate qe nuk u shkrojt, pasi Zoti Krisht nuk dha per detyre te hidhej ne fleta ç'fare u pa dhe u jetua,por tha mesoni, perhapni e jo llomotisni me liber ne duar."

Edhe pse tregon edukate te ceket ne komunikim, perseri jam i duruar tju mesoj te Verteten. Mendon ti se, "shkrimi profetik" eshte thjesht nje aksident, i disa shenimeve perosnale te njerzve te kohes? Po a nuk i shkrojti Perendia me gishtin e tij, pllakat Mojsiut ne malin sinai? Por a nuk i tha Perendia Mojsiut qe te shrkuaj GJITHSHKA? Por le tju pyes me konkretisht: ku je i bindur ti, se Jezusi nuk ju tha besimtareve, te cilet te frymezuar shkruajten keto shkrime per brezat qe vijne?? Menyra juaj e ketij lloj diksutimi, vjen per faktin se ju nuk njihni kush Jezusi eshte dhe cfar eshte Shkrimi profetik dhe pse u shkruajt. Po te jap nje fakt. Pali thote: I gjithe shkrimi ( jo vetem nje pjese) eshte i frymezuar nga Fryma e Perendise. Pra Shkrimi profetik, eshte produkti i Frymes, dmth i Perendise. Tani ju pyes: A e pranon ti qe Fryma eshte Perendi? A pronon ti qe Jezusi eshte Perendi? Nese po, atehere si mund te thoni se Jezusi, (dmth Perendia) nuk ju ka thene te shkriuajne Fjalen me te cilin Ai i Frymezoi? Ju duhet te hiqni dore nga keto gafa qe beni, per shkak te padies. Nese Shkrimi i shenjte nuk do te kishte autor Perendine, atehere Pali nuk do ti rekumandonte Timoteut qe te QEDNROJE ne LEXIM te Shkrimit.. Kerkoi Perendise te te jape zbulese kur flet per biblen.

Po keshtu gafa tjeter eshte kur thua: "Tradita eshte ajo qe na permbush ate qe nuk u shkrojt..."

Dmth simbas teje, Fryma nuk arriti dot ta frymezonte te gjithe mesimin qe duhej, prandaj vjen tradita qe te plotesoje ate. A je serioz ne ate qe thua???? Kjo eshte llogjika dhe "mejti" qe perdor religjioni, per tu bere sa me i besueshem. Po te mendoj keshtu si ty, atehere me duhet te pranoj dhe te them se, te krishteret e pare dhe apostuj, qe nuk kishin ASNJE TRADITE dhe mesim te saj, kane pasur nje mesim dhe besim te cunget dhe gjysmak, sepse tradita dihet qe lindi me pas. Ose.... nese ti pranon se, apostujt dhe te krishteret e pare, te cilet nuk kishin as tradite dhe as mesim te saj, e kishin mesimin dhe besimin te plote, atehere: perse une qenkam gabim dhe "heretik"? Edhe une BESOJ si te krishteret e hershem, pa mesimin e tradites, e cila erdhi shume kohe me pas, kur kisha u kthye ne institucion religjioni nga Kosntandini juaj. Mendon se Perendia perdor dy standarte, ndryshe per kishen e pare ate te apsotujve, dhe ndryshe me pas? Ju sot na paski mesim te "plote", sepse ja u ka plotesuar Tradita. Sipas kesaj teze, i bije qe kristianet e hershem , qe nuk kishn as tradite dhe as mesim te saj, na e kishin mesimin te "pa plote". A e kupton llogjiken? Une nuk e kundeshtoj asnjeher traditen dhe eksperinecen e te krishtereve nder vite, pasi eshte Deshmija, ku Zoti ne tregon, se cfar Ai ka bere dhe ben ne kishen e Tij. Por kurre nuk do ta quaj te cunguar mesimin qe jep Fala e Gjalle e Perendise, permes Fjales te frymezuar ne shkrimin e Tij profetik, me ane te te cilit Ai meson dhe drejton permes Frymes, Kishen e Tij. Qe te kuptosh kete cfar po them, te pyes: Nese mesimi i fjales profetike, ka kundershtese me mesimin e tradites, kush mendon se ka te drejte dhe atuoritet te pranohet? Psh. Krishti ne ungjillin e Tij na meson qe te BESOJME, dhe me pas te PAGEZOHEMI. Pra Pagezimi tek besimtari vjen si rezultat i BESES ne Krishtin Jezus. Sepse Pagezimi eshte, te deklarosh bashkimin tend me Krishtin, duke vdekur dhe u ringjallur se bashku me te. Kete meson ungjilli i Krishtit. Ndersa mesimi i tradites, i cili erdhi shekuj me pas, meson: nje foshnje e sapo lindur, duhet te pagezohet, edhe pse nuk di ceshte besimi, Zoti e tjera. Pra nuk e vendos Besimin si kushtin e domozdoshem, qe ungjilli meson. Sic e shikon pra, jane dy mesime qe kundershtojne njertjetren, por pyejta eshte: Kush ka te drejte: Ungjilli i Krishtit, apo mesimi i Tradites? Ketu ndahemi bashke. Per mua Shkrimi profetik mbetet baza e mesimit qe Perendia i jep kishes se Tij.. Une nuk e ve asnjeher ne dyshim fjalen profetike, dhe nuk e barazoj me askend.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 15-02-2015 më 19:17

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

E sheh?
    Kur ka bashkesi, ka Kishe, ka edhe kungim te shenjte, ku trupi dhe gjaku transformohen me ndermjetimin e Shpirtit, per te na sheruar pikerisht nga keto gjera...
    Por nese je luteran pasi i re terthoras lart ose edhe kalvinist, une perseri te keshilloj te kthehesh e te degjosh lutjet ne shqip dhe Ungjillin ne shqip, pasi nga anglishtja mund te shpetoje gje...
    Ja une me ty e mbyll keshtu, pasi polemika pa fund qe une e quaj kokefortesi, nuk sjell dobi.
    Tema eshte perse besojme, - une besoj ..., te gjithe jemi besepaket, pa perjashtim! Ndaj duhet te permiresohemi ne vazhdim sa te jetojme...
    Pershendetje
    1- Ne fakt Jezusi meson: Ku ka Krisht ka Bashkesi...
    2-Jam i krishtere, dhe besoj fjalen e paster te Jezusit dhe apsotujve, (si kristianet e pare, ku nuk kishin as tradite dhe as mesim te saj) dhene permes Shkrmit profetk nen zbulese te Frymes se Shenjte, per te cilen me emerton heretik.
    3-Shqipja eshte gjuha qe zoteroj me mire dhe i referohem gjithmone origjinalit Grek, pasi e njoh mire kete gjuhe.
    4- Nuk eshte polemike, eshte shpallje midis Shkrimit profetik qe une deshmoj, dhe tradites qe ti beson.
    5- Besoj sepse Ai me Thirri dhe me zgjodhi, dhe me shpetoi me ane te sakrifices se Tij ne kryq, i cili vdiq per mekatet e mia dhe u ringjall te treten dite, per Drejtesimin tim, dhe sot eshte ne te djatht te Atit Perendi dhe lutet pe ne.

Pershendetje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Ti nuk ke fe, ti je besimtar dhe mesuesi yt eshte Jisu Krishti! Ku e njohe ti Jisu Krishtin qe te mesoi keto gjera e te beri besimtar?

Pergjigjia: Ne faqet e atij librit me titullin "Bibla" apo jo?

Ti pyet: " Ku e njohe ti Jisu Krishtin qe te mesoi keto gjera e te beri besimtar?

E mesoi nga zbulesa qe i dha Ngushelluesi, Fryma e Shenjte, qe Krishti dergoi pasi u ngrit ne Qiej. Dmth nga i njejti Fryme, i cili ju zbuloi Krishtin edhe apostiujve. Prandaj Gjoni ju thote BESIMTAREVE: nuk kini nevoje qe NDOKUSH tju mesoje, sepse VAJOSJA, ( Fryma) qe kini mare prej ATIJ, ju meson CDO GJE. Aryeja se perse ti nuk e kupton dot kete, eshte se nuk e ke perjetuar ende kete deshmi ne zemren tende.
    Koncepti qe ti dhe gjith religjionozet kane ndaj Bibles, eshte i gabuar, pasi biblen e shihni thjesht si nje liber fetar, dhe jo "mjetin" qe permban mesimin dhe mesazhin me te cilen Zoti meson kishen e Tij. Ju e shikoni biblen si nje "bllok shenimesh" qe kane mbajtur besimtaret, dhe thoni se, Bibla eshte thjesht nje produkt i kishes. Bibla eshte, mesazhi i Fjales se Gjall te Perendise, dhene me ane te shkrimit. Pra koncepti yt mbi bilen, eshte i gabuar. Ti e shikon bilben si nje "ornamen apo objekt" fetar, qe shenjterohet vetem kur hyn ne kishe dhe mbahet e lexohet nga peshkopi apo prifti. Pra e konsideroni biblen si "objektet" e tjera fetare kishtare, qe jane brenda kishes orthodhokse. Bibla permban Shkrimin e frymezuar te Frymes Perendi, dhe jep mesim me zbulese, vetem tek ai njeri, i cili beson dhe ka Krishtin. Prandja tek Malakia Zoti tha: dhe ne ditet e Fundit, qe eshte koha e Nuses se Krishtit, dmth Kisha, Une do ta jap Frymen time tek Gjithsecili, (BESIMTARET VETEM) dhe Ligjet e mia do ti shkruaj ne zemrat e tyre. Besim pa Digjim te Fjales se Perendise nuk ka. Dhe Fjala eshte Krishti. Cdo besim jashte Fjales se Perendsie, eshte e ginjeshtert. Besimin nuk ta jep as kisha, as prifti apo peshkopi. Ne hedhim "farren", (qe eshte Fjala e Perendise) tha Pali, por Perendia e rrit. Pra kisha shpall Fjalen e Ungjillit te Krishtit, dhe Perendia a rrit. Ti mendon se Besimin ta jep kisha apo tradita? Je gabim. Kjo eshte puna jote, por te them se meson gabim dhe ke pergjegjesi para Perendise per ate qe flet dhe meson. Ai qe ka Krisht, ka Fjalen; dhe ai qe ka Fjalen ka Frymen; dhe ai qe ka Frymen ka Perendine. Prandaj dhe ne Flasim fjale Perendie dhe jo mencuri njerzore, thote Pali. Detyra ime eshte te shpall, dmth te hedh "Farren" , prandaj dhe shkruaj ketu. Por Fjala eshte Shpata e Frymes, thote Pali, e cila NDAN mendimet e shpritit nga ato te Frymes. Dmth, llogjiken, mencurinedhe mesimin njerzor, nga mencuria dhe mesimi i Frymes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 15-02-2015 më 22:09

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Pergjigjia: Por kur mesuesi yt qenka Krishti, a nuk me thua, perse valle Krishti i thirri peshkataret e Galilese qe ta ndiqnin nga pas e te beheshin nxenes se Tij? Ke gjetur ndonje citat ne ate Biblen tend te dashur, ku Krishti shkruan: "keto qe une ju them e mesoj t'i hidhni ne leter qe ti lexoje e besoje edhe Lacja"? Apo mos valle ajo Bibla citon Krishtin te udhezoje dishepujt e Tij per ngritjen e Kishes se Tij? Je i sigurt qe eshte Krishti mesuesi yt apo ajo mendja jote qe interpreton cdo varg qe lexon ne ate librin me titull Bibla?

Dmth, Mateu, Gjoni, Pali, Pjetri , mbajten ca shenime ne bllockat e tyre, per hesap te tyre. Kjo eshte llogjika me te cilen ti e koncepton shkrimin. Por po te bej kondrapyetjen: Ku e di ti se Krishti nuk ju tha qe te shkruanin? Natyrisht qe dhe ti do te thuash, po ti ku e di qe Ai ju tha. Ta deshmoj une kete, qe eshte mese e vertete se, Njerzit e frymezuar nga Fryma e Perendise shkruajten mesazhin e Perendise. Kete e verteton Pali kur thote: i gjithe Shkrimi, dhe jo gjysma, eshte i Frymezuar nga Fryma. Ja pra Perendia ( Jezusi Fjala Perendi), i frymezoi besimtaret me ane te Frymes Perendi, qe te shkruajne mesazhin e Fjales per Nusen e Krishtit. A e pranon ti Jezusin Perendi, Person i Trinise se Shenjte? A e pranon ti Frymen Perendi, Person i Trinise se Shenjte? Ja pra Ky Perenedi i shenjte ( Ati, Fjala Fryma) i frymezoi besimtaret qe te shrkuanin mesazhin e Fjales, te cilat bibla permban, dhe ti thua ku ju tha Jezusi, dmth Perendia, qe te shrkuajne mesazhin e frymezuar prej Tij. Hiqni dore nga mesimet krejt te gabuara, me ane te te cilave, kerkoni te sillni nje ungjill tjeter, nga ai i Krishtit. Ne saje te ketij "Shkrimi profetik" Fryma na zbulon Birin, dhe meson kishen, qe te permbushe vullnetin e Atit mbi dhe. Ndiq mendjen tende... kjo eshte puna juaj, dhe une ju nuk gjykoj..
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 15-02-2015 më 22:33

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Ti pyet: " Ku e njohe ti Jisu Krishtin qe te mesoi keto gjera e te beri besimtar?

E mesoi nga zbulesa qe i dha Ngushelluesi, Fryma e Shenjte, qe Krishti dergoi pasi u ngrit ne Qiej. Dmth nga i njejti Fryme, i cili ju zbuloi Krishtin edhe apostiujve. Prandaj Gjoni ju thote BESIMTAREVE: nuk kini nevoje qe NDOKUSH tju mesoje, sepse VAJOSJA, ( Fryma) qe kini mare prej ATIJ, ju meson CDO GJE. Aryeja se perse ti nuk e kupton dot kete, eshte se nuk e ke perjetuar ende kete deshmi ne zemren tende.
    Fryma e Shenjte qe Krishti na premtoi e na dergoi nga Qielli, 10 dite pas lartesimit te Tij ne Qiell te Ati, nuk iu dha besimtareve te thjeshte te mbledhur, por iu dha 12 dishepujve te zgjedhur te Krishtit, atyre Apostujve dhe Peshkopeve te pare te Kishes. Te gjithe besimtaret e krishtere te pranishem e pane Frymen e Shenjte qe zbriti mbi kokat e Apostujve, jo kokat e tyre, si gjuhe te zjarrta. Dhe kjo dite, eshte Ditelindja e Kishes se Shenjte Katolike dhe Apostolike! Ne kete dite Kisha mori Frymen e Saj te Shenjte nepermjet Apostujve. Ne kete dite lindi edhe ajo Tradita e Shenjte e Kishes, per te cilen flasim ne orthodhokset. Kurse Vaji i Shenjte per te cilin flet Shen Joan Theologu, eshte Vaji i Shenjte i Mirosjes, Vules se Shpirtit te Shenjte, qe besimtaret e Krishtere marrin pasi pagezohen.

Ne mendjet tuaja te semura e te genjyera nga fryma e se keqes, ju nuk keni nevoje per Apostuj e Peshkope, ju nuk keni nevoje per Kishen dhe as per Traditen e Shenjte te saj Apostolike. Ju jeni vete Apostuj si Pjetri e si Joani pasi ne mendjet tuaja Krishti ua dergon Frymen e Shenjte nga qielli, e jo nepermjet Kishes se Tij. Vajin e Shenjte te mirrosjes, ju nuk e merrni ne Kishe gjate pagezimit, por e vetelyeni me vajin e njerezve, dhe e bete adetin. Ose me keq akoma, bejne sic ben ti qe kujton se besimi nuk eshte nje gje e gjalle por nje "akt te kuptuari". Ti kujton se duke lexuar Biblen dhe duke kuptuar ate qe lexon me mendjen tende, ti je besimtar i krishtere!

Gjithe ajo qe ju njihni si besim, nuk eshte gje tjeter vecse libri me titullin Bibla, e ju nuk jeni gje tjeter, vecse adhurues te librit, te cilin e citoni e mesoni permendesh sikur Fryma e Shenjte te buronte nga vargjet ne ato faqet e Bibles, e jo nga Kisha e Krishtit! Prandaj une ju kam thene me lart, sikur Vete Zoti yne Jisu Krisht te zbriste nga qielli kete moment e t'iu mesonte per besimin, ju do ti thoshit: "E ke gabim! Ku shkruhet per keto qe na meson ti ne ne Bibel?!"

Albo

P.S Boll kullotet ne forumin orthodhoks, shkoni e shkruani ne forumin tuaj protestant.

i/e regjistruar Maska e elijsa
    Anëtarësuar
    09-03-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    138

Gjithe ajo qe ju njihni si besim, nuk eshte gje tjeter vecse libri me titullin Bibla, e ju nuk jeni gje tjeter
    Nese nuk do egzistone bibla si mund te egzistonte besimi i krishtere?

Kane te krishteret ndonje burim hyjnor tjeter pervec bibles? Cilat jane ato?

Nese nje i/e krishtere perqendrohet vetem tek ndjekja e bibles eshte i/e manget besimi i tij/saj ?

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga elijsa Lexo Postimin
    Nese nuk do egzistone bibla si mund te egzistonte besimi i krishtere?
    Te duhet te lexosh e mesosh pak me shume mbi Kishen dhe historine e Shkrimit te Shenjte, qe te marresh pergjigjen e pyetjes qe kerkon:

Kush erdhi në fillim: Kisha apo Dhiata e Re?

Kane te krishteret ndonje burim hyjnor tjeter pervec bibles? Cilat jane ato?
    Po, e ka emrin Tradita e Shenjte e Kishes qe eshte Nena e Bibles qe ti lexon dhe prej se ciles ka dale Bibla qe ti lexon. Lexo me shume me poshte:

TRADITA E SHENJTË: RRUGA QË TË SHPIE NË SHTËPI

Nese nje i/e krishtere perqendrohet vetem tek ndjekja e bibles eshte i/e manget besimi i tij/saj ?
    Nje njeri qe mundohet te perqendrohet vetem tek ndjeka e asaj qe lexon ne Bibel, eshte si puna e atij njeriut qe kerkon te mesoje not me kembet ne toke te thate. Vetem kur njerezit hyjne me frike dhe besim Perendie ne Shtepine e Zotit, Kishen e Shenjte Katolike dhe Apostolike qe bota e njeh si Orthodhokse, vetem atehere ai njeri hedh hapin e pare te tij per tek Krishti. Nuk ka Ungjill te Vertete, nuk ka Krisht, nuk ka shpetim jashte Kishes se Shenjte Katolike dhe Apostolike.

Albo

Deshmues i kujt? Me duket se po zgjatemi pa kuptim.
    Bibla eshte e shenjte per te gjithe neve, nuk ka mundesi te vish ti e ta perdoresh ne menyre individuale pasi ai liber ka permbajtje universale
    Une te solla nje aspekt per te treguar qe jo gjithmone mjafton te lexosh Biblen, pa u bere i ndritur dhe
    Besa do te ndriçoje mendjen e te kuptosh misteret e pafundta te Krijimit dhe Krijuesit…, kurse ti
    si zakonisht ç’bere? Mu perveshe me kopjim te Ungjillit pa u kursyer…, por une me pare te fotokopjova faqe te Ungjillit,
    at’here debati i sterzgjatur i joni do te perfundoje keshtu, ti copypast une fotografi dhe ja sa bukur do te merremi vesh…
    Une nuk dua te pergjigjem ty, jo pse nuk di te kopjoj Biblen…, por per sa shkruan ti nuk meriton pergjigje.
    Konfuzioni qe ti krijon duke perdor pa vend Shkrimin dhe me histeri insiston kot duke bere loje fjalesh.
    Kjo nuk te ben nder pasi sido qe ta perdredhesh ti elokuenca e ç’do libri dhe e Bibles ne veçanti te lejon
    qe te krijosh variante pa fund ku po me te njejten faqe, ti fare mire mund te debatosh me veten
    ne pafundesi…, pasi ky eshte kendveshtrimi yt, te sulmosh me argumente qe jane te vlefshme per te gjithe,
    pra edhe per mua…, si pra une qe e mbaj per te Shenjte Librin ta mohoj?
    por si i sheh ti dhe si i perdor kjo eshte tragjike! Me akuzon mua qe nuk njoh Biben, ka shume mundesi te
    mos e di permendesh si e kane per zakon protestantet ne pergjithesi, por si i krishtere te rikujtoje qe
    nuk e kam per detyre te mesoj vargjet permendesh per pastaj ti perdor kunder kujt’do …, por duhet ti ve ne jete mesimet e Krishtit ,
    pra te adhuroj Zotin Krijues, te dua te afermin si veten, etj etj.
    Bibla nuk eshte konceptuar si perdorim akt akuze, pasi krishterimi eshte dashuri dhe jo kanosje pa pushim
    duke interpretuar pas mendjes, pasi ka mendje e mendje, ku skicofrenia ben çudira dhe imazhet imagjinare
    qe te pushtojne te drejtojne ne fantazi te humbneres…!
    Bibla eshte ushqim per ke ka uri te Fjales, ke do te pranoje Zotin, pasi nese neve pranojme me gjithe
    ekzistencen tone Ate edhe Ai do te jetoje per jete ne neve…
    Por kur te pyeta per Shen Marine, eterit, shenjtoret, martiret, asketet, ti I bere bisht duke bere pyetje koti,
    retorike qe vetem ti kupton. Pra per ty gjithe kisha eshte e shenjte ( ne çdo pjesetar te saj te vetem ), sa I ceket u tregove, po si nuk e di ti qe;
    “ Vetem Nje eshte I Shenjte”!? Zoti qe eshte ne qiejt, kurse neve jemi
    thirrur te shenjterohemi…, por shenjteria per ke refuzon presbiterin ne Krisht, bashkesine ne kungim
    (Kishen ), kush nuk eshte i perulur te degjoje dhe te mesoje kuptimin e vertete te parabolave, shembelltyrave,
    paravolive te Krishtit nga goja e kujt Fryma i ka dhene ndriçim dhe pergjegjesi te shpjegoje
    e te na qartesoje ç’do te diel ne Kishe, ku mesimet e eterve te shenjte, ku imitimi i jetes dhe veprave te
    shenjtoreve , ku nderimi i Nenes se Zotit Krisht , ku respektimi i tradites dhe i ikonografise si trashgimi
    te paperseriteshme te lene direkt nga deshmitare okulare te jetes njerezore te Zotit Krisht , etj,
    kush pra refuzon keto dhe te tjera qe tani s’me bien nder mend, nuk ka si te jete “i shenjte”…, pasi duke lexuar Ungjillin
    por duke vepruar jasht asaj qe ai liber madhor dikton, pra ne armiqesi te vazhdueshme,
    ne vetizolim dhe ne jete imagjinare e vizjone fantastike, kjo nuk te sjell ne shenjterimin qe ti shpreson.
    Por ti edhe kesaj rradhe do te skandalizohesh, pasi fodulle si ti nuk pranojne qe nje far prifti ose qoft
    edhe Peshkop, perseri ti do ta refuzoje pasi arroganca jote nuk te le, ku religjoni yt personal dhe i
    perveçem (pasi vetdeklarohesh ), ti do qe ti shpjegosh gjerat me mendjen tende…, por qe Zoti te
    shpetofte nga krenaria , pasi kete duhet ta dish qe, nuk te çon larg.
    Ne fund me drejtohesh me “durim te madh” por gjithesesi ti ofron intelektin tend me zemergjeresi te me
    mesosh mua te pagdhendurin… FALEMINDERIT!
    Por Besimin une e kuptoj vetem ne kishe, te shpjeguar nga prifti te djelen dhe pasi I lutem Perendise te
    me shpetoje nga mendjemadhesia, marr pjese ne Misteret qe Zoti na fali nepermjet pranise se Shpirtit,
    sa here qe mblidhet komuniteti besimtar…
    Tani une te uroj paqe ne mendjen tende, ku kembengulja qe tregon, te te largohet.
    Ndoshta ti nuk e kishe kuptuar me pare, por tani ta them qartesisht, te lutem mos u lodh me gjate pasi me
    insistimin qe tregon, ngjan me deshmitaret e jehovait, qe une nuk i konsideroj fare te krishtere!!!
    Ata po qe vertete abuzojne ne fjalet e Krishtit…, por nuk e njohin per Zot!
    Kurse ti edhe pse nuk konsiderohesh as i Pavlit e as i Pjetrit, pasi thua qe je i “perveçem”, ketu midis nesh je i mirepritur gjithmone,
    pasi Kisha mbledh te gjithe ne gjirin e saj…, dyert e saja jane te hapura gjithmone,
    per te gjithe pa perjashtim, boll te duash e te mesosh, te marresh pjese ne jeten komunitare qe perfaqeson
    Trupin e Krishtit, te nderosh Nenen e Tij dhe respektosh shenjtet qe kryen vullnetin e Tij…
    Jam i bindur qe; Te gjithe jemi te ftuar, e perfundimi llogjik eshte po i njejti destinacjon, Mbreteria e Tij,
    por qe kush e ben rrugen ne kembe, kush mbi qerre, kush me makine e me avjon,
    shpresoj siqerisht qe rruga qe ti ke zgjedhur te mos jete me e gjata………
    Pershendetje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga arbereshi_niko : 16-02-2015 më 17:16
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

i/e regjistruar Maska e lace
    Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Ti nuk ke fe, ti je besimtar dhe mesuesi yt eshte Jisu Krishti! Ku e njohe ti Jisu Krishtin qe te mesoi keto gjera e te beri besimtar?

Pergjigjia: Ne faqet e atij librit me titullin "Bibla" apo jo?

Ti nuk ke mesuar per besimin nga goja e peshkopit ne Kishe, por nga goja e Krishtit?

Pergjigjia: Domethene, ti nuk ke perse lexon as Pjetrin, as Joanin, as Pavlin, qe ishin apostujt dhe peshkopet e pare te Kishes dhe Krishtit. Ti nuk meson per Krishtin nga goja e ketyre peshkopeve te Kishes, dhe pasardhesve te tyre ne Kishe ne shekuj e ne breza. Ti meson vetem duke cituar fjalet e Krishtit qe keta peshkopet kane hedhur ne leter ne ate librin me titull Bibla, apo jo?

Ti na thua edhe se mesuesi im eshte Krishti dhe s'ka mesues tjeter?

Pergjigjia: Por kur mesuesi yt qenka Krishti, a nuk me thua, perse valle Krishti i thirri peshkataret e Galilese qe ta ndiqnin nga pas e te beheshin nxenes se Tij? Ke gjetur ndonje citat ne ate Biblen tend te dashur, ku Krishti shkruan: "keto qe une ju them e mesoj t'i hidhni ne leter qe ti lexoje e besoje edhe Lacja"? Apo mos valle ajo Bibla citon Krishtin te udhezoje dishepujt e Tij per ngritjen e Kishes se Tij? Je i sigurt qe eshte Krishti mesuesi yt apo ajo mendja jote qe interpreton cdo varg qe lexon ne ate librin me titull Bibla?

Feja eshte besimi universal qe i ka rezistuar kohes dhe brezave. Feja ime eshte feja e krishtere orthodhokse pasi ajo qe une besoj eshte ajo qe Kisha u ka mesuar brezave te te krishtereve qe nga koha e Krishtit, deri ne diten e sotme, e deri ne perjetesi. Ajo qe besonte i krishteri bashkekohes i Krishtit, eshte ajo qe besoj edhe une sot si i krishtere orthodhoks. Ne 2000+ vjet krishterim, besimi yne orthodhoks as nuk eshte ndryshuar e as nuk eshte cunguar, ai ngelet i vertete dhe i plote. Ky besim nuk ruhet vetem ne mendjen e zemren time si besimtar, ky besim ruhet nga Kisha e Shenjte Katolike dhe Apostolike, detyra e te ciles eshte t'ua deshmoje kete besim brezave.

Kurse besimi per te cilin ti flet, eshte besimi yt personal, prodhim i kokes e mendjes tende, teksa lexon dhe interpreton vargjet e librit me titullin Bibla. Ti nuk ke mesuar per besimin nga goja e Krishtit, ti nuk ke mesuar per besimin nga goja e Apostujve, ti nuk ke mesuar per besimin nga Tradita e Shenjte e Kishes Orthodhokse, ti ke mesuar per besimin ne menyre autodidakte: lexo vargjet e Bibles, interepretoji ato me mendjen tende, dhe kjo eshte e verteta, e besimi per ty. Dhe kete qe ben ti, e bejne miliona sektariane te tjere protestante ne bote: edhe ata ashtu si ty, dalin me te vertetat e tyre dhe me besimin e tyre. Dhe jo dy protestante si puna juaj me "besim personal" besojne njesoj! Kjo fryme e percarjes qe ka krijuar sot mijera sekte protestante nuk eshte Fryma e Shenjte qe Krishti na dergoi nga Qielli dhe te Cilen e gjejme ne Kishe, por eshte fryma e te keqes, qellimi i te ciles eshte te mbaje larg shpirtrat e njerezve nga Kisha dhe Krishti.

Ti dhe kushdo jeni protestante, pasi protestoni ndaj Kishes se Krishtit dhe te vertetave universale te saj! Me fjale te tjera, ju jeni duke thene: cdo njeri eshte i lire te besoje fjalet e Krishtit ashtu sic do vete, duke e kthyer ne kete menyre te Verteten e Krishtit, nga nje te vertete absolute qe nuk ndryshon kurre, ne nje te vertete relative qe kushdo eshte i lire ta ndryshoje sic i vjen per mbare.

Albo
    Vella Albo!! Gjeja ti nuk kuptone eshte sespe pagezimi jote ka qene meaknik,dhe mendoj se nuk e ke marre frymen e shenjte,por je pagezuar ne menyre mekanike nga prifterinjte qe mbajen disa inkona aty ne kishe ,ku bekimet e tyre i ka mallkuar zoti nepermjet profettit malakia,
    Prandaj ti Vella Albo nuk mundesh te kuptosh kur une them se mesues per mua eshte Jezusi.,Mendoj se Pergjigjen Ta dha deshmuesi per mua,Sespse edhe pergjigja ime nuk do te ishte shume e ndryshme nga ajo.

Apostujt,,,Urdheri ishte ,Shkoni dhe beni dishepuj, ky ishte urdheri,edhe une i lexoj apostujt,dhe do ta lexoj biblen deri ne ditet e mia te fundit,Sepse Ai eshte Ligji i perndise,,,ndersa per ju ligjin e bejne ata prifterinjte edhe peshkopet te cilet kane thyer ligjin,dhe kane bere lloj lloj idhujsh,dhe larmi sherbimesh te pa kuptimata,,,,Ti nuk i dhe pergjigje shkrimeve te mia,,, Sa mire u kape vetem ne nje pjese te vogel qe une shkruajata,,,,,,,,,,,, Shfajesoje Veten Vella Albo Per Inkonat e Irinit{? Shfajeso edhe Kishen Ortodokse? Ku i ke argumentat Per Mbretreshe Irinin me te gjithe ata Eter Ne Sinod qe kthyen Idhujt ne kishe,,,dhe kane thyer hapur ligjet dhe Statutet e Zotit,,,kane bere ate qe eshte e urryshme ne syte te zotit,,,Dhe ata jane ata Prifterinjte qe u Mallkohen Bekimet nga Zoti,,,Lexo Profetin Malakia Kapitulli 2 Dhe do ta kuptoshe shume mire,,,,
    Me C'fare te drejete E thyen Urdherin keta 367 eter te Sinodit ? kush jane ata qe te Vinin nje ligj te tille? ku mbeshteten keta? Vella Albo me vjen keq,dhe nuk dua te paragjykoj por une them te verteten qe pagezimi jote ska funksjonuar sepse nuk ke marre Frymen e shenjte!!

Here Tjeter Kthe pergjigje me Argumenta te qarta me vargje Etj, dhe mos vazhdo akoma me retorike boshe

Paqe Vella Albo!!!
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •