Close
Faqja 13 prej 15 FillimFillim ... 31112131415 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 149
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Për: Konvertohen në katolikë 20 persona

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    E pra sipas logjikes tende muslimanet qe besojne Kuranin qenkan te semure mendor ,ja nga Kurani ne lidhje me hyrijat :

Sura 52:17, 19, 20, 22,23 Ata të devotshmit janë në kopshte e në begati.
    (U thuhet) Me të mirëhani e pini, për atë që vepruat mirë
    Ata janë të mbështetur në koltukë të renditur dhe Ne u shoqëruam atyre hyri symëdha.
    Ne atyre u shtojmë të mirat me pemë e me mish që ata e dëshirojnë.
    Aty njëri-tjetrit ia zgjasim gotën, aty nuk ka fjalë të kota e as mëkat.

Sura 2:25 E, përgëzoi ata që besuan dhe bënë vepra të mira se ata do të jenë në Xhennete në të cilët rrjedhin lumenj. Saherë që u jepet ndonjë ushqim nga frutat e tij, ata thonë: "Ky është që me te u ushqyem edhe më parë". Ngase, u sillet ushqim i ngjashëm (vetëm në formë, e jo edhe në shije). Aty do të kenë ata bashkëshorte të pastra dhe aty do të jenë përgjithmonë.
    Sura 4:55-57 Po disa prej tyre i besuan atij (Muhammedit), e disa e refuzuan. Për ta mjafton zjarri i xhehennemit.
    Është e vërtetë se ata që mohuan argumentet Tona, do t'i hudhim në zjarr. Sa herë që u digjen lëkurat e tyre, Ne ndërrojmë lëkura të tjera që të shijojnë dënimin. All-llahu është i plotëfuqishëm, i drejtë.
    Ata që besuan dhe bënë vepra të mira, Ne do t'i fusim në xhennet nën të cilin burojnë lumenj, ku do te jenë përgjithmonë. Aty kanë edhe bashkëshorte të pastra e hije të mrekullueshme.
    Sura 47:15 Shembulli i Xhennetit, i cili u është premtuar atyre që janë ruajtur (të devotshëm) në të cilin ka lumenj me ujë për pije, lumenj mga qumështi me shije të paprishur, lumenj nga vera e shijshme për njerëz, lumenj nga mjalti i kulluar, ata kanë aty edhe gjithfarë lloj pemësh, kanë edhe falje nga Zoti i tyre (a është i njejtë) a si ai që është përgjithmonë në zjarr dhe u shuhet etja me ujë të valë që ua copëton zorrët e tyre?
    Sura 5:90 (është mëkat në tokë të pish verë, por në parajsë Sura më lart thotë se do ketë lumenj alkoli). O ju që besuat, s'ka dyshim se vera, bixhozi, idhujt dhe hedhja e shigjetës (për fall) janë vepra të ndyta nga shejtani. Pra, largohuni prej tyre që të jeni të shpëtuar.
    Sura 78:31-34 S'ka dyshim se të devotshmit kanë fitime të mëdha.
    32. Kopshte e vreshta rrushi.
    33. Edhe vasha të një moshe.
    34. Edhe gota të mbushura plot verë.
    Ane une lexova me vemendje postimin tend dhe nuk lexova askundi se Allahu premton 72 hyrije!
    Aty behet fjale pet menyren e jeteses ne boten tjeter, nuk behet fjale per sex, por behet fjale per ushqim, dhe si ushqimi do tu serviset njerezve, por nuk permend 72 hyrije sic pretendoni juve.
    Sa I perket veres, vera eshte e lejushme te pijet nqs nuk ka permbajtje alkooli. Ajo vera e Xhenetin nuk ka alkool, kapish

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ane une lexova me vemendje postimin tend dhe nuk lexova askundi se Allahu premton 72 hyrije!
    Aty behet fjale pet menyren e jeteses ne boten tjeter, nuk behet fjale per sex, por behet fjale per ushqim, dhe si ushqimi do tu serviset njerezve, por nuk permend 72 hyrije sic pretendoni juve.
    Sa I perket veres, vera eshte e lejushme te pijet nqs nuk ka permbajtje alkooli. Ajo vera e Xhenetin nuk ka alkool, kapish
    Nuk specifikohet numri ne Kuran ,kjo eshte e vertete ,mund te jene 3,5 apo 500 ,kryesorja Allahu ne Kuran u ka premtur hyrije (ne shumes) besimtareve ..ama jo per llojin tend por vetem atyre te devotshmeve

Nuk behet fjale per sex?
    E per cka ka pas fjalen Allahu kur permend "bashkeshorte " ..per muhabet ?
    Sex ,alkool ,e ushqim eshte motoja e parajses islamike
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Sex ,alkool ,e ushqim eshte motoja e parajses islamike
    Nuk do ishe dakord ti ?!

Ma thuaj pak se si e paraftyron "parajsën" tënde ti ane ?
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Nuk do ishe dakord ti ?!

Ma thuaj pak se si e paraftyron "parajsën" tënde ti ane ?
    Jam skeptike ne ekziston apo jo ,se di ..por parajsa islamike me duket absurditet ...
    Madeleine Albright

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Jam skeptike ne ekziston apo jo ,se di ..por parajsa islamike me duket absurditet ...
    Po nuk na tregove se se e parafytyron parajsen me sex ose pa sex
    Nuk e kemi fjalen per parasjes islamike, per parjsen tende
    WE WILL NOT GO DOWN!

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Kjo thenia jote eshte njesoj sikur i varferi te thote '' Shtepia e Bill Gates nuk pelqen aspak dhe me duket absurde''. Mos e lodh ate pak tru qe ke per parajsen islamike se jane boll 1 miliard e kusur qe mendojne per te.

P.s Me thuaj te te coj ndonje link mbi ferrin se kushedi te pelqen.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-03-2013
    Postime
    246

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Kjo thenia jote eshte njesoj sikur i varferi te thote '' Shtepia e Bill Gates nuk pelqen aspak dhe me duket absurde''. Mos e lodh ate pak tru qe ke per parajsen islamike se jane boll 1 miliard e kusur qe mendojne per te.

Duke lexuar postimet ironike te ketyre dy te fundit me lindi nje pyetje qe me beri pershtypje si nuk e kisha menduar me pare.Nese per meshkujt qe vriten ose vrasin ne emer te allahut dihet qe i presin me krahe ose kembe hapur 40 virgjeresha. Po ne rastin kur behet fjale per femra ose per gay , cfare i pret atje lart???

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin

Une femer jam ,si mund te me pelqej parajsa islamike kur "do jem njera nga shume hyrijat e burrit" ..s'jam idiote!
    Edhe sikur per femrat te jete verzioni mashkullor ,qe femra te kete meshkuj ne dispozicion prape sdo me pelqente pasi nuk jam lavire ..me nje fjale vetem nje mendje mashkullore perverse do pelqente parasjen islamike ,ndersa per ato femra qe pelqejne parajsen islamike jane thjesht idiote!
    Madeleine Albright

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Po nuk na tregove se se e parafytyron parajsen me sex ose pa sex
    Nuk e kemi fjalen per parasjes islamike, per parjsen tende
    U "binde" me ne fund qe parajsa islamike eshte bordello ..dhe beje sikur se dije

E thashe me larte ,se di ne ka parasje apo jo por edhe nese ndonjehere e paramendoj ,perzersiteti kurre nuk eshte pjese e atij paramendimi ,eshte absurditet !
    Madeleine Albright

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Mos doje ti qe Perendija te merr mendimin tend se si te pershkruaj ne Kuran Jezu Krishtin, si porfet ose si "Zot" ose "Djal i Zotit" ?!
    Kurani eshte liber i shkruar nga njerezit dhe i atribuar Zotit. Ky liber bie ne kundershtim me cdo logjike te shendoshe, po them me cdo logjike te shendoshe dhe jo me logjiken e Referit. Kuranin e shkruan arabet, Muhamedi thjesht shpiku dhe imagjinoi nje fe.

Pik se pari nje musliman i shendoshe nuk beson ne 72 hyriet e pas jetes. Keto jane shpifje , asgje me shum. Por ta jap nje pik , eshte gjunah se sot ne bote ekzistojne shum musliman qe e besojne kete shpifje, por kjo seshte tjeter teme.
    A mua po m'i shet keto rrena a?! Si nuk i sbeson, jo qe i beson por permenden edhe ne Kuran edhe ne Hadithe. Per ty ajeti i Kuranit dhe Hadithi i cili eshte fjale e Muhamedit eshte 'shpifje' Jo eja genjeji shqiptaret dhe thuaji se jane propagande e Vatikanit 'per ta ulur fene islame'.

Une e di se ti nuk beson ne shkence, po te pelqen te perdorish kompjurtin, autobusin, tramvain edhe ate veturen qe e permende me larte, te gjitha keto jane produkte te shkences. E sa i perket vjetersises se planetit Toke, Toka munde te jene 100.000 vite e vjeter, 1.000.000 vite e vjeter, ose sic pohojne 99% e shkencetareve qe kane studjuar kete ceshte, Toka eshte e vjeter 4.5 bilion vite, por DICKA E DI ME SIGURI , qe Toka NUK ESHTE E VJETER 6000 VITE SIC THOT BIBLA.
    Shkenca vrojtohet e pranohet, e nuk besohet. Nuk eshte njejte sikur me e shpikur nje veture e sikur te teorizosh se nga materia e pajete mund te vije ne ekzistence nje njeri. Shkenca mund te ofroje pergjigje per te paren, per te dyten ke vetem nje heshtje, heshtje, heshtje..., po a, keto qenkan produkte te shkences, se spe di une kete vetem ti ke mbetur te me tregosh.

Sa i perket profetit , se gjoja ai paska martuar Aishen kur ajo ka qene 9 vjece, keto hadithe ju vete i shpifni dhe vet i besoni! Ju kapeni per nje hadithi aq te dobet, edhe pse ekzistojne me qindra hadithe tjetra qe tregojne se Aishja qe kene 22 , bile biles edhe 26 vjecare te vjeter, por ju nuk doni ti besoni kete, besoni ate qe u pelqen juve. Ashtu e beni edhe me Biblen besoni nje qe u pelqen por nuk besoni tjeteren. Besoni Letrat e Palit qe ben te lejueshmekonsuminin e mishit te derrit por ama nuk besoni ligjet e Perendise ne Dhjaten e Vjeter qe ndalojne kete gje!
    What the hell are you talking about. Have I written your hadiths which clearly say that Aisha was 9 years old, they tell us that she even was playing with dolls...
    Cfare profeti eshte ai qe ben seks me femi, ai nuk eshte profet i Perendise perpos nje njeri i cmendur.

Nj njeri qe jeton ne shekullin 21 dhe refuzon Teorine e Evulucionit, nuk meriton te quhet njeri , me mire te quhet .......! Zgjidh vete nje emer.
    Gv_USA
    Si quhet vlla nje njeri qe e mohon mundesine qe njeriu te jete pasardhes i majmunit. A e di ti se sipas kesaj teorie ti je 'lloj i majmunit'. Ke mbet prapa me shkence, te kuptoj. Po elefanti nga cila kafshe evoluoi?! Ejani na tregoni me ate teorine tuaj te mencur.
    Jo vlla une sta boj majmunin njeri, e as nuk e kam njet te te martoj me 72 gra ne xhenet. Une ta la njeriun njeri, majmunin majmun, macen mace, e shqiponjen shqiponje. Ju i keni shpikur prej vetit keto.

Faqja 13 prej 15 FillimFillim ... 31112131415 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •