Close
Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 149
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Për: Konvertohen në katolikë 20 persona

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Islami totalisht e len ne erresire te plote njeriun per misionin e Jezusit. Jezusi sipas Islamit dhe disa myslimaneve ishte vetem nje njeri qe me kalimin e kohes njerezit e konsideruan si Zot. Islami asnjehere nuk permend se Jezusi u kryqezua per mekatet e njerezimit. Islami per dallim nga ateistet (dhe evolucionistet) e njeh historicitetin e profeteve te Bibles, por njekohesisht per ta flet vetem kalimthi.
    Po keshtu ka shume shqiptare qe duan te rrine ne Islam per 'inati te shkive' apo 'sepse nuk duan te konvertohen ne fene e shkive'. Ne boten imagjinare te ketyre njerezve Jezusi jetoi ne Serbi dhe misionin e Tij e kreu po aty. Keta nuk besojne ne fene Islame ashtu sic predikohet ne Kuran, por thjeshte se e kane tradite deklarojne besimin islam dhe jane myslimane deklarative. Edhe ti hyn ne kete rang, ti thjesht e urren besimin krishter dhe te krishteret per shkak se Serbia njihet si vend krishter dhe ne ishim ne armiqesi me kete shtet. Ti ske kurrfare ideje per besimin krishter, i merr nja 2 vargje nga Bibla ne muaj dhe i poston ketu. Andaj ti eshte veshtire te kuptosh dicka per sa t'eshte jeta, shtir e ki vlla sepse ti mendon se i di te gjitha, vet i shpik disa gjera e vet i ben te verteta pa kurrfare perputhje me realitetin.
    O mesi, Jezusi sado i ndershem qe ka qen, sado i drejt qe ka qen,.. ne nuk i mohojm asgje ! POR NUK ISHTE ZOT !

Me kalimin e kohes ju e shenderruat ne "zot", "bir te zotit", dhe pastaj na thuani se krishterizmi eshte monoteizem ? 2 zota ketu, dhe hic s'ta permenda frymen e shenjt per t'deshmuar qe jeni larg monoteizmit !

Un nuk e urrej krishterizmin per shkaqe nacionaliste, thjesht, e dua Islamin sepse me Jezusin dhe te gjithe profetet biblik, kemi 1 Zot qe i lutemi ! Te gjithe jemi pergjegjes individual per mekatet tona, e jo te bejm çmos mbi toke, dhe pastaj te pendohemi me pretekst se Jezusi eshte fliju per kete pune, sic eshte rasti i vetshpallurit "Shen" Pali !
    … ///

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Le dévoué për postimin:

Gostivari_usa (01-05-2014)

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Keto vet i flisni, vet i deklaroni, vet i beni te verteta keto fjali. Sot po shihet se ateiste si ti nuk mund ta kuptojne se besimi krishter nuk ka nevoje 'te vjedhe' nga paganizmi pasi eshte besim i themeluar ne predikimet e Jezusit. Eshte Jezusi qe tha se ishte Biri i Perendise, ishte vet Jezusi qe tha se ka fuqine te Ringjallej, eshte vet Jezusi qe tha se do te vdiste per mekatet e botes.
    Nuk ka edhe nje varg ne Bibel ku thote se ekzistojne tre zotera ju e keni bere fakt se Triniteti eshte besim ne 'tre zotera', keshtu i mashtroni njerezit qe nuk kane lexuar kurre Bibel. Kete fjaline e fundit jo qe nuk e beson ti se eshte keshtu, por edhe 100 milione refera me i pru nuk do ta besonte se eshte keshtu. O zoteri nuk besojme ne tre zotera, nuk kryejme rituale pagane, nuk shpikim gjera nga vetja, o dreq sa here duhet me ta perserite kete ty qe ta kuptosh. Sbesojme more ne tre zotera boll me ne cdo postim mos shpik gjera nga vetja pa kurrfare njohurie, nuk besojme ne tre zotera dhe as Bibla nuk na therret te besojme ne tre zotera. Mos e perserit me nese ke zemer, a po te tregoj si njeri normal.
    Mesi,... lexoj historit e apostujve dhe shih diferencat e tyre dhe urrejtjes se Pjetrit qe kishte me Palin, dhe per çka ?!.. kur e gjen pergjigjen, do e kuptosh me mir Islamin !
    … ///

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Jarigas,

Kam takuar te konvertuar te vertet ne krishterizem.
    Ata qe e kan me zemer, konvertohen sepse shohin shpetimin ne Krishtin, dhe kthehen shkaku i tij !

Keta shqipfolsat, nipat e mbesat te udbasheve dhe komunisteve te djeshit, konvertohen ne "fejen e te pareve" (lexo artikullin me lart) !

Ka dallim konvertimi me zemer dhe konvertimi me injoranc e provokacion !
    Kurse te paret tu u konvertuan ne musliman nga dashuria per ate fe.Kishin lexuar Kuranin, dhe ne nej menyre shume demokrate u bene musliman. Apo?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Islami totalisht e len ne erresire te plote njeriun per misionin e Jezusit. Jezusi sipas Islamit dhe disa myslimaneve ishte vetem nje njeri qe me kalimin e kohes njerezit e konsideruan si Zot. Islami asnjehere nuk permend se Jezusi u kryqezua per mekatet e njerezimit. Islami per dallim nga ateistet (dhe evolucionistet) e njeh historicitetin e profeteve te Bibles, por njekohesisht per ta flet vetem kalimthi.
    Per cfar erresie te plote e ke fjalen Mess4ever ? Ne Kuran permended emri i A.S. Isait dhe historia e tij ( Ose sic i refereoheni juve te krishtere , Juezu Krishti ) te pakten 10 here me shum sec permended emri i ti ne Bibel!
    Po keshtu ka shume shqiptare qe duan te rrine ne Islam per 'inati te shkive' apo 'sepse nuk duan te konvertohen ne fene e shkive'. Ne boten imagjinare te ketyre njerezve Jezusi jetoi ne Serbi dhe misionin e Tij e kreu po aty. Keta nuk besojne ne fene Islame ashtu sic predikohet ne Kuran, por thjeshte se e kane tradite deklarojne besimin islam dhe jane myslimane deklarative. Edhe ti hyn ne kete rang, ti thjesht e urren besimin krishter dhe te krishteret per shkak se Serbia njihet si vend krishter dhe ne ishim ne armiqesi me kete shtet.
    Ti nuk je metro se cfar flet , ti mendon se me ruhet mua se cfar feje ka Serbi, Gjermani ose Amerikani , as qe dua te di se cfar besojne ata, ajo qe mua me intereson eshte qe une te besoj ne rrugen dhe menyren e drejte, dhe kjo poashtu i intereson cdo muslimani ne bote. Nuk jemi muslimani per inat te ketij ose atij kombi ose perosni, jemi musliman sepse kemi zgjedhur te besojme rrugen e vetme te drejte qe con drejte Perendise monoteiste!
    Ti ske kurrfare ideje per besimin krishter, i merr nja 2 vargje nga Bibla ne muaj dhe i poston ketu. Andaj ti eshte veshtire te kuptosh dicka per sa t'eshte jeta, shtir e ki vlla sepse ti mendon se i di te gjitha, vet i shpik disa gjera e vet i ben te verteta pa kurrfare perputhje me realitetin.
    E nga u deshte ti marin neve vargjet e Bibles qe ti analizojme ? Mos valle nga libri i Mobi Dikut?!! Ose mos valle nga libri i Ana Karenina?!
    nuk diskutohet qe kur do te flasim per fene kristijane , do ti referrohemi Bibles, de ne te njejten kohe , do ti referrohemi shkences , por arrova se ju te krishteret nuk besoni ne shkence , ngase shkanca ai pret renjet besimit tuaj te reme, qe nga vjetersia e Qe ju pophoni se eshte vetem 6000 vite e vjeter e deri te fakti se "Perendija" sipas jush kur ka shkruajtuyr Biblen qe kane tape me alkohol , ngase nuk ka se si sqarohen gabimet ne Bibel ndryshe!
    Nje nje pjese thot qe krijoi njeriu para , e pastaj kafshet, ndersa ne nje pjese tjeter , krijoi kafshet para, dhe pastaj njeriun ?!!
    Ne cfar "Perendi" me beson ti more Mess4ever ah ? Ne "Perendi" te tille qe ngaterohet tek libri qe shkruan vete?!!

E vertete eshte se muslimanet njohim besimin dhe librin tuaj shum me mire sec e njifni juve, sepse sikur te kishit njohur Biblen me mire, asnje njeri me IQ me shum se 70 kurre nuk dote quante veten te krishtere., dhe mos me permend shkencetaret e Perendimit , se 99% e tyre e quajne veten e tyre ATEIST, edhe pse jane rritur si te krishtere , sot kur shofin cregullsite ne Bibel , identifikohen si ateiste!

Have a good day now, Mess4ever
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 01-05-2014 më 19:26
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Kurse te paret tu u konvertuan ne musliman nga dashuria per ate fe.Kishin lexuar Kuranin, dhe ne nej menyre shume demokrate u bene musliman. Apo?
    Te paret e mi, s'kishin lexuar as biblen ngase s'egzistonte askund ne trojet shqiptare.

Te paret e mi besonin me siguri, ne Trinitet, dhe konvertimi ne Njeshmeri te Zotit, s'ka qen kurr problem as dje, e as sot ! Me kollaj konvertohesh nga i krishteri ne musliman, se nga muslimani ne i krishter.
    … ///

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Per cfar erresie te plote e ke fjalen Mess4ever ? Ne Kuran permended emri i A.S. Isait dhe historia e tij ( Ose sic i refereoheni juve te krishtere , Juezu Krishti ) te pakten 10 here me shum sec permended emri i ti ne Bibel!
    Permendet dhe 'konvertohet' ne Islam. Ky pretendim i Kuranit eshte aq jo logjik pasi eshte njejte si te thuash se Nene Tereza ka qene myslimane.

Ti nuk je metro se cfar flet , ti mendon se me ruhet mua se cfar feje ka Serbi, Gjermani ose Amerikani , as qe dua te di se cfar besojne ata, ajo qe mua me intereson eshte qe une te besoj ne rrugen dhe menyren e drejte, dhe kjo poashtu i intereson cdo muslimani ne bote. Nuk jemi muslimani per inat te ketij ose atij kombi ose perosni, jemi musliman sepse kemi zgjedhur te besojme rrugen e vetme te drejte qe con drejte Perendise monoteiste!
    Une a? A po me pyet se me cka udhetoj . Qe une te tregoj drejte, sepse nuk genjej. Une nganjehere udhetoj me metro, nganjehere me tramvaj e shumicen e kohes me veture. Me autobus rrallehere udhetoj.
    Ti je mysliman thjeshte se te paret e tu jane konvertuar ne Islam per shkak te presionit dhe politikes se Perandorise Osmane. Po te na pushtonin iranianet po te garantoj 99% se ti sot do te ishe shia. Cfare myslimani ore, si mund qe nje njeri qe beson ne Zot te besoje se Muhamedi ishte Profet i Zotit. Si eshte e mundur te besohet se kur te vdesesh do te martohesh me 72 gra. Kjo eshte e pamundur. Me imagjinu a, edhe une mund te martohem me 50 mije persona. Une ta tregova se pse je mysliman ti, ti thuaj cfare te duash.

E nga u deshte ti marin neve vargjet e Bibles qe ti analizojme ? Mos valle nga libri i Mobi Dikut?!! Ose mos valle nga libri i Ana Karenina?!
    nuk diskutohet qe kur do te flasim per fene kristijane , do ti referrohemi Bibles, de ne te njejten kohe , do ti referrohemi shkences , por arrova se ju te krishteret nuk besoni ne shkence , ngase shkanca ai pret renjet besimit tuaj te reme, qe nga vjetersia e Qe ju pophoni se eshte vetem 6000 vite e vjeter e deri te fakti se "Perendija" sipas jush kur ka shkruajtuyr Biblen qe kane tape me alkohol , ngase nuk ka se si sqarohen gabimet ne Bibel ndryshe!
    Nje nje pjese thot qe krijoi njeriu para , e pastaj kafshet, ndersa ne nje pjese tjeter , krijoi kafshet para, dhe pastaj njeriun ?!!
    Ne cfar "Perendi" me beson ti more Mess4ever ah ? Ne "Perendi" te tille qe ngaterohet tek libri qe shkruan vete?!!
    Ore zoteri si dreqi e di ti se sa e vjeter eshte toka. Cilen shkence, nje shkencetar thote se toka eshte 4 miliarde vite e vjeter e tjetri thote 7, e tjetri thote jo 13 miliarde vite. Cilen shkence ore ku thuhet se ne erdhem ne ekzistence nga nje eksplodim, apo shkencen ku thuhet se eksistojne infinit universe, apo shkencen qe thote se jemi krijuar nga UFO-t. Besojme ne shkence por jo ne shkencen tuaj imagjinare qe ta shndrroni majmunin ne njeri apo peshkun ne krokodill pa as edhe nje fosil te vetem qe do te na tregonte nje forme te ndermjetme ne mes ketyre dyve. Nuk besojme ne shkencen tuaj e te fese suaj kur nje njeri 51 vjecar i fut vajzes se shokut te tij aletin e cila ishte hiq me e vjeter se 9 vjecare sepse kjo s'eshte shkence, kjo eshte coroditje fetare. Imoralitet vlla, kjo eshte veper e ndyre ne syte e Zotit. Kete as edhe fete pagane nuk e perkrahin, edhe nje satanist po ta pyesesh do te te thoshte se ky eshte veprim corodites e ti ua shet shqiptareve si fe te Zotit. Kete 'shkence' ta gjuaj ne berllog, dhe po kete shkence ne duhet ta gjuajme ne berllog sa me shpejt qe eshte e mundur. Ne besojme ne Krijim te tokes nga Perendia, nga Nje Perendi i shenjte qe krijoi njeriun ne imazhin e tij, me ndergjegje e moral dhe me intelekt duke na dalluar nga krijesat tjera. Nuk ka dhe nuk mund te kete tjeter mundesi qe ne te vinim ne ekzistence tjeter qysh. Une personalisht nuk kam ndonje ide se sa e vjeter eshte toka, por nuk mund te jete e vjeter miliarda vite sic thoni ju, pasi nuk keni as edhe nje argument te vetem qe do te mund ta vertetonte kete. Vet ata shkencetare thone se ata mund te jene edhe gabim, ndersa ju ua mirrni 100% te verteta deklarimet e tyre.

E vertete eshte se muslimanet njohim besimin dhe librin tuaj shum me mire sec e njifni juve, sepse sikur te kishit njohur Biblen me mire, asnje njeri me IQ me shum se 70 kurre nuk dote quante veten te krishtere., dhe mos me permend shkencetaret e Perendimit , se 99% e tyre e quajne veten e tyre ATEIST, edhe pse jane rritur si te krishtere , sot kur shofin cregullsite ne Bibel , identifikohen si ateiste!

Have a good day now, Mess4ever
    Shumica e tyre jane ateiste pasi jane rritur ne nje sistem ku teoria e evolucionit besohet si e vertete. Ja pse jane shumica e tyre ateiste. Ti se njeh Biblen, ti e njeh Biblen vetem kalimthi si ta kane treguar ateistet dhe hoxhallaret e tu. Ti ja ke mbajt qirin atyre. Jo mess e keni bere ju, une asgje se bera mess.

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639

Permendet dhe 'konvertohet' ne Islam. Ky pretendim i Kuranit eshte aq jo logjik pasi eshte njejte si te thuash se Nene Tereza ka qene myslimane.
    Mos doje ti qe Perendija te merr mendimin tend se si te pershkruaj ne Kuran Jezu Krishtin, si porfet ose si "Zot" ose "Djal i Zotit" ?!

Une a? A po me pyet se me cka udhetoj . Qe une te tregoj drejte, sepse nuk genjej. Une nganjehere udhetoj me metro, nganjehere me tramvaj e shumicen e kohes me veture. Me autobus rrallehere udhetoj.
    Ti je mysliman thjeshte se te paret e tu jane konvertuar ne Islam per shkak te presionit dhe politikes se Perandorise Osmane. Po te na pushtonin iranianet po te garantoj 99% se ti sot do te ishe shia. Cfare myslimani ore, si mund qe nje njeri qe beson ne Zot te besoje se Muhamedi ishte Profet i Zotit. Si eshte e mundur te besohet se kur te vdesesh do te martohesh me 72 gra. Kjo eshte e pamundur. Me imagjinu a, edhe une mund te martohem me 50 mije persona. Une ta tregova se pse je mysliman ti, ti thuaj cfare te duash.
    Pik se pari nje musliman i shendoshe nuk beson ne 72 hyriet e pas jetes. Keto jane shpifje , asgje me shum. Por ta jap nje pik , eshte gjunah se sot ne bote ekzistojne shum musliman qe e besojne kete shpifje, por kjo seshte tjeter teme.

Ore zoteri si dreqi e di ti se sa e vjeter eshte toka. Cilen shkence, nje shkencetar thote se toka eshte 4 miliarde vite e vjeter e tjetri thote 7, e tjetri thote jo 13 miliarde vite. Cilen shkence ore ku thuhet se ne erdhem ne ekzistence nga nje eksplodim, apo shkencen ku thuhet se eksistojne infinit universe, apo shkencen qe thote se jemi krijuar nga UFO-t. Besojme ne shkence por jo ne shkencen tuaj imagjinare qe ta shndrroni majmunin ne njeri apo peshkun ne krokodill pa as edhe nje fosil te vetem qe do te na tregonte nje forme te ndermjetme ne mes ketyre dyve. Nuk besojme ne shkencen tuaj e te fese suaj kur nje njeri 51 vjecar i fut vajzes se shokut te tij aletin e cila ishte hiq me e vjeter se 9 vjecare sepse kjo s'eshte shkence, kjo eshte coroditje fetare. Imoralitet vlla, kjo eshte veper e ndyre ne syte e Zotit. Kete as edhe fete pagane nuk e perkrahin, edhe nje satanist po ta pyesesh do te te thoshte se ky eshte veprim corodites e ti ua shet shqiptareve si fe te Zotit. Kete 'shkence' ta gjuaj ne berllog, dhe po kete shkence ne duhet ta gjuajme ne berllog sa me shpejt qe eshte e mundur. Ne besojme ne Krijim te tokes nga Perendia, nga Nje Perendi i shenjte qe krijoi njeriun ne imazhin e tij, me ndergjegje e moral dhe me intelekt duke na dalluar nga krijesat tjera. Nuk ka dhe nuk mund te kete tjeter mundesi qe ne te vinim ne ekzistence tjeter qysh. Une personalisht nuk kam ndonje ide se sa e vjeter eshte toka, por nuk mund te jete e vjeter miliarda vite sic thoni ju, pasi nuk keni as edhe nje argument te vetem qe do te mund ta vertetonte kete. Vet ata shkencetare thone se ata mund te jene edhe gabim, ndersa ju ua mirrni 100% te verteta deklarimet e tyre.
    Une e di se ti nuk beson ne shkence, po te pelqen te perdorish kompjurtin, autobusin, tramvain edhe ate veturen qe e permende me larte, te gjitha keto jane produkte te shkences. E sa i perket vjetersises se planetit Toke, Toka munde te jene 100.000 vite e vjeter, 1.000.000 vite e vjeter, ose sic pohojne 99% e shkencetareve qe kane studjuar kete ceshte, Toka eshte e vjeter 4.5 bilion vite, por DICKA E DI ME SIGURI , qe Toka NUK ESHTE E VJETER 6000 VITE SIC THOT BIBLA.
    Sa i perket profetit , se gjoja ai paska martuar Aishen kur ajo ka qene 9 vjece, keto hadithe ju vete i shpifni dhe vet i besoni! Ju kapeni per nje hadithi aq te dobet, edhe pse ekzistojne me qindra hadithe tjetra qe tregojne se Aishja qe kene 22 , bile biles edhe 26 vjecare te vjeter, por ju nuk doni ti besoni kete, besoni ate qe u pelqen juve. Ashtu e beni edhe me Biblen besoni nje qe u pelqen por nuk besoni tjeteren. Besoni Letrat e Palit qe ben te lejueshmekonsuminin e mishit te derrit por ama nuk besoni ligjet e Perendise ne Dhjaten e Vjeter qe ndalojne kete gje!
    Shumica e tyre jane ateiste pasi jane rritur ne nje sistem ku teoria e evolucionit besohet si e vertete. Ja pse jane shumica e tyre ateiste. Ti se njeh Biblen, ti e njeh Biblen vetem kalimthi si ta kane treguar ateistet dhe hoxhallaret e tu. Ti ja ke mbajt qirin atyre. Jo mess e keni bere ju, une asgje se bera mess.
    Nj njeri qe jeton ne shekullin 21 dhe refuzon Teorine e Evulucionit, nuk meriton te quhet njeri , me mire te quhet .......! Zgjidh vete nje emer.

Gv_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Ane, ne besojm si Zoti 1 qe eshte, se Islami eshte e vetmja fe e pranuar nga Zoti i Gjithesis !
    Ne nuk mund t'i gezohemi faktit kur nje "musliman" i çorientuar dhe injorant aderon ne nje fe tjeter, sepse eshte e pa-pranueshme ! Qe te tjeret aderojn ne Islam, kjo eshte normale, ngase aderojn ne te vetmen fe e cila pranohet nga ZOTI ! Kjo s'ka lidhje me kleriket, sepse ne nuk i frekuentojm ata, nuk i'a shpalosim mekatet tona dhe nuk i lutemi atyre sic ndodhe kjo ne katolicizem ! Larg saj, ne kemi vetem 1 ZOT qe i degjon lutjet tona !

Ne edhe me pasurin jemi zemer gjere, japim zeqatin 2x ne vite, e cila shkon ne nje konto per nevojtaret ! Kte nuk e gjen askund perpos qe te muslimanet, sot po ta marresh shembull afganistanin dhe francen, me shume do gjesh klloshara ne Paris te cilt flejn rruges, se ne tere Afganistanin ! Per zemergjersi,... s'ka kultur ne bote qe mund te rivalizon me ne !
    Ke shume te drejte se nuk ndjen keqardhje, perderisa kurani e denon me vdekje konvertimin. Pra ti nuk mund tejesh me dy standarte dhe te te vij keq dhe ti marresh jeten te konvertuarit. Kjo eshte arsyeja qe nga islami ne krishterim kemi shume pak konvertime, pasi te ndjek nga pas fatvaja, qe autorizon kedo musliman ta kryeje aktin makaber. Kjo eshte toleranca ne islam.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Pik se pari nje musliman i shendoshe nuk beson ne 72 hyriet e pas jetes. Keto jane shpifje , asgje me shum. Por ta jap nje pik , eshte gjunah se sot ne bote ekzistojne shum musliman qe e besojne kete shpifje, por kjo seshte tjeter teme.

Gv_USA
    E pra sipas logjikes tende muslimanet qe besojne Kuranin qenkan te semure mendor ,ja nga Kurani ne lidhje me hyrijat :

Sura 52:17, 19, 20, 22,23 Ata të devotshmit janë në kopshte e në begati.
    (U thuhet) Me të mirëhani e pini, për atë që vepruat mirë
    Ata janë të mbështetur në koltukë të renditur dhe Ne u shoqëruam atyre hyri symëdha.
    Ne atyre u shtojmë të mirat me pemë e me mish që ata e dëshirojnë.
    Aty njëri-tjetrit ia zgjasim gotën, aty nuk ka fjalë të kota e as mëkat.

Sura 2:25 E, përgëzoi ata që besuan dhe bënë vepra të mira se ata do të jenë në Xhennete në të cilët rrjedhin lumenj. Saherë që u jepet ndonjë ushqim nga frutat e tij, ata thonë: "Ky është që me te u ushqyem edhe më parë". Ngase, u sillet ushqim i ngjashëm (vetëm në formë, e jo edhe në shije). Aty do të kenë ata bashkëshorte të pastra dhe aty do të jenë përgjithmonë.
    Sura 4:55-57 Po disa prej tyre i besuan atij (Muhammedit), e disa e refuzuan. Për ta mjafton zjarri i xhehennemit.
    Është e vërtetë se ata që mohuan argumentet Tona, do t'i hudhim në zjarr. Sa herë që u digjen lëkurat e tyre, Ne ndërrojmë lëkura të tjera që të shijojnë dënimin. All-llahu është i plotëfuqishëm, i drejtë.
    Ata që besuan dhe bënë vepra të mira, Ne do t'i fusim në xhennet nën të cilin burojnë lumenj, ku do te jenë përgjithmonë. Aty kanë edhe bashkëshorte të pastra e hije të mrekullueshme.
    Sura 47:15 Shembulli i Xhennetit, i cili u është premtuar atyre që janë ruajtur (të devotshëm) në të cilin ka lumenj me ujë për pije, lumenj mga qumështi me shije të paprishur, lumenj nga vera e shijshme për njerëz, lumenj nga mjalti i kulluar, ata kanë aty edhe gjithfarë lloj pemësh, kanë edhe falje nga Zoti i tyre (a është i njejtë) a si ai që është përgjithmonë në zjarr dhe u shuhet etja me ujë të valë që ua copëton zorrët e tyre?
    Sura 5:90 (është mëkat në tokë të pish verë, por në parajsë Sura më lart thotë se do ketë lumenj alkoli). O ju që besuat, s'ka dyshim se vera, bixhozi, idhujt dhe hedhja e shigjetës (për fall) janë vepra të ndyta nga shejtani. Pra, largohuni prej tyre që të jeni të shpëtuar.
    Sura 78:31-34 S'ka dyshim se të devotshmit kanë fitime të mëdha.
    32. Kopshte e vreshta rrushi.
    33. Edhe vasha të një moshe.
    34. Edhe gota të mbushura plot verë.
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ke shume te drejte se nuk ndjen keqardhje, perderisa kurani e denon me vdekje konvertimin. Pra ti nuk mund tejesh me dy standarte dhe te te vij keq dhe ti marresh jeten te konvertuarit. Kjo eshte arsyeja qe nga islami ne krishterim kemi shume pak konvertime, pasi te ndjek nga pas fatvaja, qe autorizon kedo musliman ta kryeje aktin makaber. Kjo eshte toleranca ne islam.
    Kurani nuk denon me vdekje konvertimin. Lexo veersin 4:137! Jane kleriket qe e bejne kete duke u bazuar ne hadithe te rrejshme, I quaj te rejshme pasi qe profeti vete ka thene qe njerezit do te shpikin hadithe dhe nqs keto kundershtojne Kuranin, jane te rejshme.
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •