Close
Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 99
    not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

Për: Tiranë: 3 shpërthime eksplozivi ndaj familjes së kryeministrit dhe ministrit Tah

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Më ka treguar dikush që në kohë të monizmit një shitës kishte bërë një plan sëbashku me shokët e tij se si të vidhnin dyqanin ku punonte, dhe pasi ishin menduar mirë e mirë dhe kishin shoshitur të tëra mundësitë kishin rënë dakort që dyqani të vidhej dhe shitësi të lidhej në mënyrë që mos të dyshohej që ky i fundit kishte dorë në këtë punë..

Duke pasur parasysh këtë nuk mund të përjashtohet edhe kjo mundësi që Tahiri ti vëjë bumjen vetes se gjoja po bëhet pre e sulmeve sepse është në rrugë të drejtë dhe po lufton krimin e organizuar.
    Jo bre shoku se s'ja leverdis, m'beso.

Rraca e klishve t'kuq esht ne nje faze ku do hane njani/tjetrin...

Duan me teper/me teper/me teper....

..................

Me vjen per te vjelle kur ktu thone qe Edi po mundohet, apo Tahiri po mundohet!!!!!
    E kan mbush parlamentin dhe adminidtraten me kriminele, ndersa ju shpresoni akoma!!!!
    paqen, e sjell vetem drejtsia

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Për: Tiranë: 3 shpërthime eksplozivi ndaj familjes së kryeministrit dhe ministrit Tah

Po as që bëhet fjalë se parlamenti është bërë si shpellë piratësh, njerëz të hurit dhe litarit të cilët nuk dinë të lidhin dy fjalë janë ulur aty dhe përfaqësojnë popullin e shkretë. Po ske ça të bësh fatkeqësisht një fenomen i tillë është edhe i shpjegueshëm sepse nuk vihet në pushtet me intelektualë dhe profesorë por me birbo të kallashit dhe shotganit, me pare boll e miq e shoke si vetja.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137

Policia eshte ne gjurmet e duhura.
    Tritoli kishte ngjyre gri deklaroi Didi
    Cdo gje eshte relative...

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Sa per politikanet jan te mir a te keq, kot e vrisni mendjen.. shikojuni punen, po nuk kan ber gje, atehere kot e morren voten!

Kaq te thjeshta jan gjerat! Ke 25 vjet demokraci, ca eshte bere per spitalet, per rendin, urbanistiken, per bujkun, per qytetarin e thjesht etj etj... Kaq shume ja vlejn politikanet sa qe akoma merremi me ujin e me dritat.

Pretekse ka plot, ajo qe di une eshte se po do politikani te bej dicka do e bej!

Ne qoft se nje politikan do te rregulloj dicka dhe me te vertet nuk e lejojn rrethanat (p.sh interesat, mafia, biznesmenet etj) atehere ai politikan duhet te bej minimumin.
    Minimumi eshte te jap doreheqje, sepse te mbash timonin e anijes kur e di qe nuk do e cosh anijen larg shkembit, eshte gje e gabuar!

Nuk mund te dal une e te therras me te madhe "o cuna ma jepni mua timonin", kur e di qe nuk do bej asgje!

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821

Për: Tronditet Tirana nga 3 shpërthime eksplozivi...

Duhet te mblidhet urgjent parlamenti dhe te krijohet nje pakete ligjore per sigurine urbane
    dhe anti terrorizmin.
    Ne tufen e ligjeve qe do miratohen te perfshihen
    1.Denim me vdekje per cdo person te pa autorizuar qe mbart tritol ose e perdor, instalon ate diku.
    Jo burgosje,direkt denim me vdekje.
    3.Cdo pallat cdo ndertese ne qytet te pajiset detyrimisht me te pakten 4 kamera sigurie ku te vezhgohet zona perreth
    dhe kush hyn dhe del nga ndertesa 24/7 pa nderprerje.
    4.Cdo kryqezim te kete kamera sigurie/trafiku 24/7.
    5.Te krijohet nje drejtori e vecante e inteligjences kunder lendeve te rrezikshme dhe parandalimit te terrorizmit
    me persona te trajnuar dhe me te gjitha pajisjet e nevojshme per patrull kontroll hetim kapje neutralizim
    6.Cdo pallat/cdo ndertese te kete nje fuks te paguar nga sherbimi informativ qe te informoje per
    evrithing cfare hyn del kalon majtas djathtas north sauth.
    Vetem keshtu mund te mbrosh qytetin.Edi Rama ska kohe eshte shume bizi me vilen qe po nderto me takime mitingje dhe udhetime
    dhe fejsbuk.Tahiri eshte hutuar dhe ka ngecur ne debate dhe luftera per ego personale.....
    Visho Ajazi i detyrohet publikut dhe duhet te jape nje raport te plote dhe shpjegime ne parlament se cfare ka bere agjensia e tij
    kunder tritolit,lendeve te rrezikshme situates kaq te destabilizuar ne Shqiperi.Vetem 3-4 muajt e fundit kane ndodhur shperthime
    te forta tritoli ne Durres,Vlore Shkoder dhe tashti ne Tirane.Kjo tregon qe siguria publike eshte zero ne Tirane dhe kudo ne Shqiperi.
    Kur arrihet deri aty sa i vihet tritol nje ish shefi policie,i vihet tritol Tahirit atehere me rregull treshi elementi terrorist mund ti instaloje tritol
    kujtdo ne Shqiperi.Eshte cmenduri dhe Visho Ajazi me sa del ka zero kontroll te situates.Visho Ajazi ka situate dhe probleme serioze me agjensine
    e tij per te parandaluar krimet me tritol.Mungon strategjia per te identifikuar elemente te rrezikshem dhe neutralizuar kete aktivitet.
    Ndertesa,pallate jete familjesh jane komplet ne meshire te fatit.Situata eshte alarmante dhe komplet e pa pranushme.Si monitorizohet situata nga agjensia????
    Per Visho Ajazin ngelen dy opsione
    1.Ose jep doreheqjen si i pa afte.
    2.Ose dili per zot situates dhe shtypja koken terroristave kudo qe te jene.
    Visho Ajazi duhet te tregohet shume agresiv dhe te ndertoje strategji dhe taktika efikase
    per kapjen dhe neutralizimin e plote te tritolit.Nqs agjensia e tij eshte e mbushur me personel
    burokratik dhe medioker atehere ai ka nje problem teper serioz dhe praktikisht do jete e pamundur te behet
    puna me nje tufe te pa aftesh,amatoresh,apo te pa kualifikuar.
    Ai tritoli ne ndertesa jo vetem vret njerez te pafajshem,por mund te shkaktoje shembje te plote te nderteses,dmth katastrofe.
    Pse nuk vihen kamera sigurie neper pallate me cudit shume dhe nuk po i gjej dot shpjegim pse ,eshte beyond me,,,,,,,,
    Situata eshte alarmante,eshte komplet shit dhe Rama ka pjesen e tij te pergjegjsise si drejtus.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974

Tiranë, gjendet një biçikletë me eksploziv pranë shkollës “Petro Nini Luarasi”

Tiranë, gjendet eksploziv pranë gjimnazit “Petro Nini” 12/02/2015, 10:16

Një tjetër sasi eksplozivi e vendosur në një biçikletë është gjetur pranë gjimnazit “Petro Nini Luarasi”. Ngjarja ka ndodhur rreth orës 04:51 të mëngjesit të sotëm, 12 shkurt 2015.
    Sipas policise së Tiranes, biçikleta ishte e parkuar pranë pallatit 27 në rrugën ‘Sami Frashëri’.
    Lënda plasëse është gjetur në një qese të mbështjellë me natriban dhe jashtë pakos me një fije teli.
    Policia çaktivizoi pakon me eksploziv. Kanë qenë banorët e zonës të cilët kanë informuar policinë për praninë e pakos së dyshimtë. Eksplozivi është çaktivizuar më pas nga forcat xheniere duke shmangur pasojat.
    Ndërkohë grupi hetimor i përbërë nga ekspertë të Akteve Terroriste dhe Krimet e Rënda, nën drejtimin e Prokurorisë për Krimet e Rënda po punojnë intesivisht për të zbardhur, dokumentuar dhe identifikuar autorët.
    Njëherazi materialet ju referuan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë për veprën penale të “Vepra për qëllime terroriste”.
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

i/e regjistruar Maska e par
    Anëtarësuar
    10-09-2010
    Postime
    818

Pse guxoi krimi të godasë Saimir Tahirin

Pas ngjarjes së rëndë dhe të paprecedent të kërcënimit me tritol të ministrit të Brendshëm, po vihet re një përpjekje për ta politizuar edhe atë, për ta parë si të shkëputur nga situata kriminale në vend dhe jashtë përgjegjësisë së qeverisë ndaj rendit publik. Një përpjekje e tillë, që motivohet nga shqetësimi për të mos marrë kosto politike, vetëm mund ta agravojë më tej gjendjen e kriminalitetit në vend. Kjo ka ndodhur edhe më parë, kur kryeministri dhe ministri kanë anashkaluar përgjegjësitë e tyre dhe sigurinë në vend e kanë trajtuar si një debat politik shifrash e justifikimesh. Si kundërpërgjigje, kriminaliteti në vend është bërë shqetësues. Tritoli ka kërcënuar dhe ka vrarë në shumë raste, një bankier i lartë u ekzekutua në qendër të Tiranës, trafiku i drogës është sofistikuar, drejtues të lartë policie rezultojnë të implikuar dhe qytetarët nuk ndihen të sigurtë, qoftë nga shpërthimet, qoftë nga shkëmbimet e zjarrit në rrugët kryesore të qyteteve. Në këtë kontekst, shpërthimet e të martës së 10 shkurtit nuk ishin një krismë në qiell të pastër. Ato ishin një lloj shpërfaqje më arrogante se më parë e krimit për të goditur deri edhe ministrin e Brendshëm.

Në Shqipëri nuk ka ndodhur ndonjëherë që një ministër i Brendshëm të kërcënohet kaq hapur, sepse më shumë se akt terrorist ajo që ndodhi ishte një paralajmërim i pastër mafioz. Nuk ka ndodhur as në vitet e para të pluralizmit, as në vitin ’97 kur mbretëronte kaosi, as në periudhën e Spartak Poçit kur armët e eksplozivët ishin rrugëve dhe kur pjesa më e madhe e bandave dhe bandidëve përfunduan pas hekurave. Nuk ndodhi as në 2005- 2006 kur Sokol Olldashi (mund të shihen raportimet e mediave në atë kohë) çmontoi disa prej organizatave më të mëdha kriminale në vend dhe shumë nga “të paprekshmit” u lidhën me pranga. Cënimi direkt i ministrit të Brendshëm, më keq akoma i familjes së tij (tipike mafioze si formë kërcënimi) po ndodh tani, në vitin 2015.

Po pse? Çfarë ka ndryshuar? A është ky ministri më i paepur në luftën kundër krimit dhe për këtë u godit? Pse nuk ka ndodhur edhe më parë një fenomen i ngjashëm? Qeveria dhe aksesorët e saj e shohin këtë ngjarje si reagim të krimit ndaj njeriut që po e shpartallon atë pa mashirë. Dhe ky na qënka Saimir Tahiri, një lloj Falkone ose Borselino siç e cilësoi vartësi i tij Artan Didi. Pastaj vinë menjeherë teoritë konspirative që akuzojnë indirekt opozitën si frymëzuese të akteve të tilla, lidhjet e së shkuarës që Tahiri po i këput, paaftësinë apo sabotazhin e SHISH, etj etj. Madje këto teori marrin thuajse formë zyrtare kur drejtori i policisë deklaron përpara kamerave se hetimet janë orientuar jo vetëm drejt autorëve të mundshëm të këtyre akteve, por edhe për të zbuluar se... kush e ushqen urrejtjen ndaj ligjit dhe institucioneve që e përfaqësojnë atë. Pra nënteksti është i qartë: sulmi ndaj Tahirit është një konspiracion politiko- kriminal.

Ky version është shumë pak i besueshëm dhe një shpjegim i tillë jo vetëm nuk është i vërtetë, por duke iu shmangur thelbit të problemit rrezikon ta përkeqësojë atë. Saimir Tahiri nuk është një hero i antikrimit. Ai nuk ka bërë ndonjë gjë më shumë se sa paraardhësit e tij. Madje në një vit e gjysëm, përveç bilancit të gjobave, nuk ka asnjë bilanc tjetër të çmontimit të organizatave kriminale në vend dhe arrestimit të elementëve të dyshuar si kokat e malavitës në Shqipëri. Aksioni në Lazarat apo ai në Xibrakë, janë padyshim domethënës por, në të dyja rastet, drejtuesit e vërtetë të trafikut të drogës nuk janë zbuluar. Një qeveri e re, që vjen nga opozita, ka avantazhin e madh për të qenë e distancuar nga grupet kriminale e për rrjedhojë ka mundësinë që t’i godasë që në fillim ato. Në rastin e qeverisë Rama kjo nuk ndodhi.

Krimi e ndjen kur shteti e ka seriozisht luftën kundër tij dhe zakonisht, kur ka ndryshime të mëdha politike, tërhiqet për të vrojtuar dhe testuar vendosmërinë dhe vullnetin e qeverisë së re. Kur shihet se shteti është i disponuar për të treguar fuqinë e tij, për t’i goditur të gjithë njëlloj (madje edhe ata që mund t’i jenë ofruar për shërbime elektorale apo favore të tjera) krimi tërhiqet. Ministri i Brendshëm në këtë rast nuk është një individ i caktuar, por vetë figura e shtetit dhe forca e ligjit që e bën atë të paprekshëm si të tillë. Ministrat e tjerë përpara Tahirit, ndonëse kanë goditur shumë herë më tepër krimin e organizuar, kanë lëvizur lirshëm në qytet dhe nuk janë kërcënuar ndonjëherë seriozisht. Kur lufta ndaj krimit nuk orientohet nga goditja e një grupi dhe favorizimi indirekt i ndonjë tjetri, kur ajo është e pakompromis pavarësisht afërsive politike, atëherë ajo nuk lexohet si akt individësh të caktuar por si vullnet shtetëror. Në këtë rast asnjë ministër nuk do të ndihej i kërcënuar si individ. Sigurisht që opozita shkon shumë larg kur thotë se kërcënimi ndaj Tahirit nuk ka të bëjë me luftën kundër krimit por me një luftë mes bandash rivale, por edhe të pranosh se ministri është goditur si hero i betejës antikrim është përsëri shumë.

Në këtë një vit e gjysëm qeverisje, Ramës dhe Tahirit u ka munguar dimensioni i vullnetit të pakompromis kundër krimit. Përkundrazi. Ndonëse nuk thuhet publikisht, në çdo rreth pranë politikës përflitet për favorizime ndaj individëve të caktuar që dyshohen për aktivitet kriminal, thuhet se vetë ministri është kërcënuar në raste të veçanta nga të tjerë njerëz me pushtet, drejtues policie mbajnë lidhje kompromentuese me grupe të caktuara dhe godasin grupe të tjera. E nëse krimi nuhat që selektiviteti shtrihet edhe në botën e tij, atëherë bëhet agresiv dhe adresohet edhe në emra të përveçëm.

Po t’i shtosh këtij fenomeni edhe mënyrën amatoreske me të cilën qeveria e menaxhon rendin publik, bëhen të shpjegueshme edhe guximi dhe arroganca e kriminelëve për të goditur në mes të Tiranës vetë familjen e ministrit të Brendshëm. Kryeministri dhe ministri po e trajtojnë edhe sigurinë si fasadat e kryeministrisë, videot e spitalit apo palmat e autostradës, me populizmin propagandistik: si ka qenë dhe si është. Sa përqind të vrarë më pak se në kohën e Saliut, fajin e kanë mediat, etj. Por me rendin nuk mund të bëhet show, nuk është një film luftash, ku ministri del me ca policë me maska nga pas dhe i tmerron “të këqinjtë”. Kjo lehtësi që i shtohet mungesës së vullnetit politik për të goditur krimin pa kompromis dhe pa ngjyrë politike, i jep atij hapësirën dhe guximin për të prekur deri ministrin e Brendshëm. Dhe nëse për aktet mafioze të tritolit të 10 shkurtit do të vazhdojë përpjekja për t’i shmangur nga e vërteta, kemi pak arsye për t’u ndjerë të sigurtë në ditët që do të vinë.

Lapsi
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 12-02-2015 më 08:56
    Morali & Miresia
    Virtyte te trazuara nga mendje te modifikuara.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-09-2009
    Vendndodhja
    Ke dollari
    Postime
    1,402

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Edhe ti bazohesh tek shtypi. Ske ku te bazohesh ne vend tjeter. Ai eshte informacioni ne dispozicion te publikut. Sa per llogjiken qe me permend ketu ja ke futur kot. Sepse llogjika ime ne ndertimin e debatit eshte po aq biased sa dhe jotja sepse serisht, te dy bazohemi tek te njejtat burime informacioni. Vetem nqs ti je i brendshem dhe di gjera qe si dine te tjeret, atehere na i sqaro ato.
    Nese do te bazohesha vetem ke shtypi apo ke deklaratat (shpifjet) qe nxjerr njeri apo tjetri do te perfundoja si keta qe tall dite e nate neper forum.

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Po mer, Sala kriminel eshte. Po ca me duhet mua Sala ne kete mes? Cpune ka Sala ne gjithe kete histori njehere? Sala nuk eshte ne pushtet, Eshte Tahiri e kompani dhe krimet po ndodhin ne qeverisjen e tyre. Ju ka ngelur ora tek Sala. Skeni argument tjeter me cfare te mbroheni e nje e me dy Sala, Sala.
    Ti thua qe nuk eshte e rendesishme te flitet per njeriun qe drejtoi kete vend per 15 vjet dhe ne 7 nga 8 vitet e fundit? Dmth nuk ka asnje merite apo faj ai per situaten qe kemi ne vend? Ti qe thua dakort eshte kriminel i dime bemat tij a nuk mund ta konsiderosh qe ai lloj njeriu mund te beje absolutisht cfaredo per te destabilizuar vendin qe njerezit te drejtohen verberisht serish drejt atij qe dogji vrau e rrenoi cdo cm te asaj shteti qe i thone Shqiperi?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xinxerfilli : 12-02-2015 më 08:52
    Kliko për të mësuar se përse nuk duhen marrë seriozisht ato që shkruan Albo => http://bit.ly/1fAVbUU

Ok atehere, per 10 vjetet e ardhshem, cdo gje qe ndodh ne Shqiperi, cdo situate, problem apo skandal, fajin e ka Berisha. Te pakten e gjetem se kush eshte fajtori

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207

Po fajin e kanë regjimet e shkuara borgjeze, që na lanë trashëgimi fukarallikun, thoshte Fadil Hasa tek Mao Ce Dun. Pas dy apo gjashtë vitesh kur të kemi përsëri rotacion politik, faji do i jetë i Ramës dhe aleatëve të tij që shkatërruan vendin gjatë qeverisjes së tyre, e kështu me rradhë, model stafetash.
    relata refero

Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •